Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:859, Did:0, useCase: 3

jaunākās paaudzes Semjonovs

jaunākās paaudzes Semjonovs
foto: no Romana Semjonova personīgā arhīva.

pagājis jau pietiekošs laika posms kopš Latvijas hokeja valstsvienības atjaunošanās starptautiskajā hokeja kartē, lai varētu sākt fiksēt paaudžu maiņu šī vārda burtiskā nozīmē. pagaidām gan ne visiem ceļš "lokās" lielās izlases virzienā vai tuvumā; tomēr Latvijas izlases vilcēji aiz sevis ir atstājuši ne tikai ierakstus statistikas ailītēs, bet arī dēlus, kuri spēlē hokeju. uzbrucējs Romans Semjonovs ir viens no šādiem gadījumiem. ilggadējā Latvijas izlases uzbrucēja Aleksandra Semjonova (pēc kārtas 14 pasaules čempionāti un 2 olimpiādes; 1994. - 2007.) dēls Romans ir pārņēmis arodu no tēva. un ar vērā ņemamām sekmēm cīnās Zviedrijas jauniešu - junioru hokeja druvās un arumos.

TUVPLĀNĀ: Romans Semjonovs

Romans Semjonovs par savu hokejista gaitu aizsākšanu, par "iemājošanu" Zviedrijā, par savām un sava kluba IFK Arboga Hockey (īsināti - IFK Arboga vai Arboga) U-18 vecuma komandas panākumiem 2010./2011. g. sezonā, par debiju pieaugušo hokejā kopā ar tēvu, par atzīmēšanos Zviedrijas hokeja pavalstniecībā.

izziņai: Romans Semjonovs

- dzimis 1994. gada 8. jūlijs
- ampluā: uzbrucējs
- "figūra": 181 cm; 77 kg
- 2010./2011. g. sezonā IFK Arboga J18 sastāvā Zviedrijas U-18 trešajā līmenī (J18 Division 1), kā arī IFK Arboga J20 rindās Zviedrijas U-20 trešajā līmenī (J20 Division 1) un IFK Arboga ierindā Zviedrijas pieaugušo hokeja trešajā stiprākajā līgā (Division 1)
- iepriekšējās sezonas: IFK Arboga Hockey un IF Björklöven komandas
- pirmais treneris: Aleksandrs Semjonovs; Ģirts Ūdris

JAUTĀJUMI / ATBILDES

jautājums: kur un kā sākās Tavi pirmie soļi hokejā?

Romans Semjonovs: Pirmo reizi kāpu uz ledus, kad tētis spēlēja Dānijā. Man bija aptuveni 2,5 gadi; hokeja apmācības apmeklēju kopā ar mammu un tēti sporta pilī. Pirmo reizi komandā trenējos Umeå pilsētā 1997.-1998. gados, bet pēc tam viss tikai turpinājās.

cik sen Tu pārcēlies uz Zviedriju? ar kādiem panākumiem "pieslēdzies" Zviedrijas hokeja sistēmai? bija viegli? viss izdevās uzreiz? un kas - ne-uzreiz?

Pirmoreiz mēs pārcēlāmies uz Zviedriju 1998./1999. gada sezonā, kad tētis spēlēja Björklöven komandā, bet pēc tam mēs braucām uz vienu gadu Vācijā; es tad visu savu zviedru valodu aizmirsu, bet pēc tam braucām atpakaļ uz Umeå, Björklöven komandu. Pēc atgriešanās no Vācijas bērnudārzā es visu laiku klusēju, nerunāju ne vārda, bet pēc 3 mēnešiem sāku runāt.

Zviedrijā hokeju sāku spēlēt uzreiz; tā, ka man nebija nekādu problēmu; tikai, ka man sākotnēji mēģināja ieskaidrot, ka jāatdod piespēli, bet es vienkārši nevienam ripu nedevu un guvu vārtus pats. Bet tā viss bija mierīgi.

kas, Tavuprāt, ir jauna spēlētāja ieguvumi apstāklī, ka viņš jau salīdzinoši agrā bērnībā spēlē Zviedrijā? piemēram, salīdzinājumā ar Latviju?

