Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:541, Did:0, useCase: 3

Bricis. Talants? Blatņiks?

Bricis. Talants? Blatņiks?
U-20 Eiropas čempionātā Artūrs Bricis Latvijas izlasē bija trešais rezultatīvākais spēlētājs.
FOTO: fibaeurope.com

Kad pērn par izlases galveno treneri tika apstiprināts Ainars Bagatskis, viņa pirmais darbs bija apzināt kandidātus, kuri vēlas pārstāvēt nacionālo izlasi. Lielākā daļa nosaukto uzvārdu bija loģiski, taču vienam otra parādīšanās bija neliels pārsteigums.

Pērn par Mareku Mejeri zināja tikai Liepājā un tuvākajā apkārtnē, tāpēc viņa parādīšanās starp kandidātiem deva iemeslu paraustīt plecus. Labi, jauns treneris, jauna slota. Tāpat varēja nojaust, ka tālāk par kandidātiem Mejeris netiks un lai jau jaunajam tiek tas gaiss, ko rada lielās izlases lielo veču treniņi. Varbūt noderēs nākotnē... Šogad Mejera parādīšanās starp kandidātiem vairs nav tik pārsteidzoša, taču tāpat paliek sajūta, ka arī šī vasara viņam ir kā avanss nākotnei.

Arī šovasar Bagatska pirmais darbs izlases kontekstā bija kandidātu apzināšana, sijāšana un izvēlēto nosaukšana. Saraksts ir tāds, kāds viņš nosaukšanas dienā bija. Tieši tik kandidātu, cik nepieciešams spēlēšanai Eiropas čempionāta finālturnīrā un diezgan stingra pārliecība, ka tas paliks nemainīgs. Nemainīgs līdz brīdim, ja nu kāds gūst savainojumu. Par savainojumiem nekas nav dzirdēts, taču pirmās korekcijas jau ir veiktas. Kandidātu loku paplašināja jau pieminētais Mejeris. Labi, jau zināms tēls. No U-20 izlases viņam līdzi nāca Mārtiņš Meiers. Arī zināms personāžs. Ņemt Meieru kandidātos piespieda dzīve, jo tagadējā izlasē garo ir tik, cik viņu ir - tikpat kā nav. Tas nekas, ka savā nodabā itin cītīgi jau ilgāku laiku sezonai gatavojas Raitis Grafs un arī Kaspars Cipruss. Centri, kuri savulaik izlasei šo to ir devuši un bada laikos nav zemē metamākie garie spēlētāji. Kāpēc Bagatskis uz viņiem metis līkumu, tas lai paliek galvenā trenera kompetencē. Pēdējais labojums kandidātu sarakstā ir pavisam svaigs. Vakar uz treniņiem tika uzaicināts kāds Artūrs Bricis. 1992. gadā dzimis, augums - 1,92m, aizsargs... Pirms pāris dienām spēlēja U-20 Eiropas čempionātā un izlasē bija trešais rezultatīvākais spēlētājs (aiz Meiera un Mejera). Nebiju Bilbao un nav man viedokļa par viņa pienesumu izlases sniegumā. Tāpat neesmu sekojis līdzi LBL-2 spēlēm. Toties ir Briča basketbolista karjeras CV, kuru, visticamāk, pamatīgi izpētīja arī Ainārs Bagatskis.

Interesanti, kas tajā ir rakstīts? Patiesībā - nekā īpaša. Starptautiskajā līmenī ir tikai viens ieraksts - 2011. gada U-20 Eiropas čempionāts. Vasaras sākumā Briča uzvārdu varēja atrast arī starp U-19 izlases kandidātiem. Ziedonis Jansons deva viņam iespēju pierādīt sevi trīs pārbaudes spēlēs. Ja reiz Bricis neiekļuva U-19 izlases divpadsmitniekā, laikam bija iemesli, kāpēc. Iespējams, ka Jansons neprata novērtēt viņa potenciālu, bet Bagatskis Bricī ir spējis saskatīt tās vērtības, kuras ir nepieciešamas lielajai izlasei...

Beidzoties Latvijas Juanatnes Līgas sezonai, "Sporta Avīze" otro gadu pēc kārtas veic A divīzijas vecākās grupas komandu treneru aptauju, lai izveidotu aizvadītās sezonas junioru vecuma spēlētāju rangu. Šogad tika vērtēti 1992./93. gadā dzimuši un, ja reiz līdz lielajai izlasei ir ticis Bricis, tad būtu bijis tikai loģiski, ja viņu prastu novērtēt arī citi treneri. Treneri, kuri diendienā viņu redzējuši spēlējam LJBL un arī LBL otrajā divīzijā. Tika aptaujāti 13 treneri un tikai četri atzina Brici iekļaujot viņu starp trīs labākajiem aizsargiem - Ziedonis Jansons, Edgars Toms, Jānis Vītols un Vents Kārkliņš. Tikai Vītols viņu atzina par labāko aizsargu šajā vecuma grupā. Kopējā rangā Bricim tikai ceturtā vieta (aiz Kaspara Vecvagara, Dāvja Čodera un Mārča Vītola). Pārējie treneri (Raitis Silarājs, Mārtiņš Fomins, Jānis Rimbenieks, Jānis Laksa, Varis Krūmiņš, Andris Čerjaks, Pēteris Ozoliņš, Anatolijs Konstantinovs un Kaspars Mājenieks) Brici nav iekļāvuši starp trīs labākajiem...

