Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:361, Did:0, useCase: 3

1. maijā notiks skaistākais tautas velobrauciens Latvijā Apkārt Piebalgas ezeriem

1. maijā notiks skaistākais tautas velobrauciens Latvijā Apkārt Piebalgas ezeriem
Tautas velobrauciens Latvijā Apkārt Piebalgas ezeriem

1. maijā riteņbraukšanas entuziasti pulcēsies Vecpiebalgā, lai kopīgi veiktu vienu no interesantākajiem un skaistākajiem tautas velobraucieniem. Piebalgas īpašā aura, iespēja ar riteni apbraukt apkārt Inesim un Alaukstam, braukt gar Gaujas un Ogres upēm to augštecēs padara šo tradicionālo velobraucienu tik neatkārtojamu. Šogad dalībniekiem tiek piedāvātas divas atšķirīga garuma distances: 55 kilometru garais Vichy maratons un 35 kilometru garā pusmaratona distance. Bez tam sacensību starta vietā pie Vecpiebalgas kultūras nama notiks arī bērnu sacensības 3 dažādās vecumam atbilstoša garuma distancēs.

Sacensību organizatori vēlas uzsvērt, ka trase piemērota braucējiem ar dažādu sagatavotības pakāpi.

Sacensību organizētājs, bijušais biatlonists Gundars Upenieks: “Es aicinu visus uzdrošināties un piedalīties sacensībās. Mūsu mērķis ir veidot demokrātisku un viegli pieejamu braucienu, kurš būtu saistošs katram, kam mājās ir ritenis. Lai interesanti būtu ģimeņu visu vecumu locekļiem, lai aktīvi cilvēki varētu izmēģināt savus spēkus. Kopības sajūta brauciena laikā un gandarījums pēc finiša ir vērtīgākās balvas katram dalībniekam.”

Uzzināt visu par velobraucienu, iepazīties ar distanci un pieteikties sacensībām elektroniski var mājas lapā Velomaratoni.lv
Pieteikties varēs arī uz vietas sacensību reģistratūrā 1. maijā no 10.00 līdz 12.20.
Starts Vichy maratona distancē 12.30
pusmaratona 13.00
Bērnu starti plānoti no 13.05
Uzvarētāju apbalvošana ap 15.00

Sacensības organizē viens no vadošajiem tautas sporta pasākumu rīkotājiem Latvijā kompānija Sportlat sadarbībā ar Vecpiebalgas novada domi.

Velomaratons Apkārt Piebalgas ezeriem ir viens no 5 jaunā tautas velomaratonu seriāla posmiem. 17.aprīlī jau notika Rīgas MTB tautas velomaratons. Piebalgai jūlija sākumā sekos velobrauciens apkārt Burtnieku ezeram, jūlija beigās - Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūras tautas velobrauciens. Seriāls noslēgsies ar Ventspils Piedzīvojumu parka tautas velobraucienu augustā. Lai uzturētu intrigu visas sezonas garumā, būs gan individuālais, gan komandu kopvērtējums.