Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2407, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbistes Eiropas studentu mačos cīnīsies par bronzu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas regbistes Eiropas studentu mačos cīnīsies par bronzu
Latvijas sieviešu regbija 7 izlase (2014)
Foto: rugbylatvia.com

Nīderlandes pilsētā Roterdamā norisinās Eiropas studentu spēles ("EUSA Games"), kur Latviju pārstāv regbija un basketbola izlases. Basketbola sacensības gaidāmas no 2. augusta, bet regbistiem turnīrs jau tuvojas noslēgumam. Latvijas regbija vīri spēlēs par piekto vietu, bet mūsu dāmas cīnīsies par bronzas medaļām.

"EUSA Games" programmā ietilpst basketbols, badmintons, futbols, futzāls, handbols, akadēmiskā airēšana, regbijs 7, galda teniss, teniss un volejbols.

Latviju pārstāv Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) vīriešu un sieviešu izlases basketbolā, kā arī Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) piedalās ar sieviešu izlasi rebijā 7, bet regbija 7 turnīra vīriešu konkurencē sacenšās arī Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) vīriešu izlase.

RTU vīriešu regbija izlase vakar turnīru sāka ar trijiem zaudējumiem - 0:29 pret Utrehtu, 5:12 pret Lisabonu, 0:24 pret gruzīņiem, bet šodien pieveica Roterdamu (17:0) un kvalificējās cīņai par piekto vietu.

LSPA sieviešu regbija izlase vakar cīnījās neizšķirti ar Portu Universitāti (7:7), pieveica Getingenes studentes (24:0) un piekāpās bulgārietēm (0:29). Šodien mūsu dāmas zaudēja turnīra galvenajai favorītei Tulūzai (0:22), bet grupas pēdējais mačs pret Ruānu bija cīņa par medaļu cerības saglabāšanu - ar 19:10 pārākas izrādījās mūsējās! LSPA sieviešu regbija izlasei tagad gaidāms bronzas mačs pret Portu studentēm.

LSPA studenšu izlases sastāvs (reglaments ļauj spēlēt vienas pilsētas vairāku augstskolu studentēm): Madara Miķelsone, Līga Svetlova, Sindija Širaka (visas LSPA), Liene Vāciete, Liene Lēvalde (abas Juridiskā augstskola), Elīna Pīrāga-Berjoza, Karolīna Gavrilova (abas LU), Anete Skrastiņa, Liene Freiberga (abas RTU), Guna Limmane (Uzņēmējdarbības koledža). Izlases treneris ir Ģirts Sirsniņš (Latvijas sieviešu regbija 7 izlases un RK „Selena” treneris).

RSU abas izlases startēs vēlāk, proti, 2. augustā. Basketbola turnīrs norisināsies līdz 8. augustam, kas būs "EUSA Games" noslēdzošā diena.

Izmantotie resursi:
www.eugames2014.eu
www.studentusports.lv
www.lspa.eu

     [+] [-]

, 2014-07-30 22:45, pirms 10 gadiem
LSPA izlase ... 3 no LSPA 7 no citām