Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Skanstes iela, Raunas iela, Tvaika iela...

Skanstes iela, Raunas iela, Tvaika iela...
Kirovs Lipmans tikai pasmaida par Savicka izteicieniem...
Romāna Kokšarova foto

Pavisam nesen Oļegs Znaroks sēriju starp Rīgas un Maskavas "Dinamo" nosauca par īstu karu. Par hokeja karu, bet tagad visas pazīmes liecina, ka ir sācies jauns karš, kurā iesaistīta Skanstes un Raunas ielu armijas. Pirmos pārstāv Juris Savickis, otros - Kirovs Lipmans.

Gagarins ar visu savā vārdā nosaukto kausu jau sen ir aizlidojis garām Rīgai, taču tas nenozīmē, kad hokejs Skanstes ielas rajonā ir beidzies. Kad Ķīpsalā par godu aizvadītajai sezonai tika izdzerta pēdējā šņabja pudele, kad visiem galvas ir izvēdinātas un it kā apgaismojies prāts, no pagaldēm ir izvilkta smagā artilērija. Nelielai atkāpei der atcerēties "Dinamo" vīru uzvalkās sezonas izvērtējumu, kurš ticis atzīts par gana labu. Punkts un miers bērziņš. Aizmirstam šo sezonu un domājam par nākamo. Tomēr nē, izrādās, ka tikai tagad sākusies īstā vērtēšana un pie reizes arī vainīgo meklēšana. Vainīgais bija jāatrod tāpēc, ka vajadzēja pašus apmierināt un nomierināt - kurš krustā sitams, kāpēc tik viegli atdevāmies "Lokomotīvei"? Savickim, kurš hokejā nokļuvis kā Krievijas gāzes pumpētāju ieliktenis, viss ir skaidrs un vainīgie ir atrasti: Kirovs Lipmans kā lielākais grēkāzis, Sandis Ozoliņš - kā mazākais grēkā kritušais. Kāpēc tieši viņi? Interneta tīmekļi pacieš vairāk kā apdrukātās lapas, tāpēc mīkstu mēli abiem varēja pārmest savtīgās intereses. Raug, tieši spēlēs ar "Lokomotiv" Kirovs atklājis, ka par izlases ģenerālmenedžeri apstiprināts "Dinamo" kapteinis Sandis Ozoliņš un teju spēļu starplaikos abu prāti bijuši nodarbināti tikai un vienīgi ar izlases lietām. Nebiju klāt un tāpēc nezinu, cik noslēguma vakarā graņonku izmeta Savickis, bet viņa secinājumi liek atcerēties Padomju laikus, kad Tvaika ielā hokejistiem allaž bijusi rezervēta viena vieta. Šķiet, ka pienācis laiks atjaunot šo tradīciju...
Ko par to visu saka Kirovs Lipamans? Kirovu pazīstu vairāk kā desmit gadus, bet tik gardi smejamies viņu nebiju dzirdējis:
- Esmu jau visu pateicis, tāpēc nav vērts atkārtoties. Tikai nesaprotu vienu. Ko tas Savickis lēkā? Vai viņš "Dinamo" ir ieguldījis kaut vienu savu santīmu? Nevienu! Cik Maskava iedod, tik arī ir un neviena personīgā santīma! Par Savicki biju dzirdējis visādus nostāstus, taču nekad nebiju iedomājies, ka ir tik traki. Lasot, ko viņš ir pateicis par mani uz Ozoliņu, man vairs nav nekādu šaubu, kāpēc daudzi uzņēmēji nevēlas viņu redzēt savā tuvumā. Par ar Jāni Nagli viņš ir sastrīdējies. Nu, vai nav smieklīgi! Ozoliņš ir neprofesionāls? Sanāk, ka Savickis neuzticas Ozoliņam! Nedošot spēlētājus izlasei? Viņš par savu naudu gatavojot spēlētājus izlasei? Par kādu savu naudu! Kad izveidojās "Dinamo", viņš saņēma gatavus spēlētājus, kuros nebija ieguldījis ne santīmu. Nevienu! Katrā ziņā man ir jautri paklausīties, kā par hokeju runā cilvēks, kuram no tā nav ne mazākās saprašanas!
Beidzot sarunu, Kirovs kā ierasts ir neticami starojošs. Arī attiecībā uz izlasi:
- Man bija saruna ar Lauri Dārziņu un viss ir nokārtots. Viņš spēlēs! Arī ar pārējiem nav nekādu problēmu un man ir ļoti liels prieks, ka šogad izlasē ir ļoti laba darba atmosfēra. Labāka, kā jebkad. Būs labi!

