Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Rodžers Federers ņem pauzi

Rodžers Federers ņem pauzi
Rodžers Federers
Foto: AFP

Pasaules otrs spēcīgākais tenisists Rodžers Federers izstājies no nākošajā nedēļā paredzētā Stokholmas ''Open'' turnīra. Savu lēmumu Šveices sportists pamatojis ar nogurumu.

Bijušais ATP ranga līderis un 13 ''Grand Slam'' titulu ieguvējs Federers gada sākumā slimoja ar drudzi un tagad ir atzinis, ka ilgi spēlējis, nebūdams pavisam vesels, taču tagad ar veselību viss esot kārtībā: ''Man ir paveicies, ka atkal esmu vesels. Bet es vēlos turpināt spēlēt augstā līmenī vēl daudzus gadus, kā arī atgūt pirmo vietu ATP rangā. Lai to sasniegtu, man ir nepieciešama kārtīga atpūta. Šobrīd nevaru pateikt, kad atkal būšu gatavs spēlēt, taču ceru, ka tas notiks vēl šogad.''

Federers ATP ranga pirmo vietu vasaras beigās zaudēja spānim Rafaelam Nadālam, gada laikā viņam zaudējot divos ''Grand Slam'' turnīru finālos - Parīzē un Vimbldonā. Federeram šogad bija paredzēts piedalīties vēl piecos turnīros: Stokholmā, Madridē, dzimtenē Šveicē, Parīzē un gada noslēdzošajā prestižajā ''Tennis Masters Cup'', kurā piedalīsies planētas astoņi labākie tenisisti. Federers šajā turnīrā triumfējis četras reizes, ieskaitot pēdējos divus gadus.

Izmantotie resursi:
bbc.co.uk


Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.