Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:200, Did:0, useCase: 3

E-Motorsport.lv virtuālās autošosejas 3. posmā uzvaru izcīna Agnis Rozītis

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

E-Motorsport.lv virtuālās autošosejas 3. posmā uzvaru izcīna Agnis Rozītis
Foto: e-motorsport.lv

Ķīpsalas izstāžu hallē “Hypertown” un pie dalībnieku datoriem un stūrēm mājās aizvadīts trešais virtuālā E-Motorsport.lv autošosejas čempionāta posms, kurā uzvaru “Nemuno Ziedas” Kačergines trasē Lietuvā izcīnīja Agnis Rozītis, iegūstot arī galveno balvu - Īstu autošosejas sacīksti tajā pašā Lietuvas “Nemuno Ziedas” trasē ar ABC RACE sporta automašīnu.

Sezonas trešais posms bija īpašs ar interesantu jaunumu – sponsoru komandām, kuras saviem braucējiem piedāvāja dažādus labumus un apmaksātas sacensību dalības maksas. Turklāt šis posms tika translēts arī Sportacentrs.com televīzijā, ceļot virtuālo autosporta sacensību popularitāti Latvijā.

Posma atlases kārtā ātrākais bija Gunārs Razgals, kamēr otrajā un trešajā vietā ierindojās attiecīgi Agnis Rozītis un Almants Razgals.

Lielā fināla kārtas pirmajā braucienā visu sacīksti pirmajās divās vietās aizvadīja Rolands Svētiņš un Agnis Rozītis. Ņemot vērā Lietuvas trases specifiku ar ļoti nelielajām apdzīšanas iespējām, vitāli svarīga bija tieši starta pozīcija. Pole position pirmajā braucienā izcīnīja tieši Svētiņš, kurš visa brauciena garumā arī sekmīgi aizstāvējās no Rozīša uzbrukumiem, izcīnot uzvaru. Aiz līderiem notika vairākas sadursmes, pēc kurām vislabāko rezultātu uzrādīt izdevās pirmā čempionāta posma uzvarētājam Dzintaram Raitam.

Otrajā braucienā jau pie pirmās starta vietas tika Rozītis, kas viņam ļāva izvirzīties vadībā jau līdz ar startu. Sacīkstes pirmajā daļā Agnis iekrāja stabilu pārsvaru, ko vēlāk pārliecinoši noturēja, braucienu veicot stabili un bez kļūdām. Aiz Rozīša uz goda pjedestāla otrās pozīcijas finišēja Gunārs Razgals, kamēr trešo vietu ieņēma Jānis Kalvāns.

Sacensību kopvērtējumā, kurā tiek ņemti vērā gan atlases brauciena rezultāti, gan fināla pirmās kārtas un abu lielo finālbraucienu rezultāti, labākais bija tieši Agnis Rozītis, kurš pēc divām trešajām pozīcijām beidzot izcīnīja uzvaru. Uz goda pjedestāla kāpa arī Gunārs Razgals un Rolands Svētiņš. Savukārt, pirmo divu posmu uzvarētājs Dzintars Raits palika 4. pozīcijā.

Šajā posmā startēja arī vairāki Latvijā zināmi autosportisti, tostarp jaunais talants Valters Zviedris un Garijs Rožkalns, kuri kopvērtējumā ieņēma attiecīgi 8. un 14. vietu. Iespēju piedalīties braucējiem, kuriem nav pašiem savi autosacīkšu simulatori, nodrošina SRC Riga autosimulatoru klubs.

Nākamais digitālā autosporta čempionāta E-Motorsport posms norisināsies martā, kad dalībnieki sacentīsies Pērnavas “Auto24 Ring” trasē. Vairāk informāciju par digitālajām sacensībām iespējams atrast Digitālās Autosporta Sacensības | E-motorsport.lv

Informāciju sagatavoja:
E-motorsport.lv un ABC Race vadītājs
Kārlis Priedītis