Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:538, Did:0, useCase: 3

''Dinamo'' aizsargi decembrī - kuri bija labākie?

Jānis Matulis
Jānis Matulis

''Dinamo'' aizsargi decembrī - kuri bija labākie?
Kristaps Sotnieks, Sandis Ozoliņš un Oļegs Sorokins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Nost ar Ozoliņu! Esmu dzirdējis daudz runu, ka ''Dinamo'' bez Sanda spēlējot labāk nekā ar viņu. Nu ir arī dokumentāli pierādījumi.

Nebija Ozo decembra pirmajās piecās spēlēs un mums bija uzvaras pār Ņižņekamsku, Toljati un Minsku. Ozoliņš atgriezās un nu ir tikai viens punkts no deviņiem. Taču ir divi bet. Minska ar 27 miljonu dolāru budžetu savā laukumā nedrīkstēja atļauties zaudēt gandrīz divas reizes plānākai Rīgai (15). Un Maskavas ''Dinamo'' nav gluži mūsu orbītas komanda. Daudzi hokeja eksperti uzskata, ka maskavieši var izcīnīt Gagarina kausu. Bet pret CSKA Ozo darīja to, kas kapteinim jādara - laukumā noskaņoja treneru nenoskaņoto komandu. Negribu pārslavēt 1996. gada Stenlija kausa ieguvēju, taču viņam ir viena ļoti laba īpašība - ar sāpošu elkoni, lāga neizgulējies, pikts pret visu apkārtējo vidi, bet vienaldzīgs pret spēli gan viņš nav bijis. Jā, ir bijuši gadījumi, kad Sanda segtais uzbrucējs iemet (kā Veinhandls), taču hokejs bez kļūdām nemēdz būt.

''Dinamo'' aizsardzībai ir cits mīnus - mums ir vismaz pieci vīri, kuri var vienu maču nospēlēt kā Fetisovs jaunībā, bet nākamajā vakarā klupt un krist uz līdzenas vietas. Kā Jēkabs Rēdlihs, kurš decembra piecās spēlēs savācis antiražu (6-12). Kā Sorokins, kurš uztaisa spožu pirueti, ar tālu piespēli izvirzot uzbrucēju metiena pozīcijā, bet pēc tam pie laukuma apmales nospēlējot kā iesācējs. Kā Krišjānis Rēdlihs. Uzbrukuma zonā nospēlējot filigrāni kā Larionovs, bet nākamajā mačā pie saviem vārtiem ļaujot uzbrucējam iznirt sev aiz muguras, neizvēloties pareizu pozīciju pie vārtiem utt. Vai pirmais gols Minskā, kad soms Peltonens izskrēja starp Krišu un Svetu. Amerikāni esmu tik daudz lamājis, ka pietiek. Nu nav viņš metējs vairākumā! Ne tuvu Čudinovs, Durdins, Vikulovs vai Zinovjevs. Svets nupat jau spēlē sakarīgi, taču no malas izskatās, ka ne ar visiem partneriem laukumā viņš saprotas vienādi labi. Es ar Svetu vienā aizsargu pārī spēlēt negribētu. Vislabāk tas izdodas Sotniekam, kurš pēc ne visai labā sezonas sākuma ir atguvis pārliecību par sevi. Šobrīd Kristaps varētu būt pat labākais aizsargs savu vārtu tuvumā. Bet labākais pāris noteikti ir Laviņš un Galviņš. Varbūt tāpēc, ka ilgstoši spēlē kopā un zina, ko otrs darīs spēles nākamajā epizodē. Bet decembrī labākais ''Dinamo'' aizsargs ir Galviņš.

Par Sorokinu, ''Dinamo'' un Vankūveru. Pēc pasaules čempionāta Bernē rakstīju, ka Oļegs nav ceturtā pāra aizsargs ar mazu spēles laiku un domām tikai par savu vārtu drošību. Uzbrukumu iesācējs, vairākuma izspēlētājs, bet, ja šī loma atvēlēta citam, tad... Sorokins decembrī uzvarējis četrus mikromačus no septiņiem, pamatīgi zaudējis ''AK Bars'' (1-4), tomēr, esot laukumā viņam, gūti desmit vārti no 23! Tikpat cik Ņiživijam.

