Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2407, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlašu studenti līdz 1. oktobrim var pieteikties uz sporta stipendiju

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas izlašu studenti līdz 1. oktobrim var pieteikties uz sporta stipendiju
LOV valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas izlašu dalībnieki, kuri sekmīgi studē mūsu valstī akreditētā augstākās izglītības iestādē līdz 1. oktobrim var pieteikties uz sporta stipendiju, informē Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP).

Sporta stipendijas piešķiršanas mērķis ir sekmēt studējošo augstas klases sportistu iespējas apvienot studijas ar sportiskās meistarības izaugsmi, popularizējot studentu sportu un veicinot rezervju sagatavošanu Latvijas izlašu komandām.

Stipendiju konkursu izsludina Latvijas Sporta federāciju padome. Lai pretendētu, jāiesniedz nolikumā paredzētie dokumenti - pieteikuma veidlapa, apliecināts sekmju izraksts par iepriekšējo mācību gadu vai izziņa no augstākās mācību iestādes (1. kursa studentiem), kā arī attiecīgās sporta federācijas apliecināts sportisko sasniegumu saraksts 2014. gada 1. septembra līdz 2015. gada 31. augustam. Detalizēta informācija atrodama konkursa nolikumā ŠEIT.

Stipendiju piešķir uz vienu studiju gadu. Piešķirtās stipendijas apmērs atkarīgs no valsts budžeta attiecīgajā programmā šī nolūkam paredzētajiem līdzekļiem, bet ne vairāk kā 1400 eiro vienam studentam par vienu studiju gadu. Minētā stipendija ir izmantojama akadēmiskās un sportiskās izaugsmes sekmēšanai.

Pagājušā gadā tika saņemti 56 pieteikumi, sporta stipendijas tika piešķirtas 35 studentiem.

Izmantotie resursi:
lsfp.lv