Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:542, Did:0, useCase: 3

Slaktiņš ar zemtekstu. Plāns, sazvērestība, nervi...

Slaktiņš ar zemtekstu. Plāns, sazvērestība, nervi...
Kautiņš vai biznesa plāns? Daudz dīvainību ne tikai uz ledus, bet arī pie KHL oficiālo personu galdiem.
Foto: www.khl.ru

KHL klubu Vitjaz un Avangard slaktiņu visnotaļ simbolisku padara arī plakāts, kas izvietots Čehovas arēnas pašā centrā – Kas pie mums atnāks ar zobenu, no zobena arī pats kritīs... Starp citu, aiz loga ir 21. gadsimts.

Tiesa, tik liels kautiņš, kam tagad jau hrestomātiska nozīme, diez vai vispār varēja notikt bez Vitjaz hokeja kluba līdzdalības. Šķiet, komandas sastāva vai personāla atlases vadītājs ir strādājis vai nu gaļas kombinātā kautuvē, vai sava mūža lielāko daļu pavadījis cietumā pie pirmā galda. Vitjaz patiešām vairumā gadījumu izskatījās atsaldēti, tāpēc agrāk vai vēlāk tam vajadzēja notikt. Apelēt pie Čehovas hokejistu godaprāta vai hokeja izpratnes ir tas pats, kas noticēt stāstam, ka Krieviju var izprast skaidrā. It kā tas viss sācies kāda nevainīga incidenta dēļ: viens no Vitjaz hokejistiem, iesildīšanās laikā (!), it kā netīšām iemetis ar ripu pa muguru kādam no Avangard spēlētājiem. Omskieši jau ar nav nekādi peramie bajāri, tāpēc devušies uz pretinieku zonu skaidroties – tā arī viss aizsācies, bet mača pirmās četras minūtes pacieta vairs tikai spēles protokols. Pamēģiniet atbildēt – kāpēc tas notika? Vai nav zīmīgi, cik principiāli abas komandas gribēja izkauties jau spēles sākumā?

Vīri gribēja aizstāvēt savu godu? Iespējams, bet ne jau visiem tas gods bija laupīts. Večiem bija veci rēķini? Arī variants – bet, ne jau visai komandai, sadaloties pa pāriem... Komandas gribēja noskaņoties mačam? Masveidība liecina par kopējo garu, bet – ne par prātu... Bet – varbūt tas bija vienīgais veids, kā izvairīties no komandas bankrota? Aplūkojiet turnīra tabulu, tur Vitjaz vieta ir viegli atrodama – stabili pēdējie. Loģiski, ka viņiem šajā sezonā citu mērķu vairs nav. Iespējams, ka nav arī naudas, jo atcerēsimies, ka pirms mēneša no komandas tika atbrīvots (oficiālā versija) treneris Maiks Krušelnickis. Tikpat negaidīti pēc sezonas aizvadītajām 15 spēlēm Amerikā atgriezās komandas kapteinis Kriss Saimons, kurš „lauza ar klubu līgumu”. Tagad oficiālie avoti vēsta, ka Saimons ir atgriezies komandā, jo sakārtojis savas ģimenes lietas, bet patiesībā tur dūmu vairāk nekā skaidras uguns...

Tagad, kad zinām Vitjaz un Avangard kautiņa sekas un bilanci, kā arī to, ka bez naudas sodiem čehovieši saņēmuši pirmo un pēdējo brīdinājumu – sak, ja atkārtosies kaut vai viens gadījums, kaut vai viens tamlīdzīgs kautiņš, klubs no KHL tiks izslēgts – teorija par naudas grūtībām izskatās visnotaļ jēdzīga. Patiešām, grūti iztēloties, ka Vitjaz varētu līdz sezonas beigām apvaldīt savus instinktus, jo komandas komplektācija ir balstīta, hmmm... – sauksim to par spēka spēli. Agresivitāte neizbēgami radīs saķeršanos no citu komandu puses, bet – tad uz ledus ģīmji netiks šķiroti. Ja naudas klubam nav, tā beigusies, vai drīz beigsies, tamlīdzīgs risinājums priekš Vitjaz saimniekiem ir kā glābšanas riņķis. Vienā no nākamajiem mačiem atkal būs klope, komandu izmet no līgas, viņi tēlo sašutušos, bet patiesībā – īpašniekiem tas ir finansiālais atvieglojums. Hokejisti tiek atbrīvoti, turklāt – līgumi tiek lauzti, jo komanda nevar turpināt turnīru. Arī citas izmaksas, kas hokeja komandas sakarā nav tikai algas vien – tiek nogrieztas... Ja līga patiešām grib pārmācīt kaušļus, vai ultimāts – turpmāk nekādu incidentu! – neizskatās pēc palīdzīgas rokas, ja iztēlojamies bankrota versiju? Ja klubam bankrots nedraud, kāpēc KHL vadība neizmanto rubļa pātadziņu? Oficiāli piešķirtās soda naudas taču patiesībā ir plāksterītis. Spēlētāju diskvalifikācijas ir laba metode, lai ieviestu kārtību, tiesa, komanda tādā gadījumā turpina spēlēt, meklējot aizvietotājus grēkāžiem. Turpina spēlēt un tērēt. Vai to patiesībā vēlas Vitjaz vadība? Ja šis ir veids, kā KHL mēģina tikt vaļā no Čehovas kluba – tad diez vai to var saukt par pārdomātu, pat, ja to varam nosaukt par „visu laiku lielāko kautiņu hokeja laukumā”. Ja tas patiešām bija tik liels, kāpēc čempionāta nākamo spēli izlaidīs seši Vitjaz hokejisti, bet no Avangarda puses tāds būs tikai viens?

