Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: petrovich_27

Rīgas Dinamo grib savu fārmklubu Krievijas Augstākajā līgā – VHL?

Dinamo savas hokeja piramīdas un sistemātiskas hokeja saimniecības trūkums bija tas, ko Dinamo vadībai pirmajās sezonās visvairāk pārmeta dažāda ranga hokeja eksperti. Krievijas hokeja saimniecības plašumos runā, ka Rīgas Dinamo klauvē pie Krievijas Augstākās līgas (VHL) durvīm, aiz kurām gribētu iemitināt savu fārmklubu.

līdzšinējo četru pastāvēšanas sezonu gaitā Dinamo vadoņi un izpildītāji pamazām ir rūpējušies par savas Dinamo hokeja "piramīdas" iekopšanu. par pamatu ir ņemtas un izmantotas agrākas Rīga 2000, SK Rīga un arī Liepājas Metalurgs "iestrādes", taču zināms ieguldījums ir sava hokeja skola - HS Dinamo, kuras augļi, cerams, būs gaidāmi tikai tālākā nākotnē, bet jaunie hokejisti aug. jau otro sezonu MHL čempionātā cīnās Dinamo jauniešu komanda HK Rīga, savu pirmo sezonu svaigi izveidotajā MHL B grupā finalizē saimniecības otrā jauniešu komanda Juniors, kas bija tapusi uz Baltkrievijas Junioru (U-18) līgā spēlējošās komandas SK Rīga-93/94 (SK Rīga - 18) bāzes. Dinamo saimniecībai vairāk vai mazāk "pieradināta" ir arī tālākā SK Rīga komandu saimniecība (SK Rīga-95, -96, -97), kas šosezon, atšķirībā no iepriekšējām sezonām Baltkrievijas jauniešu līgā (U-16 un jaunāki), ir "palaista" Sanktpēterburgas atklātā čempionāta attiecīgajās vecuma grupās.

visā šajā vairāk, mazāk vai vismazāk "savējā" sistēmā Dinamo "piramīdai" pietrūkst otrās komandas, kas aizpildītu "šķirbu" starp KHL līmeņa komandu Dinamo un vecāko jauniešu (U-22) komandu HK Rīga. bez pastiprinātas ekspertīzes ir saskatāms, ka virkne jauno hokejistu, kuriem līdz KHL līmenim ir nepieciešama pieredze un "pieaugusi" spēļu prakse, to nevar saņemt, cīnoties MHL čempionātā. daļa 1990. - 1991. gada puišu vienkārši ir pārauguši MHL vecumu - gan vidējo līmeni, gan metodoloģiju, gan konkurences iespējas MHL līmenī. it kā ir Liepājas Metalurgs, taču šī kluba saimniecībai pa ceļam ar Dinamo ir tikai daļēji. protams, finansiālas dabas problēmu pārvarēšana ir arguments. tāpat arī pa kādam Dinamo "piederošam" hokejistam tiek aizrotēts uz Liepāju. tomēr tik un tā, Liepājas Metalurgs, vismaz šobrīd, ir ceļabiedrs, bet nav Dinamo saimniecības sastāvdaļa.

no kurienes barojas VHL?

līdzās KHL paplašināšanas teorijām un incedentiem, tuvojoties starpsezonai "uzkarst" kaislības ap Krievijas Augstākās līgas (tagad - VHL) komandu sastāvu. Krievijas "viška" (Высшая хоккейная лига) jau tradicionāli papildina savas rindas galvenokārt no divām pusēm: 1) pieņemot "pāraudzināšanā" vai atkopšanā komandas, kas dažādu iemeslu dēļ izkrīt no KHL (agrāk - Superlīgas); 2) dodot jaunu hokeja līmeni klubiem, kas ierodas no trešā stiprākā līmeņa - Krievijas 1. līgas (šosezon - RHL) un kuri plāno celt hokeja līmeni un halles savās pilsētās. viens no caurstaigāšanas piemēriem ir Hantimansijskas Jugra, kas Augstākajā līgā iesoļoja no 1. līgas, bet nu jau ir KHL vērtība. vairāk vai mazāk stabils VHL "personālsastāvs" ir KHL komandu fārmi bez lieliem plāniem uz panākumiem un "loga izciršanu" KHL virzienā.

