Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2841, Did:0, useCase: 3

Nākamo gadu Daugavas stadiona prioritāte būs hokeja un vieglatlētikas haļļu būve

Ints Megnis
Ints Megnis

Nākamo gadu Daugavas stadiona prioritāte būs hokeja un vieglatlētikas haļļu būve
Kapsulas iemūrēšana Daugavas stadiona jaunuzbūvētās tribīnes pamatos
Foto: Latvijas Radio/Māra Rozenberga

Pabeidzot Daugavas stadiona centrālā laukuma rekonstrukciju, nākamo gada prioritāte būs hokeja un vieglatlētikas haļļu būve, portālam Sportacentrs.com pastāstīja stadiona valdes loceklis Elmārs Martinsons.

Vērienīgas rekonstrukcijas ietvaros šobrīd Daugavas stadionā pabeigti Ziemeļu un Dienvidu tribīņu montāžas darbi, sporta objekta centrālajam stadionam kļūstot par 5000 skatītāju sēdvietām bagātākam.

"15. maijs ir datums, kad tribīnes tiks nodotas ekspluatācijā un to šobrīd arī būvnieks apstiprinājis. Arī uz vietas izskatās, ka tas tiks paveikts," pastāstīja Martinsons. "Šobrīd kopā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) nodarbojamies ar centrālā laukuma sagatavošanu un strādājam pie nākamā posma, lai noslēgtu iepirkuma procedūru hokeja halles, vieglatlētikas arēnas un multifunkcionālās halles būvniecībai."

Kā stāstīja Martinsons jau šonedēļ tiek veikti zālāja seguma sagatavošanas darbi. 29. maijā atjaunotajā stadionā gaidāmas vieglatlētikas sacensības "Rīgas kausi". Tāpat 2. jūnijā laukumā dosies Latvijas futbola izlase, turpinājumā stadionā spēlēs arī futbola Virslīgas komanda "Metta"/LU, bet pēc Jāņiem stadions tiks nodots Dziesmu un deju svētku rīcībā.

Martinsons uzsvēra, ka, kaut pašlaik tribīnēs nav jumta, futbola stadions atbildīs UEFA prasībām un tajā varēs rīkot augstākā līmeņa Latvijas izlases spēles.

"Jumts nav obligāta prasība no UEFA. Paši redzam, ka tāds ir vajadzīgs un tas arī ir ieprojektēts, vienīgi pagaidām nav uzstādīts. Kad būs līdzekļi no valsts vai stadions pats nopelnīs, to varēsim uzlikt, tomēr pašreizējā finansējuma ietvaros tā nav galējā nepieciešamība," stāstīja stadiona valdes locekli. "Pretendējam uz augstākās, ceturtās, kategorijas stadiona statusu. Sadarbojamies ar LFF un, lai nepazustu tulkojumā, esam piesaistījuši somu ekspertu. Mūsu ambīcija ir, lai stadions būtu atbilstošs un esam sākuši to sertificēt. LFF apliecināja, ka arī UEFA Nāciju kausa spēles tā šoruden rīkos pie mums."

Kad būs pabeigta centrālā stadiona pirmās kārtas rekonstrukcija, nākamā prioritāte būs hokejs un vieglatlētika. "Līdz jūnijam jānoslēdz līgums ar hokeja halles projektētājiem. Tajā plānoti divi IIHF standarta laukumi. Esam nepārtrauktā kontaktā ar Viesturu Koziolu un Edgaru Bunci no Latvijas Hokeja federācijas (LHF), skaņojam, lai viss būtu kvalitatīvi. Politiski ir izlemts, ka būsim 2021. gada pasaules čempionāta treniņu halle. Halle plānota gatava 2020. gada rudenī un jau tad tiks iazvadīti pārbaudes mači. Tas ir milzīgs izaicinājums, bet redzam, ka varam iekļauties terminos."

