Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:16, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

J. Matulis: "Rīdzinieki tiks play-off "

J. Matulis: "Rīdzinieki tiks play-off "
Foto: LTV Sports

Otrdien 12.janvārī LTV 7 "Sporta studijā" ciemojās Rīgas "Dinamo" hokejisti Roberts Bukarts un Ervīns Muštukovs, kā arī žurnālists Jānis Matulis.

Runa bija par gaidāmajām ”Dinamo” spēlēm KHL līgā, izredzēm kvalificēties play-off , tāpat par nesen aizvadīto pasaules junioru čempionātu U-20 Kanādā. Jautāts par dinamiešu izredzēm iekļūt play-off , Jānis Matulis nevilcinājās ar atbildi ne mirkli: ”Viņi tiks play-off , tas ir skaidrs!”

Ervīns Muštukovs atzina, ka atmosfēra komandā ir gana mierīga un arī lietišķa, katrs apzinās savu uzdevumu. Pats jaunais vārtsargs gan šogad ”Dinamo” vārtos vēl nav stāvējis un pārsvarā pieredzi apgūst fārmklubā. ”Es gan jau kādreiz atkal uzspēlēšu, pērn arī tā iespēja nāca tieši janvārī. Ja nē, turpināšu fārmklubā, kaut pašam gribas ”Dinamo”. Fārmklubu nevar uzskatīt par lielu plusu, ja visu laiku jāspēlē tur, tad labāk braukt prom un atgriezties atpakaļ tikai tad, kad mūsējie to vēlēsies,” sacīja Muštukovs.

Roberts Bukarts tikai pamazām iejūtoties šejienes ritmā, jo slodze bijusi ļoti liela – spēles pasaules U- 20 čempionātā, tāpat izbraukums ar ”Dinamo/Junioru”. Otrdien pēc atgriešanās no Baltkrievijas Roberts atnācis uz treniņu parunāties ar komandas biedriem un jau no trešdienas esot gatavs cītīgi gatavoties spēlēm. ”Ir jau arī izmaiņas, daudzas maiņas samainītas, bet nu pēdējās divās spēlēs gūtas uzvaras un visi jau domā par nākamajām spēlēm. Tāds arī mums šosezon uzdevums – iekļūt play-off, jādara viss, lai to izpildītu.”

Jānis Matulis sevis iepriekš teiktajam gan piebilda, ka nekāda traģēdija jau nebūs, ja ”Dinamo” arī neiekļūs play-off. Varbūt tas pats Ervīns labi nospēlēs Vankūverā vai pasaules čempionātā un tiks nošauts cits zaķis. Skaidrs, ka puiši darīs visu iespējamo, lai atlikušajās spēlēs iegūtu maksimāli daudz punktu.

Ciemiņi atbildēja arī uz skatītāju jautājumiem par hokeju. Vai U- 20 pasaules čempionātā ceturtā maiņa tiešām bijusi tik vāja? R.Bukarts: ”Es negribu teikt, ka pie visa vainīga ceturtā maiņa. Ja es būtu treneris, tad gan sastāvs izlasei būtu nedaudz savādāks”. Pat hokejists atzina, ka NHL skauti jau vairāk vērojuši labāko komandu spēlētājus un viņš nav Kanādā jutis kādu īpašu uzmanību. ”Finālā gan es pats noteikti nebiju par kanādiešiem, tad viņiem būtu divi rekordi : 16 – 0 uzvara pret mums un sestais čempionu tituls pēc kārtas. Tagad būs viss jāsāk no sākuma”. J.Matulis atbildēja uz jautājumu, vai U- 20 spēlētāji izlasei vispār tiek izvirzīti pēc sportiskā principa ? ”Tā jau vienmēr ir, ka hokejam noderīgu vecāku bērni tiek paņemti, bet tas jau diezin vai visu izšķir. To rezultātu jau parasti taisa pirmo maiņu spēlētāji.” Kāds vispār bija mikroklimats izlasē? R.Bukarts: ”Galvenais bija tas, ka treneri nemācēja čaļus motivēt spēlei. Jāprot atrast īstos vārdus, lai puikas iet un sitas, lai nedomā par rezultātu. No mūsu grupas jau trīs komandas tika četriniekā, bija ļoti grūta apakšgrupa. Cik tad mēs vispār esam U-20 spēlētāji Latvijā? Kādi 50 un tas rezultāts nemaz nav tas sliktākais, devītā vieta pasaulē.”

