Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Gorkšs var apsteigt grafiku...

Gorkšs var apsteigt grafiku...
"QPR" aizsargs Kaspars Gorkšs. Foto: www.qpr.co.uk

“Queens Park Rangers” (QPR) sekmīgais sezonas sākums rosina ticēt, ka nākamgad klubs spēlēs Anglijas premjerlīgā. Tas nozīmē, ka ceļu līdz futbola mekai būs izlauzis arī latviešu aizsargs Kaspars Gorkšs. Taču nevar izslēgt arī to, ka Gorkšs apsteigs grafiku, un premjerlīgā spēlēs jau šosezon.

Futbols ir pārsteigumiem bagāts. Tas, ka kāds futbolists labi spēlē un perfekti iederas komandas modelī, vēl nebūt negarantē, ka klubs izdevīga piedāvājuma gadījumā nebūs gatavs no viņa šķirties. Tas var attiekties arī uz Gorkšu. Septembrī “QPR” pagarināja līgumu ar Gorkšu vēl uz divām sezonām, kas nozīmē - ar Kasparu rēķinās ilgākā laika posmā. Vai varbūt klubs sajutis, ka latviešu aizsargu tuvākajā laikā varētu izdevīgi pārdot? Nākamais spēlētāju pāreju laiks ziemā nav aiz kalniem. Gorkšam piemīt dažādas futbola kvalitātes. Piemēram, prasme būt bīstamam (arī rezultatīvam) standartsituāciju laikā. Taču galvenā vērtība ir stabilitāte un noturība, kādā Kaspars spēris soli pa solim uz priekšu karjerā. Tas viss kopš starptautiskās karjeras starta, kad viņš pavisam zaļš ieradās Zviedrijā. Stabilitāti novērtēs jebkura komanda, bet jo īpaši tas interesē klubus spēcīgākajās līgās, kas par spēlētājiem parasti izdot prāvas naudas summas.

Pirms jaunā līguma pagarināšanas Gorkšs bija pieejamāks, jo līgums ar “QPR” bija līdz sezonas beigām. Ja kāds klubs gribētu Gorkšu, tas varbūt pagaidītu līdz jūnijam. Tagad pēc līguma pagarināšanas vēl uz diviem gadiem citiem klubiem intereses gadījumā nav vērts gaidīt, jo nevar zināt, kāds Gorkšs būs pēc diviem gadiem. Taču visi var redzēt, kāds viņš ir tagad, un tā ir visai “interesanta prece”. Futbolā bieži vien ambīcijas un biezs naudas maks skrien pa priekšu ilgai un nosvērtai skaitļošanai, kā iepirkties taupīgi. Tāpēc būsim atvērti negaidītiem pavērsieniem.

Taču “QPR” droši vien labāk zina, kas patiesībā slēpjas zem jaunā līguma parakstiem. Visticamākā, protams, ir versija, ka ar Kasparu rēķinās ilgākā laika posmā. Kluba mērķis ir spēlēt Anglijas premjerlīgā, un nākamajā sezonā tas šķiet visai reāli. Ja klubs nesaredzētu Gorkšā arī premjerlīgas līmeņa spēlētāja potenciālu, diezin vai viņš būtu aicināts komandā pirms diviem gadiem. Arī tad “QPR” domāja tikai un vienīgi par Anglijas spēcīgāko līgu.

Līguma ar Gorkšu parakstīšana ir loģiska arī tādēļ, ka premjerlīgas virzienā ejoša kluba spēlētāju tirgus cena aug ar katru nākamo sekmīgo nedēļu. Futbolisti, kuri būs veicinājuši iekļūšanu premjerlīgā, nebūs no “lētā gala” arī tad, ja beigu beigās būs redzama neatbilstība premjerlīgas līmenim. “Championship” līga tomēr labi kotējas uz visas Eiropas fona.

