Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:361, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Svētdien notiks Rīgas MTB tautas velomaratons

Svētdien 17. aprīlī riteņbraukšanas entuziasti pulcēsies pirmajās šīs sezonas lielākajās tautas sacensībās. Imantā Kurzemes prospektā starts tiks dots Rīgas MTB tautas velomaratonam. Velobrauciena trase vīsies pa Kleistu mežu, Priedaines mežiem, Balto kāpu un Bolderājas kāpu. Dalībnieki sacentīsies divās distancēs: 50 kilometru garajā Vichy maratona distancē un 30 kilometru garajā pusmaratona distancē. Bez tam sacensību starta vietā Kurzemes prospektā apmēram pretim 4. tramvaja galapunktam notiks arī bērnu sacensības 3 dažādās vecumam atbilstoša garuma distancēs.

Sacensību organizatori vēlas uzsvērt, ka trase veidota, rēķinoties ar to, ka vēl ir tikai pats sezonas sākums. Tā ir salīdzinoši ātra un piemērota braucējiem ar dažādu sagatavotības pakāpi. Plānots, ka sacensības pulcēs līdz pat tūkstotim aktīva dzīvesveida piekritējus.

Vēl līdz piektdienai plkst. 24.00 sacensībām var pieteikties elektroniski mājas lapā Velomaratoni.lv Pieteikties varēs arī uz vietas sacensību reģistratūrā svētdien no 10.00 līdz 12.00. Bērnu starti plānoti no 11.40. Starts maratona distancē 12.30, pusmaratona 12.40. Uzvarētāju apbalvošana ap 15.00

Kā norādīja Sportlat valdes priekšsēdētājs Gundars Upenieks: “Dalībnieku lielā interese piesakoties sacensībām un pagājušajā svētdienā piedaloties iepazīšanās ar trasi braucienā, liecina, ka mums ir izdevies realizēt izvirzīto mērķi - izveidot demokrātisku un viegli pieejamu sacensību seriālu, kurš būtu saistošs katram, kam mājās ir ritenis. Piesakās ģimenes, piesakās sevi jau apliecinājušas komandas, piesakās aktīvi cilvēki, kuri vēlas izmēģināt savus spēkus. Laika prognozes svētdienai ir labas, atliek tikai kāpt uz riteņa un piedalīties.”

Sacensības organizē viens no vadošajiem tautas sporta pasākumu rīkotājiem Latvijā kompānija Sportlat. Rīgas MTB tautas velomaratons būs pirmais no 5 jaunā tautas velomaratonu seriāla posmiem. Tam maijā sekos velobrauciens apkārt Piebalgas ezeriem, jūlija sākumā – velobrauciens apkārt Burtnieku ezeram, jūlija beigās - Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūras tautas velobrauciens. Seriāls noslēgsies ar Ventspils Piedzīvojumu parka tautas velobraucienu augustā. Lai uzturētu intrigu visas sezonas garumā, būs gan individuālais, gan komandu kopvērtējums. Sacensību nolikums, detalizētāka informācija, pieteikšanās mājas lapā Velomaratoni.lv

Informāciju sagatavoja:
Gundars Upenieks,
SPORTLAT valdes priekšsēdētājs


, 2011-04-14 14:19, pirms 13 gadiem
laiku sola labu! Aicinu visus izmēģināt spēkus sev piemērotajā distancē
, 2011-04-14 17:51, pirms 13 gadiem
Super, super, super!!!
Foto: Evita Priedīte

22. februārī Madonā notiks tautas slēpojums

Neskatoties uz to, ka šogad ziema mūs nelutina ar sniegu, 22. februārī, Madonas slēpošanas un biatlona sporta bāzē „Smeceres sils” notiks biedrības sporta kluba „SportLat” organizētās slēpošanas sacensības –Sport2000 Tautas slēpojums „Madona”.
Publicitātes foto

"Baiļos" notiks "Trek kausa 2013" izcīņas pēdējais posms

Šo sestdien, 7.septembrī, "Baiļos”, kas atrodas 2 km no Valmieras centra, norisināsies pēdējais šī gada "Trek kauss 2013” riteņbraukšanas posms - MTB maratons "Baiļi”, kurš vienlaicīgi būs arī "SportLat Balva 2013” 15.posms. Noslēdzošais posms būs neierastāks nekā iepriekšējie posmi, jo pirmo reizi Latvijas MTB sacensību vēsturē sacensības notiks ar atsevišķo startu.
MTB maratona absolūtie uzvarētāji: Dmitrijs Sorokins (no kreisās), Raivis Zīmelis un Rihards Bartuševičs
Foto: Ritvars Raits

Arī Ogres/Ikšķiles posmā uzvar Sorokins

20.jūlijā Ogres un Ikšķiles novadā jau trešo gadu pēc kārtas norisinājās tradicionālās riteņbraukšanas sacensības MTB maratons "Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūras” velobrauciens, kas bija gan "Trek kauss 2013” 5.posms, gan "SportLat Balva 2013” 13.posms.