Daudz bija jautājumu arī par ”Dinamo” – gan J.Spruktu, gan iespējamo Mārtiņa Karsuma iekļaušanos komandā. J.Matulis sacīja, ka Sprukts noteikti nekrīt ārā no ansambļa, viņam gan bijis tāds ne visai veiksmīgs periods, bet tagad jau viņš ir rezultatīvākais no pašmāju hokejistiem. Par Karsumu esot daudz neskaidrību – viņš gribot līgumu tikai uz šo sezonu, bet tā jau visai drīz beigsies un vēl jau viņš jāiespēlē kādā maiņā. Matulis vēl atzina, ka noteikti topošais Lietuvas klubs ”Vētra” kādu aizvilinās no rīdziniekiem, bet tā nekāda traģēdija neesot – labāk spēlēt tur, nekā te būt visu laiku starp ceturto- piekto maiņu.

Klātesošie apsprieda arī nesenējo kautiņu ”Vitjaz” – ”Avangard” spēlē. R Bukarts :”Es tieši nesen to noskatījos internetā. Saprotu vēl, ka pieci pret pieciem kaujas, bet kad iesaistās arī uz rezervistu soliņa esošie, sāk Jāgru sist, tad jau ir par traku.” Matulis piebilda, ka tāda acīmredzot ir ”Vitjaz” komandas filozofija un veids, kā piesaistīt skatītājus. ”Vai tas hokejam vajadzīgs, turklāt līgā, kas faktiski varētu būt otra stiprākā pēc NHL? Domāju, ka nē.” Paši spēlētāji teica, ka neesot jau tādas atsevišķas vietas, kur visgrūtāk spēlēt, visi izbraukumi liekoties vienādi, spēle ik pēc dienas. Habarovska jau vistālāk, bet citādi tur viss kārtībā, laba halle un citi apstākļi arī .

Raidījuma beigās vēl tika diskutēts par to, cik tad uzvaru dinamiešiem vajadzētu, lai garantēti iekļūtu konferences labāko astoņu komandu skaitā. Pašlaik faktiski uz pēdējo ceļazīmi ir četri pretendenti un nedaudz labākā pozīcijā Ņižņijnovgorodas ”Torpedo”. J.Matulis :”Viņiem arī ir vislielākais budžets no visām šīm komandām, ambīcijas. Vismazāk šo ambīciju varbūt ir tieši rīdziniekiem, bet man patīk, ka komanda cīnās un tas varbūt pat ir vairāk par pašu rezultātu, neviens nenokar rokas!”

