Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:890, Did:0, useCase: 3

"Blackpool" sapņi un vilšanās

"Blackpool" sapņi un vilšanās
Nenoniecinot aizsarga Aleksandra Baptista sasniegto, viņš premjerlīgā lielā mērā spēlē tādēļ, ka tur iekļuva kopā ar "Blackpool", nevis tādēļ, ka meistarība atbilstu šim līmenim... Reuters

Eiropā strauji izskaņai tuvojas liela daļa nacionālo futbola čempionātu, kuros izkristalizējas ne tikai nākamie medaļnieki, bet arī komandas, kam elites līga būs jāatstāj. Anglijas premjerlīgā uz naža asmens balansē "latviskais" "Blackpool", kam pirmajā aplī latiņu izdevās pacelt negaidīti augstu, bet otrajā komanda piedzīvo strauju lejupslīdi. Varbūt pietrūkst Ivana Lukjanova...

Par sensacionālo iekļūšanu premjerlīgā rakstīts gana daudz. Taču fakts nudien atkārtošanas vērts, jo tieši šī negaidītā uzvara "Championship" līgas play-off turnīrā deva milzīgu emocionālo pacēlumu. Var teikt, ka tas aizskrēja pa priekšu meistarībai un palīdzēja komandai būt uz viļņa arī premjerlīgas sezonas ievadā. Iemesls starta veiksmēm droši vien arī tas, ka uz Blekpūles komandu tobrīd neviens nopietni neskatījās. Taču prioritātes nācās "koriģēt", jo tie, kas jaunpienācējus novērtēja pārāk zemu, diezgan dārgi samaksāja. Klupēju sarakstā bija arī komandas, kam netrūka savu problēmu, tāpēc jūrmalniekiem punkti krājās strauji. Vai tad komanda, kas spēj uzvarēt "Newcastle" un "Liverpool", nav pelnījusi pagozēties labāko desmitniekā? Ir, un tas arī notika.

Visiem par pārsteigumu "Blackpool" tabulā pat spēja uzkāpt līdz astotajai vietai, un eiforijas noskaņās klubā pat aizdomājās, vai tik nav jāpacīnās par dalību Eiropas kausos. Vēl viena uzvara pār "Liverpool" un arī cienīgs sniegums pret abām Mančestras komandām iedrošināja, taču statistiku (meistarību) nepiemānīsi. Komanda "nepaņēma" vairākus punktus, kurus noteikti bija jāpaņem. Visu nevar norakstīt arī uz "plikas" meistarības rēķina, lai arī to izdarīt ir visvieglāk. Pietrūka arī pieredzes. Jo tuvāk sezonas finišs, jo biežāk "Blakpool" zaudē. Pēdējās 13 spēlēs piedzīvoti 10 zaudējumi un izcīnīti tikai pieci punkti.. Turklāt liela daļa zaudējumu piedzīvoti pret niknākajiem konkurentiem, kas ilgu laiku mina uz papēžiem, bet pēdējās nedēļās cits aiz cita steidz garām.

Pagājušās nedēļas nogalē "Blackpool" savā laukumā ar 1:3 piekāpās "Wigan Athletic", pirmo reizi šosezon nonākot izkrišanas zonā. Raugoties tabulā, ne viss jau ir zaudēts, taču tendence nav laba. Ja skatās no gaišās puses, tabula ir ļoti blīva un viss var strauji mainīties. Piemēram, pēdējā vietā esošo "Wolves" (32 punkti), kas nebūt nerāda peļamu futbolu, no devītās vietas īpašnieces "Aston Villa" šķir astoņi punkti (40). Nav daudz, taču sezonā, kad tik liels komandu pulks cīnās tik līdzīgi, katrs punkts jāizplēš teju vai ar zobiem. Šī sezonu izceļas ar to, ka nav neviena izteikta atkritēja. Piemēram, pērn ar 33 punktiem, kas šobrīd ir "Blackpool", pietiktu atliektiem galiem vietas saglabāšanai elitē, bet šogad tas tā noteikti nebūs.

Kad spēle iet no rokas, visiem labi un priecīgs prāts, kad ne - tiek meklēti neveiksmju cēloņi. Arī vainīgie. Protams, viens no galvenajiem trūkumiem ir meistarība. Īpaši labi tas redzams otrajā aplī, kad jau piezemējušās starta emocijas. Arī pretinieki daudz rūpīgāk izvērtē "Blackpool", jo tā, kā apdedzinājās "Liverpool", nevienam vairs negribas. Protams, katrs, kurš tribīnēs, arī iejūtas trenera ādā, meklējot Aijana Holoveja kļūdas sastāva un maiņu izvēlē. Vēl "Blackpool" galvenajam trenerim tiek pārmests, kāpēc viņš pārēju periodā sezonas vidū tik naski lūkoja pastiprinājumu uzbrukumā, bet aizmirsa par aizsardzību.

Sniegums aizsardzībā nudien ir liels klupšanas akmens. Uzbrukums joprojām jūrmalniekiem ir TOP 6 līmenī (gūti 47 vārti), bet aizsardzība - pārliecinoši pēdējā vietā (ielaisti 69)... Pēdējās sešās spēlēs ielaisti 18 vārti. Tātad vidēji trīs spēlē... Starp citu, ziemā nevarēja izslēgt Latvijas uzbrucēja Ivana Lukjanova pievienošanos "Blackpool". Šis jautājums gan tika noņemts no Anglijas kluba dienas kārtības, kad Lukjanova aģents ierunājas par algu, kādu vēlas mūsu uzbrucējam... Ņemot vērā, ka darījums nenotika, šoreiz nav lielas jēgas spriedelēt, cik liels un vai vispār Ivans būtu bijis palīgs komandai.

