Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2407, Did:0, useCase: 3

Sporta stipendijas saņem 45 studējošie Latvijas sportisti

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sporta stipendijas saņem 45 studējošie Latvijas sportisti
LSFP Sporta stipendiju saņēmēji un funkcionāri
Foto: Andris Dzenis

Rīgā šodien risinājās svinīgs pasākums, kur Latvijas studējošie sportisti saņēma sporta stipendijas. Konkursu organizēja Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP).

LSFP prezidents Einars Fogelis: "Sportista karjera ir skaista un krāšņa, tomēr tās ilgums mēdz būt ļoti atšķirīgs. Lai nodrošinātu stabilu garantu dzīvē arī pēc sporta karjeras beigām, mēs aicinām un dažādos veidos motivējam sportistus apgūt papildu zināšanas sev izvēlētajās dzīves jomās. LSFP Sporta stipendijas to saņēmējiem būs atbalsts, savienojot sportu ar izglītību. Liels paldies Izglītības un zinātnes ministrijai, kas novērtē sporta nozīmību un sniedz arvien lielāku atbalstu!"

LSFP Sporta stipendiju komisijas priekšsēdētāja Agita Ābele: "Ir ļoti patīkami, ka studenti, kuri nodarbojas ar sportu, ir pievērsušies duālās karjeras izaugsmei. Mēs esam ļoti gandarīti, ka aizvien vairāk palielinās to cilvēku skaits, kuri to apzinājušies un savieno sporta gaitas ar studijām. Jebkurš augstu sasniegumu sports dod ieguldījumu sabiedrībai kopumā. Izglītība, personības attīstība un aktīva darbība sporta jomā ir nedalāmas lietas!"

Stipendijas saņēmējs Aleksandrs Samoilovs: "Patlaban studēju tiesību zinātnes. Pirmo reizi stipendiju konkurss tika rīkots, kad es studēju bakalaura studiju pēdējā kursā. Gribu teikt lielu paldies Latvijas Sporta federāciju padomei, kas man piešķīra stipendiju. Spējot savienot profesionālo sportu ar sekmīgām studijām, es vēlējos lauzt priekšstatu, ka sportistam mācības nav tik būtiskas. Turnīru un treniņu dēļ pavasara sesiju es veiksmīgi nokārtoju rudenī!"

Sporta stipendijas piešķiršanas mērķis ir sekmēt studējošo augstas klases sportistu iespējas apvienot studijas ar sportiskās meistarības izaugsmi, popularizējot studentu sportu un veicinot rezervju sagatavošanu Latvijas izlašu komandām.

Lai pretendētu, bija jāiesniedz nolikumā paredzētie dokumenti - pieteikuma veidlapa, apliecināts sekmju izraksts par iepriekšējo mācību gadu vai izziņa no augstākās mācību iestādes (1. kursa studentiem), kā arī attiecīgās sporta federācijas apliecināts sportisko sasniegumu saraksts 2014. gada 1. septembra līdz 2015. gada 31. augustam.

Stipendiju piešķir uz vienu studiju gadu. Piešķirtās stipendijas apmērs atkarīgs no valsts budžeta attiecīgajā programmā šī nolūkam paredzētajiem līdzekļiem, bet ne vairāk kā 1400 eiro vienam studentam par vienu studiju gadu. Minētā stipendija ir izmantojama akadēmiskās un sportiskās izaugsmes sekmēšanai.

Sporta stipendiju pasniegšanas pasākums šodien norisinājās “Ātruma cilts” kartinga hallē. Pasākuma laikā LSFP prezidents Einars Fogelis stipendiātiem pasniedza atzinības rakstus par spēju sekmīgi veidot duālo karjeru, savienojot augsta līmeņa sportu ar sekmīgām studijām. Jaunos stipendiātus uzrunāja arī vairākkārtēja šo stipendiju saņēmēja Laura Ikauniece-Admidiņa, kura sekmīgi noslēgusi studijas, bet šajā gadā izcīnīja bronzas godalgu pasaules čempionātā vieglatlētikā septiņcīņā.

2015.-2016. mācību gadā LSFP Sporta stipendiātu vidū ir pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs, autosportisti Reinis Nitišs un Jānis Baumanis, vieglatlēte Gunta Latiševa-Čudare, BMX riteņbraucējs Kristens Krīgers un citi. Sporta stipendiju konkursā šoreiz tika saņemti 69 pieteikumi, no kuriem apstiprināti tika 45 kandidāti (pagājušā gadā tika saņemti 56 pieteikumi, sporta stipendijas tika piešķirtas 35 studentiem).



Izmantotie resursi:
Toms Markss / lsfp.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-11-12 14:36, pirms 8 gadiem
Tas viss būtu pieminēšanas cienīgs, ja vien minētās summas izmaksātu katru mēnesi. Bet nē, tas viss ir uz veselu gadu.

Tāpēc, dāmas un kungi, nevajag cepties par vienu sviestmaizi.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-12 15:12, pirms 8 gadiem
ja ņem vērā, ka Latvijas sportā, atsevišķiem sportistiem izdzīvošanas robežu var noteikt pāris tūkstoši, tad uzskatu, ka šāda programma pašreizējā apmērā ir ižšķērdīga.
Man nav skaidrs kādēļ jāatbalsta komandu sporta veidu pārstāvji vai neolimpiskie sporta veidi.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-12 17:19, pirms 8 gadiem
Grēniņš ir mūžīgais students vai kā? Dzimis 1981.gadā un reku jau 2003.gadā RTU pārstāvējis kaut kādos mačos: lengvoji.lt

     [+] [-]

, 2015-11-13 15:43, pirms 8 gadiem
1400 uz gadu? Nabaga fizmatam tāda summa der. Bet ne jau augstu sasniegumu sportistam tas ko dod, klauni!