vēl VHL komandu pieplūduma avots ir importa komandas, kas Augstākajā līgā saskata "ieeju" KHL-ā (piemēram, Ukrainas Donbass) vai tādas, kas mēģina "pieķerties" Krievijas Augstākās līgas piedāvātajam līmenim, uzturot savas valsts un/vai konkrētas komandas hokeja līmeni. no šīs sērijas ir arī versijas par Dinamo saimniecības komandas iekļaušanos VHL-ā, kurā AS Dinamo Rīga it kā gribētu izmitināt savu "īsto" fārmklubu. pagaidām Dinamo savu skatījumu uz lietām nav oficiāli un detalizēti publiskojuši, bet runas par iespējamo un potenciālo dalību VHL-ā ir izskanējušas laiku pa laikam.

ainavas pilnībai jāpiebilst, ka Krievijas Augstākā līga komandas mēdz arī pazaudēt. dažkārt līgas izcilniekus "noceļ" KHL, citkārt - klubi "degradējas" līdz 1. līgai (tagad - RHL). īpaši plaši saskatāma klubu izkrišana no Augstākās līgas bija gadā (2010.), kad to transformēja jaunā abreviatūrā VHL, un lika klubiem sakārtot virkni saimnieciskas, juridiskas un finansiālas dabas jautājumu. ne visi varēja, un palika ārpus VHL. tāpat Augstāko līgu daži klubi ir pametuši uz nekurieni; tādi leģendāri nosaukumi kā Kriļja Sovetov vai Voskresenskas Himik pieaugušo līmenī vismaz pagaidām nav reanimēti.

VHL "iekaro" Baltkrieviju un Latviju?

KHL, VHL, MHL amatpersonām, vismaz līdz šim, ir bijusi pamanāma diezgan raksturīga kopēja iezīme - izteikties par prognozēm un minējumiem kā par jau notikušiem faktiem. un attiecīgi "dūmi" ir liecinājuši par iecerēm nevis par "uguni". tomēr VHL ir mazāk kaislīgs un ne tik ļoti izteikts polit-ekonomisko interešu instruments, lai VHL sakarā sludinātu Zviedrijas, Somijas, Vācijas vai citu "īstās Eiropas" komandu pievienošanu. tomēr postPadomijas sfēru VHL "apgūst". šobrīd neKrievijas plašumus Augstākajā līgā pārstāv divas komandas - Kazahstānas Kazcink-Torpedo (Ustjkamenogorska; kazahu - Өскемен) un Ukrainas Donbass (Doņecka).

VHL rīkotājdirektors Germans Skoropupovs, runājot par VHL aprisēm 2012./2013. g. sezonā, kā stabilākos prtendentus uz pievienošanos Augstākajai līgai nosauc RHL-ā spēlējošos - Voroņežas Buran, Tveras THK, "no nulles" veidoto komandu Krasnodarā, kā arī norāda - norisinās sarunas par Latvijas un Baltkrievijas komandu iesaistīšanos VHL-ā. īstas skaidrības neesot, bet tie varētu būt un varētu nebūt divi Baltkrievijas klubi, kā arī Rīgas Dinamo fārmklubs. pagaidām arī neesot skaidrības, vai tas būšot Liepājas Metalurgs vai komanda no Rīgas. acīmredzot, Baltkrievijas ekstralīgas līmeņa celšana kaimiņzemē tiek atlikta vēlreiz...