Informāciju sagatavoja:
LTV Sports


, 2010-01-13 10:40, pirms 14 gadiem
es ceru ka tiks
, 2010-01-13 10:43, pirms 14 gadiem
jatiek!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-13 10:43, pirms 14 gadiem
Matulis izskatījās tā, itkā pirms raidījuma atkal pāris aliņus būtu iztriepis, savukārt viņa apgalvojumi un spriedelējumi par RD uzvarām atlikušajās spēlēs un izlases vietu olimpiādē to tikai pastiprināja!
, 2010-01-13 10:44, pirms 14 gadiem
Dāvi, ja Tu esi uzaicinājis uz studiju cilvēkus, un gribi, lai viņi vismaz katrs pasaka pa 2-3 teikumiem, tad mēģini viņiem uzdot vairāk jautājumus, ja to nespēj, tad ļauj skatītājiem vairāk kaut ko pajautāt. Vakar raidījums bija vienkārši nožēlojams. 2 garās reklāmas pauzes, kur tiek reklamēts bezgaumīgais un briesmīgais TTT basketbols, kas NEVIENAM neinteresē, un vakara filmas pa LTV7 utt, tāpat tiek rādīta aizvadītā nedēļa pasaules sportā utt, kas jau ir n-tās reizes redzēta. Raidījumam reāli zūd jēga, ja no 30min, 12minir reklāma, 4min rāda aizvadīto nedēļu pasaules sportā, un 8min tiek prognozēti rezultāti. Skaidrs, ka Bukarts teiks, ka mēs vinnēsim, ko viņam ir jāsaka, nezinu laikam, ka zaudēsim tie ir baigi stipri utt. Vairāk gribējās dzirdēt viedokli, kā Šuplers motivē spēlētājus uz cīņām, ko Maksis pēc spēles teica pret Kanādu. Sižets par Dinamo treniņu bija baigi labs, bet nu turpmāk padomājiet par tām debīlajām reklāmām un to notikumu virkni pasaules sportā tas ir prosta gavno!
, 2010-01-13 10:46, pirms 14 gadiem
belluschi rakstīja: Dāvi, ja Tu esi uzaicinājis uz studiju cilvēkus, un gribi, lai viņi vismaz katrs pasaka pa 2-3 teikumiem, tad mēģini viņiem uzdot vairāk jautājumus, ja to nespēj, tad ļauj skatītājiem vairāk kaut ko pajautāt. Vakar raidījums bija vienkārši nožēlojams. 2 garās reklāmas pauzes, kur tiek reklamēts bezgaumīgais un briesmīgais TTT basketbols, kas NEVIENAM neinteresē, un vakara filmas pa LTV7 utt, tāpat tiek rādīta aizvadītā nedēļa pasaules sportā utt, kas jau ir n-tās reizes redzēta. Raidījumam reāli zūd jēga, ja no 30min, 12minir reklāma, 4min rāda aizvadīto nedēļu pasaules sportā, un 8min tiek prognozēti rezultāti. Skaidrs, ka Bukarts teiks, ka mēs vinnēsim, ko viņam ir jāsaka, nezinu laikam, ka zaudēsim tie ir baigi stipri utt. Vairāk gribējās dzirdēt viedokli, kā Šuplers motivē spēlētājus uz cīņām, ko Maksis pēc spēles teica pret Kanādu. Sižets par Dinamo treniņu bija baigi labs, bet nu turpmāk padomājiet par tām debīlajām reklāmām un to notikumu virkni pasaules sportā tas ir prosta gavno!
Ņem vērā, ka ja nebūtu to debīlo reklāmu, tad arī visticamāk nebūtu arī sporta studijas
, 2010-01-13 10:47, pirms 14 gadiem
Mustukovs vispar bija tur par velti uzaicinats,zel vina bija,visu laiku Ernstreits uzdod vinam stulbus jautajumus,ka komanda tagad iet kada atmosfera,vai pret tiem ir viegli spelet,Ervins nemaz nevienu speli nav nospelejis un spele Dinamo/Juniors,kaut kadi debili jautajumi.......
, 2010-01-13 10:48, pirms 14 gadiem
Varbūt Dāvīm vajag mācītos līvu valodu, nevis pa sporta žurnālistu darboties..? Ar mokām skatījos vakardienas sporta studiju... Joprojām Rīmenis ir pats labākais!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-13 10:49, pirms 14 gadiem
blink rakstīja: Ņem vērā, ka ja nebūtu to debīlo reklāmu, tad arī visticamāk nebūtu arī sporta studijas
Ta studija var iet ari ilgak kaut lidz divpadsmitiem,nedomaju,ka kadu baigi interesetu,ja tik loti SVARIGO Automoto raidijumu raditu stundu velak....