Domāju, ka te, Zviedrijā, ir vairāk iespēju attīstīties tālāk. Jau, kad tev ir apmēram 14 gadu, tu brauc uz dažādām nometnēm, kur skauti tevi vēro. Iespējams, ka šeit, Zviedrijā, līmenis ir labāks nekā Latvijā, bet to precīzi nezinu.

IFK Arboga Hockey klubs ir jau kļuvis par Tavu "dzimto" komandu. jūties tur kā mājās? vai viss ir ideāli kā jaunam hokejistam pieredzes uzkrāšanai? kas ir īpaši noderīgi un ērti? bet kas, iespējams, varētu būt labāk?

Principā Arboga man ir kā dzimtā pilsēta; šeit man ir kaudze draugu, šeit eju skolā, visu šeit zinu. Mums vienkārši ir maziņa pilsēta, dzīvo 13 000 un viss ir pie rokas. Mums šeit ir viss, kas nepieciešams hokejam, brīvais ledus, bezmaksas zāle, skrejceliņš. Es domāju, ka pati labākā ir sporta zāle, bet bez zāles nekādi nevar; tā ir tieši pie sporta pils. Man te ļoti patīk.

aizvadītajā sezonā (2010./2011.) un tieši J18 komandā Tev rezultativitātē fiksēta pilnīga fantastika - 83 punkti 21 spēlē regulārajā čempionātā un 20 punkti, kas nopelnīti kvalifikācijas 7 spēlēs. kā ir - statistika "piemelo" vai arī Tu esi tik labs? kā vērtē savu aizvadīto sezonu? kas palīdzēja salasīt tādus nesliktus ciparus?

Statistikā, protams, ir taisnība, bet to, vai esmu labs vai nē, jāvērtē nevis man, bet kādam citam. Mūsu komandai sērija (līgas apakšgrupa) bija ne pārāk stipra. Bija spēles, kuras uzvarējām ar 28:0, 20:1; tajās sanāca daži punkti. Tās bija tikai divas spēles, bet bija arī spēles, kurās zaudējām vai spēlējām ļoti līdzīgi. Mani maiņas biedri arī ir labi, vienmēr palīdzam viens otram uz ledus. Sezona principā bija ļoti laba, man deva iespēju trenēties papildu 2-3 reizes nedēļā kopā ar A-laget (pieaugušo komandu). Mums, IFK Arboga J18 komandai, bija uzdevums tikt J18 Elit, kas ir pati stiprākā šī vecuma sērija Zviedrijā; mēs arī tikām. Man ļoti palīdzēja tas apstāklis, ka bija iespēja papildu trenēties - labā tempā, galu galā tie taču pieaugušie. Es vēl debitēju A-laget - 3 spēles aizvadīju, divas no tām kopā ar tēti vienā pieciniekā; tur arī iekrāju 1+1 punktu.

(piebilde: Zviedrijas U-18 otrais līmenis - J18 Elit vieno 48 stiprākās U-18 vienības no visas Zviedrijas. savukārt, sezonas sākumdaļā no J18 Elit vienībām tiek noskaidrotas 20 stiprākās komandas, kas sezonas turpinājumā cīnās savā starpā augstākajā U-18 līmenī - J18 Allsvenskan.)

kā kluba vadība ir novērtējusi, ka J18 komanda iekaroja tiesības pāriet no trešā līmeņa (Division 1) uz otro? kā Tu pats vērtē šo panākumu? tas bija pelnīts?

Kā jau minēju, mēs pacēlāmies no J18 Division 1 uz J18 Elit. Mēs vienmēr esam ticējuši mūsu spēkiem un tam, ka pacelsimies. Mēs jau izcīnījām vietu elitē, kad vēl bija atlikusi viena spēle. Tikt elitē, protams, ir ļoti grūti. Sākumā jābūt pirmajam sērijā (apakšgrupā) no 12 vai 13 komandām. Pēc tam norisinās play off starp divām komandām, 2 spēles. Un tikai pēc tam nāk pārspēles starp 4 komandām, no kurām divas iekļūst elitē.

kā jūties, pārstāvot Latvijai diezgan "hokejisku" uzvārdu? vai neesi nekad aizdomājies, ka vajadzētu sasniegt ne mazāk par tēvu?