Dinamo saimniecība pirmās divas sezonas nodzīvoja ar saviem fārmklubiem - Rīga 2000 un Dinamo Juniors, nākamās divas - izlīdzējās ar Liepājas Metalurgs draudzību. visas četras sezonas poligons bija Baltkrievijas ekstralīga, kuras līmeņa samazināšanos "apraud" jau katrā no pēdējām sezonām. vai VHL būs būtiski labāks līmenis, taps uzzināts tikai tur spēlējot, bet izmaksas kļūs skaidrākas daudz ātrāk. Baltkrievijas "apripošana" autobusā, vismaz kartē raugoties, izskatās tuvāka. bet, ja Dinamo vadība nobriest MHL-ā atstāt tikai vienu komandu, bet VHL-ā iecelt daļu HK Rīga puišu un pilnīgi visu vienas MHL vienības saimnieciskajām aktivitātēm paredzēto budžetu, tad finanšu un resursu ieguldījumi var nebūt tik jūtami kā gadījumā, ja nāk papildu komanda "no nulles", un paliekot arī līdzšinējam MHL komplektam - HK Rīga un Juniors.

kur likt Dinamo fārmklubu?

cits būtisks jautājums - kur, ģeogrāfiski, vajadzētu likt Dinamo fārmklubu, ja tāds tiek izveidots? kam un kur Latvijā būtu vajadzīgs VHL līmeņa hokejs? hokeju "paēdušajai" Rīgai un tās tuvākajam perimetram? HK Rīga, nemaz nerunājot par MHL B grupas komandu Juniors un Prizma-Rīga un par Latvijas Virslīgas spēlēm, apmeklētība "mazajās hallēs" - Piņķos, Imantā, Šmerlī utt., maigi izsakoties, ir "šķidra". Baltkrievijas ekstralīgas plašumos palikusi vairs viena komanda - Liepājas Metalurgs, kas "baro" savus skatītājus ar salīdzinoši pieklājīgu hokeja līmeni, salīdzinot ar citur ārpusRīgā pieejamajām izrādēm. varbūt ir vērts "pabarot" arī citas pilsētas?

protams, lētāk, īpaši, ja fārmu iestudē uz esošas MHL vienības bāzes, šo komandu "atstāt" Piņķos. bet ja ir iecere, ka spēles varētu skatīt lielāks pulciņš par radiem, draugiem, treneriem un citiem fanātiķiem, tad par Rīgu ir jāaizmirst pilnībā vai vismaz daļēji, atstājot galvaspilsētai vai tuvākajai pieRīgai dažas spēles. ja vēl atceras, ka halles ir arī Ventspilī, Daugavpilī, Ogrē, Valmierā...

lasāmvielai:

- VHL rīkotājdirektors Germans Skoropupovs par VHL paplašināšanos (2012-02-22):
Высшая хоккейная лига - В ВХЛ могут войти...
Хоккей на AllHockey.Ru - В ВХЛ хотят вступить...
- RHL Rietumu divīzijas 2011./2012. g. reg. sezonas turnīra tabula:
Турнирная таблица и результаты матчей сезона...
- RHL Austrumu divīzijas 2011./2012. g. reg. sezonas turnīra tabula:
Турнирная таблица и результаты матчей сезона...
- Krievijas hokeja aizmugures "asins aina" 2010. g. septembrī:
Krievijas hokeja anatomija: VHL un 1. līga...

ja Dinamo nobriest fārmklubam VHL, kur būtu lietderīgāk aizvadīt šīs komandas mājas spēles?

  • 16

  • 12

  • 46

  • 49

  • 21

  • 3

  • 7



, 2012-02-22 14:35, pirms 12 gadiem
autor,

varēji jau pieminēt cik no VHL 23 komandām tiešām ir KHL fārmi.
Piemēram, Avangard un Jugra fārmi oficiāli (pēc savstarpējiem līgumiem) ir Kazahstānā: attiecīgi Arlan un Sariarka
, 2012-02-22 14:37, pirms 12 gadiem
Dievs,sargi ''Liepājas metalurga'' hokeja komandu no slimībām, savainojumiem un Krievijas Augstākās hokeja līgas.
, 2012-02-22 14:43, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: autor,