Līdz sezonas finišam atlikušas piecas kārtas. Dažām komandām vēl ir spēle rezervē. "Blackpool" šis noteikti nav brīdis, kad pēc neveiksmēm nolaist rokas. Nākamās divas spēles notiks mājās pret "Newcastle" (šobrīd 39 punkti un 10. vieta) un "Stoke City" (38 punkti un 13. vieta), un lieki teikt, ka vienā no tām uzvara nepieciešama vairāk kā ēst. Labi ir tas, ka jāspēlē mājās un šīm vienībām it kā vairs neko daudz nevajag. Taču tā ir Anglija - vienaldzīgie tur futbolu nespēlē un nav nozīmes, kurā vietā esi tabulā un par ko cīnies. Tur cīnās arī tad, kad vairs nav par ko cīnīties. Viegli nebūs.

Atlikušās trīs spēles "Blackpool" aizvadīs maijā - mājās pret "Bolton" (43 punkti un 8. vieta), viesos pret "Tottenham Hotspur" (53 punkti un 5. vieta) un "Manchester United" (69 punkti un 1. vieta). Piemēram, cerēt, ka "MU" jau būs nodrošinājuši 1. vietu un viņiem šajā mačā neko nevajadzēs, apgalvos vienīgi tie, kuri dzīvē vai TV ekrānā nekad nav redzējuši "Old Trafford"...

Primārais joprojām, protams, ir pašu sniegums, taču nekādā gadījumā nevar būt vienaldzīgs tas, kā spēlē niknākie konkurenti. Lai ieņemtu vismaz 17. vietu 20 komandu konkurencē un saglabātu vietu premjerlīgā, "Blackpool" aiz muguras jāatstāj tie, kas tur šobrīd jau ir - "West Ham United" (!) un "Wolves", kā arī "jāapēd" kāds no priekšgājējiem - acīmredzot "Wigan Athletic" (33 punkti un 17. vieta) un "Blackburn" (35 punkti un 16. vieta).

Kāds konkurentiem kalendārs un fons? Ja aplūkojam "Blackburn", arī šai vienībai ir kritums - nav uzvarēts jau 10 spēlēs pēc kārtas. Tiesa, četrās no tām komanda cīnījusies neizšķirti. Šās vienības liktenis acīmredzot izšķirsies mačos pret "West Ham United" un "Wolves". Gluži pretējo var sacīt par "Wigan Athletic", kas pēdējos mačos spējis pieveikt tiešos konkurentus un kapitulējis tikai grandiem. Atlikušajās cīņās vairāk būs darīšana ar premjerlīgas vidusmēra vienībām.

Var teikt, kalendārs ir pateicīgs! "West Ham United" ir četri zaudējumi pēdējās piecās spēlēs, turklāt nākamajās divās jātiekas ar komandām no "resnā gala" - "Manchester City" un "Chelsea"... Vai tik nebūs par daudz izmocīti un samocīti pirms izšķirošajām spēlēm!? Visbeidzot, par pēdējā vietā esošajiem "vilkiem". Arī viņiem divi zaudējumi pēc kārtas, taču piecas no sešām nākamajām pretiniecēm tabulā ierindojas otrajā desmitā un varētu būt pa zobam. Laikam pat lieki bilst, ka sezonas finišs būs ļoti interesants!

Vai "Blackpool" saglabās vietu premjerlīgā?

  • 105

  • 84


  +4 [+] [-]

, 2011-04-18 17:58, pirms 13 gadiem
Paldies par apskatu.

  +8 [+] [-]

, 2011-04-18 19:22, pirms 13 gadiem
Autors pilnībā atpelnīja nesen ievietoto stulbo video par Arsenu Vengeru.Malacis!Labs ieskats!

     [+] [-]

, 2011-04-18 20:56, pirms 13 gadiem
Oho. Nemaz nezināju par to interesi par Lukjanovu. Bet, manuprāt, labi, ka viņš ir Polijā. Nav, ko tramdīties. Ir iespēja vēl viņam tagad medaļas Ekstraklasē paņemt.

Ļoti ceru, ka Blackpool saglabās vietu EPL, bet tad jau redzēsim, jo pašlaik situācija izskatās gaužām bēdīga. Ir arī viens pluss, no mūsu puses raugoties, proti, Blackpool vadība teica, ka neviens latvietis vēl neatbilst EPL līmenim... Ja komanda izkritīs uz Championship, tad gan jau pāris vīri un jaunie stāv pie durvīm, kam šis līmenis tiešām būtu panesams.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-18 21:53, pirms 13 gadiem
" "Blackpool" tabulā pat spēja uzkāpt līdz astotajai vietai, un eiforijas noskaņās klubā pat aizdomājās, vai tik nav jāpacīnās par dalību Eiropas kausos."

Šito lasot gan rēcu, nez, kurš no kluba tā bija domājis.
Ja tiešām paši noticēja tādai absurdai domai par eirokausiem, tad tas arī, iespējams, būs bijis galvenais iemesls, kāpēc nenotiks brīnums ar noturēšanos EPL vēl vienu sezonu.