Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:467, Did:0, useCase: 3

Kam vajag Biedriņu?

Kam vajag Biedriņu?
Biedriņš nespēlē slikti. Taču kluba īpašnieks no centra gaida vairāk...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Spēlētāju migrācija Nacionālajā Basketbola asociācijā (NBA) atļauta vēl tikai nedēļu - pēc tam durvis būs ciet un atslēga priekšā. Prognožu un spekulāciju jūklī pa laikam uzpeld arī Goldensteitas centra Andra Biedriņa vārds. "Warriors" nebūtu nekas pretī latvieti iekļaut kādā darījumā - tas skaidrs. Taču gribēt un varēt bieži vien ir divas dažādas lietas.

24. februāris NBA ģenerālmenedžeriem būs nozīmīgs atskaites punkts. Klubiem, kas plāno cīnīties par titulu jau šopavasar, jāpiešpahtelē pēdējās šķirbas sastāvā, bet tiem, kas noraksta šo sezonu skurstenī un domā par nopietniem nākotnes priekšdarbiem - jārēķina, kā sabīdīt spēlētājus un kontraktus tā, lai algu griesti nespiež un arī laukumā ko uzlikt jau nākamajos gados. Goldensteitas "Warriors" šobrīd īsti nepieder ne pie vieniem, ne otriem - cerības aizķerties play-off vēl it kā ir dzīvas, un šai komandai tas vien būtu daudz. Tiesa, raugoties komandas sniegumā, nav sajūtas, ka kopš Dona Nelsona aiziešanas kas būtu būtiski mainījies un ar laiku te varētu izveidoties kas nopietns un ambiciozs. Bet tieši to, rudenī pārņemot pilnvaras, faniem solīja jaunais kluba īpašnieku duets. Nākamā nedēļa būs laiks, kad solījumus jāsāk pildīt, jo vēl vienu "pacietieties, veči" daudzcietušais GSW fans var neizturēt...

"Esmu apņēmies noteikti mēģināt rīkoties - stingri. Kas interesē mani pašu - darījums, kas ļautu iegūt superzvaigzni. Pāris tādas [spēlētāju tirgū] ir pieejamas," pirms mēneša kādā intervijā pavēstīja viens no īpašniekiem Džo Lakobs, tiešā tekstā apliecinot - neviens no pašreizējā sastāva nav pasargāts, pat Stefans Karijs ne. Karijs un Monta Eliss ir patlaban redzamākās "Warriors" zvaigznes, taču abu līdzīgie trūkumi (aizsardzība un augums) veido acīmredzamu Ahilleja papēdi, ko izārstēt var tikai vienā veidā - vienu no viņiem nomainot. Otrs papēdis ir centra pozīcija, un te nonākam pie personāža, kas aktuālākais šajā okeāna krastā - Andra Biedriņa. Par latvieša produktivitāti tika pajautāts arī Lakobam. "Varbūt tā atgriezīsies. Viņš ir vērtīgs spēlētājs. Taču šobrīd, šeit sēžot, es nevaru pateikt, ka no šīs [centra] pozīcijas gūstam pietiekami..." atzina jaunais īpašnieks, apliecinot - tas, ko viņš cer atrast tirgū, ir tieši spēcīgs piektais numurs.

Jauns favorīts centra pozīcijā plus 13 miljonu sezonā vērtais Deivids Lī - laikam jau nav daudz versiju, kāds liktenis atliek Andrim. Turēt uz soliņa deviņus miljonus gadā neviens nevar atļauties. Pēdējā mēneša laikā versiju par latvieša iespējamajiem maršrutiem prom no Oklendas bijis daudz. ESPN rakstīja par Denveras variantu, par ko interesi izrādījušas abas puses - Biedriņš un Eliss pret Neni un Dž.R.Smitu vai Elu Haringtonu. "NewsOK" latvieti sūta uz Oklohomsitiju, "Bleacher Report" - te uz Filadelfiju (kopā ar Elisu, Raitu, Bellu un Gadzuriču pret Iguodalu, Brendu, Speitsu un Viljamsu), te - Ņujorku. Lai kurš no variantiem būtu īstais, raugoties no kluba viedokļa - mīnusu nav daudz. Garajā galā paliek Lī, strauji progresējošais un Lakoba atzinību iemantojušais Judo, kā arī Amundsons un Gadzuričs - komplekts, ar ko var pabeigt sezonu arī gadījumā, ja maiņā netiek iegūts kāds monstrs zem groziem. Publiskajās attiecībās - gājiens ar zirdziņu, jo fanu aprindās latvietis šobrīd nav pati populārākā figūra. Katrā ziņā, ja aizmainītu kādu no mazajiem, bet paturētu Biedriņu - izskaidrošanās darbi būtu pamatīgāki. Finansiāli - lieki 27 miljoni, kas klubam lieti noderētu vasarā, turpinot rekonstrukcijas darbus.

