Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:361, Did:0, useCase: 3

Kalnu divriteņu sezona startējusi ar Rīgas MTB tautas velomaratonu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kalnu divriteņu sezona startējusi ar Rīgas MTB tautas velomaratonu
Ivanda Eiduka
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Svētdien, 17. aprīlī, jau īsti vasarīgos laika apstākļos notika pirmās šīs sezonas lielākās tautas velobraukšanas sacensības. Imantā, Kurzemes prospektā, starts tika dots Rīgas MTB tautas velomaratonam. Velobrauciena trase vijās pa Kleistu mežu, Priedaines mežiem, Balto kāpu un Bolderājas kāpu. Dalībnieki sacentās divās distancēs: 50 kilometru garajā Vichy maratona distancē un 30 kilometru garajā pusmaratona distancē. Bez tam notika arī bērnu sacensības trīs dažādās vecumam atbilstoša garuma distancēs.

Pirmā Rīgas MTB tautas velomaratona 50 kilometru distancē vīriešiem absolūtajā vērtējumā pirmo vietu izcīnīja Ernests Benhens – Bēkens, otrais bija Jānis Rapa, bet trešais - Valdis Zogota. Sievietēm nepārspēta palika Latvijas MTB riteņbraukšanas pēdējo gadu līdere Ivanda Eiduka, otrā – Lija Laizane, trešā – Dana Rožlapa.

Pusmaratona distancē absolūtajā vērtējumā vīriešiem pirmais trijnieks Gints Šlēziņš, Mārtiņš Zanevics, Ģirts Gnedlers. Sievietēm – Rūta Brakovska, Ieva Strele, Vita Lanceniece. Pilni rezultāti visās vecuma grupās, individuālais un komandu kopvērtējums būs pieejams mājas lapā Velomaratoni.lv

Sacensības organizēja viens no vadošajiem tautas sporta pasākumu rīkotājiem Latvijā kompānija Sportlat. Rīgas MTB tautas velomaratons ir pirmais no pieciem jaunā tautas velomaratonu seriāla posmiem. Tam 1. maijā sekos velobrauciens apkārt Piebalgas ezeriem, jūlija sākumā – velobrauciens apkārt Burtnieku ezeram, jūlija beigās - Ogres un Ikšķiles tūrisma attīstības aģentūras tautas velobrauciens. Seriāls noslēgsies ar Ventspils Piedzīvojumu parka tautas velobraucienu augustā. Lai uzturētu intrigu visas sezonas garumā, seriālam ir gan individuālais, gan komandu kopvērtējums. Sacensību nolikums, detalizētāka informācija, pieteikšanās uz nākamajiem posmiem pieejama mājas lapā Velomaratoni.lv

Informāciju sagatavoja:
Gundars Upenieks,
SPORTLAT valdes priekšsēdētājs

     [+] [-]

, 2011-04-20 16:13, pirms 13 gadiem
Rigas MTB tautas velobraucienu 1.posms notika,neskaidrības radās ap čipa pareizu stiprināšanu.Nekur nebija info par to.Organizētāji acimredzot bija par to aizmirsuši,jo pasākuma vadītājs nekonkretizēja ar kuru pusi čips jāliek pie rāmja.Biju finišā uz beigu pusi,par talonu dabūju pusotra banāna.Tagad dalibnieces komentārs. Putra. Man, starp citu, liekas, ka tāda putra šoreiz nemaz nav bijusi, jo arī persona, kas izstājās diezgan ātri, tādu neredzēja. Kad finišēju, vēl deva pa 3 banāniem un cepumus, bet mans talons bija mašīnā un man nedeva. Kad atnācu ar talonu, iedeva pus-banānu un paskaidroja, ka citi sportisti visu apēduši, jo nākuši bez taloniem (arī viņiem bija taloni mašīnās). Nu ļoti jauka attieksme! Visu distanci sapņoju par brīdi, kad dabūšu putru. Labi, ka vismaz mājās nebija vairs jābrauc ar riteni :

Par ko īsti mēs maksājām???????

     [+] [-]

, 2011-04-21 16:03, pirms 13 gadiem
Par čipiem - ja jau bija neskaidrības, kas tad liedza aiziet pie organizātoriem pajautāt, kā tad īsti ir? Kauns vai kas cits. Labāk jau startēt uz dullo un pēc tam sūkstēties.
Ne jau rīkotāji ir vainīgi, ka visu paiku izķer, bet gan dalībnieki, kuri ņem vairāk kā vajag.
Mani gan vairāk sarūgtināja pārlieku smilšainā trase (bet ko tur kāpām daudz padarīsi, mēs tik viņu sūnas sabojājām), brīžiem nesaprotams trases marķējums, kā arī pārlieku brīvā auto kustība vairākās trases daļās.
Bet visumā bija ok. Man patika!

     [+] [-]

, 2011-04-23 12:36, pirms 13 gadiem
Kāds bildei sakars ar šīm sacensībām?