Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Kverijs pārtrauc zaudēto finālu sēriju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kverijs pārtrauc zaudēto finālu sēriju
Sems Kverijs
Foto: AFP

Losandželosas ATP "World Tour 250" turnīrs beidzies ar amerikāņa Sema Kverija uzvaru. Finālā viņš trīs setos pieveica turnīra lielo pārsteigumu Karstenu Bolu no Austrālijas – 6:3, 4:6, 6:1. Kverijam otrais karjeras tituls.

Losandželosas turnīra finālā bija iekļuvis Sems Kverijs, kuram tas bija jau ceturtais fināls šogad un trešais pēdējā mēneša laikā, līdzšinējos trīs gada finālus viņš bija zaudējis. Šodien viņam bija iespēja pārtraukt zaudēto finālu sēriju mačā pret austrālieti Karstenu Bolu, kurš ATP rangā ieņem tikai 205.vietu un šajā turnīrā pamatīgi pārsteidzis, pārspējot tādus tenisistus kā Marku Žikelu, Dmitriju Tursunovu (izstājās traumas dēļ) un arī divus sava līmeņa tenisistus – Džonu Isneru un Leonardo Maieru. Abiem šī bija pirmā tikšanās.

Pirmajā setā Kverijs piektajā geimā izvirzījās vadībā ar breiku, ko gan uzreiz zaudēja, tobrīd rezultāts bija 3:3. Turpinājumā, izmantojot labāku spēli pie tīkla, Kverijam izdevās vēl viens breiks, ko viņš šoreiz spēja noturēt un uzvarēja pirmo setu ar 6:4.

Otrajā setā geimos dominēja servētāji, un šķita, ka būs taibreiks, taču Kverijs pie 3:4 pieļāva divas dubultkļūdas, kas kombinācijā ar vienu nepiespiesto kļūdu deva Bolam divas breikbumbas, un austrālietis sev doto iespēju garām nelaida, izvirzoties vadībā ar 5:3, bet pēc tam pārliecinoši noturot savu servi, uzvarēja otro setu ar 6:3, līdz ar to jāspēlē izšķirošais trešais sets.

Trešā seta otrajā geimā Bols pie 30:30 muļķīgi kļūdījās pie tīkla, dodot Kverijam breika iespēju, ko amerikānis izmantoja un drīz panāca 3:0 pārsvaru. Bols izskatījās paguris. Austrālietis pēc tam pie savas serves atspēlēja vienu breikbumbu, bet, servējot amerikānim, nopietnu pretestību vairs neizrādīja, bet turpinājumā vēlreiz zaudēja savu servi, un Kverijs guva pārliecinošu panākumu ar 6:1.

21 gadu vecajam Kverijam šis ir otrais karjeras tituls, pirmais bija pērn Lasvegasā, arī uz hard seguma. Līdz ar šo panākumu amerikānis pārtraucis šī gada nepatīkamo finālu sēriju, kad viņš bija zaudējis jau trīs finālus. Ja gada sākumā Ouklendā zaudējums pret Huanu Martinu Del Potro netika uzskatīts par traģēdiju, tad divi zaudējumi jūlijā Radžīvam Ramam Ņūportā un Robijam Džinepri Indianapolisā gan uzskatāmi par pārsteigumu.

Par uzvaru Losandželosā Kverijs nopelnījis 100 000 ASV dolāru prēmiju un 250 ranga punktus, bet Bolam 52 650 dolāri un 150 ranga punkti, kas ievērojami ļaus uzlabot viņa pašreizējo 205.vietu.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com