Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:542, Did:0, useCase: 3

Arnasons – ķīlnieks vai klauns?

Arnasons – ķīlnieks vai klauns?
Kas notiks ar Arnasonu? Vai Dinamo sistēma viņu ir padarījusi par situācijas ķīlnieku?

Rīgas "Dinamo" ir nopirkuši kaķi maisā. Ko parasti dara ar šādiem saiņiem? Vai nu ver vaļā, vai met upē (piedodiet, par nežēlību, bet cilvēki tā mēdz rīkoties). Kas notiks ar hokejistu, kurš ierauts kluba iekšējo intrigu virpulī?

Tailera Arnasona karjeras statistika ir solīda. 500 spēles NHL laukumos nevienam par skaistām acīm nedāvina, katrā otrajā mačā dabūt punktu – tas arī ir ļoti nopietni. Ko viņš dara Rīgas „Dinamo”, saņemdams garantētos 130 000 EUR? Pagaidām neko. Arī hokejista ķermeņa valoda pirmsspēles iesildīšanās rituālā, vairāk atgādina nodzītas Indijas govs vilkšanos pa pilsētas centrālo ielu, brīdī, kad saule dienvidū sasniegusi savu augstāko punktu. Arnasons ir nokļuvis komandā, kurā viss ir nostājies pret viņu, lai gan brīdī, kad tika panākta vienošanās par viņa pakalpojumiem, droši vien tika solīta cita realitāte. Kas viņu atvīla, kas iesmērēja, kurš pierunāja – nav svarīgi.

Būtisks ir fakts, ka, tie, kas šajā puisī saskatīja lielisku pievienoto vērtību, šobrīd viņu pazemo. Kāda Arnasonam daļa, ka kluba vadība, treneru korpuss un menedžeris spēlē dažādos ansambļos. Ja pirkāt kaķi maisā – tad laiks viņu izņemt no šīs kules. Šuplers to nedarīs, jo viņam gar amerikāni nav nekāda daļa – principiāli. Būtu vēl maisā slovaks, tad gan, bet – priekš kam viņam noņemties ar kaut kādu paguruša izskata jeņķi. Šupleram arī iepatikusies kluba augstākās vadības nenoteiktība, pieņemot atbildīgus lēmumus – izvedis komandu cauri zāģu mežam, izmuldējies pa avīzēm kā piedzēries jūrnieks, treneris oktobra beigās drīzāk gaidīja savu patriekšanu, nevis prēmiju... Bet tā vietā viņam iedod vēl dažas dzīvības, ko zinošāki ļaudis skaidro ar Šuplera komfortablajiem līguma nosacījumiem. Proti, lētāk esot Jūli paturēt, nekā patriekt... Ko kluba sistēmā iesmērēts jaunpienācējs var sagaidīt no šāda trenera?

Arī menedžeris Sējējs uz Arnasonu skatās kā uz nelūgtu ciemiņu – sak, jūties kā mājās, bet neaizmirsti, ka esi ciemos. Kāpēc viņam uzvesties savādāk, ja par Arnasonu kā „Dinamo” hokejistu viņš uzzina bez maz vai pēdējais komandā? Normunds pēc aizvadītā novembra varētu mierīgi sevi pieteikt galvenajai lomai filmā „Izjāts, bet laimīgs...” Izčakarēts par Arnasonu, laimīgs par komandas spēli – nekas nav jātēlo. Ironiski: ja komanda vāc punktus, tad sanāk, ka manevrs ar Arnasonu uzskatāms par ģeniālu kluba pelēko kardinālu gājienu ar pozitīvām sekām... Šuplers nikns (ko vērti no kluba sabiedrisko attiecību viedokļa ir viņa publiskie izteikumi par komandas jaunā spēlētāja disciplīnas pārkāpumiem, aizvadot kopā vienu treniņdienu), Sējējs škrobīgs (viņš nebūs tas, kas ģērbtuvē vai pie tās durvīm citiem komandas hokejistiem dalīs Arnasona fotogrāfijas ar autogrāfu), aizkadrā palikušie – nervozi smaida (divvaldība šosezon „Dinamo” sistēmā ir neapstrīdams fakts, bet varbūt šajā organizācijā tieši tā izprot labas pārvaldības kultūru). Ko darīt Arnasonam? Nosaukt sevi par „Dinamo” talismanu? Braukt projām?

