Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

Autors: Armands Podāns

16. jūnijs

16. jūnijs
Moriss Grīns

2010 Spānija šāgada pasaules futbola čempionāta finālturnīra pirmajā mačā piedzīvoja smagu zaudējumu Nīderlandei – 1:5. Tomēr arī pirms četriem gadiem DĀR 16. jūnijā spānieši turnīru sāka ar neveiksmi, sensacionāli ar 0:1 piekāpjoties Šveicei, ko laukumā pārspēja gan bumbas pārvaldīšanā (67% pret 33%), gan sitienos pa vārtiem (22 pret 6). Taču 52. minūtē Želsons Fernandess guva vārtus, un šveicieši uzvaru spēja nosargāt. Kas notika tālāk? Spānija uzvarēja visus atlikušos mačus un savam Eiropas čempionu titulam pievienoja arī planētas spēcīgākās komandas nosaukumu. Bet Šveice tālāk par grupu turnīru netika...
1999 1996. gada F1 pasaules čempions brits Deimons Hils paziņo par aiziešanu no sporta pēc sezonas beigām. 38 gadus vecajam pilotam šādu lēmumu pieņemt lika nespēja cīnīties par augstākajām vietām, pārstāvot „Jordan” komandu. F1 karjeras, ko Hils sāka ļoti vēlu (32 gadu vecumā) laikā viņš izcīnīja uzvaras 22 posmos.
1999 Moriss Grīns Atēnās uzstāda pasaules rekordu 100 m skrējienā, finišējot pēc 9,79 s. Grīns par 0,05 sekundēm pārspēj Donovana Beilija Atlantas olimpiādē uzrādīto rezultātu. Ātrāk par Grīnu pēc trim gadiem šo distanci veiks Tims Montgomerijs, taču vēlāk dopinga lietošanā pieķertajam sportistam rekordu atņems, bet vēl pēc trim gadiem par pasaules rekordistu kļūs Asafa Pauels.
1999 Bijušais Čikāgas "Bulls" NBA kluba treneris Fils Džeksons (seši tituli astoņos gados) noslēdz līgumu uz trim sezonām par 30 miljoniem USD ar Losandželosas "Lakers". Jau pirmajā sezonā Džeksons palīdzēs „Lakers” izcīnīt titulu (finālā pārspēta Indiānas „Pacers”), bet kopumā divos trenera darbības ciklos ar šo klubu viņš tiks vēl pie četriem čempiona gredzeniem.
1995 Starptautiskā Olimpiskā komiteja savā 104. sesijā Budapeštā uztic 2002. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu Soltleiksitijai. Amerikāņi pārliecinoši uzvar jau balsojuma pirmajā kārtā. Vēlāk atklāsies, ka Soltleiksitija, lai tiktu pie olimpiādes rīkošanas, talkā ņēmusi kukuļus...
1985 Amerikānis Vilijs Benkss labo pasaules rekordu trīssoļlēkšanā - sacensībās Indianapolisā viņš aizlido 17,97 m. Iepriekšējais Žoau Karluša de Oliveiras rekords pārsniegts par astoņiem centimetriem. Benksa rezultātu pārspēs tikai pēc desmit gadiem, un to paveiks Džonatans Edvardss.
1982 Braiens Robsons gūst ceturtos ātrākos vārtus Pasaules kausa izcīņas vēsturē futbolā - Anglijas un Francijas mačā (3:1) viņš pie panākuma tiek 27. sekundē.