Slēpts komentārs: nxsons

 +13 [+] [-]

, 2011-03-30 13:02, pirms 13 gadiem
Labi, ka ar Dārziņu beidzot ir laikam skaidra bilde.

 +24 [+] [-]

, 2011-03-30 13:05, pirms 13 gadiem
Ha, ha, lai Savickis iet d*rst, nekad nav paticis tas pamuļķis maigais..
Interesanti kurš, kuru uz kurieni nelaidīs... Visu cieņu Lipmanim, daudz laba darba darījis izlases labā... Savickis tik visus nogurdinot..

  +8 [+] [-]

, 2011-03-30 13:07, pirms 13 gadiem
Vēl Puče un Matulis varētu šo gadijumu atspoguļot un izgaršot.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-30 13:11, pirms 13 gadiem
Savickis par savu naudu vienīgi Dinamo Sieru Rimitī var nopirkt...
Lai jau lecas, būs tam viņu uzpūstajam projektam vēl mazāk līdzjūtēju, gan jau bez tiem arī krieviem to Dinamo nevajadzēs...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2011-03-30 13:19, pirms 13 gadiem
Tā gaidam atbildes '' pērli ''.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-03-30 13:27, pirms 13 gadiem
man te vienigajam acis sap un galva griezas so murgu lasot ? te jau nevis tikai korekturu, bet ko nopietnaku... tiesam tik gruti vismaz parlasit ?

  +9 [+] [-]

, 2011-03-30 13:31, pirms 13 gadiem
Zinot, ka Ozo ir izgājis caur NHL ar visām savām problēmām, es stipri, Savicka kungs, šaubos, ka playoff spēļu starplaikos viņš domā par izlasi. Nu tas ir tik bērnišķīgi tā domāt... Nebūtu Itera milijoni, Savicki ar sūdainu mietu no Dinamo padzīt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-30 13:51, pirms 13 gadiem
pipars2323 rakstīja: Ja Tu domā,ka Kira visu,ko dara hokejā,ir pirmkārt paša hokeja labā,tad Tev laiks skolā uz loģikas un prātošanas stundām atgriezties!
Tādas stundas tgd pasniedz skolās?

  +4 [+] [-]

, 2011-03-30 14:37, pirms 13 gadiem
pipars2323 rakstīja: Ja Tu domā,ka Kira visu,ko dara hokejā,ir pirmkārt paša hokeja labā,tad Tev laiks skolā uz loģikas un prātošanas stundām atgriezties!
Paklausies mēnesi vecu Kiras interviju,kur viņš pietiekami skaidri visu pasaka par Dinamo dibināšanu un citu,ko tad Latvijas hokejā ir ieguldījis Savickis un citi Dinamo fīreri,praktiski nulli,ne jau viņi uztur jaunatnes un bērnu hokeju,kurš pateicoties Kiram un vecākiem ir labā līmenī. Vienīgais žēl ka problēmas sākas sasniedzot 17-18 gadu vecumu,bet ne jau Kira vainīgs,ka neviens negrib sponsorēt Latvijas klubus,bet grūž naudu tikai krievijas projektam Dinamo.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-30 14:41, pirms 13 gadiem
Nesaprotu šo jezgu tagad. Kam tā vajadzīga ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-03-30 15:06, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: neviens negrib sponsorēt Latvijas klubus,bet grūž naudu tikai krievijas projektam Dinamo
Nu bet kas tur nesaprotams?

Ja kāds savu naudu kaut kur iegulda, tad viņš par to grib kaut ko saņemt pretīm. RD gadījumā tas ir kaut kāds tēls Krievijā (kas varētu būt svarīgs LDz), kā arī milzīga popularitāte vietējās iedzīvotāju masās (Aldaris un pārējie). Pat ja nav runa par kaut kādu taustāmu ieguvumu no tā, tad tās ir ambīcijas - ir forši, kad komanda sitas ar stipriem krievu klubiem, uzvar tos, un Tu zini, ka arī Tu tajā visā piedalies un vari par to kaut vai sadarbības partneriem un konkurentiem palielīties.

Ko no tā visa var piedāvāt LAČ? Kāpēc, lai kāds saprātīgs uzņēmējs tam dotu naudu?

Tas, ko daži mīl piesaukt, ka RD ir atņēmis sponsorus citiem, ir mīts un vēlamā uzdošana par esošo. Neviens no RD galvenajiem sponsoriem nekad nav bijis un nebūs ieinteresēts LAČ. Bez tam, Aldaris kā bija, tā arī joprojām ir LHF sponsors, savukārt LDz kā atbalstīja DHK Latgale, tā dara to joprojām.