varēji jau pieminēt cik no VHL 23 komandām tiešām ir KHL fārmi.
Piemēram, Avangard un Jugra fārmi oficiāli (pēc savstarpējiem līgumiem) ir Kazahstānā: attiecīgi Arlan un Sariarka
KHL - VHL komandu fārmattiecības (t.sk. ar citām līgām) kādā no nākamajām reizēm. tur diezgan daudz interesantu lietu
, 2012-02-22 15:09, pirms 12 gadiem
Domājot par Latvijas hokeja attīstību, protams būtu nepieciešams VHL klubs. Tas tomēr ir līmeni augstāk nekā BAČ. Ja ir nauda... Bet kas teica, ka farmklubam noteikti jābūt Latvijā? Ja par farmklubu runājam tikai kā par iespēju nodrošināt Dinamo tuvākajām rezervēm pienācīga līmeņa spēļu praksi, varētu izskatīt arī sadarbības iespējas ar kādu baltkrievu vai krievu klubu, vai somu, vai zviedru - galvenais, lai spēlētāju pietiekami ātri var dabūt uz Rīgu, ja rodas tāda nepieciešamība.
, 2012-02-22 15:14, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Dievs,sargi ''Liepājas metalurga'' hokeja komandu no slimībām, savainojumiem un Krievijas Augstākās hokeja līgas.
un ko LM ir devusi Baltkrievu līga? Vai kāds LM spēlētājs ir uzaudzējis meistarību , tur spēlējot, neskaitot Fjūčeru?
, 2012-02-22 15:20, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: un ko LM ir devusi Baltkrievu līga? Vai kāds LM spēlētājs ir uzaudzējis meistarību , tur spēlējot, neskaitot Fjūčeru?
toties BAČ kopumā, "meistarību uzaudzējuši", kā Tu saki, ir Pelšs, Indrašis, Upītis, Vilkoits, Bičevskis, Jekimovs u.c. agrākos laikos arī Daugaviņš, Saulietis, Galviņš, Sotnieks u.c.
, 2012-02-22 15:23, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: toties BAČ kopumā, "meistarību uzaudzējuši", kā Tu saki, ir Pelšs, Indrašis, Upītis, Vilkoits, Bičevskis, Jekimovs u.c. agrākos laikos arī Daugaviņš, Saulietis, Galviņš, Sotnieks u.c.
BAČ devums dažādu sezonu gaitā ir vērā ņemams, jau sākot ar U-14 līgu. bet galvenā sāpe šobrīd varētu būt - BAČ līgu (visvairāk jau - BLR ekstralīgas) līmeņa izmaiņas pēdējo gadu gaitā ne uz labo pusi...
, 2012-02-22 15:28, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: toties BAČ kopumā, "meistarību uzaudzējuši", kā Tu saki, ir Pelšs, Indrašis, Upītis, Vilkoits, Bičevskis, Jekimovs u.c. agrākos laikos arī Daugaviņš, Saulietis, Galviņš, Sotnieks u.c.
Agrākos laikos bija cits līmenis, pēdējos 2-3 gados tas ir krities dramatiski, jo visus nosūc KHL, VHL utt.
, 2012-02-22 15:41, pirms 12 gadiem
hewlet rakstīja: Agrākos laikos bija cits līmenis, pēdējos 2-3 gados tas ir krities dramatiski, jo visus nosūc KHL, VHL utt.
??? kas tad ir nosūkts uz KHL? reāli kādi 10-12 BLR spēlētaji + 4-5 LV spēlētāji.
Uz VHL vispār, tie 5-6 ukraiņi, kas spēlēja BAČ.
Kopā tas dod vidēji 2 spēlētāji no katra kluba.

šobrīd vadošie BAČ klubi vēl joprojām neko daudz neatpaliek no VHL vadošajiem klubiem.
, 2012-02-22 15:52, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: ??? kas tad ir nosūkts uz KHL? reāli kādi 10-12 BLR spēlētaji + 4-5 LV spēlētāji.
Uz VHL vispār, tie 5-6 ukraiņi, kas spēlēja BAČ.
Kopā tas dod vidēji 2 spēlētāji no katra kluba.

