Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

Autors: Armands Podāns

17. jūnijs

17. jūnijs
Garinča

2007 Amerikāniete Keita Cīglere sacensībās Kalifornijā labo vecāko pasaules rekordu peldēšanā – 1500 m brīvā stila distanci viņa veic 15:42,54, par deviņām ar pusi sekundēm pārspējot savas tautietes Džanetes Evansas 1988. gadā uzrādīto rezultātu (Evansa toreiz kļuva par pirmo sievieti, kura pusotru kilometru veica ātrāk par 16 minūtēm). Cīgleres rekords noturējās sešus gadus, kad to laboja Keitija Ledecka.
1997 NHL paziņo par Našvilas komandas pievienošanos līgai 1998. gadā, Atlantas ienākšanu 1999., Mineapolisas un Kolumbusas - 2000. gadā.
1995 Ņūdžersijas „Devils” uzbrucējs Klods Lemjē Stenlija kausa izcīņas finālsērijas pirmajā mačā pret Detroitas „Red Wings” pēdējā perioda ceturtajā minūtē gūst vārtus, un ņūdžersieši izcīna 2:1 uzvaru. Šis „Devils” vienībai ir devītais panākums šajā ”play-off” izbraukuma spēlēs, kas ir jauns līgas rekords. „Devils” šajā sērijā uzvarēs vēl vienā spēlē Detroitā un paaugstinās rekorda latiņu līdz 10 mačiem.
1994 ASV startē Pasaules kausa izcīņa futbolā. Turnīra atklāšanas mačā Vācija ar 1:0 pieveic Bolīviju. Vienīgos vārtus 61. minūtē gūst Jirghens Klinsmanis.
1982 Ziemeļīrijas izlases futbolists Normans Vaitsaids kļūst par jaunāko (17 gadu un 41 dienas vecumā) spēlētāju, kurš piedalījies Pasaules kausa izcīņā futbolā. Pirmās kārtas mačā ar Dienvidslāviju (0:0) viņš jau pirmajā minūtē nopelnīja dzelteno kartīti.
1962 Brazīlija izcīna uzvaru septītajā Pasaules kausa izcīņā futbolā Čīlē. Santjago Nacionālajā stadionā notikušajā finālmačā brazīlieši 69 000 skatītāju acu priekšā ar 3:1 pieveic Čehoslovākiju. Brazīliešu līderis šajā turnīrā bija par visu laiku labāko bumbas pārvaldītāju atzītais Garinča. Garinča tāpat kā viņa komandas biedrs Vavā turnīrā guva četrus vārtus.
1954 Rokijs Marčiano cīņā par pasaules čempiona titulu boksā supersmagsvariem pieveic Ezardu Čārlzu. Cīņas sākumā Čārlzs titulētajam sāncensim bija ļoti nopietns oponents, un tikai sākot ar piekto raundu Marčiano pārņēma iniciatīvu un uzvarēja pēc punktiem. Divus mēnešus vēlāk revanša cīņā Marčiano Džonsu nokautēs astotajā raundā, bet 1955. gadā aizvadīs pēdējo maču karjerā pret Ārčiju Mūru, ko arī noliks uz dēļiem. Marčiano profesionālajā ringā nevienam neizdevās pārspēt.
1949 Notiek pirmais pasaules čempionāta posms motobraukšanā šosejā. Menas salā sportisti sacenšas trīs klasēs, un divās no tām uzvar briti (350 kub.cm klasē Fredijs Frits, 500 kub.cm – Herolds Daniels ar „Norton”), bet 250 kub.cm braucamo konkurencē pirmais finišē īrs Menlifs Baringtons.