, 2010-01-13 10:51, pirms 14 gadiem
blink rakstīja: Ņem vērā, ka ja nebūtu to debīlo reklāmu, tad arī visticamāk nebūtu arī sporta studijas
Valsts dotē TV, un tā reklāma par basi bija varbūt ok, bet nu ne jau raidījuma laikā to vājprātu vajag reklamēt 4x,
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-13 10:57, pirms 14 gadiem
Pie kam pusi no raidījuma Matulis ar Dāvi murgoja par rezultātiem kā būs, tas ir tas pats, kas ja 2 zipātāji satiktos un prognozētu vai viņš šodien ruletē no 8 metieniem trāpīs 21 vai nē. Studija sāk pamazām sevi atražot, trūkst jaunu un inovatīvu zināšanu kā padarīt interesantāku raidījumu. Ja reiz bija Bukarts tad vajadzēja visu izprašņāt par Maksi, kapēc nevar noskaņot, kas pie vainas, kapēc vārtsargi tā mandražēja, ko Ervīns domā par nākamo sezonu, kādi piedāvajumi, vai Bukarts jūt, ka tiks sastāvā nākamgad Dinamo, kad vairs nebūs uzbrucējs, bet nē, man ir jāklausās reklāma un prognozes par spēļu rezultātiem!!!
, 2010-01-13 10:57, pirms 14 gadiem
Nez, man kaut ka divaini likas Bukarta teiktais par to, ka "treneris nemaceja motivet speletajus pirms spelem". Kada vel vajadziga papildus motivacija, kad tu izej pie pilnam tribinem pret Kanadu vai ASV? Elementars sportiskais niknums nepamostas, kad tev pilnus vartus pieber ar ripam?
, 2010-01-13 10:57, pirms 14 gadiem
dinamo tiks!!
, 2010-01-13 10:57, pirms 14 gadiem
ja tiks tad tikai 8. vieta kas garantā cīņas ar SKA. bet arī ja netiks, nebūs nekāds pasaules gals
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-13 11:03, pirms 14 gadiem
nu Davis ir 10reiz labaks par Rimeni, bet vakar tiesham.... vajadzeja vairak jautajumu speletajiem, jo Matulis jau izsakas gan studija RD speles, gan tai iceboxa un ari Sporta avize... Un ja Bukrats bij tads ka sabijies no kameram, tad tieshi ar vinjam adresetiem jautajumiem vinhs ar katru teikumu kljutu atraisitaks. Vismaz pateica par Maticinu, ka nav neka motivejis jaunos, ta pat ari Mushtukovam, vajadzeja vairak par spelem par RD, par OS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-13 11:07, pirms 14 gadiem
mister_negative(ecb) rakstīja: matulja murgos vispar nav jegas klausities.
Tavos arĪ
, 2010-01-13 11:10, pirms 14 gadiem
mister_negative(ecb) rakstīja: man tev atbildi pateikt priekshaa???
Nu pasaki
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-13 11:59, pirms 14 gadiem
vakar raidījums bij izcili tups... nabaga muštukovs, bukarts pārbijies vai piekusis izskatījās (pirmo reizi redzēju viņu civilajā apģērbā, nu zin... skaidrs, kāpēc kanādai 16-0 zaudējām)
raidījums gāja nepilnas 20 minūtes... fantastika.
vai tiešām nav vairs ko pilikt klāt?
cerams kāds cits kanāls uztaisīs kaut ko līdzīgu, divreiz garākuun biežāku translāciju
, 2010-01-13 11:59, pirms 14 gadiem
Uhh ku daudz profesionali sporta raidijuma vaditaju seit sez!!! Zeel ka LTV vadiba nelasa sos komentarus, uzreiz butu mums vismaz 20 extrakvalitativi raidijumu vaditaji atradusies!!!! Mos japazvana uz LTV ??
, 2010-01-13 12:01, pirms 14 gadiem
Četri skaistuļi bildē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-13 12:55, pirms 14 gadiem
Biju pārstiegts, ka Bukarts pakritizēja Matīcinu U-20 izlases sastāva izvēlē. Labi, ka Muštukovs domā ar galvu un nākošajā sezonā, ja netiks RD kā otrais numurs, tad dosies uz ārzemēm.
Piekrītu tiem, kuri domā, ka Sporta Studija pašriezējā sastāvā un koncepcijā ir sevi izsmēlusi.
