Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ārste par Miņinu: veselība ir, kondīcijas - nav

Ārste par Miņinu: veselība ir, kondīcijas - nav
Jānis Miņins
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64
23:00
Vankūvera 2010, OS-Bobslejs, Četrinieki, 1. un 2. brauciens
Andre Lange
1.40
Steven Holcomb
3.60
Alexsandr Zubkov
10.00
Edgars Maskalāns
350.00

Jānis Miņins šurp, Jānis Miņins turp - šķiet, olimpiskajā Vankūverā nav citas aktualitātes kā vien Latvijas vadošā bobsleja pilota izredzes divas nedēļas pēc apendicīta operācijas vispirms iziet uz Vistleras trases starta, bet pēc tam - arī sasniegt tās finišu tādā veidā, kas iesildītu sirdi pašam un līdzjutējiem. Olimpiskās vienības galvenā ārste Līga Cīrule atzīst - līdz šim Jānis pārsteidz.

Šķiet, Latvijā būtu grūti atrast kādu līdzjutēju, kas seko līdzi ziņām no Vankūveras, taču neko nav dzirdējis par Miņina pēdējo desmit dienu piedzīvojumiem. Sākot no slimnīcas gultas līdz pat svaigākajiem treniņbraucienu rezultātiem - šajā laikā jebkuras bobslejista gaitas atspoguļotas vēl detalizētāk, nekā kādā meksikāņu seriālā. Gan pašam Jānim, gan viņa trenerim Sandim Prūsim vairākkārt nācies atbildēt uz jautājumu "bet ko par to visu saka ārsti?", taču - loģiskāk laikam to beidzot pajautāt pašiem ārstiem.

"Viņš atjaunojas pārsteidzoši strauji, taču fiziski šobrīd ir tālu no labākās formas - varbūt par 40% tāds, kāds ir bijis un varētu būt," trīs dienas pirms četrinieku sacensībām rezumē Latvijas Olimpiskās vienības galvenā ārste Līga Cīrule. "Nekā tāda, kas traucētu braukt, veselības ziņā šobrīd nav - tādas izmaiņas neesam konstatējuši. Nekas neliecina, ka viņš būtu kavēts, vai arī kādi rādītāji būtu ārpus normas. Neko tādu nekonstatēja arī Starptautiskās federācijas ārsts, kurš pārbaudīja vestibilāro aparātu un apskatīja vēderu." Viņa apstiprina - šī vīra jāvārds Jānim nozīmē arī to, ka nekādus papildu dokumentus par gatavību pašam uzņemties atbildību par iespējamajām sekām Olimpiskā vienība Miņinam parakstīt neprasīs.

Cīrule noraida arī bažas, ka brauciens pa trasi šobrīd varētu nodarīt būtisku kaitējumu operētajai vietai. "Visas brūces ir pilnībā sadzijušas. Dzīvībai bīstamu izmaiņu un draudu, ka tādas varētu notikt, šobrīd nav," uzskata ārste, un jautāta, vai pārējo ekipāža puišu - Daumanta Dreiškena, Oskara Melbārža un Intara Dambja - vietā pati šobrīd mierīgu sirdi sēstos aiz Miņina muguras - atsmej: "Šajā trasē - nezinu, vai kāds vispār spēj iekāpt bobā ar drošu sirdi... Taču, distancējoties no tā - es nedomāju, ka viņam tagad būtu iespējamas reakcijas palēnināšanās vai kādas citas būtiskas izmaiņas, kas var atstāt sekas. Mēs tomēr visu laiku vērojam un pārbaudām - tādas tad būtu konstatējuši."

Cits jautājums, ka šobrīd zem katras kritikas ir Miņina fiziskā kondīcija, un, acīmredzot, tas ir fakts, kas visvairāk uztrauc trenerus. Ja patiešām ir vēlme cīnīties par kaut ko vairāk nekā tikšana astoņniekā vai varbūt sešiniekā, tā, visticamāk, ir greznība, ko nevar atļauties. Lēmums nebūs viegls, taču tas būs jāpieņem atbildīgi un bez emocijām - gan Prūsim, gan pašam Miņinam, kurš solās būt objektīvs pret savām sajūtām un godīgs pret komandas biedriem. Pagaidām viss turpina attīstīties pozitīvā virzienā. "Sākumā patiešām izskatījās diezgan slikti, un tobrīd nekas neliecināja, ka viņam varētu izdoties, taču jāatzīst - līdz šim atjaunošanās notikusi pārsteidzošos tempos. Turklāt vēl ir trīs dienas laika," Cīrules teiktais apliecina - no ārstu puses Miņinam dota zaļā gaisma. Tālāk jālemj citiem.

  +2 [+] [-]

, 2010-02-24 02:48, pirms 14 gadiem
jādod braukt! Būs sešinieks!
Slēpts komentārs: normiic

  -4 [+] [-]

, 2010-02-24 03:35, pirms 14 gadiem
Galvenās domas:
---"..fiziski šobrīd ir tālu no labākās formas - varbūt par 40% tāds, kāds ir bijis un varētu būt.."
---"..nedomāju, ka viņam tagad būtu iespējamas reakcijas palēnināšanās vai kādas citas būtiskas izmaiņas, kas var atstāt sekas.."
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-02-24 05:49, pirms 14 gadiem
Šajā trasē jāļauj braukt Miņkam ar labākajiem stūmējiem, jo Maskalāns četriniekos brauc ļoti nedroši.

     [+] [-]

, 2010-02-24 06:41, pirms 14 gadiem
normiic rakstīja: Ieskaties vērīgāk! Trūkst "s" burts.
Burta, nevis burts. Pats labo citus, bet pats arī raksta nepareizi.

  -4 [+] [-]

, 2010-02-24 06:44, pirms 14 gadiem
Nemuldi, suvass. Atver latviešu valodas grāmatu vidusskolai!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-24 11:11, pirms 14 gadiem
normiic rakstīja: Nemuldi, suvass. Atver latviešu valodas grāmatu vidusskolai!
pats atver graamatu, tirlinj, un iemaacies gjenitiivu.

     [+] [-]

, 2010-02-24 12:47, pirms 14 gadiem
Miņins ir īsts profesionālis un tādēļ cerība ,ka izliekot visus spēkus un pārvarot sāpes ,viņš cīnīsies par vietu labāko sešniekā!Par labu rezultātu un veiksmi ,Jāņa ekipāžai!

     [+] [-]

, 2010-02-24 16:28, pirms 14 gadiem
normiic rakstīja: Nemuldi, suvass. Atver latviešu valodas grāmatu vidusskolai!
Kad pats atvērsi to grāmatu, varēsi blatot.
Vari man paskaidrot, kā tas burts trūkst? Uz pusēm vai kā? Trūkst burta. Nominatīvs būtu jālieto, ja darbības vārds sāktos ar priedēkli "jā".

     [+] [-]

, 2010-02-24 23:47, pirms 14 gadiem
ZB tas gramatikas speciālists normiic jau! Priecājies, ka pats esi tik nenormāli gudrs un nekad nekļūdies, bet liecies mierā ar komentāru piekakāšanu, bārstot savas gudrības! Pataupi tās eksāmenam!