šobrīd vadošie BAČ klubi vēl joprojām neko daudz neatpaliek no VHL vadošajiem klubiem.
no VHL tiek ņemti spēlētāji uz KHL tad VHL ņem no BAČ un no BAČ tiek paņemti spēlētāji uz to pašu KAZ čempi, kur $ ir vairāk
, 2012-02-22 15:59, pirms 12 gadiem
hewlet rakstīja: no VHL tiek ņemti spēlētāji uz KHL tad VHL ņem no BAČ un no BAČ tiek paņemti spēlētāji uz to pašu KAZ čempi, kur $ ir vairāk
!!!!
tad VHL ņem no BAČ - vecīt, vienīgie, kas tika paņemti no BAČ uz VHL, ir bijušie Kijevas Sokil spēlētāji (un vēl 3 vai 4 ukraiņi no citām komandām) - daļa no viņiem tagad ir Donbasā, daļa Ukrainas hokeja līgā.
Vari nosaukt vēl kādus?
, 2012-02-22 16:02, pirms 12 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Dievs,sargi ''Liepājas metalurga'' hokeja komandu no slimībām, savainojumiem un Krievijas Augstākās hokeja līgas.
Nesatraucies! Domāju, Tavam LM Viška nedraud... Bet, ja RD tiešām veidos farmu Viškā, tad loģiskāk tiešām būtu viņu bāzēt piem. Daugavpilī vai Valmierā (Ogrē), lai vismaz tās spēles ir kaut cik apmeklētas (perifēriju iedzīvotāji ar laba līmeņa hoķi nav diez ko izlutināti) un lai perifēriju ļaudīm arī ir kāda regulāra hokeja izklaide...
, 2012-02-22 16:13, pirms 12 gadiem
als rakstīja: loģiskāk tiešām būtu viņu bāzēt piem. Daugavpilī vai Valmierā (Ogrē), lai vismaz tās spēles ir kaut cik apmeklētas (perifēriju iedzīvotāji ar laba līmeņa hoķi nav diez ko izlutināti) un lai perifēriju ļaudīm arī ir kāda regulāra hokeja izklaide...
Ne jau apmeklējums ir būtiskākais, bet gan iespēja gatavot rezerves un tās operatīvi izmantot. Lielajai komandai PIRMKĀRT vajag spēlētājus un tikai OTRKĀRT kaut ko citu. Nebrauks Pekka un Ābols uz Daugavpili skatīties rezervistus, tāpat kā viņi nebrauc tagad uz Liepāju. Bet Piņķos tie ir acu priekšā.
, 2012-02-22 16:14, pirms 12 gadiem
Un kas spēlēs LV čempī ?
, 2012-02-22 16:17, pirms 12 gadiem
als rakstīja: Nesatraucies! Domāju, Tavam LM Viška nedraud... Bet, ja RD tiešām veidos farmu Viškā, tad loģiskāk tiešām būtu viņu bāzēt piem. Daugavpilī vai Valmierā (Ogrē), lai vismaz tās spēles ir kaut cik apmeklētas (perifēriju iedzīvotāji ar laba līmeņa hoķi nav diez ko izlutināti) un lai perifēriju ļaudīm arī ir kāda regulāra hokeja izklaide...
atkāpei - cik vispār skatītāju vietu ir Valmieŗā, Ogrē, Daugavpilī? Ogres hallē esmu bijis ne reizi vien - +/- Piņķu izmērs. Un kā Valmierā? nav tā, ka tur vispār ir tikai 500 skatītāju vietas?
Un kāds ir VHL standartiem atbilstošas halles minimālais skatītāju vietu skaits? Vai nav tā, ka reāli VHL standartiem Latvijā atbilst tikai Arena Riga?
, 2012-02-22 16:26, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Ne jau apmeklējums ir būtiskākais, bet gan iespēja gatavot rezerves un tās operatīvi izmantot. Lielajai komandai PIRMKĀRT vajag spēlētājus un tikai OTRKĀRT kaut ko citu. Nebrauks Pekka un Ābols uz Daugavpili skatīties rezervistus, tāpat kā viņi nebrauc tagad uz Liepāju. Bet Piņķos tie ir acu priekšā.
par šo varētu Tev uzdot jautājumu
- Cik NHL klubiem fārmi AHL ir tajā pašā pilsētā, kur pats NHL klubs? Un cik KHL klubiem fārmi VHL ir turpat, kur pats KHL klubs? (atbildēšu Tavā vietā - Sanktpēterburgā un Čeļabinskā).