Cita aina paveras, ja uz to pašu situāciju paskatās no pretējās puses - ar pircēja acīm. Jā, var pamanīt rādītājus, kādi tie bija pirms pāris sezonām, un salikt kopā ar Biedriņa vecumu - līgā, kurā garie spēlētāji joprojām ir deficīts, 24 gadus vecs centrs nepavisam nav peļams ķēriens. Taču pirmais, ko pamana reāli - aktuālā statistika, svaigā savainojumu vēsture un tie paši 27 miljoni. "Grib paturēt spēlētājus, kurus citas komandas gribētu, bet piedāvā tos, kurus neviena cita negrib," par situāciju, kādā atrodas "Warriors", ironizē "Mercury News" apskatnieks Tims Kavakami, un piesviež galā spilgtāko piemēru: "Piedodiet, bet par iespēju iegūt Biedriņu neinteresējas neviens..." Iespējams, Andra jurģus varētu ieeļļot kāds apjomīgāks darījums, kurā iesaistīti vairāki spēlētāji. Goldensteitai pat būtu "prece" kam tādam - kontrakti saistību pēdējā gadā 17,5 miljonu vērtībā (Gadzuričs, Radmanovičs un B. Raits). Citkārt tas būtu zelta vērtē un, ņemot vērā līgas noteikumus, ļautu Goldensteitai maiņas darījumā pacelt jebkuras superzvaigznes (izņemot Braianta 24,8 miljonus) līgumu, taču - atkal neraža, nākamais ir lokauta gads. Tas nozīmē, ka īpašniekiem tāpat nebūs jāmaksā spēlētājiem algas, turklāt gaidāmas būtiskas, taču pagaidām nekonkrētas pārmaiņas kolektīvajā līgumā, kas pagaidām attur no straujiem manevriem.

Protams, vienmēr pastāv iespēja atstāt visu, kā ir, sagaidīt vasaru, atvadīties no spēlētājiem, kam beidzas līgums, un tad rīkoties viņu atbrīvotās rūmes ietvaros. Taču arī tas nav drošs variants - īpaši Goldensteitai, kurp neviens brīvais aģents aiz laba prāta neraujas. Turklāt aprēķini rāda, ka pirmā spožuma zvaigznei tāpat būtu par īsu, jo pēc sezonas 17,5 miljoni jau būs izkusuši līdz nieka septiņiem. Deviņiem spēlētājiem (Eliss, Karijs, Lī, Biedriņš, D. Raits, Judo, Amundsons, Bels un Lins) ir garantēti līgumi uz nākamo sezonu kopā par 49 miljoniem, klāt nāks divi miljoni drafta jaunpienācējam, un lūk - jau 51 miljons no 58, ko paredz pašreizējie līgas algu budžeta griesti. Kas paliek pāri? Visreālāk - iespēja mēģināt pārsolīt kādu no spēlētājiem, kas pretendēs uz maksimālo vidējā līmeņa līgumu. Noteikti ne zvaigzni, par kādu sapņo Lakobs.. Principā tas nozīmē tikai vienu - "Warriors" vajag drosmīgu un rezultatīvu darījumu jau šobrīd. Taču jau atkal jāsaka - gribēt un varēt nav viens un tas pats.

Nākamās septiņas dienas Biedriņš pavadīs uz pulvera mucas - apzinoties, ka pie pirmās labās izdevības klubs nekavēsies ar viņa aizmainīšanu. Maz ticams, ka šāda izdevība būs, un tomēr...

Biedriņš sportiskā ziņā būs lielāks ieguvējs, ja viņu...

  • 64

  • 443


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2011-02-17 20:40, pirms 13 gadiem
Ljoti ceru,ka aizmainiis,Biedrinjam vajag paarmainjas!
Slēpts komentārs: Royal

  +2 [+] [-]

, 2011-02-17 20:47, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: zem bildes komentaars:

Biedriņš nespēlē slikti. Taču kluba īpašnieks no centra gaida vairāk...


