Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Askolds Uldriķis

Kā Gorkšam aizkļūt līdz premjerlīgai?

Kā Gorkšam aizkļūt līdz premjerlīgai?
Kaspars Gorkšs
Foto: EMPICS Sport

0:5 futbolā ir ļoti sāpīgs zaudējums. Tā ir neiedomājami smaga sagrāve "Queens Park Rangers" komandai, kas vēl pirms pāris mēnešiem turpināja deklarēt šīs sezonas mērķi - iekļūt Anglijas premjerlīgā. Arī 2009. gada Latvijas labākais futbolists Kaspars Gorkšs sapņo par spēlēšanu Anglijas elitē. Bet vai šo mērķi viņam izdosies sasniegt kopā ar "QPR"?

Šonedēļ piedzīvotā sakāve "QPR" komandai pēdējo divu mēnešu laikā jau ir otrais zaudējums, kurā bumba piecreiz tiek ielaista savos vārtos (iepriekš bija 1:5 mājās ar "Middlesbrough"). Daudz ko var izskaidrot ar "Nottingham Forest" uzņemto tempu ceļā uz premjerlīgu, taču "QPR" vispirms vajadzētu paskatīties uz sevi, nevis tikai vaimanāt par pretinieku spēku. Drīzāk tas pat nav spēks, bet gan sakārtotība, kas pietrūkst klubam "QPR". 2007. gadā to pārņēma itāļu autogigants Flāvio Briatore, bet kluba akcionāru pulkam pievienojās arī Bernijs Eklstouns un viens no bagātākajiem vīriem pasaulē Lakšmi Mitals. "QPR" līdzjutēji sajūsminājās par gaidāmo investīciju ieplūšanu un drīzo iekļūšanu Anglijas premjerlīgā, taču patiesība izrādījās skarbāka.

Kluba jaunie īpašnieki nebūt nesāka svaidīties ar miljoniem futbolistu iegādē (piemēram, mūsu Gorkšs no "Blackpool" tika nopirkts par 250 000 sterliņu mārciņu), domājot, ka ar minimāliem ieguldījumiem izdosies sasniegt cerēto rezultātu tabulā un sākt pelnīt futbola stadionos. Tomēr rezultāti izpalika, jo "QPR" grozījās pa tabulas vidu, un visa vaina tika meklēta treneros. Pusotra gada laikā Gorkšs jau paspējis uzspēlēt četru "QPR" galveno treneru vadībā, neskaitot tos aizvietotājus, kuri īsu brīdi vadīja komandu treneru maiņas laikā. Arī tagad "QPR" gatavo viens no šādiem pagaidu treneriem Maiks Harfords, un vietējie fani smej, ka kluba vadība varētu sākt mainīt ne tikai galvenos trenerus, bet arī pagaidu komandas vadītājus. Iepriekš komandu trenējuši divi ziemeļīri, portugālis un anglis. Un galīgi nav skaidrs, kur tiks atrasts nākamais.

Kamēr jauna trenera meklēšana ir ieilgusi, "QPR" noslīdējusi uz 11. vietu un aizvien vairāk attālinās no pirmā sešnieka jeb komandām, kas pēc regulārās sezonas pretendēs uz iekļūšanu premjerlīgā. Treneris Hartfords gan mierina fanus, stāstot, ka palikušas 20 spēles, kurās viss vēl ir iespējams. Tomēr līdzjutēji drīzāk bažīgi skatās uz tabulas lejasdaļu - vai tikai nesāks draudēt izkrišana uz zemāku līgu.

Pats Gorkšs kluba sarežģītajā situācijā saglabā optimismu un turpina apliecināt savu piederību pamatsastāvam. Arī nelaimīgajā pēdējā mačā Kaspars pavadīja laukumā visas 90 minūtes, bet viņa pārinieks aizsardzības centrā tika nomainīts jau pēc pirmā puslaika. Vai Latvijas labākajam futbolistam laikā, kad vēl uz pusotru gadu ir spēkā līgums ar "QPR", vajadzētu sākt meklēt apkārtceļus iekļūšanai premjerlīgā - kopā ar kādu citu klubu? Visticamāk, viņš to nedarīs. Kaspars ar sirdi un dvēseli līdz līguma beigām ir spēlējis pat sīriskās "Assyriska" un krieviskās "Ventspils" sastāvos. Tiesa, viņam pērnajā novembrī palika 28 gadi, un pēc pusotra gada premjerlīgas klubu saimnieki cītīgāk ieskatīsies viņa pasē. Viss atrodas paša Kaspara rokās, un viņš joprojām vēlas apliecināt sevi "QPR" rindās, ticot, ka ar šo komandu iekļūs premjerlīgā.