Ja nenotiks negaidīti pavērsieni, Gorkšs paliks “QPR” līdz sezonas beigām. Cik tad “QPR” un Gorkšs šobrīd ir tuvu premjerlīgai? Lai kvalificētos bez pārspēlēm, jāieņem kāda no pirmajām divām vietām 24 komandu konkurencē “Championship” līgā. Atskatoties uz iepriekšējām sezonām, vismaz otrajai vietai tabulā pieticis arī ar 79 punktiem 48 spēlēs (2007./2008. gada sezonā). Rupji rēķinot, ar 80 līdz 85 punktiem vajadzētu pietikt mērķa sasniegšanai. “QPR” šosezon astoņās spēlēs izcīnījis 22 punktus. Tātad aiz muguras ir viena sestā daļa spēļu, bet jau ir aptuveni viena ceturtā daļa nepieciešamo punktu, lai kvalificētos premjerlīgai. “QPR” apsteidz grafiku. Būtu patīkami, ja viss turpinātos tikpat gludi, taču droši vien, ka bez kritumiem sezonas gaitā neiztiks arī “QPR”. Galvenais, lai tie nav pārāk ilgi.

Šovakar Londonā “QPR” komandai cīņā ar “Millwall” futbolistiem būs iespēja nezaudēto spēļu pagarināt līdz deviņām.

Vai Gorkša pārstāvētais QPR šosezon iekļūs Anglijas premjerlīgā?

  • 161

  • 8


  +7 [+] [-]

, 2010-09-28 14:07, pirms 14 gadiem
Dzīvē, protams, visādi mēdz gadīties, bet domāju, ka Gorkšu ziemā nepārdos. QPR primārais mērķis patiešām ir tikt EPL un būtisku sastāvdaļu Gorkšu klubs pārdotu tikai ļooooti naudīga piedāvājuma gadījumā. Taču nedomāju, ka Gorkšs ir ļooooti naudīga piedāvājuma vērts (papildus ņemot vērā, ka centra aizsargu cenas kā tādas nav salīdzināmas ar uzbrucēju vai pussargu cenām). Drīzāk QPR ziemā kādu nopirks klāt nevis pārdos (ja runājam par pamatsastāva spēlētājiem).

  +3 [+] [-]

, 2010-09-28 14:24, pirms 14 gadiem
QPR šosezon kritumi nebūs

  +1 [+] [-]

, 2010-09-28 14:40, pirms 14 gadiem
Tas, ka Gorkšs ziemā varētu pievienoties kādam EPL klubam, ir diezgan nereāli. Pirmkārt, lai iespēlētos jaunajā komandā ir nepieciešams laiks (centra aizsargam īpaši svarīgs ir automātisms ar partneri). Otrkārt, sezonas otrajā pusē laika nav, jo strauji tuvojas izšķirošie notikumi un rezultāts ir nepieciešams uzreiz. Šādā situācijā, kad nav garantijas, ka būs tūlītējs rezultāts, reti kurš klubs būs gatavs izdot naudu. Īre jau ir cita lieta, jo tad finansiāli eksperimentu klubs var atļauties. Treškārt, īre ir nereāla tāpēc, ka tas ir absolūti neizdevīgi QPR.

Ļoti ceru, ka pēc gada Gorkšs spēlēs Premjerlīgā, tomēr otrajā aplī tāda iespēja ir stipri maza.

     [+] [-]

, 2010-09-28 14:47, pirms 14 gadiem
Jācer, ka QPR turpinās savu uzvaras gājienu arī tad, kad būs savākuši šo "maģisko" punktu skaitu, pirms visu spēļu izspēles.

     [+] [-]

, 2010-09-28 16:39, pirms 14 gadiem
Kur pamats taviem spriedeleejumiem par groksa paareju??? divi iesisti vaarti!?!

     [+] [-]

, 2010-09-28 17:25, pirms 14 gadiem
Lai būtu divi iesisti vārti - vienīgie divi, ko QPR vārtos astoņās čempionāta spēlēs šajā sezonā iedabūja Derby County

  -1 [+] [-]

, 2010-09-28 18:26, pirms 14 gadiem
Te jau SC autori sāk braukt virsū SA+ , lai parādītu ka šie ar nav sliktāki, par fuksi, gatavais bērnudārzs

     [+] [-]

, 2010-09-28 20:24, pirms 14 gadiem
Raksts kurā nekas netiek pateikts.
Tā pat arī var uzrakstīt rakstu par Gauraču, par Rudņevu, par Cauņu, par Vaņinu...