, 2010-01-13 12:59, pirms 14 gadiem
Raidījums galīgi garām, bet ne pat to stāsts. Matulis k-ko izspļāva, ka Atlants mums vairs nav svešs. Šito nesapratu, kāds mūsējais ir paņemts uz Mitiščiem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-13 14:00, pirms 14 gadiem
blink rakstīja: Ņem vērā, ka ja nebūtu to debīlo reklāmu, tad arī visticamāk nebūtu arī sporta studijas
Šaubos, ka šĪs pašreklāmas ( sporta pāraides LTV7, filmu reklāmas LTV7, u.t.t) LTV7 sporta studijai dod finansiālu atbalstu. Un tas, ka studijas viesi vispār reti tiek pie runāšanas sen zināma patiesība. Pilnībā piekrītu Belluschi, pēdējā laika sporta studija ir pilnīgs sviests. Nebaudāms raidījums.
, 2010-01-13 14:10, pirms 14 gadiem
mister_negative(ecb) rakstīja: pedali msok te tik daudz nav vainigs vaditajs,cik televizija. ne ??kko tik debili uzraxtitu ilgi nebiju redzejis.
Pie ka tad televizija vainiga ja raidijuma vaditajs nespej uzdot konkretu jautajumu?? Jaa pienemusi darba tadu. Bet seit jau daudzi ''experti'' tiesi ari parmer davim ka vins neder. Nu tad lai iet un pierada cik vini pasi ir varosi!!
P.s un pedalis ir tikai tas kas svesam un pilnigi nepazistamam cilvekam izsaka rupjibas.
, 2010-01-13 14:36, pirms 14 gadiem
Skaisti jau studijā runāja,šitos ņemsim,tiem zaudēsim,bet nevajag aizmirst,ka katra spēle sākas no nulles un kā jau esam pārliecinājušies,tad uzvarēt var jebkurš jebkuru!
Ja par junioriem,tad...vai tad pašiem jaunajiem hokejistiem nav pirms spēles jānoskaņojas,bet jādara trennerim,vēl jo vairāk,ja pretī nāk Kanāda???Tur vienkārši ar psiholoģiju komandā kaut kas nav kārtībā,motivācija trūkst...
, 2010-01-13 16:02, pirms 14 gadiem
Raidījums atgādināja izteiktos cenzūras laikus.Bukarts par U-20 nedaudzos teikumos pateica skaidri,ko viņš domā.Vairāk izvērsties viņam nebija lemts.Skatoties raid.vadītāja saspringto seju,kļuva gluži vai neomulīgi.
Matulis šoreiz centās laipot ar vispārējām frāzēm,par 4.maiņas spēlētājiem nosecinot apmēram tā,ka tā ir bijis un arī būs.Šajā gadījumā nebija gan runa,kas taisa rezultātu,bet gan pa visas Komandas optimālā sastāva izvēli!
, 2010-01-13 16:14, pirms 14 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Diez ko par šiem Matuļa vārdiem domātu Torpedo,Severastaļ un MnD treneri,spēlētāji un komandu vadības?
Droši vien pieliktu saslapinātu pirkstu pie deniņiem,un izdarītu riņķveida kustības.
Matulim vajag bišku piebremzēt ar alus dzeršanu. Bet iespējas IR tikt, bet vai tiks, to jau neviens vēl nezin
Sebastjans Fetels
Foto: AFP/Scanpix

VSB tiešraidēs šajā nedēļas nogalē Formula 1 un futbols

Šo sestdien un svētdien „Viasat Sport Baltic” tiešraidēs Formula 1 Spānijas „Lielās Balvas” izcīņas notikumi, kā arī Vācijas DFB kausa izcīņas finālspēle, „MSV Duisburg” – „Schalke 04” un „Barclays” Anglijas Premjerlīgas 38. kārtas spēle, Mančestras „United” – „Blackpool”.
3

VSB nedēļas nogalē - hokejs, futbols un motosports

Viasat Sport Baltic (VSB) šajā nedēļas nogalē saviem skatītājiem piedāvās pasaules hokeja čempionāta noslēgumu, tenisu no "Masters 1000" turnīra Romā, kā arī futbolu un motosportu.
2

VSB šonedēļ piedāvā hokeju, tenisu un Anglijas futbolu

Viasat Sport Baltic (VSB) saviem skatītājiem šonedēļ piedavās tenisu no Romas, futbolu no Anglijas - gan kausa finālu, gan divas spēles no Premjerlīgas, tāpat skatītāju uzmanībai pasaules hokeja čempionāta noslēgums un motosports.