Tāpat ir skaidrs, ka ar pašreizējo paskatu un attieksmi, viņš Šupleram labākajā gadījumā noderēs kā lielveikala piekrauto pārtikas ratiņu stūmējs. Kamēr konkrētās spēles sastāva pieteikumu paraksta treneris – bet „Dinamo” treneris šobrīd ir Šuplers – naivi cerēt, ka Arnasonam pie zolītes galda tiks iedalītas četras dāmas un četri kalpi. Proti, adekvāts spēles laiks, partneri utml. Arī citi spēlētāji zemapziņā neviļus vairāk jūt līdzi menedžerim Sējējam, ar kuru viņi parakstīja savus līgumus, nekā puisim ar nogurušajām acīm un iespaidīgo NHL statistiku. Vēl viena neredzamā fronte... Atteikties no Arnasona pakalpojumiem komandas ĪSTAJAI vadībai neļaus pašcieņa – tā būtu atzīšanās neprofesionālismā. Tajā pašā laikā jau ir paspēts ievērot – pat ar esošo fizisko kondīciju, ko pieklājīgi nosauksim par Bonifācija brīvdienu kostīmu (bija tāda jautra krievu multenīte), Tailers Arnasons epizodiski demonstrē ļoti pieklājīgu spēles izpratni un atbilstošo iemaņu arsenālu. Viņš ir lietaskoks – viņš mums noderētu. Varbūt pēc mēneša, kad citi būs savus pirmssezonas uzkrātos degvielas krājumus patērējuši, amerikānis gan morāli, gan fiziski būs gatavs nospēlēt solo partiju komandas interesēs. Bet pagaidām viņš pavada laiku vietā, ko nosauksim par Rīgas „Dinamo” eksperimentālo studiju. Jo – ja nebūtu šo dīvainību, būtu garlaicīgi. Bet Latvijas hokejā garlaicīgi nekad nav bijis.

1 2 37 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-12-01 15:25, pirms 14 gadiem
Labs raksts Pucem!

  +8 [+] [-]

, 2009-12-01 15:28, pirms 14 gadiem
žēl ka džeku ta irsina netaisni

  +3 [+] [-]

, 2009-12-01 15:41, pirms 14 gadiem
ta hokeja saimnieciiba ir vnk breismiiga,visi agenti un treneri

 +16 [+] [-]

, 2009-12-01 15:42, pirms 14 gadiem
Vakar piemēram Arnasons guva divus vārtus, un uzskatu, ka vēl ir par agru viņu norakstīt.

  +4 [+] [-]

, 2009-12-01 16:56, pirms 14 gadiem
Armand, vareeji jau nekautreeties un uzrakstiit visu liidz galam - kursh bija iniciators Arnasona iegaadei, kuri ir tie IISTAA VADIIBA, un kuri otrie.

  +1 [+] [-]

, 2009-12-01 17:26, pirms 14 gadiem
Bonifācija kostīms

 +12 [+] [-]

, 2009-12-01 17:26, pirms 14 gadiem
Šķiet, ka ar Arnasona atnākšanu arī 4. maiņa nenosēžas jau otrajā periodā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-12-01 17:49, pirms 14 gadiem
Armand, vai Pēteris bija vai nebija tas cilvēks, kuram pateicoties Arnasons tika iegādāts? Ja bija, tad visu cieņu par drosmi tā kritizēt sava TV studijas partnera veikumu!

  +9 [+] [-]

, 2009-12-01 17:59, pirms 14 gadiem
Pilnībā var piekrist Pučes rakstam. Galu galā, ari nhl.tv attiecīgajā sadaļā meklējot, skaidri redzams, kāds azarts ir Arnasonam spēlējot HOKEJU komandā, kura ar viņu rēķinās. Tur neizpaliek nedz emocijas, nedz skaisti vārti.
Tiešām žēl ka šī brīža iekšējās intrigas burtiski nospiež pozitīvo garu komandā, kāds tajā vadīja pagājušo sezon.. Un jebkurā gadījumā, visu RD vadošo personu izteikumu presē Arnasona sakarā, tajā pašā laikā apgalvojumi ka viss ir kārtibā, izklausās vairāk kā liekuligi.

Tas ka Arnasons nav ne tikai dumjš hokejā, bet gan valodu neprazdams un situāciju īsti neizprazdams, labi saprot, kādā neapskaužamā situācijā ir nonācis - tas tiešām, kā Puče raksta, izpaužas vina slidojumā un ari ne - emocijās pēc gūtajiem vārtiem.. Tā teikt baltais zvirbulis, iesita..diez ko Sējējs un Šuplers taā brīdī nodomāja - f***, jeb cik labi?!