Protams, šeit zina, kas ir mans tētis; un daži pat apskauda, kad braucu uz olimpiādi un pasaules čempionātu. Savās domās gribētos sasniegt vairāk nekā viņš, un tētis palīdz. Bet tā - nestaigāju un nelielos ne ar ko.

dažos avotos Tev jau parādās Zviedrijas hokeja pavalstniecība. tas nozīmē, ka iespēju uzspēlēt Latvijas U-18 vai U-20 izlasē Tu esi svītrojis no saviem plāniem?

Tā tas ir, es biju spēlējis TV-pucken, tā ir apgabala izlase, Zviedrijā ir 25 tādas komandas. Bet pēc turnīra no katras komandas pa 5-7 cilvēkiem ļauj braukt uz 3 dienu nometni, kas paredzēta U-16 izlasei. Tādi bija 350 cilvēki pa visu Zviedriju. Bet tālāk pēc šīs nometnes es nekur nepiedalījos. Pagaidām šos plānus par Latvijas izlasi neesmu strīpojis.

bet iespējams Tu gribētu uzspēlēt izlasē? kāpēc jā/nē? varbūt Tevi jau ir aicinājuši uz kādu Latvijas U izlasi?

Nu, varbūt arī gribētu; ja būtu piedāvājums, tad apdomātu. Vēl par šo tēmu neesmu domājis.

kādi it Tavi tuvākās nākotnes plāni? plānos spēlēt IFK Arboga komandās? vai ir citas domas, ieceres?

Uz šo sezonu (2011./2012.) es palieku IFK Arboga J18 komandā, lai spēlētu elitē; mūsu uzdevums ir palikt elitē un tikt tālāk. Bet pēc sezonas palūkosimies, kā viss izskatīsies.

lai veicas!

vēl info:

- Romana Semjonova statistikas uzskaites:
Eliteprospects.com - Romans Semjonovs
Romans Semjonovs profile - Романс Семjоновс...
- IFK Arboga Hockey mājaslapa:
arbogahockey.se
- IFK Arboga Hockey J18 komandas web sadaļa:
IFK Arbogas IK J18 Elit | laget.se
- Romana Semjonova sezonas aktuālais profils J18 komandā:
Roman Semjonovs | IFK Arbogas IK J18 Elit |...
- par savām gaitām IFK Arboga komandās - Mikus Ozols, Edvards Zariņš, Toms Broks:
TUVPLĀNĀ: Mikus Ozols « Petrovich27 blogs
TUVPLĀNĀ: Edvards Zariņš « Petrovich27 blogs
TUVPLĀNĀ: Toms Broks « Petrovich27 blogs

  +3 [+] [-]