Ingmar ja speletajam sezona maksaa 9 miljonus$$$ un rada tadu sniegumu kaa AB vai tas ir labi vai slikti? Tas ir slikts sniegums!!
nu jau Tu piekasies pie sīkumiem

  +8 [+] [-]

, 2011-02-17 20:47, pirms 13 gadiem
Sen jau laiks Andžam pamainīt vidi, bet kam viņš vajadzīgs?
Es liktu uz Oklohomsitijas Thunders, jo viņiem garais gals pats par sevi ir vājš un Andža būtu uzlabojums. Savukārt GSW pretī dabū pāris iztekošos līgumus.
Bet vai tiešām aizmainīs? Kas zin...

  +5 [+] [-]

, 2011-02-17 20:59, pirms 13 gadiem
Ja viņu tiešām gribētu mainīt prom tad diezvai vinš spēlētu tik maz minūtes , parasti jau pirms maiņām ļauj " uzkačāt " statistiku .

  +7 [+] [-]

, 2011-02-17 21:07, pirms 13 gadiem
Royal rakstīja: par to, ka Goldensteita vēl var tik play-off, autoram gan nav taisnība.
Nu nu, pat Klīvlendas "Cavaliers", kam ir sliktākā bilance NBA, tīri teorētiski var kvalificēties play-off.

  +3 [+] [-]

, 2011-02-17 21:09, pirms 13 gadiem
Latvijai.

  -3 [+] [-]

, 2011-02-17 21:10, pirms 13 gadiem
var viņš spēlēt labāk, daudz labāk, tikai liekas, ka nav īpaši radīts NBA basim, kur spēle ir daudz individuālāka kā Eiropā. Moška labāk būtu turpināt karjeru kādā Eiropas grandā?

  -4 [+] [-]

, 2011-02-17 21:18, pirms 13 gadiem
Edijs Cīrulis rakstīja: Nu nu, pat Klīvlendas "Cavaliers", kam ir sliktākā bilance NBA, tīri teorētiski var kvalificēties play-off.
teorētiski arī Biedriņš var pēkšņi tā sākt spēlēt, ka kļūst par līgas mvp. Es saku ar 100% pārliecību, ka gsw šogad nebūs play-off.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-02-17 21:34, pirms 13 gadiem
vecākiem

 +12 [+] [-]

, 2011-02-17 22:32, pirms 13 gadiem
Anektdote:
- Tēti, tēti a kapēc Nenotveramo Džeku sauc par Nenotveramo, jo viņu neviens nevar noķert?
- Neviens viņu neķer, kam viņš nafig vajadzīgs!

     [+] [-]

, 2011-02-17 22:42, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: zem bildes komentaars:

Biedriņš nespēlē slikti. Taču kluba īpašnieks no centra gaida vairāk...


Ingmar ja speletajam sezona maksaa 9 miljonus$$$ un rada tadu sniegumu kaa AB vai tas ir labi vai slikti? Tas ir slikts sniegums!!
Jautājums Tev, vai zini cik maksā Gadzuričam?

 +13 [+] [-]

, 2011-02-17 23:06, pirms 13 gadiem
Royal rakstīja: teorētiski arī Biedriņš var pēkšņi tā sākt spēlēt, ka kļūst par līgas mvp. Es saku ar 100% pārliecību, ka gsw šogad nebūs play-off.
Ingmārs jau arī nekur nav teicis ar 100% pārliecību, ka viņi tur tiks, citēju: "cerības aizķerties play-off vēl it kā ir dzīvas"
Tieši tāpēc tavs teikums par to, ka autoram nav taisnība, nav īsti vietā.

  -1 [+] [-]

, 2011-02-18 09:45, pirms 13 gadiem
Gulbenes bukiem biedriņš noderētu! kādam citam stipri šaubos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-02-18 13:49, pirms 13 gadiem
Labs jautājums! Kam vajag?

  -2 [+] [-]

, 2011-02-18 15:33, pirms 13 gadiem
Vefam noderēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-02-18 19:07, pirms 13 gadiem
Es jau pēc izlases sapratu ka tur nekā nebūs.. sakāpis galviņā bija, Superstars atradies...

  +6 [+] [-]

, 2011-02-18 23:39, pirms 13 gadiem
Andza jau labu laiku neatbilst NBA limenim. NBA ir ljoti gruuti tikt, bet tik pat gruuti izkrist aaraa...

Kad vajadzeeja kapaat un pielikt speelee, vinsh dabuuja lielo liigumu un izklaides kljuva svariigakas. Vinja izveele, vnk zheel...iekshaa chalim bija, tagad buus baigi gruti tikt atpakalj kaut vai tur kur bija.

Pirms 2-3 gadiem par AB nopietni runaaja kaa par all star speletaju un vienu no labakajiem centriem konferencee...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja