Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vai Braients noķers Džordanu?

Vai Braients noķers Džordanu?
Braientam līdz Bilam Raselam ļoti tālu, bet Maikls Džordans jau ir tepat līdzās
FOTO: "Reuters"/"Scanpix"

Pašreizējā NBA čempione Losandželosas "Lakers" jaunās sezonas ievadā izrāva 112:110 uzvaru pār Hjūstonas "Rockets". Kobe Braients ceļu pretī kārotajam sestajam NBA čempiona titulam, kas viņam ļautu nostāties līdzās Maiklam Džordanam, sācis ar 27 punktiem, septiņām rezultatīvām piespēlēm un piecām atlēkušām bumbām, taču lietderības koeficientu mīnus astoņi. Vēl neesot labākajā formā pēc traumas...

Ja bezkaislīgi palūkosimies statistikā, redzēsim, ka visu laiku titulētākais NBA basketbolists ir Bostonas "Celtics" leģenda Bils Rasels, kam izdevies 11 reizes izcīnīt NBA čempiona titulu. Viens čempiona gredzens mazāk ir viņa bijušajam kluba biedram Semam Džonsam. Vēl četri spēlētāji ar astoņiem tituliem dala trešo vietu un trīs ar septiņām "play-off" uzvarām - septīto. Lieki teikt, ka gandrīz visi no viņiem (izņemot Robertu Horiju) pārstāvēja ziedu laiku "Celtics", kas ir titulētākais NBA klubs.

Un tikai tad nāk Bobs Kauzijs (arī sešdesmito gadu "Celtics"), Karīms Abduls Džabars, Maikls Džordans un Skotijs Pipens (divi pēdējie no Čikāgas "Bulls" deviņdesmito gadu dinastijas), kuri kausu virs galvas cēluši sešas reizes.

Nu, lūk, to tad arī varētu dēvēt par NBA elites klubiņu, kam nākampavasar cer pievienoties Kobe Braients (starp citu, arī viņa kluba biedrs Deriks Fišers).

Ja tā, tad Kobe varēs sist dūri pie krūtīm un apgalvot, ka viņš nav sliktāks par pašu Džordanu! Pats "lidojošais", kā vēsta "USA Today", īsti nav gatavs tam, lai Braients nostātos viņam blakus. "Kopš brīža, ka Braients beigs karjeru, viņš vienmēr būs sarunu par izcilākajiem spēlētājiem NBA vēsturē centrā," uzsver Džordans. "Kurā līmenī viņš varētu būt, ja runājam par ampluā? Ja starp aizsargiem, tad viņam ir vieta Top10".

Redz kā, ne otrais, pat ne piektais, tikai desmitniekā. Braients gan neuzskata Džordana komentāru par apvainojumu. "Tas ir ļoti precīzs izteikums," viņš atbild. "Noteikti esmu labāko desmitniekā starp aizsargiem. Tā var būt otrā, pirmā, pat ceturtā vai piektā vieta. Un nešaubīgi esmu labāko simtniekā (veselīgs smiekliņš). Gluži vienkārši zinu, kāda ir viņa attieksme pret mani. Basketbola pasaulē bijis ļoti daudz izcilu aizsargu. Un ja uzsvēršu: "Viņam vajadzēja teikt, ka esmu TOP5, būšu nekorekts attiecībā pret pārējiem".

Žurnālists Braientam pajautāja, vai viņu motivē Džordana teiktais, un Kobe atbildēja: "Man tas neko neizsaka. Mani nevar motivēt tam, kas vēl nav noticis vai pārcelt tur, kur manis vēl nav". Bet kur viņš sevi saskata starp NBA labākajiem spēlētājiem? "Pat nespēju iedomāties. Patiešām nespēju".

Nav šaubu, ka Braients laukumā godam rāda to, par ko viņu atcerēsies pēc karjeras beigām. NBA viņš ienāca 1996. gadā kā drafta 13. numurs. Tolaik tikai bijušais leģendārais "Lakers" ģenerālmenedžeris Džerijs Vests, kura vadībā losandželosieši NBA čempionātā uzvarēja septiņas reizes, Braientā saskatīja nākamo superzvaigzni.

