Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Ostapenko bijusī trenere: "Manā paspārnē bija neticama tenisiste"

Rolands Norietis
Rolands Norietis

Ostapenko bijusī trenere: "Manā paspārnē bija neticama tenisiste"
Anabela Medina Garigesa (no labās) līdzās Aļonai Ostapenko viņas triumfa brīdī Parīzē
Foto: A. Medinas Garigesas personīgais arhīvs

"Ja es tagad būtu Aļonas komandā, teiktu: "Netaisi traģēdiju! Tu esi "Grand Slam" čempione, bet šoreiz zaudēji pirmajā kārtā. Nav noticis nekas ārkārtējs," Aļonas Ostapenko startu "Roland Garros" turnīrā vērtē spāņu tenisiste un trenere Anabela Medina Garigesa, kuras vadībā pirms gada Ostapenko Parīzē kļuva par čempioni. "Sezona ir pietiekami gara, vēl priekšā divi "Grand Slam" turnīri. Viņa bija finālā Miami, 20 gadu vecumā ir uz pirmā desmitnieka sliekšņa. Aļonai vienkārši jāturpina spēlēt!"

Kad pērnās sezonas beigās Ostapenko paziņoja par sadarbības pārtraukšanu ar spāņu treneri Medinu Garigesu, tas šķita pārsteigums. Spānietes vadībā Aļona uzvarēja "Grand Slam" turnīrā Parīzē, un, lai ne tiešā pārraudzībā, arī Seulas WTA turnīrā. Ostapenko komanda informēja, ka šķiršanās iniciatore bijusi Medina Garigesa un spāniete to principā apstiprina. "2016. gadā pleca traumas dēļ biju spiesta pārtraukt karjeru, bet ieguvu aizsargāto reitingu, kuru man bija jāizmanto trīs gadu laikā. Centos atrast piemērotāko brīdi atgriezties kortā," stāsta Ostapenko bijusī trenere. "Man bija sarunas pašai ar sevi par to, kā es jutīšos, ja nepabeigšu karjeru laukumā. Negribētu nožēlot, ka neesmu atvadījusies kortā. Tajā laikā man bija piedāvājums kļūt par Spānijas Federācijas kausa izlases kapteini. Informēju par saviem plāniem Aļonu. Viņai bija vajadzīga pilna laika trenere, tāpēc mūsu sadarbība pajuka."

A. Medina Garigesa esot redzējusi tikai pāris geimu no Ostapenko mača "Roland Garros" pirmajā kārtā ar Ukrainas tenisisti Katerinu Kozlovu, un pilnvērtīgi to analizēt viņa neņemas. Tomēr iezīmes viņai ir saprotamas. "Tas, kas notika, ir normāli. Aļona ieradās kā esošā čempione un viņā saskārās ar milzu spiedienu. Pat neredzot maču apzinos, ka viņa neparādīja savas spējas un acīmredzot nervozēja."

Tas, ko Ostapenko Parīzē paveica pirms gada, esot kaut kas neticams, uzskata A. Medina Garigesa: "Sākoties turnīram, pasaules rangā viņa bija, šķiet, 46. vietā, un neviens ko tādu negaidīja. Kad redzēju, kā viņa spēlē un kā uztver katru maču, kā tiek galā ar kopējo situāciju, sāku ticēt, ka viņa var uzvarēt turnīrā. Aļona pierādīja tenisa pasaulei, ka viņai ir kas īpašs, kas piemīt tikai elites spēlētājām. Gadījās laba izloze, un viņa to izmantoja. Bija ļoti grūts pārbaudījums finālā pret pasaules otro raketi Halepu, bet viņa to izturēja."

Spānijas tenisiste jau iepriekš zinājusi, ka strādā ar ļoti talantīgu meiteni: "Tenisā tagad dominē tās, kas spēcīgi sit no gala līnijas. Aļonai ir šie ieroči. Kad strādāju ar viņu, mēģināju organizēt viņas spēli. Centos iemācīt, ka jāturpina cīnīties brīžos, kad viņa gribēja atmest ar roku. Aļona ir salīdzinoši gudra meitene un ieklausās. Viņai ir svarīgi sajust, ka teiktais dod rezultātu. Skatoties viņai acīs, redzēju, kad tās dega un kad ne pārāk. Kad viņas acis bija fokusētas, viņas spējas šķita milzīgas. Manā paspārnē bija neticama tenisiste."

"Roland Garros" čempiones treneres trofeju Medina Garigesa liekot vienā plauktiņā ar pašas izcīnītajiem kausiem: "Esmu ļoti lepna par to, ko paveica Aļona. Zinu, cik tas ir grūti. Viņai izdevās tas, kas man nebija pa spēkam."

35 gadus vecā spāniete, kura savas karjeras laikā uzvarējusi 11 WTA vienspēļu un 26 (tostarp divus "French Open") dubultspēļu titulus, apstiprinoši atbildēja uz jautājumu, vai tenisistēm par treneri būtu jāizvēlas bijušās spēlētājas. "Priekšrocība ir tā, ka mums ir līdzīgu situāciju pieredze. Atceramies sajūtas - to, kas palīdzēja un kas nē. Savās zināšānās dalījos ar Aļonu. Ir daudz labu treneru, bet mums ir vieglāk saprast, ko domā meitenes."

Parīzē Medina Garigesa pārvarēja vienu kārtu dubultspēļu turnīrā, bet par savas tenisistes karjeras pēdējo turnīru viņa iecerējusi šāgada "US Open". Anabela plāno turpināt darbu ar Spānijas Federācijas kausa izlasi un ir atvērta jauniem piedāvājumiem. Kas zina, varbūt pēc kāda laika Ostapenko viņu uzrunās no jauna?

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-06-02 08:04, pirms 6 gadiem
HNB-DRAUGS! rakstīja: Plutku rauj, jaaiziet izspiest bartuli.
Un domā ka pasaulei jāzin ka tev slikta veselība?

  +1 [+] [-]

, 2018-06-03 10:49, pirms 6 gadiem
Protams ka spāniete zināmā mērā jūtas saistīta ar Aļonu un viņai priecētu tās panākumi. Bet kā tur būs neviens nezina!

     [+] [-]

, 2018-06-03 13:36, pirms 6 gadiem
Forši pateica: Alona ir salīdzinoši gudra meitene. Tā parasti saka, kad gribas pieklājīgi pateikt pretējo.