Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Krievija vai Kanāda būs asarās

Krievija vai Kanāda būs asarās
Sidnijam Krosbijam nebūs viegli dabūt ripu krievu vārtos
FOTO: AFP/"Scanpix"

Šonakt pēc Latvijas laika Vankūveras olimpiskajā hokeja turnīrā notiks ilgi gaidītā Kanādas un Krievijas spēles. Vienai no komandām nāksies izstāties jau 1/4 finālā. Kanādieši cer uz revanšu par zaudējumu krieviem Turīnā un tikai otro panākumu pār Krievijas/NVS/PSRS izlasēm olimpiādē...

Lai gan visi ļoti cerēja sagaidīt olimpisko finālu, kurā tiktos abas hokeja turnīra galvenās favorītes, tāpat kā Turīnas olimpiādē, vienai no šīm komandām nāksies piedzīvot fiasko jau 1/4 finālā. Asaras tiks lietas vai nu Kanādā, vai Krievijā, un zaudētējiem nāksies pieciest kritiku par izgāšanos.

Kāds neveiksminieks varbūt teiks, bet mūs pārspēja šābrīža spēcīgākā komanda pasaulē. Nekā nebija, paši vien vainīgi, ka jātiekas jau 1/4 finālā. Krievi tāpēc, ka zaudēja slovākiem, kanādieši - amerikāņiem, un pamatlaikā nespēja tikt galā ar Šveici.

Bet varbūt Kanāda vēlējās revanšu par zaudējumu Turīnas spēļu 1/4 finālā (0:2) tieši šajā pašā turnīra stadijā? "Nē, nē, mēs tik tālu nedomājam," atzīst Kanādas izlases vārtsargs Roberto Longo (pārstāv Vankūveras "Canucks"). Tieši viņam paredz stāšanos pretī krievu uzbrukuma zvaigznēm.

Kanādai ir jārevanšējas arī par pieciestajiem olimpiskajiem pazemojumiem no Krievijas/NVS/PSRS komandām. Nav joka lieta - kanādieši pēdējo un vienīgo reizi šos sāncenšus pārspējuši tālajā 1960. gada Skvovelijas olimpiādē (8:5), kurā tāpat pie zelta netika (piekāpās ASV). Kopš tā laika kanādieši Krievijai/NVS/PSRS zaudējuši astoņas reizes pēc kārtas!

Krievijai gan uzvara ir ne mazāk vajadzīga. Jāatgūst reputācija, ko krievi sabojāja Turīnā, divās pēdējās spēlēs negūstot nevienus vārtus un paliekot bez medaļām. Un arī jāuzspodrina dzimtenes gods. Vankūverā Krievijas sportistiem sokas stipri vien sliktāk par cerēto, un hokejisti, iespējams, ir pēdējie, kas var izcīnīt zeltu. Vismaz kaut kāds mierinājums...

"Šis ir milzīgs izaicinājums," par gaidāmo maču izsakās Kanādas uzbrukuma līderis Sidnijs Krosbijs, kam pirmajā maiņā acīmredzot vienā malā būs ierastais partneris Džeroms Iginla, bet otrajā Ēriks Stāls (iespējams gan, ka viņa vietā atkal nāks Riks Nešs). "Mēs visi apzināmies gaidāmās sāncensības nopietnību, zinām, cik saspringta tā būs".

Bet pretī var stāties Aleksandrs Ovečkins un Aleksejs Sjomins ar Jevgeņiju Malkinu centrā. "Nervi, protams, būs uzbudināti, taču tas ir labi. Tas mūs padarīs stiprākus," ir pārliecināts Longo. "Esmu šeit, lai izcīnītu zeltu, tāpat kā NHL spēlēju, lai tiktu pie Stenlija kausa," mērķus neslēpj Ovečkins. "Un ja tā, tad mums jāuzvar jebkurš pretinieks".

Vai tas, ka krieviem bija iespēja atpūsties, bet kanādiešiem nācās spēlēt 1/8 finālu pret Vāciju, mājiniekiem nenāks par sliktu? Kanādas apskatnieki uzskata, ka nē. Katrā ziņā Kanādai esot bijusi nepieciešama šāda rezultatīva spēle, lai atgūtos pēc neveiksmīgā snieguma grupu turnīrā.

Kādu hokeju šonakt gaidīt? Protams, uzbrukuma. Kanādas izlases 13 uzbrucēji šajā NHL sezonā vidēji guvuši 24 vārtus un nopelnījuši 66 punktus, krievu seši uzbrucēji attiecīgi 27 vārtus (Ovečkinam šis rādītājs ir 42) un 61 punktu.

Un vēl viena lieta - kā šī spēle varētu ietekmēt NHL profesionāļu spēlēšanu vai nespēlēšanu olimpiskajos Sočos pēc četriem gadiem? Ja nu kanādieši zaudē, sadusmojas, un NHL atsakās uz divām nedēļām pārtraukt čempionātu (šobrīd šāds risinājums ir visticamākais)? Krievijai tas būtu smags pliķis.