Arnasonam ir jādod psihologisks atbalsts - šajā ziņā RD tā saucamie "īstie fani" apbrinojami vienoti pēta kā čalis te mokās...it kā viņš tajā pašā laikā nebūtu tās pašas kvēli mīlētās RD sastāva spēlētājs.

 +17 [+] [-]

, 2009-12-01 18:22, pirms 14 gadiem
Situācija ir tāda kāda ir, ja viņs spēlē pie mums, tad viņš ir arī jāatbalsta, vismaz mums skatītājiem un faniem. Varbūt čalis sajutīs, ka kāds te viņū tomēr ciena un grib redzēt laukumā un arī atvērsies, sāks rukāt ar mirdzošākām acīm, jo hokejists viņs nav sūdīgs, pavērojiet, kā viņš tipa neko nedarot un negribīgi spēlējot, tomēr māk pieturēt ripu, iedot labu piespēli un būt visur kur vajag. Čalis vienkārši pietaupa spēkus un neskrien pa galvu pa kaklu visos virzienos, bet domā, kur vajag pielikt spēku un ātrumu, kur var pašlangot. Ja mēs, kā fani tribīnēs viņū atbalstītu, pēc labām epizodēm, kā Hosu, Pruseku, Edžu utt., es domāju, ka tad viņam kau kas "noklikšķētu" smadzenēs, un tad mēs viņu iespējams pielūgsim līdzvērtīgi Hosam! Izlasot šo rakstu, sapratu, ka čalim ir jādot iespēja, ja to nedot kluba vadība, tad kāpēc to nevaram dot mēs - vislabākie hokeja fani KHL!

     [+] [-]

, 2009-12-01 18:31, pirms 14 gadiem
nu gan Puče laipo laipodams.
Nepietiek, ka stāv pie viena galda ar vēl nesen esot SA galvenā redaktora amatā vienu no visvairāk jeb visnegatīvāk aprakstītajiem personāžiem (lasi, Skudru), tad tagad vēl filosofē, filosofē, bet tā arī nepasaka, ka tas lielākais gaisa jaucējs ir tas pats viņa tagadējais 'kolēģis', kurš izmanto situāciju, kad Dinamo iekšienē ir šī te vairākvadība.
Un kur lielākie 'čiekuri' patiešām ir hokeja analfabēti. Lai gan te pat nevar runāt par hokeja analfabētismu - nez, ko viņi teiktu, ja viņu tiešajos uzņēmumos būtu šāda situācija, ka kāds nāk pa sētas durvīm pa kluso iekšā?
Fui, Armand, Tu tiešām laikam esi pārdevies, ja tā var teikt...

  +1 [+] [-]

, 2009-12-01 20:20, pirms 14 gadiem
Liekas, ka autors uzrakstījis rakstu un pēc tam dienu domājis klāt spridzinošākus epitetus.

  +1 [+] [-]

, 2009-12-01 21:13, pirms 14 gadiem
msz_no_sirds rakstīja: Liekas, ka autors uzrakstījis rakstu un pēc tam dienu domājis klāt spridzinošākus epitetus.
Te runa iet par līmeni, tā ir ka pierod pie esports līmeņa rakstiem un viedokļiem ar visādiem pārumiem, bērziņiem, packaam, novikiem un ko tur veel. Šeit ir sava aroda meistars.

  +1 [+] [-]

, 2009-12-01 21:35, pirms 14 gadiem
Slikts hokejists NHL nespēlē. Redz ka letiņi tur plaosās, bet tā īsti netiek. Nepiekrītu Pučem, ka nav svarīgi pa kādiem ceļiem komandā ienāk jauns spēlētājs. Puče, zini, jebkurā kvalitatīvā uzņēmumā ir sava kārtība un nevar tā vienkārši kāds no malas kaut ko bīdīt. Bet izskatās, ka Dinamo nav labs uzņēmums, tādēļ visai drīz lemts bankrotam. Dimemžēl!

Man Arnasons patīk kā spēlē un vārtus arī gūst. Labs džeks, komandai noderēs. Bet intrigants un pūslis Puče gan jātriec tālāk no hokeja un hoheju.