  +3 [+] [-]

, 2011-07-27 14:49, pirms 13 gadiem
Lieliski.Jautājums atbildēts.

  +9 [+] [-]

, 2011-07-27 14:49, pirms 13 gadiem
Strauss,tavam rakstam vajadzēja beigties pie vārdiem neesmu sekojis līdzi LBL-2 un nebiju Bilbao. Nomirsti savā skaudībā dau*i

 +12 [+] [-]

, 2011-07-27 14:50, pirms 13 gadiem
Es kā basketbola nepārzinātājs pajautāšu - par kādiem iemesliem viņam ir iemesls būt blatņikam?

     [+] [-]

, 2011-07-27 14:51, pirms 13 gadiem
Man šķiet, ka tu pats, Straus, esi blatņiks SA kolektīvā...
Ja reiz treneris ir paņēmis Brici, tad viņam bija savi iemesli to darīt.

  +5 [+] [-]

, 2011-07-27 14:57, pirms 13 gadiem
Tak apgaismojat vienreiz, ir viņš tam Škodas vecim kaut kāds radinieks vai nav?

  +9 [+] [-]

, 2011-07-27 14:59, pirms 13 gadiem
Nav, nav nekāds blatņiks... U20 izlasē no dziļākās rezerves, ar mazām spēles minūtēm kļuva par līderi. Arī U19 pārbaudes spēlēs bija viens no labākajiem, bet Ziedonis lēma paturēt pagājušā gada sastāvu. Vēlāk gan pats Jansons intervijās atzina, ka Bricis ir viens no talantīgākajiem un jau tuvākajā laikā varētu spēlēt arī lielajā izlasē. Izdevās viņam sevi parādīt U20 un pelnīti ieguva tādu iespēju jau šogad.

  +3 [+] [-]

, 2011-07-27 15:05, pirms 13 gadiem
Tracina šitas viss Ko var cepties

 +15 [+] [-]

, 2011-07-27 15:06, pirms 13 gadiem
Es tā arī Strausa kunga rakstā neatradu atbildi uz viņa paša uzdoto jautājumu! Rakstā nav ne kripatiņas autora viedokļa - tikai un vienīgi vēstures atreferējums!
Ļ.cien. Strausa kungs, kāpēc Jūs izvēlaties būt par mīksto šī raksta ietvaros un nevis pievienot rindkopu, kurā atbildēt uz jautājumu un to arī normāli pamatot? Vai arī lasītājam pašam ir jāizpogā, ko pieredzes bagātais autors bija domājis?

  +4 [+] [-]

, 2011-07-27 15:09, pirms 13 gadiem
Labi talanta teorija ar jautajuma zimi seit ir apskatita, bet kur ir blatnika teorijas izklasts?

sanak, ka treneriem Bagatskim un Galvanovskim tiek parmests ne tikai kompetences trukums, bet jau ari "negodajama" un, dies nedod, "savtiga" riciba.. turklat publiski..

ieteiktu nemt nost vardu "blatniks" vai ari celt galda argumentus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-07-27 15:13, pirms 13 gadiem
be_like_mike rakstīja: Labi talanta teorija ar jautajuma zimi seit ir apskatita, bet kur ir blatnika teorijas izklasts?

sanak, ka treneriem Bagatskim un Galvanovskim tiek parmests ne tikai kompetences trukums, bet jau ari "negodajama" un, dies nedod, "savtiga" riciba.. turklat publiski..

ieteiktu nemt nost vardu "blatniks" vai ari celt galda argumentus.
Es ieteiktu atkāpties no žurnālistikas- nu, nav vairs ķēriens, pārdzīvosi, atradīsi jaunu hobiju. Ērik, varbūt tu varētu iet politikā- pirms laika saceļ vētru, un pēc tam- es jau neko neteicu...

  +4 [+] [-]

, 2011-07-27 15:14, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Tāda sajūta, ka raksts ir nepabeigts un korektore, ievietojot to portālā, ir izcenzējusi, tāpēc pašu interesantāko mēs nevaram izlasīt.
Neticu, ka tāds profesionālis kā Strauss būs iedevis redakcijai iespiešanai nepabeigtu rakstu. Ja nu vienīgi kādu piezīmju lapu vējš aizpūtis un mums vairs nav šī intriģējošā stāsta nobeigums pieejams.
Da, parādi kādu INTERESANTU viņa rakstu drukātajā vai elektroniskajā SA pēdējo 3 gadu laikā

  +8 [+] [-]

, 2011-07-27 15:43, pirms 13 gadiem
da labi sen jau zināms, ka Strausa raksti sastāv no
1) tikai statistikas
2) nejēdzīgiem uz baumu pamata balstītiem faktiem (arī redaktora slejā)

viņa raksti ir vienīgie kurus negribās lasīt, man šķiet, ka vidējais sportacentra komentētājs varētu viņa darbu darīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-07-27 15:58, pirms 13 gadiem
nav man žēl, ka jaunie tiek patrenēties kopā ar IZLASI. Zālē vietas pietiek, un lieliem noslēpumiem šajā etapā nevajadzētu būt. Un laiks un paša centība parādīs turpinājumu.
Bet Štrausam licies gudri atkal pavērt kādu intridziņu, jo citādi viņa sacerējumus neviens nelasa...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-07-27 16:16, pirms 13 gadiem
Vispaar kur probleema? Keninu ari ieklaava izlasee, bet manupraat ir labaaki 1991 gadi par vinu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-27 16:24, pirms 13 gadiem
Es gribētu dzirdēt iemeslu kādēļ šis raksts (skribelējums, sauciet kā gribat) tapa.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-27 16:24, pirms 13 gadiem
kas ir blatņiks? skaidrs, ka ĒS raksta ar domu/mājienu par tēvu, bet beigās to tā arī nepiemin - tātad galīgi nepārliecināts par savu versiju. vai vienkārši Mīkstais?

  +3 [+] [-]

, 2011-07-27 16:32, pirms 13 gadiem
Vismaz agrāk, kad lasīju SA, Štrausa raksti likās sakarīgi, bet nu SA+ publicētie ir vnk kkādi savārstījumi bez viedokļa.. t.sk. šis, pievienojos tiem, kas prasa publicēt arī raksta otro daļu atšifrējot kas domāts ar blatņiku un vai tam ir kaut mazākais pamats..

  +4 [+] [-]

, 2011-07-27 16:47, pirms 13 gadiem
ne jau Bagatskis pamanīja Brici, to izdarīja Galvanovskis. Seko līdzi, Strausa k-gs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-27 18:40, pirms 13 gadiem
Normāls raksts un saprotams autora viedoklis. Par jaunu un zaļu lai lielajā izlasē grozītos ja nu vienīgi ūdeni pienest un dušā kādam muguru nomazgāt.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-28 00:28, pirms 13 gadiem
nesaprotu kā var šādu rakstu uzrakstīt pieredzējis žurnālists,kurš vēl pie tam ņem informāciju no statistikām un aptaujām. prieks,ka jaunie tiek iesaistīti nākotnes vārdā un patrenēšanās pāris dienas kopā ar večiem nevienam nav nākusi vēl par sliktu

  -1 [+] [-]

, 2011-07-28 22:45, pirms 13 gadiem
TUK TUK TE LOHS IR LAIKAM BRICIM KAADS AGENTS VAI ADVOKATS VAI ARII KLASESBIEDRS... NESPREGA! RAKSTA AUTORAM PILNIGA TAISNIBA! ES JOPROJAM NESAPROTU KAS IR BRICIS , KAPEC VINS SPELE SUDA LBL2 UN KADA VELLA PEC MES APSPRIEZAM TE KAUT KADUS NEBUTISKUS PLAYERUS? LBL 2 SMIEKLI NAK

     [+] [-]

, 2011-07-28 23:10, pirms 13 gadiem
Nu raksts vispār bezjēgā. Lai autors uzprasa Bagatskim kāpēc paņēma tieši Brici un nevis kādu citu. Tagad kaut kāda pļēgurošana nezinot pat visus faktus un iemeslus.

     [+] [-]

, 2011-07-29 09:10, pirms 13 gadiem
espozito79 rakstīja: TUK TUK TE LOHS IR LAIKAM BRICIM KAADS AGENTS VAI ADVOKATS VAI ARII KLASESBIEDRS... NESPREGA! RAKSTA AUTORAM PILNIGA TAISNIBA! ES JOPROJAM NESAPROTU KAS IR BRICIS , KAPEC VINS SPELE SUDA LBL2 UN KADA VELLA PEC MES APSPRIEZAM TE KAUT KADUS NEBUTISKUS PLAYERUS? LBL 2 SMIEKLI NAK
Tuk tuk pa Tavu tukšo galvu!Kāda Tev starpība kurā līgā viņš spēlē,Tu pat ne to nevari,ta ka aizver klabekli un sēdi mierā!

     [+] [-]

, 2011-08-02 01:57, pirms 13 gadiem
popins kartejais agents un loha menedzeris, huljish tu pat nezini ko es varu, mulkis. apskaties tava bricha statistiku spele pret lietuvu 3pointi 1/21 ta ka par kadu limeni mes te vispar runajam? Strausa k-gam pilniga taisniba.