Bet varbūt gluži otrādi, zaudējot Kanāda vēlēsies gūt revanšu, turklāt tieši pretinieka teritorijā? Katrā ziņā, neatkarīgi no šīsnakts spēles iznākuma par šo jautājumu daudz vēl tiks spriests. Bet tagad gaidīsim lielisko hokeju.

Vai Kanāda pieveiks Krieviju 1/4 fināla spēlē?

  • 123

  • 81


  +5 [+] [-]

, 2010-02-24 16:09, pirms 14 gadiem
A kanādieši un jenķi paši domā ar galvu, kad apgalvo, ka negrib taisīt pārtraukumu? Kas viņiem tajā izlasē spēlēs? Tie čaļi, kas spēlē Eiropā nav salīdzināmi, kaut vai ar Krievu, Čehu, Zviedru Eiropas resursiem. Ovečkins jau vienreiz jokojot(vai arī nē...) pateica, ka, ja NHL nebūs olimpiskā pārtraukuma, viņš 2014. gada sezonu aizvadīs KHL...

Runājot par spēli - vai tik nebūs aizraujošākais ceturtdaļfināls pasaules hokeja vēsturē!

  +3 [+] [-]

, 2010-02-24 16:13, pirms 14 gadiem
Paldies par uzlabojumiem raksta noformējumā (nav reklāmas burti vairs traucējoši zem teksta).

Raksts arī patika, ja kas.

     [+] [-]

, 2010-02-24 16:13, pirms 14 gadiem
par lielisko speli
sodien jabut izradei!!!
nezinu ka Jus, bet es par Krieviju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2010-02-24 16:23, pirms 14 gadiem
baigaa dileema. no vienas puses gribeetos lai slaavi sakapaa iedomiigos can, no otras puses, ja krievi sasitiis can, tad mees vareesim visu atlikusho muuzhu klausiities, ka vinji ir smagaakie chuvaki pasaulee...

  +1 [+] [-]

, 2010-02-24 16:32, pirms 14 gadiem
Lai uzvar spēcīgākais (veiksmīgākais)!

  +2 [+] [-]

, 2010-02-24 16:35, pirms 14 gadiem
barclay7 rakstīja: baigaa dileema. no vienas puses gribeetos lai slaavi sakapaa iedomiigos can, no otras puses, ja krievi sasitiis can, tad mees vareesim visu atlikusho muuzhu klausiities, ka vinji ir smagaakie chuvaki pasaulee...
Lai uzvar tas kurš pelnījis Par skaistu un ātru hokeju!

  +2 [+] [-]

, 2010-02-24 16:39, pirms 14 gadiem
Manupraat te nav nekaadas dilemmas-GO CANADA sasit tos nepamatoti uzpuutiigos krievus!!!

p.s.kanaadieshiem vismaz, objektiivi ir daudz vairaak LABU lietu par ko buut lepniem (apshaubaamas kvalitaates kara tehniku,maajot uz krieviem,neskaitot).

  +1 [+] [-]

, 2010-02-24 16:40, pirms 14 gadiem
rolix20 rakstīja: Es ar par Rus...Tie Kanaadieshi ir paaraak iedomiigi!Un NHL vaddiba arii suu.kas,ja nelaidiis speeleetaajus uz OS,kas risinaasies Sochos.
Krievi gan nemaz nav iedomīgi ... krievi ir pieticības un pieklājības kalngals

  +1 [+] [-]

, 2010-02-24 16:41, pirms 14 gadiem
Bebrux rakstīja: Manupraat te nav nekaadas dilemmas-GO CANADA sasit tos nepamatoti uzpuutiigos krievus!!!

p.s.kanaadieshiem vismaz, objektiivi ir daudz vairaak LABU lietu par ko buut lepniem (apshaubaamas kvalitaates kara tehniku,maajot uz krieviem,neskaitot).
slima suna murgi
nejauc sportu ar sadzives lietam

  +3 [+] [-]

, 2010-02-24 16:44, pirms 14 gadiem
Vienīgi tas laiks - pustrīs naktī, vai vai, šodien jau miegs nāk pēc LV spēles ar CZE. Rīt vispābā būs jāturās.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-24 16:47, pirms 14 gadiem
smilchs2 rakstīja: A kanādieši un jenķi paši domā ar galvu, kad apgalvo, ka negrib taisīt pārtraukumu? Kas viņiem tajā izlasē spēlēs? Tie čaļi, kas spēlē Eiropā nav salīdzināmi, kaut vai ar Krievu, Čehu, Zviedru Eiropas resursiem. Ovečkins jau vienreiz jokojot(vai arī nē...) pateica, ka, ja NHL nebūs olimpiskā pārtraukuma, viņš 2014. gada sezonu aizvadīs KHL...