"Vienmēr gluži kā bērns esmu bijis mierīgs par to, kas būs pēc karjeras beigām. Vēlos, lai visi zinātu, ka panākumus vienmēr esmu guvis ar smagu darbu. Par spīti manam talantam," stāsta Braients. "Un man tas nozīmē ļoti daudz. Tas nozīmē, ka neesmu velti smagi strādājis un izspiedis no šī apelsīna visu līdz pēdējai pilītei. Ceru, ka mani uzskata par cilvēku, kurš gatavs izdarīt visu, lai komanda uzvarētu. Tas ir galvenais. Svarīgāk par visiem labajiem rādītājiem... Un jūtos laimīgs, ja par mani runā tieši šādi".

Braients apgalvo, ka tuvošanās Džordanam viņam nav nekāda motivācija, taču ar cieņu izsakās par kompāniju, kurai pievienosies, ja vien izcīnīs sesto titulu. Neviens basketbolists, pārstāvot tikai "Lakers" klubu, sešreiz vēl nav dzēris šampanieti no uzvarētāju kausa.

"Neuzskatu to par stimulu," atzīst Braients, kurš ar Džordanu nav runājis kopš brīža, kad pagājušajā sezonā "Lakers" pārspēja Šarlotas "Bobcats". "Nekad neesmu prātojis par Maikla noķeršanu. Viņa seši tituli atšķirsies no maniem sešiem. Un nevar teikt, ka viņam tie nāca smagāk, jo man bija jāspēlē pavisam cita loma. Tāpēc tie ir pilnīgi atšķirīgi. Tuvojos teritorijai, kurā bijuši tikai nedaudzi izredzētie. Es visu saprotu un priecājos, ka man radusies šī veiksmīgā iespēja. Tāpēc spēlēšu ar maksimālu atdevi".

Braientam, Fišeram un visai "Lakers" ir vēl viens liels stimuls jaunajā sezonā - Losandželosas klubu tikai viens tituls šķir no ranga līderes Bostonas "Celtics".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-10-27 14:15, pirms 13 gadiem
-8 Kobem bija +/- koeficients, kas nav jājauc ar lietderības koeficientu! Autor, padomā loģiski, kā iemetot 27 punktus, atdodot 7 piespēles un izcīnot 5 bumbas, lietderība var būt -8.

     [+] [-]

, 2010-10-27 14:26, pirms 13 gadiem
lakers nespeeleeja izbraukumaa...
Slēpts komentārs: sporta lidzzinatajs

  +2 [+] [-]

, 2010-10-27 14:42, pirms 13 gadiem
Ahmeds rakstīja: -8 Kobem bija +/- koeficients, kas nav jājauc ar lietderības koeficientu! Autor, padomā loģiski, kā iemetot 27 punktus, atdodot 7 piespēles un izcīnot 5 bumbas, lietderība var būt -8.
Pareizi ir! Sporta autoram jau būtu jāzina atšķirība starp +/- koeficientu un lietderības koeficienu!
Lietderības koeficients sanāk pāri 20 (27+7+5+tur vēl kaut kas, no galvas ciparus neatminos un - 12 garām aizmestie metieni no spēles un 1 no soda)

Iemācamies vienreiz šito un beidzam jau kuro gadu putroties

  +2 [+] [-]

, 2010-10-27 14:48, pirms 13 gadiem
sporta lidzzinatajs rakstīja: nu a cik komanda zaudēja grozus kad viņš bija laukumā?
zaudēja 8 punktus (+/- koef.), taču tas nav lietderības koef.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-27 15:54, pirms 13 gadiem
Džordans ir un paliek Džordans... Viš jau ir leģenda.. Kobe vēl iet šo ceļu...
Visu cieņu abiem puikām..

     [+] [-]

, 2010-10-27 19:29, pirms 13 gadiem
Kobem līdz Džordanam kā līdz mēnesim kājām.....

  +1 [+] [-]

, 2010-11-09 19:46, pirms 13 gadiem
MJ 6 Finālu MVP > Kobe 2
MJ 5 Reg.sez. MVP > Kobe 1
Tiešām vajadzētu viņus salīdzināt?