P.S. No "QPR" nometnes ir pienākusi arī viena priecīga ziņa, jo Limbažos uzaugušais Elvijs Putniņš ir izārstējis traumu un turpina sargāt šī kluba dublieru komandas vārtus.


, 2010-01-28 17:11, pirms 14 gadiem
''ir spēlējis pat sīriešu "Assyriska" un krievu "Ventspils" sastāvos.''

kada sakaraa?
Slēpts komentārs: mrPO
, 2010-01-28 17:16, pirms 14 gadiem
Nu tagad Kasparam jāskatās vai QPR ir spējīgi iekļūt Premjerlīgā tuvāko trīs varbūt četru gadu laikā. Ja atbilde ir apstiprinoša, tad noteikti jāpaliek, jo spēlētājam, kas pats būs palīdzējis kaldināt šādu panākumu, noteikti uzticēsies arī turpmāk. Savukārt, ja uz premjerlīgu kāds cits klubs Gorkšu iegādāsies, tad būs jārēķinās ar to, ka būs sevi no jauna jāpierāda ne tikai kā labu spēlētāju, bet kā ilgtermiņa palīgu, lai nostiprinātos uz vairākām sezonām.
, 2010-01-28 17:18, pirms 14 gadiem
mrPO rakstīja: Cerams ka sapnis piepildisies. Gorksh to ir pelnijis

P.S. Uldriķi kaada siirija.... zviedrija
Askolds jau rakstīja sīriešu, nevis Sīrijas. Lai gan tad tāpat var rakstīt amerikāņu Mančestras "United"
, 2010-01-28 17:21, pirms 14 gadiem
krieviskās "Ventspils"
ka sito saprast?
Uldrikis tacu ir nacionalists
, 2010-01-28 17:26, pirms 14 gadiem
Par ko cepšanās? Vai tad "Ventspils" nav krieviska komanda?
, 2010-01-28 17:27, pirms 14 gadiem
Neonz rakstīja: Par ko cepšanās? Vai tad "Ventspils" nav krieviska komanda?
nu varam tad rakstit spanu Liverpool, francu Arsenal un t.t!!
, 2010-01-28 17:30, pirms 14 gadiem
Par sīrisko un krievisko pilnīgi precīzi! Un te dažam komentētājam lasīt vēl jāiemācās, ja nejēdz izlasīt kā tieši tur ir uzrakstīts
Slēpts komentārs: neitrals23
, 2010-01-28 17:57, pirms 14 gadiem
Gnom01 rakstīja: ''ir spēlējis pat sīriešu "Assyriska" un krievu "Ventspils" sastāvos.''

kada sakaraa?
esi bijis uz kaadu Ventspils speeli? Es biju, pat vinju fani dzied "žolta siņije samije siļnije"! Es jau nu noteikti vairaak neieshu!
, 2010-01-28 17:59, pirms 14 gadiem
tufijs1984 rakstīja: esi bijis uz kaadu Ventspils speeli? Es biju, pat vinju fani dzied "žolta siņije samije siļnije"! Es jau nu noteikti vairaak neieshu!
un ko tad viniem citu dziedat, ja latviesi spej tikai SC sedet un visus nolikt
, 2010-01-28 21:32, pirms 14 gadiem
tufijs1984 rakstīja: esi bijis uz kaadu Ventspils speeli? Es biju, pat vinju fani dzied "žolta siņije samije siļnije"! Es jau nu noteikti vairaak neieshu!
esmu, un man pajat ko tur kliedz, es naku skatities futbolu, nevis klausities ko apkart kads blauj.
, 2010-01-29 09:11, pirms 14 gadiem
Gnom01 rakstīja: esmu, un man pajat ko tur kliedz, es naku skatities futbolu, nevis klausities ko apkart kads blauj.
jaunais cilveek! Tu uzdevi jautaajumu kaadeelj "krievu" ventspils, es tev atbildeeju!
, 2010-01-29 09:39, pirms 14 gadiem
Apmekējiet FKV mājaslapu, aizejiet uz kādu spēli un sapratīsiet, kādēļ šāda piezīme, ko te tagad cepties par nacionālismu - tā vnk ir realitāte..

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...