Runājot par spēli - vai tik nebūs aizraujošākais ceturtdaļfināls pasaules hokeja vēsturē!
Klubu īpašniekiem pie kājas medaļas olimpiskajās spēlēs. Nekādus ienākumus no tām viņi negūst, drīzāk pat zaudē, ja ņem vērā, ka sezona ir saspringtāka, mazāk paužu, lielāka varbūtība kādam tikt pie traumas sezonas laikā, kā arī pašās OS.

  -1 [+] [-]

, 2010-02-24 16:49, pirms 14 gadiem
Par skaistu hokeju un Kanādas uzvaru! Uzvarēt savās mājās ir dubults prieks, un sorry, bet pēdējā laikā Krieveļiem to uzvaru pār CAN ir bijušas vairāk. Kaut vai pagājušais pas.čempionāts!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-24 16:55, pirms 14 gadiem
Protams, par skaistu un aizraujoshu hokeju..tachu klusiibaa ceru, ka Kanaada izgaaziisies shovakar ceturdaljfinaalaa, savukaart krievi - pusfinaalaa pret zviedriem vai slovaakiem..

     [+] [-]

, 2010-02-24 17:06, pirms 14 gadiem
jeers rakstīja: Protams, par skaistu un aizraujoshu hokeju..tachu klusiibaa ceru, ka Kanaada izgaaziisies shovakar ceturdaljfinaalaa, savukaart krievi - pusfinaalaa pret zviedriem vai slovaakiem..
Droši vien tā arī būs. Iespējams, pēc uzvaras pār CAN krieviem gan fiziskie, gan psiholoģiskie spēki būs izsmelti un sekos kāsiens SWE. Tobiš Turīnas 2006 scenārija atkārtojums...

  +1 [+] [-]

, 2010-02-24 17:09, pirms 14 gadiem
JK rakstīja: Klubu īpašniekiem pie kājas medaļas olimpiskajās spēlēs. Nekādus ienākumus no tām viņi negūst, drīzāk pat zaudē, ja ņem vērā, ka sezona ir saspringtāka, mazāk paužu, lielāka varbūtība kādam tikt pie traumas sezonas laikā, kā arī pašās OS.
Laikam ar to arī atšķirās Krievs no Kanādieša. Krievu miljardieri būtu gatavi atdot milzu summas lai tikai "roģina" tiek pie zelta, taču Kanādietim/Jenķim galvenais ir peļņa. Kaut gan neticu, ka, ja olimpiādē Kanāda un ASV pa smago dabūtu iekšā, tad lielajiem NHL šefiem tas neudzītu itin lielu škrobi.

     [+] [-]

, 2010-02-24 17:25, pirms 14 gadiem
Es par Krieviem vnm un visur uzreiz aiz Latvijas

  +1 [+] [-]

, 2010-02-24 17:32, pirms 14 gadiem
aptaujaa vajadzeeja klaat pie jaa un nee pielikt gruuti pateikt" , jo es uzskatu ka speele buus ljoti siiva un iespeejams gjelas aizies liidz pat bulliishiem kaa tas bija 08 gada chempii , katraa zinjaa es par skaistu un rezultatiivu speeli es ceru ka riit celshos naktii un peec tam nebuus jaanozheelo sava izveele

  +2 [+] [-]

, 2010-02-24 17:33, pirms 14 gadiem
dilemma isteniba ir vai iet gulet un likt modinataju, lai paguletu vismaz 2-3 stundas vai neiet shonakt gulet vispar

     [+] [-]

, 2010-02-24 18:09, pirms 14 gadiem
jebkuraa gadijumaa shis raksts ir udensgabals.

  +2 [+] [-]

, 2010-02-24 18:54, pirms 14 gadiem
Interesanti ka Krosbis pret Malkinu sitīsies.
Ka zaudētājs uz uzvarētāju neuzmet lūpu un neignorē savā Pingvīnu laukumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-02-24 19:34, pirms 14 gadiem
Krievi diezgan droši var uz rītdienu jau pirkt biļetes uz Moscow.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-25 11:08, pirms 14 gadiem
Yuri rakstīja: Šonakt jāskatās ! Par skaistu hokeju! Es par Krieviju! Un beidziet vienreiz ar savu politiku - apnicis jau!!! Un, ja par iedomību, tad hokejā visiedomīgākie ir kanādieši un amerikāņi, par to arī vienmēr būšu pret viņiem!
Tas būs vnk super, ja Kanāda izkritīs jau 1/4, jo atļāvās paziņot, ka noteikti paņemšot zeltu ! Tas ir totāli neētiski!
tu jauc ar Znaroku ,vins Krievus ,pec speles ar Latviju apsveica ka olimpiskos cempionus. ta viniem ar vajag !!!!!!