Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2407, Did:0, useCase: 3

Maija nogalē Rīgā risināsies SELL studentu sporta spēles

Maija nogalē Rīgā risināsies SELL studentu sporta spēles
Nosaukumu SELL veido četru valstu pirmie burti - Suomi, Eesti, Latvija, Lietuva.

No 24. līdz 26.maijam Latvijas galvaspilsētā Rīgā norisināsies 29. SELL studentu sporta spēles – viens no lielākajiem starptautiskajiem studentu sporta notikumiem Baltijas valstīs, kas neoficiāli dēvējamas kā Rietumeiropas studentu Olimpiskās spēles.

XXIX SELL studentu sporta spēļu programmā iekļauti 15 sporta veidi – badmintons, basketbols, šahs, florbols, futbols (7 pret 7), džudo, orientēšanās sports, spēka trīscīņa, regbijs (7 pret 7), peldēšana, galda teniss, vieglatlētika, volejbols, svarcelšana un cīņa (brīvā cīņa, brīvā cīņa sievietēm un grieķu-romiešu cīņa).

Par SELL studentu sporta spēļu aizsākumu uzskata 4 Baltijas jūras valstu Somijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas studentu sporta spēles, kas norisinājās 1923.gadā Tērbatā (šobrīd – Tartu, Igaunija). Studentu sporta spēļu nosaukumu SELL veido četru valstu pirmie burti (Suomi, Eesti, Latvija, Lietuva), un katru gadu kādā no tām risinās SELL studentu sporta spēles. Pirmajās Baltijas jūras valstu studentu sporta spēlēs kopvērtējumā uzvarēja Igaunijas sportisti, bet Latvijas komanda toreiz ierindojās 2.vietā.

Latvijas Augstskolu sporta savienības prezidente Agita Ābele: ''SELL sporta spēles ir viens no posmiem studentu sporta sacensību sistēmā. Šobrīd ļoti nepieciešams atbalsts arī Latvijas Studentu Universiādei un studentu sacensību paplašināšanai dažādos sporta veidos, piedāvājot un aktivizējot iespējas visu Latvijas augstskolu iesaistīšanai studentu sporta kustībā, kā arī piedāvājot finansiāli nodrošinātu Latvijas labāko studentu sagatavošanos un dalību Pasaules studentu Universiādē un atsevišķu sporta veidu pasaules čempionātos.

SELL sporta spēles vienlaikus ir iespēja satikties dažādu valstu augstskolu sportiskākajiem studentiem, lai mērotos spēkiem sporta sacensībās un pēc veiksmīgiem startiem tvertu priecīgus un izklaidējošus brīžus studentu garā sporta spēļu programmas neformālajos pasākumos. SELL sporta spēļu dalībniekiem būs iespējams apmeklēt Rīgas skaistākās vietas, iesaistīties studentu dzīves baudīšanā, kā arī visiem vienoties kopīgos sacensību atklāšanas svētkos.''

Paredzams, ka Latvijas augstskolas šī gada SELL sacensībās pārstāvēs visi šī brīža spēcīgākie sportiski un komandas. Kā viena no tādām minama Aldaris LBL 1.divīzijas komanda Latvijas Universitāte, kas savus spēkus varēs pārbaudīt pret Lietuvas univeristāšu komandām, kuru sastāvus veido vairāko vadošo valsts komandu spēlētāji. Neizpaliks arī vairāku citu spilgtu atlētu dalība, īpaši vieglatlētikas sacensībās, par kuriem informācija sekos vēlāk.

Informāciju par sporta spēļu pasākumu norisi iespējams uzzināt mājas lapās: SELL GAMES 2013 un Jaunumi | Latvijas Augstskolu sporta savienība.

Biedrība ''Latvijas Augstskolu sporta savienība''  SELL sporta spēles organizē ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas, Rīgas domes, biedrības ''Latvijas Olimpiskā komiteja'' atbalstu.  Sadarbības partneri sacensību organizēšanā ir A/S ''Laima'', TAB ''Live Riga'', Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Universitāte, atpūtas komplekss ''Lido'', ''TeleTrade'' un ''Feliksa maiznīca''.

Kontakti:

Agita Ābele, LASS prezidente, tel.29517996, agita.abele@lspa.lv

Līga Eihvalde, LASS izpilddirektore, tel.29110691, liga.eihvalde@lspa.lv