, 2011-08-28 01:01, pirms 13 gadiem
interesanti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-08-28 09:37, pirms 13 gadiem
Petrovich, kada valoda Tu ar vinu sazinajies? zviedru? cik noprotu Latvija vins nekad nav dzivojis.
bet puika tiesam labs, var jau teikt, ka j18 1 div. nav tas augstakais limenis, bet piemeram tas pats Klavins kurs tagad speles u20 superelite ar realam ceribam jau sosezon debitet ari pieauguso eliteseries, taja pasa vecuma ka Semjonovs spelejot taja pasa liga ar tadu statistiku lepoties ne tuvu nevareja.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-28 09:56, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: Petrovich, kada valoda Tu ar vinu sazinajies? zviedru? cik noprotu Latvija vins nekad nav dzivojis.
bet puika tiesam labs, var jau teikt, ka j18 1 div. nav tas augstakais limenis, bet piemeram tas pats Klavins kurs tagad speles u20 superelite ar realam ceribam jau sosezon debitet ari pieauguso eliteseries, taja pasa vecuma ka Semjonovs spelejot taja pasa liga ar tadu statistiku lepoties ne tuvu nevareja.
paskatīsimies, kā izskatīsies cipari jaunajā sezonā, kad komanda spēlēs elitē.
P.S. saziņas valoda bija viņa dzimtā valoda - krievu.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-28 10:46, pirms 13 gadiem
petrovich_27 rakstīja: paskatīsimies, kā izskatīsies cipari jaunajā sezonā, kad komanda spēlēs elitē.
P.S. saziņas valoda bija viņa dzimtā valoda - krievu.
katra gadijuma butu greks tadu speletaju nepiesaistit Latvijas hokejam.
man kautka nepatik ta tendence sos arzemes dzivojsos Latvijas speletajus ignoret. Semjonovs, mazie Podzina brali, speletaji kuri lielvalstu izlases drosi vien netiks, bet Latvijas hokejam butu loti vertigi vienkarsi netiek nemti vera. Laikam jau ta ir taisniba, ka Latvijas U- izlases tiek nemti tie ar kuru teviem labakas attiecibas ir izlasu treneriem.
ja paskatas uz futbolu, tad tur piemeram tada turcija atradot speletaju kuram vecvecvecmamina bijusi turciete, iesaistis visus iespejamos spekus lai panaktu to, ka sis speletajus kuru iespejams sauc par kautkadu dzonu smitu, speletu Turcijas izlase nevis tas valsts izlase kur vins ir dzimis. un ta notiek daudzas valstis.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-28 11:18, pirms 13 gadiem
es gan neuzskatu ka kaads butu jaaspiuez speleet izlasee. izlasee cilveekam jaspele ar gribeshanu un ar ambicijaam,taads ir mans subjektiivais viedoklis,jo redzat kas sanaak kad spiez speleet paskataties uz daarzinju(pumpa uzmetaas uzreiz nevar speleet kam mums tadi vajadzigi vajag tos kas grib u var paarstaveet savu valsti (lai cik tas banali arii neskaneetu es Mīlu savu valsti)

  +1 [+] [-]

, 2011-08-28 12:21, pirms 13 gadiem
Intervija laba, tikai ja tu esi SA+ rakstu autors, tad varētu teikumus sākt ar lielajiem burtiem.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-28 13:49, pirms 13 gadiem
Neviens nav jaaspiezh. Runa par to, ka neviena neaicina....
cicerons123456 rakstīja: es gan neuzskatu ka kaads butu jaaspiuez speleet izlasee. izlasee cilveekam jaspele ar gribeshanu un ar ambicijaam,taads ir mans subjektiivais viedoklis,jo redzat kas sanaak kad spiez speleet paskataties uz daarzinju(pumpa uzmetaas uzreiz nevar speleet kam mums tadi vajadzigi vajag tos kas grib u var paarstaveet savu valsti (lai cik tas banali arii neskaneetu es Mīlu savu valsti)

  +2 [+] [-]

, 2011-08-28 18:52, pirms 13 gadiem
Rihardssss rakstīja: Intervija laba, tikai ja tu esi SA+ rakstu autors, tad varētu teikumus sākt ar lielajiem burtiem.
Jā, rakstīsim to komentāros kamēr neizlabosim Tevi! Savā blogā raksti kaut vai ķīniešu valodā, bet maksas sadaļā tomēr vēlētos redzēt daudz maz pareizu latviešu valodas gramatiku.

     [+] [-]

, 2011-08-28 23:07, pirms 13 gadiem
hmm rakstīja: Jā, rakstīsim to komentāros kamēr neizlabosim Tevi! Savā blogā raksti kaut vai ķīniešu valodā, bet maksas sadaļā tomēr vēlētos redzēt daudz maz pareizu latviešu valodas gramatiku.
Piekrītu!

  +2 [+] [-]

, 2011-08-29 11:04, pirms 13 gadiem
No vienas puses jāpiekrīt, bet, ja godīgi, tad lasot rakstu tas man noteikti netraucēja, pat nepamanīju..
hmm rakstīja: Jā, rakstīsim to komentāros kamēr neizlabosim Tevi! Savā blogā raksti kaut vai ķīniešu valodā, bet maksas sadaļā tomēr vēlētos redzēt daudz maz pareizu latviešu valodas gramatiku.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-29 22:10, pirms 13 gadiem
Labs puika..redzēju darbībā...gribētu teikt stabils Latvijas U18 izl. papildinājums,,un kas zin varbūt pat varētu būt viens no līderiem. Ja paaicinās un pats vēlēsies ..tad jau manīsim !