Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Beļģijas policija tenisa rezultātu ietekmēšanas skandāla dēļ aizturējusi 13 personas

Krišs Upenieks

Beļģijas policija tenisa rezultātu ietekmēšanas skandāla dēļ aizturējusi 13 personas
Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Beļģijas policija otrdien aizturējusi 13 personas saistībā ar tenisa spēļu iznākumu ietekmēšanu.

Tas noticis mēnesi pēc tam, kad neatkarīgs ziņojums brīdināja par korupcijas skandāliem šī sporta veida zemākos līmeņos.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka kāda armēņu-beļģu krimināla organizācija kopš 2014.gada līdz pat šim brīdim varētu būt uzpirkusi profesionālos spēlētājus, lai būtu pārliecināta par noteiktu spēles iznākumu un, balstoties uz šādu informāciju, piedalītos derībās totalizatorā, ievērojami palielinot izredzes uzvarēt.

Sadarbībā ar Bulgārijas, Nīderlandes, Francijas, Vācijas, Slovākijas un ASV kolēģiem, Beļģijas iestādes otrdien veica vienlaicīgas kratīšanas. Beļģijā pārmeklēts 21 īpašums, kur arī aizturētas 13 personas uz aizdomu pamata spēļu rezultātu ietekmēšanā, korupcijā, naudas atmazgāšanā un dalībā organizētās kriminālās aktivitātēs.

Beļģijas laikraksts "Le Soir" rakstīja, ka apšaubāmās spēles risinājušās Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) "Futures" un Tenisa Profesionāļu asociācijas (ATP) "Challenger" turnīros.

Pēc ziņojuma aprīlī profesionālā tenisa pārvaldošās organizācijas – ATP, WTA, ITF un "Grand Slam" padome informēja, ka ir aizdomas par ietekmētām spēlēm tenisa zemākajos līmeņos.

Tāpat tās pauda apņēmību atrisināt radušās problēmas ar stingru rīcību, bet par kratīšanu rezultātiem vēl netiek ziņots.

Izmantotie resursi:
LETA