  +7 [+] [-]

, 2009-12-01 21:43, pirms 14 gadiem
Ja Arnasons prata NHL sezonā savākt virs 50 punktiem sezonā, tad viņš notiekti nav slikts spēlētājs, un noteikti noderēs Dinamo. Tikai es nesaprotu Armand kāpēc tu noliec Arnasonu? Vai tu pats reiz esi spēlējis NHL un zini ko tas nozīmē? Un piekrītu tiem lietotājiem, kas uzskata, ka Arnasons ir jāatbalsta tā pat kā Pruseks vai Hossa.
Nu un kas, ka Arnasons spēlē 4. maiņā! Viņš iemet un komanda uzvar, tātad viss kārtībā. Tikai nesaprotu kāpēc pēc uzvaras kāds ir vispār jānoliek. Uzvar komanda nevis viens spēlētājs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-12-01 22:43, pirms 14 gadiem
Man gan liekas, ka Puče kā reiz grib sakustināt fanus uz Arnasona atbalstīšanu, tādejādi lobējot Skudras intereses.

Runājot par maiņām gan nav skaidrs vai nu Jūlis ir kāds zolītes turnīra neformāls organizātors un grib likt uzspēlēt visiem kopā ar visiem, vai arī tādā veidā domā mulsināt pretiniekus, kuri apguvuši spēli pret vienām maiņām, bet skat, iznāk pavisam citas... Sākumā šitas negāja cauri, bet kad jau 2 apļi hokeja zoles turnīrā bija izmalti, tad sāk veikties, nāk platie rindām... Arnasons vienkārši vēl nav pat apli izspēlējis... tā ka ļausim apbružāties, zolīte tomēr ir latviešu spēle, tā uzreiz neiebrauksi. Gan sametīs vēl dažas bankas un Jūlis arī atmaigs...

  +2 [+] [-]

, 2009-12-01 23:22, pirms 14 gadiem
Tiiri cilveeciski zheel Arnasona ..., ja tik tieshaam vinjam ljautu normaali speeleet - ar normaaliem partneriem un tad nekas nesanaaktu, tad ok, celji shkjiraas, bet tik tieshaam nepamet sajuuta, ka vinsh maaksliigi tiek ''piebremzeets'' ... ceru, ka vinjam izdosies sevi pieraadiit tieshi par spiiti visu nelabveelju un L/Seejeeju centieniem ...

  +3 [+] [-]

, 2009-12-02 04:36, pirms 14 gadiem
Kad redzēju viņu spēlējam pirmo spēli, neskatoties uz savu laiku, varēja manīt, ka vecis turējis hokeja nūju rokā visai ilgi un ne jau kaut kādās pagrīdes komandās. Man tiešām ir žēl, ka visi vēršas PRET viņu, jo tas, ko izdara komandas, tā dēvētā vadībā, nav viņa vaina, un spēlētājiem vajadzētu viņu atbalstīt. Un izskatās arī, ka ar Bukartu tīri labi satiek laukumā, tāpēc domāju, ka šis puisis vel savu vārdu KHL teiks, un šaubos, vai tas būs tas sliktākais vārds...

Katrā ziņa, Tailer, turies, galvenais parādi sevi no labās puses!

  +3 [+] [-]

, 2009-12-02 09:50, pirms 14 gadiem
Ķīlnieks.
Būtu feini, ja nākamajā Arēna Rīga, atbilstošā spēles epizodē spēlē fani uzsauktu: Tailer! Tailer!
Pats, protams, būšu arenā!

     [+] [-]

, 2009-12-02 10:41, pirms 14 gadiem
Ar Arnasonu būtu trenerim jāpastrādā un būs kārtībā. Kā saka meistarību nenodzersi vienkārši vajag viņam palīdzēt tikt uz pekām,bet nevis noniecināt un aizgriezties no viņa. Nebūtu viņa spēlē ar Spartak nebūtu to 3 punktu mums. Pacietību un viss būs kārtībā!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-02 11:26, pirms 14 gadiem
hm, varbūt gaidāms vēl kāds Arnasons?

     [+] [-]

, 2009-12-02 12:41, pirms 14 gadiem
Kaut kas jau nav Ok, ja vecis iemet 1os vārtus KHL un pat smaids uz lūpām neparādās, tas jau ir dīvaini. Zobi it kā arī ir vietā.
Ok, spēlē 4 maiņā, man liekas, ka tas ir normāli spēlētājam kurš tikko ieradies. Nospēlēs 10 spēles un tad jau redzēs kur būs. Varbūt tiks izveidota 4 maiņa un tad katrai maiņai 10 min spēlē garantētas.
Gan jau Tylers sevi vēl parādīs...