, 2012-02-22 16:30, pirms 12 gadiem
Mums pašiem vajag savu čempionātu spodrināt (teiksim iesaistot DR fārmu - kā tas ir tagad, cik saprotu)... nevajag līst prom no LV, tad Latvijas hokejam jau tā neesošo fanu kļūs vēl mazāk... un kādēļ ne Daugavpils vai Liepāja (attīstīsim reģionus). Es pat vairāk sliecos uz Daugavpili - tur viss ir lētāks, cilvēki astaucīgi, izsalkuši pēc sporta. kādēļ ne? un kādēļ Krieviju? visiem jau gribas ielēkt ieeļļotā mehānismā, bet pašam celt... ne visi to vēlas, jo tur ir jāpiepūlas...
, 2012-02-22 16:32, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: atkāpei - cik vispār skatītāju vietu ir Valmieŗā, Ogrē, Daugavpilī? Ogres hallē esmu bijis ne reizi vien - +/- Piņķu izmērs. Un kā Valmierā? nav tā, ka tur vispār ir tikai 500 skatītāju vietas?
Un kāds ir VHL standartiem atbilstošas halles minimālais skatītāju vietu skaits? Vai nav tā, ka reāli VHL standartiem Latvijā atbilst tikai Arena Riga?
Par Valmieru nezinu, bet Daugavpilī, Ogrē varētu būt ap štuku vai pusotru štuku... reāli vēl lielākas laikam ir tik Piņķos un Liepājā.... ja Viškai arī ir kāds haļļu lieluma (mazuma) limits piem 2000, tad baidos ka nekur citur kā Liepājā vai Piņķos tās spēles tomēr nevarēs notikt... sacēluši esam tirliņhalles pa malu malām... ak jā, moš zini kas tur Ventspilī darās un cik tur ietilpīgis ir tas "katoks"?
, 2012-02-22 16:41, pirms 12 gadiem
als rakstīja: Par Valmieru nezinu, bet Daugavpilī, Ogrē varētu būt ap štuku vai pusotru štuku... reāli vēl lielākas laikam ir tik Piņķos un Liepājā.... ja Viškai arī ir kāds haļļu lieluma (mazuma) limits piem 2000, tad baidos ka nekur citur kā Liepājā vai Piņķos tās spēles tomēr nevarēs notikt... sacēluši esam tirliņhalles pa malu malām... ak jā, moš zini kas tur Ventspilī darās un cik tur ietilpīgis ir tas "katoks"?
vispār jau minimums ir 2.500 skatītāju vietas, taču VHL reglamentā ir atruna:
1. Количество индивидуальных зрительских мест на спортсооружении должно со-
ставлять не менее 2500.
2. Клубам, которые базируются в городах с населением менее 100 000 человек, разре-
шается проведение матчей Чемпионата на спортсооружениях менее 2500 зрительских
мест, но в полном объеме отвечающих остальным требованиям к спортсооружениям,
предъявляемым настоящим Регламентом.
, 2012-02-22 16:46, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: par šo varētu Tev uzdot jautājumu
- Cik NHL klubiem fārmi AHL ir tajā pašā pilsētā, kur pats NHL klubs? Un cik KHL klubiem fārmi VHL ir turpat, kur pats KHL klubs? (atbildēšu Tavā vietā - Sanktpēterburgā un Čeļabinskā).
Pats labi zini, ka to nevar salīdzināt.
Katrā vietā ir sava specifika. Pie mums tā nav un nekad nebūs, jo Latvija ir "Rīga" un "viss pārējais". Hokeja cilvēku Latvijā ir tik, cik viņu ir, un Rīga ir prioritāte. Šāds formulējums nepatiks cilvēkiem no reģioniem, bet tā ir skaudrā realitāte.
Pats vari labi salīdzināt, kāda bija spēlētāju rotācija starp RD un Dinamo/Junioru un kāda tā ir starp RD un LM. Dinamo/Juniorā uzspēlēja, gan pēc traumām atlabstošie, gan tuvākie rezervisti, bet uz LM tiek sūtīti tikai tālākie rezervisti.
