Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Mēs tik stipri vai MHL tik vāja?

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Mēs tik stipri vai MHL tik vāja?
HK "Rīga" sekmīgi debitēja Junatnes hokeja līgā MHL, taču smagākie pārbaudījumi mūs šajā līgā vēl tikai gaida, tāpēc ar secinājumiem nesteigsimies.
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Jānospēlē kaut vai pa reizei ar visām MHL (Jaunatnes hokeja līga) komandām, lai varētu atbildēt. Pēc pirmajām 8 spēlēm HK "Rīga" komandas rēķinā ir 20 punktu līgā (nevienai citai komandai nav tik daudz!), no kuras pirms starta bija pat nedaudz bail - sak, ka tik mūsu puišus tur nesamaļ... Nesamala. Vai vēl samals? Arī šis jautājums vēl ir atklāts.

Neviens normāls treneris nekad neteiks, ka mēs esam spēlējuši tik sekmīgi tāpēc, ka esam vājā līgā. HK "Rīga" galvenajam trenerim Leonīdam Tambijevam tā neteikt ir arī citi iemesli - pirmkārt, tās ir tikai 8 spēles, otrkārt, nav spēlēts ar līgas spēcīgākajām komandām (pēc pagājušās sezonas rezultātiem - Magņitogorska, Ufa, Kazaņa, Novokuzņecka, Omska, Čeļabinska, Maskavas un tās apgabala klubi...), treškārt, jauniešu un junioru komandām ir katru nākamo sezonu sastāvi krasi mainās un ne jau katrs dzimšanas gads vai pat divi trīs gadi pēc kārtas ir ražīgi ar talantīgiem spēlētājiem.

20 punktu astoņās spēlēs, tikai viens zaudējums pamatlaikā, vārtu starpība 33-20. Aizsargs Mārtiņš Porejs iekļauts aizvadītās nedēļas simboliskajā piecniekā un viņam pirms 22. septembra spēlēm bija austākais lietderības koeficients - +12 - visā MHL, kā nākamais seko Raimonds Vilkoits ar +11, savukārt Juris Upītis un Vladislavs Dobreņkijs ar +10 dala 3. līdz 5. vietu. Māris Bičevskis un Juris Upītis atrodas starp līgas desmit rezultatīvākajiem spēlētājiem - attiecīgi 5+7 un 4+7. Vārtsargs Kristers Gudļevskis caurmērā vienā spēlē ielaidis 2 ripas un ir starp sešiem labākajiem.

Varbūt mēs esam tik stipri?

Leonīds Tambijevs iesaka nesteigties ar secinājumiem ne attiecībā par savu komandu, ne par līgu kopumā. Tā nav, norāda treneris, ka mums ir gados vecāki puiši nekā konkurentiem - HK "Rīga" rindās ir tikai viens 1989. gadā dzimis spēlētājs (Edgars Lipsbergs), savukārt dažiem konkurentiem tādi laukumā bija trīs vai pat pieci. Mums lielākā daļa - 14 - ir 1991. gadā dzimušu hokejistu, pieci puiši dzimuši 1992., četri - 1990. un divi - 1993. gadā. Cita lieta, ka konkurentiem ir krietni vairāk 1993. gadā dzimušo spēlētāju un ir arī daži vēl gadu jaunāki spēlētāji, taču viņiem arī spēlētāju izvēle ir nesalīdzināmi lielāka nekā mums. Turklāt, piemēram, Jaroslavļai, kur vēl kopš padomju laika ir viena no labākajām jaunatnes hokeja skolām, pieci 1989. līdz 1991. gadā dzimuši spēlētāji jau ir KHL klubā un daži no viņiem jau stabili spēlēja sastāvā Latvijas dzelzceļa kausa izcīņā augustā Rīgā. Mūsu komandas lielākais trumpis pašreiz ir saliedētība, draudzīgs kolektīvs, pašatdeve un puiši attieksme pret darāmo. Tas priecē. Neesam arī peramie zēni, jo, zinot Krievijas jaunatnes hokeja rezervesnun šīs valsts jauniešu un junioru izlašu spēku (paturot gan prārtā arī to, ka daudzi labākie jaunie Krievijas hokejisti spēlē okeāna otrā krastā vai jau KHL un Augstākās līgas klubos), iegūt 20 punktus astoņās spēlēs nemākulīga komanda nevar nevienā līgā. Vienkārši nevajag pārvērtēt paveikto, bet vajag censties paņemt maksimāli daudz no iespējas spēlēt vienā no spēcīgākajām jaunatnes līgām Eiropā. Treneris Tambijevs pagaidām negrib saukt uzvārdus, teikdams, ka daži ir patiešām talantīgi spēlētāji un jautuvākajā laikā (tuvākajās sezonās, vēl ne šosezon) varētu papildināt Rīgas "Dinamo" rindās. Cerēsim, ka tuvāk pavasarim viņam arī šos uzvārdus nebūs jāsauc - paši redzēsim un dinamiešu treneri pamanīs.

