Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Latvijas tenisistēm panākumi Somijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Latvijas tenisistēm panākumi Somijā
Zane Zariņa

Sekmīga Savitaipales (Somija) ITF tenisa turnīra pirmā diena izrādījusies Latvijas tenisistēm. Diāna Marcinkeviča pārvarēja kā vienspēļu, tā dubultspēļu turnīra pirmo kārtu, bet Zane Zariņa tika pie pirmās uzvaras ITF sērijas sacensību pamatturnīros.

Vakar ziņojām, ka Somijas pilsētas Savataipales ITF 10 000 sērijas turnīrā spēlēs Divas Latvijas sportistes – Diāna Marcinkeviča un Zane Zariņa. Diānai uzreiz bija atradusies vieta kā vienspēļu, tā dubultspēļu pamatturnīros, kamēr Zane ceļu uz vienspēļu pamatturnīru bija izlauzusi caur kvalifikāciju, uzvarot divas somietes.

Šodien latvietes jau aizvadīja pirmās kārtas spēles un tās noslēdza ar 100% pozitīvu bilanci. Diāna Marcinkeviča, kurai jaunākajā WTA rangā 770. vieta, pirmajā kārtā tikās ar spēcīgāku pretinieci – ar 5. numuru izlikto krievieti Renatu Bakijevu (WTA 592.), tomēr spēja viņu apspēlēt trijos setos – 6:2, 4:6, 6:1. Nākamajā cīņā Diānas pretiniece būs igauniete Anete Šutinga, kura WTA rangā pašlaik neatrodas. Dubultspēļu turnīrā Diāna startē kopā ar baltkrievieti Annu Orliku, un šis duets ir izlikts ar 2. numuru. Pirmajā spēlē nekādas problēmas viņām neradās, ar 6:3, 6:3 tika uzvarētas jau minētā Renata Bakijeva un cita krieviete Aleksandra Artamonova. Ceturtdaļfinālā viņu pretinieces būs mājinieces Sāna Sārteinena un Heini Salonena.

Tikmēr Zane Zariņa šodien tika pie savas pirmās ITF vienspēļu pamatturnīru uzvaras. Viņas sāncense bija beļģiete Žoele Lemensa (WTA 1136.), kurai pirms nedēļas Zariņa bija zaudējusi ar 7:5, 1:6, 1:6. Šoreiz revanšs izdevās ļoti pārliecinošs – 6:4, 6:0, kas deva arī pirmo reitinga punktu. Līdz iekļūšanai WTA rangā 17 gadus vecajai tenisistei gan vēl jāpagaida – reitinga punkti jānopelna vēl divos turnīros. Zanes pretiniece otrajā kārtā vēl nav zināma, tomēr visticamāk tā būs mājiniece Emma Laine, kura turnīrā izlikta ar 1. numuru un pirmo maču aizvadīs tikai rīt ar krievieti Darju Mironovu.

Tikmēr Polijas pilsētā Iļavā tik sekmīgi negāja Gretai Veinbergai, kura kopā ar Aļenu Gerasimovu no Baltkrievijas startēja dubultspēļu pamatturnīrā. Pirmajā kārtā viņas ar 4:6, 2:6 piekāpās ar 1. numuru izliktajām čehietēm Barborai Krtičkovai un Lusijai Šipkovai.

Izmantotie resursi:
itftennis.com

  +1 [+] [-]

, 2009-08-05 07:01, pirms 15 gadiem
tad jau var sagaidīt vēl vienu vārdu reitingā

     [+] [-]

, 2009-08-05 07:52, pirms 15 gadiem
La9ikam arī tenisā meitenes pārņems vadību ne tikai basī. Varbūt arī futenē arī tā notiks?