Savukārt, runājot par vieglatlētiku, Martinsons atklāja, ka centrālajā stadionā tiks pilnībā rekonstruēts skrejceļš, bet pagaidām vēl nav izlemts, kad tas notiks. "2020. gadā būs arī gatava treniņu halle. Tajā būs 300 skatītāju vietas. Šajā jautājumā mums Ineta Radeviča cieši elpo pakausī, sekojot līdzi, lai viss notiek pareizi."

Laika periodā no 2015. līdz 2023.gadam tiek plānota Daugavas stadiona teritorijas pilnīga pārveidošanai, lai nodrošinātu kvalitatīvu sporta un kultūras pasākumu norisi, kā arī sniegtu iespējas Latvijas iedzīvotājiem pilnvērtīgi pavadīt brīvo laiku.

Daugavas stadiona divu tribīņu izbūve izmaksāja aptuveni 11 miljonus eiro, tomēr tā ir tikai daļa no lielā projekta. Bez hokeja halles un vieglatlētikas manēžas plānota arī multifunkcionāla komandu spēļu halle ar vismaz 3000 skatītāju vietām.

     [+] [-]

, 2018-04-13 13:22, pirms 6 gadiem
Cik tās tribīnes būs? Gala variantā cik saprotu trīs, bet cik tagad nodos ekspluatācjā?

  +2 [+] [-]

, 2018-04-13 13:33, pirms 6 gadiem
Vieglatletikas maneza..Tad jau pec daziem gadiem vieglatletiem nebus par ko sudzeties,atrunajoties ar infrastrukturas trukumu,jo Liepaja ce manezul,Valmiera cel ,Kuldiga jau ir-Riga bus.Kopa 4 v-atletikas manezas!!!

     [+] [-]

, 2018-04-13 13:37, pirms 6 gadiem
nejega rakstīja: Vieglatletikas maneza..Tad jau pec daziem gadiem vieglatletiem nebus par ko sudzeties,atrunajoties ar infrastrukturas trukumu,jo Liepaja ce manezul,Valmiera cel ,Kuldiga jau ir-Riga bus.Kopa 4 v-atletikas manezas!!!
CIK LATVIJĀ IR BBOLU ZĀĻU UN HOKEJA HAĻĻU?

  -1 [+] [-]

, 2018-04-13 13:49, pirms 6 gadiem
Cik tad būs kopējā ietilpība?

  +3 [+] [-]

, 2018-04-13 13:53, pirms 6 gadiem
nejega rakstīja: Vieglatletikas maneza..Tad jau pec daziem gadiem vieglatletiem nebus par ko sudzeties,atrunajoties ar infrastrukturas trukumu,jo Liepaja ce manezul,Valmiera cel ,Kuldiga jau ir-Riga bus.Kopa 4 v-atletikas manezas!!!
Liepājā jau gatava esot
Un par rezultātiem runājot, tad vēl būs jāsagaida, kad izaugs nākamā paaudze

  -1 [+] [-]

, 2018-04-13 14:13, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Cik tad būs kopējā ietilpība?
Cik saprotu ap 10 500- 10 600.

     [+] [-]

, 2018-04-13 14:27, pirms 6 gadiem
Nagzzz rakstīja: Liepājā jau gatava esot
Un par rezultātiem runājot, tad vēl būs jāsagaida, kad izaugs nākamā paaudze
Labi, ka būs, protams, bet garantiju nekādu par rezultātiem.

     [+] [-]

, 2018-04-13 14:51, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Labi, ka būs, protams, bet garantiju nekādu par rezultātiem.
Nu jā, protams, rezultātus sportā nevar garantēt. Bet vismaz būs, kur trenēties un potenciāli nākotnē ir lielākas iespējas sagaidīt labus rezultātus no vieglatlētiem.

     [+] [-]

, 2018-04-13 17:11, pirms 6 gadiem
šis raksts operatīvi kalpos par labu mezheckisam & co pims kongresa