Jau nākamajās trijās spēlēs savā laukumā 27. un 29. septembrī, kā arī 1. oktobrī jātiekas ar komandām, kas tiek uzskatītas par spēcīgākām nekā jau tās, ar kurām spēlēts - attiecīgi Mitišču "Atlanti", Čehovas "Russkije Vitjazi" un Habarovskas "Amurskije Tigri". Bet mēs jau arī sākam apzināties savu varēšanu...

  +2 [+] [-]

, 2010-09-22 13:11, pirms 14 gadiem
Izskatās ka Dinamo neviens no jaunajiem nebūs vajadzīgs, ja jau tiek slēgti līgumi ar nekur nederīgiem slovākiem.

 +11 [+] [-]

, 2010-09-22 13:31, pirms 14 gadiem
Latvijas labākie jaunie vienā komandā pret Krievijas, kuri izsēti visās. Būti dīvaini, pat traģiski, ja mūsējie neko nevarētu uzvarēt. Galvenais, lai turpina progresēt!

  +4 [+] [-]

, 2010-09-22 13:51, pirms 14 gadiem
Protams, ka par MHL un tajā spēlējošo komandu reālo līmeni varēs spriest tikai tad, kad Rīga tiešām būs vismaz reizi spēlējusi ar visām līgas komandām, vai, vislabāk, sezonas beigās. Taču skaidrs ir arī tas, ka lielā hokejam sekojošās sabiedrības daļā un arī medijos MHL pie mums ir krietni vien pārvērtēta vai pat tiek glorificēta, savukārt Latvijas hokejs, kārtējo reizi tiek vērtēts pārāk zemu. Ar to domāju viedokli, ka dalība MHL ir kārtējais glābiņš Latvijas hokejam, bet viss, kas ir bijis iepriekš, nav nekā vērts. Bet tāds nu mums ir tas pašvērtējums. Jāskatās, protams, kāds būs ieguvums no spelēšanas MHL, un vai iztērētie līdzekļi (tai skaitā, iespējams, arī Rīgas pašvaldības) atmaksāsies.

     [+] [-]

, 2010-09-22 14:02, pirms 14 gadiem
Burundukovičs rakstīja: Latvijas labākie jaunie vienā komandā pret Krievijas, kuri izsēti visās. Būti dīvaini, pat traģiski, ja mūsējie neko nevarētu uzvarēt. Galvenais, lai turpina progresēt!
nejauvisi musu labakie ir HK Riga, daudzi Liepajnieki(sakot ar 91 gadu) ir ne pakapeiku sliktaki par ridzeniekiem. tads Dilevka, Zabis, Siksna vai Kuzmenkovs pilnigi noteikti butu labaki par dazu labu ridzenieku

  +2 [+] [-]

, 2010-09-22 14:04, pirms 14 gadiem
Vienīgais labums, ka Latvijas izlases kandidāti spēlē pret saviem vienaudžiem, tas tomēr ir savādāk kā maukt pret večiem. Bet protams BAČ komandas ir stiprākas kā krievu sporta skolas.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-22 14:54, pirms 14 gadiem
k44 rakstīja: Bet tāds nu mums ir tas pašvērtējums. Jāskatās, protams, kāds būs ieguvums no spelēšanas MHL, un vai iztērētie līdzekļi (tai skaitā, iespējams, arī Rīgas pašvaldības) atmaksāsies.
Nu cerams ka veiksmiiga daliiba MHL to pashveerteejumu cels kas jaunajiem hokejistiem ir loti svariigi
Taa manupraat ka videejais BAC liimenis ir augstaaks par MHL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-09-22 16:25, pirms 14 gadiem
maris777 rakstīja: Vienīgais labums, ka Latvijas izlases kandidāti spēlē pret saviem vienaudžiem, tas tomēr ir savādāk kā maukt pret večiem. Bet protams BAČ komandas ir stiprākas kā krievu sporta skolas.
lielākas gan labums būtu, ja tieši U20 kandidāti spēlētu jau pieaugušo līmenī - vismaz krietna daļa no viņiem...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-09-22 16:58, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: kaa Tu zini ka vinji ir nederiigi?? Tu esi vinju (Mikušu) redzejis uz ledus?? Ko Tu vispar zini par vinju?? Neko!! Tikai to ka daži palnprātiņi jau bļauj ka nopirkts ir kartejais Arnasons!!


Necepies!!!
Ja viņš būtu derīgs, tad notiprinātos Spartakā. Bet tā ka esmu redzējis Karamnovu, Podziņu un HK Rīga spēlētājus, saprotu, ka slovāks salīdzinot ar viņiem ir Dinamo nevajadzīgs spēlētājs.

     [+] [-]

, 2010-09-22 22:57, pirms 14 gadiem
Burundukovičs rakstīja: Latvijas labākie jaunie vienā komandā pret Krievijas, kuri izsēti visās. Būti dīvaini, pat traģiski, ja mūsējie neko nevarētu uzvarēt. Galvenais, lai turpina progresēt!
nu nevajag jau arī aizmirst, ka visi mūsu labākie nāk no teritorijas un iedzīvotāju daudzuma, kas ir tāds maziņš krievijas apgabals, vai pat pilsētas rajons, un tā mērot, HK Rīga ir kādas Maskavas priekšpilsētas vietējā izlase. Un priekš tādas mērauklas ir pat ļoti OK.