Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:467, Did:0, useCase: 3

NHL vai KHL? Skrastiņa izvēle

NHL vai KHL? Skrastiņa izvēle
Kārlis šobrīd spēlē labi. Kādēļ lai neturpinātu?
Foto: Getty Images/Scanpix

Latvijas leģions NHL šajās nedēļās sarucis līdz absolūtajam minimumam – vienīgais, kam regulāri atrodas vieta laukumā, ir 36 gadus vecais Dalasas "Stars" aizsargs Kārlis Skrastiņš. Neviļus nākas pakasīt pakausi par to, kas notiks nākamgad, kad Skrastiņš beigs savu NHL karjeru un pārcelsies uz Rīgu. Vismaz tā taču domā vairums "Dinamo" fanu. Kārlis par to nav tik pārliecināts.

Dalasa, kas sezonu uzsāka ar četrām uzvarām pēc kārtas un pat iejutās līgas līdera ādā, pēc pirmās ceturtdaļsezonas savā Rietumu konferencē ieņem vairs tikai ceturto vietu no beigām. Par laimi, tie šoreiz ir tikai skaitļi – reālā situācija rietumos līdzinās kaujaslaukam, kur satikušās un ne par metru cita citai nav gatavas piekāpties gandrīz visas iesaistītās komandas. Spriediet paši – tā pati Dalasa, kas atrodas 12. vietā, no līderes Detroitas atpaliek vien sešus punktus. Jau šonakt „Stars” var atgriezties astoņniekā, ja vien turpinās mājas spēļu uzvaru sēriju – šonedēļ jau krita Anaheima un Sanhosē, bet tagad kārta vēl vienam tiešajam konkurentam konferences tabulā – Kolorado. "Savā laukumā viņi mūs pamatīgi apspēlēja [0:5 pirms divām nedēļām – I.J.], un tagad mums jāizmanto iespēja atdot parādu," Kārlis gatavs cīņai ar komandu, kurai īpaša vieta gan viņa paša, gan „Stars” trenera Marka Krouforda karjerā.

Skrastiņš arī savā 13. NHL sezonā nav vidējā aritmētiskā sporta fana elks – nelec pirmajās rindās, kad laukumā saasinās notikumi, neskrien uzbrukumos un nekrāj rezultativitātes punktus (17 spēlēs divas piespēles). Taču savu darbiņu, laukumā dodoties pārī ar 12 gadus jaunāko Metu Niskanenu (dažās spēlēs kā otrais, dažās – kā trešais pāris) padara godam, par ko liecina solīdais spēles laiks – gandrīz 19 minūšu tik pieredzējušam spēlētājam nav maz. "Ja komandai vajag noturēt rezultātu, spēlēju vairāk. Arī mazākumā. Savukārt, ja jāatspēlējas vai jāiemet vārti, vairāk spēlē tie aizsargi, kam ir uzbrūkošā tipa īpašības. Pagaidām viss strādā. Galvenais, lai nebūtu traumu," Kārlis atzīst, ka pagaidām jūtas ļoti labi, un pavasara lēmums izlaist pasaules čempionātu, lai atpūstos pēc ļoti smagās sezonas, pilnībā attaisnojies. "Pusi sezonas bija problēmas ar muguru, pēc spēlēm nevarēju īsti atjaunoties - ne riteni pagriezt, ne fiziski ko padarīt. Tas atstāja iespaidu uz manu spēli. Pēc sezonas izdevās labāk atpūsties, savest kārtībā visas vainas, un šobrīd jūtos tiešām labi - varu normāli trenēties, pēc mačiem labi atjaunojos. Kā jau teicu, tas vissvarīgākais - ja ar veselību viss kārtībā, tad arī laukumā cita spēlēšana."

Kārlis izklausās apmierināts. Un spēlē tiešām labi – par spīti tam, ka Dalasa šosezon pamainījusi spēles stilu, un tagad cenšas kurināt daudz ātrāku un agresīvāku hokeju. "Stars" komandai tā ir laba ziņa, taču – ko šobrīd domāt tiem Rīgas "Dinamo" faniem, kas interneta komentāros Kārli nākamsezon jau ierakstījuši savas komandas sastāvā? Vai tiešām Skrastiņam nebūs gana, un viņš NHL mēģinās aizķerties arī pēc pašreizējā līguma beigām?! "Viss būs atkarīgs no šīs sezonas - kā nospēlēsim, kā jutīšos. Skatīšos, vai būs kādi piedāvājumi no Amerikas - tas pirmais. Ja izdosies laba, stabila sezona, un būs piedāvājums palikt NHL, visticamāk, to izmantošu. Nav tā, ka šobrīd jau esmu noskaņojies, ka viss - nākamgad KHL," Kārlis neslēpj – ja pulveris būs sauss, un kāds aicinās karot, tā būs viņa prioritāte. "Lielāka skaidrība par variantiem noteikti būs, kad tuvosies sezonas beigas, taču skaidrs, ka manās acīs NHL ir un būs numur viens - šeit ir augstākais līmenis, šeit esmu iespēlējies un pārliecināts par to, ko varu. Ja veselība un iespējas atļaus, palikšu."

Un kāpēc gan ne? Mēs taču runājam par Dzelzs vīru.

 +17 [+] [-]

, 2010-11-20 16:08, pirms 13 gadiem
Tev, Kaža, vēl NHL jāpaliek! RD pagaidīs

 +11 [+] [-]

, 2010-11-20 16:20, pirms 13 gadiem
Ingmār, drīzāk varētu būt jautājums ir nevis par NHL vai KHL, bet par to līguma termiņš NHL būs 1 gads vai vairāk.
Par to 1 gadu,tas būtu ticami (kaut vai atgriezties Nešvilā). Bet uzreiz 2-gadīgs vai 3-gadīgs....aģents būtu pelnījis restorānu.
Teorētiski, Skrastiņš varētu spēlēt 2-4 gadus NHL (bet tie visi būtu 1 gadīgi līgumi)

 +22 [+] [-]

, 2010-11-20 16:25, pirms 13 gadiem
Tieši tā,kamēr neizcīnīs Stenlija kausu,Rīgā lai nerādās...

  +4 [+] [-]

, 2010-11-20 16:35, pirms 13 gadiem
Kažam Rīgā un Dinamo tagad vēl nav ko darīt! Lai tik vien kapā NHL vēl vismaz savus gadus 2-3 .... mājās vienmēr paspēs atbraukt!

  +3 [+] [-]

, 2010-11-20 17:16, pirms 13 gadiem
Būtu jau labi, ja Kārlis uz nākošo sezonu tiktu kāda stabilā PO komandā un vismaz būtu iespēja pacīnīties Stenlija kausa izcīņā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-11-20 19:43, pirms 13 gadiem
trakais v.5 rakstīja: lai tik paliek Kārlis NHL,vismaz labā līmenī izspēlēsies+labu piķi saņems!
Kāds tolks viņam KHL spēlēt?Tikai tapēc,lai atrādītos RD faniem?phh stulbums kkāds..
Domāju Dinamo labāk pelnīs, te nav 50% kā ASV. Ja var lai spēlē NHL , kad nevarēs lai nāk uz Dinamo.

  +5 [+] [-]

, 2010-11-20 21:33, pirms 13 gadiem
skaidrs, ka Kārlis DR noderēs arī pēc 2-3 sezonām(ja DR vēl pastāvēs), tāpēc novēlu Kārlim vismaz vēl pāris sezonas kapāties pa NHL!!!!!!!!!!!