P.S. Pilnu tekstu variet lasīt 2010. gada pirmajā ''SA'' numurā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-01-05 12:05, pirms 14 gadiem
Es ar Matuli ar vienā pārī spēlēt negribētu

     [+] [-]

, 2010-01-05 12:08, pirms 14 gadiem
Es nepievērstu tik lielu uzmanību tiem 10 vārtiem no 23. Aizsargs tomēr ir un paliek aizsargs un +/- tomēr ir vairāk jāskatās uz mīnusa ciparu. Un vārtu guvumā čalis ir piedalījies, ja ir atdevis pasiņu. ja nav, tad nav ko sist viņam plecu. Tas ta, ja tikai statistiku skatāmies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2010-01-05 12:34, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: P.S. Pilnu tekstu variet lasīt 2010. gada pirmajā ''SA'' numurā.

Kādā sakarā? Kapēc es te nevaru izlasīt PILNU TEKSTU?
Tā ir ņirgāšanās vai kas????
Beigu teksts tomēr iespārda...izrādās šis raksts ir japērk divreiz Par 50 saņiem tu uzini ka tāds būs, apm. kas viņā būs, tad šauj uz kiosku un vēl par 0.95 izlasi visu

     [+] [-]

, 2010-01-05 12:37, pirms 14 gadiem
''Dinamo'' aizsardzībai ir cits mīnus - mums ir vismaz pieci vīri, kuri var vienu maču nospēlēt kā Fetisovs jaunībā, bet nākamajā vakarā klupt un krist uz līdzenas vietas

pēdējā laikā rodas sajūta ka tādu aizsargu mums ir 8 nevis 5

     [+] [-]

, 2010-01-05 12:57, pirms 14 gadiem
Jā beigas ir baigi labās.
būs tādi daudzi tad domāju SA+ patiešām nogrims.

     [+] [-]

, 2010-01-05 13:21, pirms 14 gadiem
labs raksts, var aizdomāties, ka tā arī ir

  +2 [+] [-]

, 2010-01-05 13:38, pirms 14 gadiem
Par papildus 50 santīmiem ir iespējams izlasīt pilnu rakstu ?

  -2 [+] [-]

, 2010-01-05 13:39, pirms 14 gadiem
ieteikums: SA+ varētu ielikt kaut vai SA satura rādītāju. Šis trešdaļraksts ir labs, bet mani piemēram vairāk pievilinātu Gorkša intevija vai 6 lappušu lielā intervija ar Prūsi.

  +7 [+] [-]

, 2010-01-05 13:53, pirms 14 gadiem
Sandis ir ideals savas attieksmes ziņā, jo nesaka 'es n sezonas spēlēju NHL un jūs man tagad pienesiet ūdeni', bet vaina ir treneri, kurš vnk nesamazina Ozoliņa kļūdu skaitu, respektivi, spēles laiku. Līdzigi bija ar Kerču, tehnika bija, ātrums ne, tas pats ar Ozo, vajag izmantot epizodiskāk un nenodzīt, varbūt tikai vairākumā.

PS. ja par rakstu samaksāju, tad dodiet pilnu to, ievērojiet ētiku.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-05 14:18, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: P.S. Pilnu tekstu variet lasīt 2010. gada pirmajā ''SA'' numurā.

Kādā sakarā? Kapēc es te nevaru izlasīt PILNU TEKSTU?
Tā ir ņirgāšanās vai kas????
priekš kam tad es te maksāju abonomentu

     [+] [-]

, 2010-01-05 16:47, pirms 14 gadiem
Galviņam sāk iepatikties būt labākajam.

  +7 [+] [-]

