Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Kuzmina turpina cīņu dubultspēlēs

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Kuzmina turpina cīņu dubultspēlēs
Irina Kuzmina

Francijas pilsētas Belfortas ITF 25 000 tenisa dubultspēļu turnīra pusfinālu kopā ar pārinieci Oksanu Ļubcovu šodien sasniegusi Irina Kuzmina. Vienspēlēs Irinai gan zaudējums sausā otrajā kārtā - 0:6, 0:6 pret itālieti Rominu Oprandi.

Atgādinām, ka Belfortas ITF tenisa turnīru ar balvu fondu 25 000 ASV dolāru Irina Kuzmina uzsāka no vienspēļu kvalifikācijas. Lai arī Irinai jau pirms turnīra bija problēmas ar veselību (sāpoša kāja) un kvalifikācijas izšķirošajā kārtā maču neizdevās pabeigt, tomēr kā veiksmīgā zaudētāja Latvijas tenisiste tika pamatturnīrā. Ne tikai tika, bet pārvarēja arī pirmo kārtu, pārspējot ar 5. numuru izlikto čehieti Terezu Hladikovu – 6:2, 7:6(6).

Šodien vienspēļu otrajā kārtā Irinas pretiniece bija itāliete Romina Oprandi. Lai gan pašlaik WTA rangā itāliete ieņem vien 323. vietu, tomēr savulaik bijusi pat 46. pasaulē, un pozīcijas zaudējusi savainojumu dēļ. Šogad itāliete izskatās apņēmības pilna sasniegt pirmo simtnieku, un šajā turnīrā to apstiprina. Pārliecinoši pārvarējusi kvalifikāciju, Oprandi jau pirmajā spēlē guva uzvaru ar 6:0, 6:0, bet šodien to pašu atkārtoja pret Irinu, kaut spēle ilga teju stundu. "Reāli varēju paņemt 4-5 geimus mačā. Tomēr viņa cīnījās par katru bumbu un bija krietni pārāka", spēli raksturoja Latvijas tenisiste. Vienspēļu turnīrā Irina nopelnīja astoņus reitinga punktus.

Vēlāk dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālā Kuzmina gan tika pie uzvaras. Spēlējot kopā ar ukrainieti Oksanu Ļubcovu (izliktas ar 3. numuru), viņa ar 7:5, 6:2 pārspēja Krievijas duetu – Jeļena Čalova un Varvara Galaņina. Rīt pusfinālā viņu pretinieces būs ar 2. numuru izliktās Tereza Hladikova (Čehija) un Ļenka Tvarovska (Slovākija).

Izmantotie resursi:
itftennis.com