     [+] [-]

, 2009-12-02 13:47, pirms 14 gadiem
jā arnasons ir pilnīgs nulle, spēlējot avalanche un black hawks pa sezonu vāca tikai 50 punktus. jūlim tāds neder, viņam vajag tādus, kas cīnās, bet nhl netiek !

  +4 [+] [-]

, 2009-12-02 13:49, pirms 14 gadiem
paskatieties kā viņš slido - mačā ar spartaku viens moments bija izcils - arnasons mierīgi slidinās, kamēr tajā pašā laikā apdzen "nenormāli ātri" slidojošo bukartu (nepārprotiet - bukarts normāls čalis un viens no tiem, kas vilks lv izlasi pēc 5-7 gadiem)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-02 14:41, pirms 14 gadiem
PēterisP rakstīja: paskatieties kā viņš slido - mačā ar spartaku viens moments bija izcils - arnasons mierīgi slidinās, kamēr tajā pašā laikā apdzen "nenormāli ātri" slidojošo bukartu (nepārprotiet - bukarts normāls čalis un viens no tiem, kas vilks lv izlasi pēc 5-7 gadiem)
Šito Spartaka spēles laikā stāstīja komentētāji - Bukarts esot teicis, ka Arnasons it kā gausi, laiski slidinās, bet tai pašā laikā visu izdara, kā vajag, un atrodas pareizajā vietā.

     [+] [-]

, 2009-12-02 14:41, pirms 14 gadiem
Kaplich rakstīja: Kaut kas jau nav Ok, ja vecis iemet 1os vārtus KHL un pat smaids uz lūpām neparādās, tas jau ir dīvaini. Zobi it kā arī ir vietā.
Tu bieži redzi, ka Cipulis plati smaida, pat guvis vārtus PČ?

  +2 [+] [-]

, 2009-12-02 14:43, pirms 14 gadiem
Jau fosteru izčakarēja, tagad nākamais ko čakareet.. Visus uzbraucienus arnasonam pilniibaa neizprotu... pirmajaa nu kaa bija taa bija.. pateiksiet kad pec tam nebiija labas izdeviibas no vina puses.. bukarts neiemeta tieshi vina centiibas delj? + no vina pasa 2 vaarti? veiksme vai varbuut tieshi tas ka vins iet uz tiem vaartiem un cinaas! Un kura vinam sitaa bija 3 vai 4 speele sastavaa.. Komenteetaajs pareizi teica pa ltv7 Vins varbuut izskataas gaus leens un pat varbuut slinko, bet nezin kaapec vienmeer visur paspej..

  -4 [+] [-]

, 2009-12-02 16:46, pirms 14 gadiem
Tāds Arnesons,te nevienam nebija vajadzīgs,lieka naudas izmešana...viņa vietā ielikt Jekimovu un ir ok...

     [+] [-]

, 2009-12-02 16:53, pirms 14 gadiem
TURIES VECIIT!!Met iekshaa arii shodien BALASHIHIESHIEM!!!!

     [+] [-]

, 2009-12-02 17:35, pirms 14 gadiem
Jā tipiskā Latviešu garā Armands ir visu aprakstijis,te jau parādās tā latviešu divkosība,ap.irst jau mēs protam.Un galvenais lai komandas spēlētāji visām šitām glupībām ko raksta un runā neklausās,tā ir tikai lieka nervu čakarēšana.Galvenais ir vienam otru atbalstīt,un neklauīties no malas ko cilvēki mūld.Un katrs spēlētājs vai cilvēks savas emocijas izrāda tā ka vinš to grib.Un kāda starpība kurā maiņā spēlē ,galvenais lai komanda uzvar.Un es ticu ka RD var daudz ko.Un man Arnasons Tailers ļoti patīk kā spēlētājs,lai vinjam veicas.

     [+] [-]

, 2009-12-02 18:32, pirms 14 gadiem
Skumji ka Dinamo vadiba sak atgadinat tipisku shibrizha situaciju valsti(pat valdiba-?)-nav kartibas & nevar but, jo latvietis ir tads ,kadu atlauj vina mentalitate. Man Arnasons patika jau 1.spele, viegli&bez piepules, ka speledamies visu izdara,neterejot milzu speku.Nav nekads lecigais & augstpratigais.Cilveks,kurs prot savu darbu.Vai tiesham Shuplers un Abols to neredz & nesaprot? Statiskais Abols varbut ari nesaprot, bet Julim bija jasaprot & laicigi. Es par Arnasonu.Turies Tyler, pasmaidi reizem, fani jau ir Tava puse!! Tiekamies arena Riga nakamaja spele!
1 2 37 komentāri