, 2010-01-05 17:07, pirms 14 gadiem
Ar Sporta Avīzi esmu bijis kopā kopš pirmsākumiem, kā abonamentam man par šo sadaļu nav jāmaksā. Par to - paldies. Bet, mans ieteikums varētu būt - nemēģināt pārdot vienu un to pašu divreiz. Ja šī sadaļa ir SA+, tad gribētos šeit ko jaunu, ne pašreklāmas rakstus SA vai copy/paste. Manuprāt, tas būtu pareizāk pret tiem, kas par šiem pakalpojumiem maksā atsevišķi.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-05 17:22, pirms 14 gadiem
Ja par Ozoliņu, tad šo hokejistu ļoti cienu, noteikti lielākā personība Dinamo, bet esmu viens no tiem, kurš uzskata, ka bez viņa sastāvā sniegums nepasliktinās, diemžēl. Bieži tiek pieminēts, ka Ozo uzvelk komandu ar savu agresivitāti, arī J.Matulis to ir vairākkārt pieminējis, pilda līdera funkcijas, bet jautājums - kāpēc tas šosezon ir jādara? Kāpēc šosezon Dinamo spēlē šķietami "mīkstāk" un Ozo, kurš nekad NHL šādā manierē nav spēlējis, ir jāgrūsta pretinieki, jākutina Hartigana pautus, lai uzviktu komandu? Varbūt tāpēc, ka šosezon sastāva jaunpienācēji, pirmo lomu aktieri, ir krietni "mīkstāka" hokeja piekritēji (Ozoliņš, Svets, Karija, Iguldens, Arnasons) salīdzinājumā ar pērn redzētajiem - Vestkotu, Novāku, Elisonu un to pašu Hartiganu.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-05 18:04, pirms 14 gadiem
Burundukovičs rakstīja: Ja par Ozoliņu, tad šo hokejistu ļoti cienu, noteikti lielākā personība Dinamo, bet esmu viens no tiem, kurš uzskata, ka bez viņa sastāvā sniegums nepasliktinās, diemžēl. Bieži tiek pieminēts, ka Ozo uzvelk komandu ar savu agresivitāti, arī J.Matulis to ir vairākkārt pieminējis, pilda līdera funkcijas, bet jautājums - kāpēc tas šosezon ir jādara? Kāpēc šosezon Dinamo spēlē šķietami "mīkstāk" un Ozo, kurš nekad NHL šādā manierē nav spēlējis, ir jāgrūsta pretinieki, jākutina Hartigana pautus, lai uzviktu komandu? Varbūt tāpēc, ka šosezon sastāva jaunpienācēji, pirmo lomu aktieri, ir krietni "mīkstāka" hokeja piekritēji (Ozoliņš, Svets, Karija, Iguldens, Arnasons) salīdzinājumā ar pērn redzētajiem - Vestkotu, Novāku, Elisonu un to pašu Hartiganu.
Tas gan, Ozo tomēr ir hokeja estēts, mākslinieks, šobrīd viņš veic kapteiņpolicista funkcijas

     [+] [-]

, 2010-01-06 04:39, pirms 14 gadiem
stulbums kaut kaads.. prieshkam es maksaa ju 15 satiimus ja peerku SA un tur buutu izlasiijis... vienkārša cilveku čakarēšana.
KAUNS!!! @
P.S ja citaadi nevar tad saakumaa pirms pirkshanas ir jaaraksta ka buus SA , lai nevajadzeetu liekas īsziņas sūtīt!(krīze tomēr vēl ir)

  +2 [+] [-]

, 2010-01-06 10:14, pirms 14 gadiem
Burundukovičs rakstīja: Ar Sporta Avīzi esmu bijis kopā kopš pirmsākumiem, kā abonamentam man par šo sadaļu nav jāmaksā. Par to - paldies. Bet, mans ieteikums varētu būt - nemēģināt pārdot vienu un to pašu divreiz. Ja šī sadaļa ir SA+, tad gribētos šeit ko jaunu, ne pašreklāmas rakstus SA vai copy/paste. Manuprāt, tas būtu pareizāk pret tiem, kas par šiem pakalpojumiem maksā atsevišķi.
Pilnībā piekrītu. Tiešām paldies, ka abonamentiem šis ir bez maksas, bet kaut kādas ētikas normas vajadzētu ievērot... Ja jau šeit cilvēki maksā, tad dodiet iespēju izlasīt viņiem pilnu rakstu.

     [+] [-]

, 2010-01-06 10:54, pirms 14 gadiem
nu ja liek SA rakstus tad labāk pilnus, tomēr tagad tas ir par maksu viss, ja liek bezmaksas sadaļā tad var kā reklāmu ielikt 20-30%, citādi es nesaprotu kāda jēga maksāt par trešdaļu no produkta!?

     [+] [-]

, 2010-01-10 12:20, pirms 14 gadiem
Ja es būtu samaksājis tos 0.15 santīmus un galā ieraudzītu, ka raksta pilna versija ir lasāma SA laikam būtu sašutumā Par ko tad es īsti samaksāju tos 0.15 saņus?