Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:675, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Līdz "Stipro skrējienam" desmit dienas

Līdz "Stipro skrējienam" desmit dienas
Foto: www.flickr.com

Līdz pirmajam ekstrēmajam izturības skrējienam Latvijā palikušas desmit dienas - 2010.gada 10. aprīlī sporta kompleksa "333 trasē" notiks "Stipro skrējiens". Pasaulē ir pazīstami un populāri vairāki līdzīgi skrējieni, populārākie no tiem – "Tough guy" Anglijā un "Fishermans Friends Strongman run" Vācijā. Nu arī Latvijā varēs mēģināt pārvarēt visus organizatoru un dabas radītos šķēršļus, iegūstot pārliecību par savām spējām, gribasspēku un izturību.

Trasē, kuras kopējais garums būs apmēram 6 km, skrējiena dalībniekus gaidīs sešpadsmit dažādu šķēršļi. Trodeks džungļi Šanhajā, Ramirent metro līnija, Mammadaba sanatorija, Laskana siena, Krinner skeletons u.c. - dalībniekiem jābūt gataviem gan nelielai pavasara peldei, gan dubļu vannai, riepu ķīpu krāvumu, vertikālu sienu un stāvu nogāžu pārvarēšanai. Visi finišējošie sacensību dalībnieki varēs būt laimīgi un gandarīti, ka nokļuvuši līdz finiša līnijai. Tikai paši stiprākie un izturīgākie varēs cerēt uz godalgotām vietām. Ja Jums liksies, ka grūtāk vairs nevar būt, tad tie ir maldi.

„Jau organizējot šo aizraujošo pasākumu, mums pašiem nācās pārvarēt dažādas grūtības – trases vietas maiņa, šķēršļu izdomāšana un izbūve, kā padarīt šķēršļus sarežģītus, bet mazāk riskantus. Tomēr katram dalībniekam vienalga būs rūpīgi jāizvērtē, cik ekstrēmi var pārvarēt katru šķērsli, jo pārvērtējot savus spēkus, distance var beigties pie jebkura no tiem. Tāpēc būtiska ir savstarpēja palīdzība gan komandā, gan individuālajiem dalībniekiem,” pirms sacensībām atzīst viens no organizatoriem Raimonds Bergmanis.

Sacensības organizē biedrība „Par stipru Latviju”, kas agrāk ir organizējusi arī 24 stundu stafeti Daugavas stadionā, kur visi kopā sasniedzām Ginesa rekordu. Organizatoru mērķis ir ļaut "Stipro skrējiena" dalībniekiem pašiem pārbaudīt savu gribasspēku un noteikt spēju robežu. Sacensību dalībnieki tiks iedalīti divās grupās: individuālo dalībnieku grupa (atsevišķi sieviešu un vīriešu ieskaitē) un komandu grupa.

Komandās jāpiesaka četrus dalībniekus. Šī būs vieta, kur novērtēt, cik saliedēts ir jūsu kolektīvs – vienalga, organizācija vai draugu kopa. Jo viens vēl nav komanda, bet pat viens var izjaukt visus komandas centienus. Jūsu komanda būs tik stipra, cik stiprs būs tās vājākais posms. Bet stipru un saliedētu Jūs to variet padarīt tikai kopīgi.

Pieteikšanās sacensībām turpinās – to jau ir izmantojuši vairāk kā 400 potenciālo dalībnieku individuālajā ieskaitē un gandrīz piecdesmit komandas. Tomēr trasē varēs doties vēl krietni vairāk dalībnieku, ārzemēs tajos piedalās pat vairāki tūkstoši dalībnieku. Jo vairāk dalībnieku, jo lielāka iespēja palīdzēt kādam, kam ir grūtības, veidojot kopības sajūtu un gandarījumu par paveikto.

Informāciju sagatavoja:
Juris Kokainis
sacensibas.lv


, 2010-04-01 13:13, pirms 14 gadiem
I'm in
Tas tik būs tā vērts!
, 2010-04-01 14:36, pirms 14 gadiem
visus draugus jau sen sāku aicināt uz šito pasākumu un tad pats aplauzos un sapratu, ka tajā dienā galīgi netieku... tik žēl
šim jābūt riktīgi labam pasācienam
, 2010-04-01 14:40, pirms 14 gadiem
es ari piedalos
ar augsto 26#
, 2010-04-01 14:40, pirms 14 gadiem
bet ar to tiksanu liidz turienei ir stulbi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-04-01 14:57, pirms 14 gadiem
Kam tas intresē ka tu netiec?
, 2010-04-01 15:38, pirms 14 gadiem
kā ar dalības maksu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-04-01 18:45, pirms 14 gadiem
12345es rakstīja: kā ar dalības maksu?
5 Ls
, 2010-04-02 14:18, pirms 14 gadiem
bļāviens... kā es ātrāk šādu info neuzgāju būtu bišķiņ sagatavojies....
Publicitātes foto

Vēl tikai šodien pieteikties "Betsafe Stipro skrējienam" izdevīgāk

Līdz 31. martam "Betsafe Stipro skrējienam", kas maijā nogalē notiks Ķegumā, atpūtas un sporta bāzes "Zelta Zirgs" teritorijā, var reģistrēties par lētāku dalības maksu. Šobrīd, kad visā Latvijā iestājies pavasaris, līdz populārākajam šķēršļu skrējienam Latvijā atlikuši tieši divi mēneši, šobrīd savu dalību tajā apstiprinājuši jau vairāk nekā divi tūkstoši skrējēju.
Publicitātes foto
8

Sākusies pieteikšanās ikgadējam "Stipro skrējienam"

2. februārī sākās pieteikšanās vienam no lielākajiem tautas sporta notikumiem - sacensībām "Stipro skrējiens”, kas šogad notiks divas dienas - 27. un 28. maijā. Norises vieta jau otro gadu pēc kārtas būs atpūtas un sporta bāze "Zelta Zirgs", Ķegumā.
Inga Dauškāne
Publicitātes foto
6

"Stipro skrējienā 2014" atkal triumfē Dauškāne, vīru konkurencē labākais Rekuņenko

4. maijā, kinopilsētā „Cinevilla” noslēdzās jau sestais „Stipro skrējiens”, kurā piedalījās gandrīz 6500 stiprinieki. Laikapstākļi nelutināja nevienu, tomēr visi drosmīgi stājās uz starta līnijas, lai pārvarētu sevi, palīdzētu viens otram un dotos kopīgā, vienojošā skrējienā par Latviju.