Operativitāte no KHL puses, izskatot šo hokeja vājprātu, ir apsveicama. Nepaliek skaidrs – kā līga domā nepieļaut šo „vēl vienu tamlīdzīgu incidentu”? Ja nu Vitjaz nākamais pretinieks liek šiem pa muti pirmais? Neticu, ka KHL lielākie kaušļi tajā brīdī nodarbosies ar iekšējo meditāciju, kas palīdz izvairīties no atbildes pāridarītājam. Starp citu, 3. februārī Vitjaz spēlēs Rīgā.

     [+] [-]

, 2010-01-10 21:21, pirms 14 gadiem
t kā netīšām iemetis ar ripu pa muguru kādam no Avangard spēlētājiem

ka tas ir iespejams iesildoties?

     [+] [-]

, 2010-01-10 21:24, pirms 14 gadiem
gircle rakstīja: t kā netīšām iemetis ar ripu pa muguru kādam no Avangard spēlētājiem

ka tas ir iespejams iesildoties?
Sagriezās galva un nejauši metiens sanāca uz otru pusi.

     [+] [-]

, 2010-01-10 21:26, pirms 14 gadiem
lidzigs starpgaijums notika Virsliga, ka Vpili speleja Ozollapas pret Stalkers, biju klatiene, kautins tiesham iespaidigs. Ozollapas sodija lidz sezonas beigam, rodas jautajums, kapec Vitjaz nesoda lidz sezonas beigam.?! man tomer liekas ka tas butu vissapratigakais risinajums.

     [+] [-]

, 2010-01-10 21:33, pirms 14 gadiem
skumjakais visaa saja bankrota teorija utt ir tas-ka ja Vitjaz kausies ar vel kadu tad kads var ari smagi ciest no otras komandas tikai tapec ka Vitjaz izdomaja dot visiem pa kaklu....atceroties "slaveno" R2000-Ogres speli kad dazu atsaldetu "sportisu" del, kads paguleja slimnicaa ar smagiem miesas bojaajumiem

     [+] [-]

, 2010-01-10 21:38, pirms 14 gadiem
Bet kāpēc jāsoda Vitjaz līdz sezonas beigām? Viņi taču paši ar sevi nekāvās. Abas komandas to gribēja. Par tām finansēm interesanti. Vēl krievu portālos raksta, ak omskieši grib atbrīvoties no galvenā trenera un speciāli atdod mačus. Šis balagāns arī pierāda, ka omskiešu treneris pilnīgi netiek galā ar komandu.

  +4 [+] [-]

, 2010-01-10 21:44, pirms 14 gadiem
Arnasons, Karija,Svets,Iguldens nopietni gatavojas 3 feb. mačam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-10 21:52, pirms 14 gadiem
NHL kaušanās ir šova sastāvdaļa jau gadu gadiem. Tādēļ visi ar to saistītie aspekti ir lieliski nostrādāti Eiropā tomēr no tā cenšas izvairīties un kaušanās skaitās ruopjāks pārkāpums (nepieļaujama rīcība), tādēļ ir lielāki sodi no spēles puses (garākas soda minūtes, diskvalifikācijas utt...), bet nav pārdomāts ko darīt šādās situācijās, kad viss aiziet pašplūsmā, jo tas vienkārši netiek uzskatīts kā iespējams. Līzd ar to ja tomēr komandas satrakojas, izvērtēšana notiek ārkartas apstākļos, jo noteikumi neparezd šādu bardaku. Nākotnē iespējams paredzēs.

     [+] [-]

, 2010-01-10 22:02, pirms 14 gadiem
negrib kāds paskatīties ko tas nozīmētu Dinamo (un SEV, TOR, DMn), ja visi Vityaz mači:
a) tiktu anulēti
b) nākamajās paredzētajās spēlēs automātiski 3pts

     [+] [-]

, 2010-01-10 22:09, pirms 14 gadiem
jāuzlaiž 3.februārī kkāds rezerves sastāvs Rīgai. nevajag mums savainojumus dēļ Vitjaz... bet tajā pašā laikā, jāsavāc punkti..