     [+] [-]

, 2011-03-30 15:10, pirms 13 gadiem
pipars2323 rakstīja: Es novelku cepuri un paklanos Kiras kā biznesmeņa priekšā,bet vot tieši interviju gribēju ieteikt paklausīties un tā uzmanīgāk,proti<pirms pateikt kaut ko par Latvijas hokeju,cik reizes viņš uzsver savu ieguldījumu un savu lielo prasmi!
...bet par to bērnu hokeja labo līmeni labi pateikts ,jo sevišķi ja atceras 0:16 pret Kanādu!
Salīdzināt jaunatnes hokeju ar CAN,USA,RUS,SWE jau nu nevajag ,bet panākums jau ir ,ka mēs stabili grozāmies ap 9-12 vietu gan u-18, gan u-20 un tas nav maz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-03-30 16:59, pirms 13 gadiem
pipars2323 rakstīja: Ja Tu domā,ka Kira visu,ko dara hokejā,ir pirmkārt paša hokeja labā,tad Tev laiks skolā uz loģikas un prātošanas stundām atgriezties!
Lai nu par kuru, bet Par Kiru gan ko tādu teikt ir vairāk kā stulbi

  +2 [+] [-]

, 2011-03-30 17:04, pirms 13 gadiem
pipars2323 rakstīja: bez šaubām tas nav maz,bet vai tad tāds ir mērķis grozīties ap 9-12 vietu!Man gan liekas,ka tiekties vajag uz augstāko,bet ar līdzšinējo kārtību un līmeni tas nekad nenotiks!
lai to darītu, ir radikāli jāmaina jauniešu hokeja sistēma Latvijā. Patreiz tiek ņemts maksimums no esošajiem resursiem.
Kamēr labākie jaunieši tiks koncentrēti 1-2 komandās Latvijā, tikmēr nekas vairāk nenotiks

     [+] [-]

, 2011-03-30 18:05, pirms 13 gadiem
Par to spēlētāju nelaišanu ,tas ir interesanti.Ienāca prātā,kas notiktu Krievijā ja kāds pateiktu šādus vārdus?Domāju tādu gudrinieku kastrētu jau nākošajā dienā.Jeb vēl precīzāk - iedotu nazi un teiktu: Nogriez pats !Un ticiet man,nogrieztu ar!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-30 20:12, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Savickis par savu naudu vienīgi Dinamo Sieru Rimitī var nopirkt...
Lai jau lecas, būs tam viņu uzpūstajam projektam vēl mazāk līdzjūtēju, gan jau bez tiem arī krieviem to Dinamo nevajadzēs...
Paļubomu viņš pat to nepērk, jo tik naudīgi smerdeļi kā vīņš tik prastas mantas neēd!

     [+] [-]

, 2011-03-30 20:17, pirms 13 gadiem
pipars2323 rakstīja: Ja Tu domā,ka Kira visu,ko dara hokejā,ir pirmkārt paša hokeja labā,tad Tev laiks skolā uz loģikas un prātošanas stundām atgriezties!
Nu nav jau tā ka dikti daudz Kirovs tur izkruķī to Latvijas hokeju ,ņemam par piemēru to pašu jaunatnes audzināšanu- pareizi, piemirsu, mums tādas gandrīz nav nemaz, jo tie kas tiek izaudzināti, tiek izadzināti tikai vecākiem izkruķijot vietu kaut kur ārzemēs, un Latvijā tā tas ir jebkurā sportaveidā, bet nejau par to ir stāsts. Stāsts ir par to ka Kiram tas mūsu jau tā pagimušais melnākaučukadzenāšanas sports kaut nedaudz vairāk rūp nekā tādam glupam preteklim kā tas Savickis!

     [+] [-]

, 2011-03-31 01:48, pirms 13 gadiem
Ņemot vērā vakardienas METALURGA aiziešanu pa skuju taku-ir nesaprotams KIROVA LIPMANA līksmības pamats.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-01 19:04, pirms 13 gadiem
Yuri rakstīja: Prieks dzirdēt! Viennozīmīgi esmu Lipmana pusē attiecībā pret Savicki. Nav jau Lipmans nekāds eņģelis, bet hokejs viņam atšķirībā no Savicka tiešām kaut ko nozīmē...
pievienojos

     [+] [-]

, 2011-04-04 15:23, pirms 13 gadiem
juris osta ik pa laikam liimi