Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:541, Did:0, useCase: 3

Latvija pret Lietuvu. Salīdzinājums.

Latvija pret Lietuvu. Salīdzinājums.
Arī tribīnēs ir lietuviešu pārsvars...
Foto: f64

Šovakar basketbola izlase aizvadīs pārbaudes maču ar Slovēnijas nacionālo izlasi. Tā nebūs studentu izlase, bet gan tā, kura gatavojas Eiropas čempionātam. Vakar mūsējie pārbaudīja savu šā brīža varēšanu uz Lietuvas studentu izlases fona, kura gatavojas Universiādei Ķīnā. Latvieši zaudēja un anonīmajos komentāros varējām pārliecināties, ka Latvijā speciālistu ir vēl vairāk nekā Lietuvā.

Arī man nepatika, ka un kā Latvijas basketbola izlases 2011. gada modelis zaudēja Lietuvas studentu izlasei (pēc ranga otrā, trešā, ceturtā???). Arī man nepatika, ka tika saglabāta kvalifikācijas cikla zaudēto punktu norma. Nepatika vēl šis tas un man tāpat kā vairumam līdzjutēju gribās, lai mūsējie uzvarētu visus un visur. Arī leišu pirmo sastāvu. Visus... Kad būs nākamā spēle ar lietuviešiem, ar jebkura vecuma Lietuvas izlasi, iesaku pārskriet pāri kaimiņu darbiem basketbola laukumā un salīdzināt ar pašu sastrādāto un padomāt, vai ir kaut viens loģisks iemesls, kāpēc mums ir jāuzvar kura tur pēc ranga Lietuvas izlase?

5x spēlēts Olimpiskajās spēlēs un izcīnītas trīs bronzas medaļas;
3x spēlēts pasaules čempionātos un izcīnīta viena pavisam svaiga bronzas medaļa (2010);
neskaitāmas reizes spēlēts Eiropas čempionātos un izcīnīts pilns medaļu komplekts - zelts (2003), sudrabs (1995) un bronza (2007);
uzvarēts pasaules studentu Universiādē (2007);
FIBA rangā Lietuva ieņem 5. vietu (aiz ASV, Spānijas, Argentīnas un Grieķijas);
Pasaules spēcīgākajā līgā NBA spēlējuši septiņi lietuvieši. Uzsvars uz vārdu - spēlējuši;
Pagājušajā sezonā NCAA spēlējuši aptuveni 30 lietuvieši;
Eirolīgā regulāri spēlē divas Lietuvas komandas plus aizvadītās sezonas TOP'16 turnīrā vēl pieci lietuvieši;
Visas Lietuvas izlases (arī sieviešu) spēlē Eiropas čempionātu A divīzijā;
Visām Lietuvas izlasēm pēc neatkarības atgūšanas Eiropas un pasaules čempionātos kā arī Olimpiskajās spēlēs izdevies izcīnīt 24 godalgas (8 zelta, 7 sudraba un 9 bronzas).

Latvijas basketbola panākumus var ātri pārskaitīt: divi ar NBA pierakstu, reti izņēmumi ar Eirolīgas pieredzi, divas bronzas medaļas Eiropas U-18 čempionātos un.... Ar Lietuvas basketbolu ir tāpat kā ar Kanādas hokeju. Pirmā, otrā, piektā vai studentu izlase, tās potenciāls allaž bijis lielāks par Latvijas izlasi, tāpēc nolīdzināt līdz ar zemi Bagatski un laukumā izgājušos nav neviena argumentēta iemesla.

  +4 [+] [-]

, 2011-08-03 16:21, pirms 13 gadiem
Pašam personīgi ļoti "patika" Jureviča darbība kājās aizsardzībā.
Protams,viņš nav vienīgais kuru vajadzētu izcelt.

  +4 [+] [-]

, 2011-08-03 16:23, pirms 13 gadiem
STRAUSS!!!! BET TĀPAT SĀP SIRDS!!!!

     [+] [-]

, 2011-08-03 16:25, pirms 13 gadiem
Nu ir Lietuva stiprāka. A uzvarēt ta viņus gribās un nepatīkami zaudēt.
Hokejā arī LV diezvai uzvarētu kanādas 23šo pēc spēka izlasi, bet vienalga būtu nepatīkamāk zaudēt 23 nekā pirmajai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: MOTORS

 +18 [+] [-]

, 2011-08-03 16:32, pirms 13 gadiem
Pirmā, otrā, piektā vai studentu izlase, tās potenciāls allaž bijis lielāks par Latvijas izlasi, tāpēc nolīdzināt līdz ar zemi Bagatski un laukumā izgājušos nav neviena argumentēta iemesla.

Es, savukārt, neredzu nevienu argumentētu iemeslu, kādēļ šīs studentu izlases potenciāls ir lielāks nekā tā Latvijas modeļa, kas vakar devās laukumā. Neko neapgalvoju par tā potenciālu, bet gribētos tomēr redzēt argumentētus iemeslus. Kādos klubos lietuvieši spēlēja pagājušajā sezonā, kādā spēlēs nākamajā. Kāda bija viņu statistika utt. Un tad pretī faktus par mūsu spēlētājiem.

Paldies, protams, par leišu panākumu uzskaitījumu, bet tam šajā gadījumā bija nulles vērtība, jo tiem faktiem nav nekāda sakara ar pašreizējo Lietuvas studentu izlasi un tās potenciālu un spēku attiecībā pret Latvijas izlasi.

  +5 [+] [-]

, 2011-08-03 16:40, pirms 13 gadiem
Un šādi raksta pieredzējis žurnālists raksts vairāk runā nevis par basketu, bet paša autora līmeni. Kā jau suvass raksta, kur ir salīdzinājums klubiem kādos spēlē, vecums, statistika, sasniegumi utt, un tad var izdarīt tādus ģeniālos argumentus, kā "Pirmā, otrā, piektā vai studentu izlase, tās potenciāls allaž bijis lielāks par Latvijas izlasi".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2011-08-03 16:53, pirms 13 gadiem
Sekojot rakstā izklāstītajai loģikai, iznāk ka LV pieaugušo izlasei nebūtu kauns zaudēt arī Šauļu 2.vidusskolas 2.komandai.

     [+] [-]

, 2011-08-03 17:49, pirms 13 gadiem
Šoreiz tiešām sarakstītas lietas kurām nevar piekrist. Nu nav kaimiņi leiši tādi basketbola dievi lai mēs ar tik milzīgu pietāti izturētos pret viņu studentu izlasi, nav.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-03 18:00, pirms 13 gadiem
Protams, nevajag leišus celt gaisā un, vēl vairāk, padarīt viņus par ko līdzīgu dieviem, bet nu nevajag arī mūsu pieticīgos sasniegumus "nolīdzināt līdz ar zemi" uz leišu panākumu fona. Daudzi citi nav sasnieguši pat tos pieticīgos augstumus, ko mēs.
Un te ir vēl viens variants - nevajag aizmirst, ka vakardienas Latvijas izlase bija tikai eksperimentāls sastāvs, diezvai pat Latvijas 2. izlase (labi ja puse startēs EČ), turklāt fiziski "nodzīta"... Protams, gribas jebkurā mačā izcīnīt uzvaru, tā jābūt, taču šādi negatīvi raksti (arī komentāri, protams) ar salīdzinājumiem - "ko tad nu mēs, mēs jau nekas..." utt. tikai vairo negatīvo fonu un NEKĀDI NESEKMĒS basketbola attīstību.
To derētu ņemt vērā visiem "speciālistiem", arī Strausam.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-03 18:07, pirms 13 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: Ar Lietuvas basketbolu ir tāpat kā ar Kanādas hokeju. Pirmā, otrā, piektā vai studentu izlase, tās potenciāls allaž bijis lielāks par Latvijas izlasi
------------------------------
totālas muļķības sarakstītas... pie optimālā LV izlases modeļa pat leišu pieejamajai otrajai izlasei potenciāls nebūtu nemaz pat augstāks...
Nevajag salīdzināt Kanādu vs Latviju hokejā ar Lietuvu vs Latviju basketbolā... tie ir divi dažādi lielumi. Lietuva varbūt ir Slovākijas līmenī, ja mēs hokeja ziņā salīdzinām visu pret Latviju... Kā zināms pārbaudes spēlēs mēs iepriekš esam Lietuvu apspēlējuši, arī EČ... kamēr Kanādu mēs nezinu kad apspēlēsim vienalga kur hokejā...

Nevajag jau nu leišus arī sacelt gaisā tur, kur viņu nemaz nav.
Jā Lietuva nekas īpašs ,tikai katrā olimpiādē cīnās par medaļām un ceturto vietu jau pieskaita neveiksmei,Slovāki hokejā nav ne tuvu Lietuviešu līmenim basītī.

     [+] [-]

, 2011-08-03 18:19, pirms 13 gadiem
mes ar kanadu nichu nospēlējam pasaules čempionata 1997 arī leišus vienreiz oficiālā spēlē vinnējām Turcijā
coffijs rakstīja: Jā Lietuva nekas īpašs ,tikai katrā olimpiādē cīnās par medaļām un ceturto vietu jau pieskaita neveiksmei,Slovāki hokejā nav ne tuvu Lietuviešu līmenim basītī.

     [+] [-]

, 2011-08-03 18:40, pirms 13 gadiem
kur ir palicis Bruno Pētersons??

  -2 [+] [-]

, 2011-08-03 19:27, pirms 13 gadiem
WTF!??? Pirms 2 gadiem mūsējie pārbaudes spēlē uzvarēja Leišu pirmo izlasi un tagad zaudē Leišu studentiem... Nu kāds sakars šim Strausa rakstam?

Tač manuprāt jebkuram domājošam čalītim skaidrs, ka pie vainas tās diskvalifikācijas. Saucās - mākslīgā paaudžu maiņa.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-03 19:28, pirms 13 gadiem
Piekrītu jau iepriekš šeit uzrakstītajiem komentiem, ka raksts nulles vērtībā. Studentu izlase labāka par mūsu šā brīža izlasi?? Smiekls nāk. Nevajag jau ņirgāties par mūsu šā brīža izlasi, šādā veidā taisot rakstus. Jā, mūsu izlašu panākumi nestāv klāt LT sasniegumiem, bet vienā konkrētā spēlē šiem faktiem nav pilnīgi nekādas vērtības un spilgtākais piemērs tam ir mūsu izlases uzvara 2001. g. pār Lietuvu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-08-03 22:22, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Pirmā, otrā, piektā vai studentu izlase, tās potenciāls allaž bijis lielāks par Latvijas izlasi, tāpēc nolīdzināt līdz ar zemi Bagatski un laukumā izgājušos nav neviena argumentēta iemesla.

Es, savukārt, neredzu nevienu argumentētu iemeslu, kādēļ šīs studentu izlases potenciāls ir lielāks nekā tā Latvijas modeļa, kas vakar devās laukumā. Neko neapgalvoju par tā potenciālu, bet gribētos tomēr redzēt argumentētus iemeslus. Kādos klubos lietuvieši spēlēja pagājušajā sezonā, kādā spēlēs nākamajā. Kāda bija viņu statistika utt. Un tad pretī faktus par mūsu spēlētājiem.

Paldies, protams, par leišu panākumu uzskaitījumu, bet tam šajā gadījumā bija nulles vērtība, jo tiem faktiem nav nekāda sakara ar pašreizējo Lietuvas studentu izlasi un tās potenciālu un spēku attiecībā pret Latvijas izlasi.
Nu nav nekāda sakara, tikai vien tas, ka tiek salīdzināti panākumi.. Ko tad vēl lai salīdzina, lai uzsvērtu spēku samērus?

  +1 [+] [-]

, 2011-08-04 17:03, pirms 13 gadiem
Strauss nav slavenais SC komentētājs Bimbis? Ja mērķis bija provocēt lasītājus, tad tas ir izdevies, jo neko vairāk autors nav izdarījis. Raksts pildīgi garām.

     [+] [-]

, 2011-08-05 17:14, pirms 13 gadiem
Marius rakstīja: ir gan tuvu un pat ļoti. Slovākiem ir viens PČ tituls, leišiem basketā?... m? jā, ir viens Eiropas tituls bet ne pasaules. Slovāki ir vienmēr pirmajā septiņniekā pasaulē, leiši arī - piektie šobrīd. un visbeidzot, ļoti nesen Eiropas čempī Polijā leiši izcīnīja godpilno 13. vietu un uz pasaules čempi tika tikai pateicoties wild card. Šķiet ka ļoti daudzi te ir vnk apstulbuši no leišiem un tik drukā vienu glupību pēc otras
Mhm, aiziet, salīdzini tālāk hoķi ar basi... Hokejā tāda eiropas čempionāta nav vispār, tāpēc, ka PČ ir kā eiropas čempis, klāt ņemot vien USA un CAN