     [+] [-]

, 2010-01-10 22:19, pirms 14 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: varbut iesildoties aiz saviem vartiem vins (Vero) staveja un caur bortu deva kadam piespeli pie zilas linijas, ripa uzlidoja augstak un trapija kaadam no Avangard hokejistiem.. nu mazums.. juus kaads redzejaat kaa tas notika lai varetu teikt ka tas nu toč bij tiishaam??
Tava dom ir saprotama, tikai ir zinaams arii, kursh meta.

     [+] [-]

, 2010-01-10 22:27, pirms 14 gadiem
fearangel rakstīja: jāuzlaiž 3.februārī kkāds rezerves sastāvs Rīgai. nevajag mums savainojumus dēļ Vitjaz... bet tajā pašā laikā, jāsavāc punkti..
Maz ticams, ka būs tāds masveida kautiņš. Kāds varētu būt, bet otrs tāds masveida gan domajams nebūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-10 22:29, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Sagriezās galva un nejauši metiens sanāca uz otru pusi.
Vitjaz saka, ka viens no Omskas Avangard esot ieslidojis viņu zonā ieildīšanās laikā, tādējādi provocējot. Es gan neesmu redzējis - tāpēc nevau spriest, kurš uzsācis, tomēr paši Vitjaz atzīst, ka gatavojušies pirms spēleskautiņiem. Kā tur īsti bijis, tas nav precīzi zināms.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-10 22:30, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Bet c'mon! Galugalā tā ir tikai RIPA! Ne jau par to jāsāk tad kasīties! Viņiem tak ir bruņas!
Ja Tev iemestu ar ripu?

     [+] [-]

, 2010-01-10 22:46, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Bet c'mon! Galugalā tā ir tikai RIPA! Ne jau par to jāsāk tad kasīties! Viņiem tak ir bruņas!
Nu, paklau... Viena lieta ir, kad gatavojies sanjemt metienu uz sevi, un kaut kas cits, kad negaidi, ka pa tevi metiis. Bet shajaa reizee runa pat nav par to, vairaak par to, vai meta, lai apzinaati provoceetu vai nee.

     [+] [-]

, 2010-01-10 22:47, pirms 14 gadiem
Tad jau katra spele viniem kads iemet, un vel komandā panemts jauns kauslis.
Laikam nekadas ambicijas šim klubam nav
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-10 22:52, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ja man butu bruņas ka hokejistam, man būtu pofg.
Nu nezinu, vai tev tad būtu pofig..ne jau tu pagrieztos pret viņu, un pakratītu pirkstu: nu, nu nu, taa nedrīkst darīt

  +1 [+] [-]

, 2010-01-10 22:54, pirms 14 gadiem
Šķiet, komandas sastāva vai personāla atlases vadītājs ir strādājis vai nu gaļas kombinātā kautuvē, vai sava mūža lielāko daļu pavadījis cietumā pie pirmā galda.
--------------------------------

Alexei Yuryevich Zhamnov currently the general manager of Vityaz Chekhov of the Kontinental Hockey League (KHL).
Awards

1992: Olympic gold medal winner
1994–95: NHL Second All-Star Team
1998: Olympic silver medal winner
2002: Olympic bronze medal winner
2001–02: Played in All-Star Game
NHL totals 807 249 470 719
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-11 00:48, pirms 14 gadiem
Valmierietis12 rakstīja: Ne jau rupa ir par komandas GM! Bet gan par ipashniekiem! Zhamnovs varbuut grib lai Vitjaz spele citu hokeju, bet Krievija un ne tikai Krievija svarigaakais ir tas ko velas komandas naudas devējs!!


No Pučes teiktaa var saprast taa - kas maksaa, tas pasuuta muuziku (perk speletajus tadus kadus vins grib)!!
Zhamnovs ir pietiekami bagats un pieaudzis cilveks lai nekljutu par shis situacijas vergu, ja vinjam nepatiktu-vinsh aizietu

  +1 [+] [-]

, 2010-01-11 01:02, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Bet c'mon! Galugalā tā ir tikai RIPA! Ne jau par to jāsāk tad kasīties! Viņiem tak ir bruņas!
Nu jaa....viniem tak ir brunjas un taa ir tikai ripa.... Tada maza nevainiiga puukaina ripinja

  -1 [+] [-]

, 2010-01-11 01:16, pirms 14 gadiem
KHL vadība ir mīkstie, lai nebrīnās, ka tagad komandas spēlēs agresīvāk un katrai rezervē būs pa kādam pa muti devējam. Jo, ja jau izceļoties masveida kautiņam, kurā iesaistīti VISI abu komandu spēlētāji, komandas tiek sodīta ar simboliskiem naudas sodiem un nelielām diskvalifikācijām, tad nākamreiz citai komandai tas būs variants kā noraut spēli. Sak, punktus mēs nedabūsim, bet jūs arī nē. KHL ir sevi apkaunojusi. Mīkstie.