, 2012-02-22 16:49, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: vispār jau minimums ir 2.500 skatītāju vietas, taču VHL reglamentā ir atruna:
1. Количество индивидуальных зрительских мест на спортсооружении должно со-
ставлять не менее 2500.
2. Клубам, которые базируются в городах с населением менее 100 000 человек, разре-
шается проведение матчей Чемпионата на спортсооружениях менее 2500 зрительских
мест, но в полном объеме отвечающих остальным требованиям к спортсооружениям,
предъявляемым настоящим Регламентом.
Nu par to infrastruktūru mūsu tirlinhallem, domāju, īpaši nevajadzētu uztraukties - visas ir samērā jaunas! Kas attiecas uz Daugavpili, tad izskatās, ka viņa automātā tad atkrīt un ne jau dēļ tā, ka Peka vai Ābols uz turieni negribētu braukt (kaut tas attālums arī no vienas puses varētu nostradāt pa sliktu D-pils izvēlei), bet tapēc, ka šamiem ir virs 100 štukām to iedzīvotāju a hallē liekas ir tik vieta kādiem 1,5 K tautas... kas tur ar to Ventspili? Tā arī neatbildēji... uz turieni vasarā brauc trenēties pat citi KHL klubi tapēc infrastruktūra, domāju, tur varētu būt līmenī arī priekš Viškas, bet paņemot punktu 2. tas vietu skaits tajā hallē tad tur nebūtu nemaz tik būtisks...
, 2012-02-22 16:55, pirms 12 gadiem
Savs farms Dinamo varētu būt ,bet kāpēc dārgajā VHL ,ja BAČ gandrīz ar tādu pašu līmeni ir daudz lētāks. Vai nu Dinamo vadība cer ,ka krievi piemetīs naudu ,vai diedelēs no valsts,vai arī ir smagi gāzi saostījušies .
, 2012-02-22 16:57, pirms 12 gadiem
als rakstīja: kas tur ar to Ventspili?
Ventspilī ir 942 vietas.
Olimpiskais Centrs "Ventspils" | Ledus halle,...
, 2012-02-22 17:03, pirms 12 gadiem
coffijs rakstīja: Savs farms Dinamo varētu būt ,bet kāpēc dārgajā VHL ,ja BAČ gandrīz ar tādu pašu līmeni ir daudz lētāks. Vai nu Dinamo vadība cer ,ka krievi piemetīs naudu ,vai diedelēs no valsts,vai arī ir smagi gāzi saostījušies .
domāju, tas ir spiediens no KHL vadības
, 2012-02-22 17:03, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Ventspilī ir 942 vietas.
http://www.ocventspils.lv/sadala.php?id=39&row_id=90
Gan jau, ka labi "paspiežot" vēl arī tos 58 varētu iespiest... Rupji runājot štuka! Tātad der!
, 2012-02-22 17:08, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Pats labi zini, ka to nevar salīdzināt.
Katrā vietā ir sava specifika. Pie mums tā nav un nekad nebūs, jo Latvija ir "Rīga" un "viss pārējais". Hokeja cilvēku Latvijā ir tik, cik viņu ir, un Rīga ir prioritāte. Šāds formulējums nepatiks cilvēkiem no reģioniem, bet tā ir skaudrā realitāte.
Pats vari labi salīdzināt, kāda bija spēlētāju rotācija starp RD un Dinamo/Junioru un kāda tā ir starp RD un LM. Dinamo/Juniorā uzspēlēja, gan pēc traumām atlabstošie, gan tuvākie rezervisti, bet uz LM tiek sūtīti tikai tālākie rezervisti.
par spēlētāju rotāciju - paskaties, kas šosezon notiek RD: cik daudz vispār klubā ir spēlētāju ar līgumiem ar "lielo komandu". Vai reāli vispār ir vajadzīgs fārms, kā vesela komanda, ja runa ir par 3-4 spēlētājiem (kurus tāpat beigu beigās nometa uz HK Rīga, jo komandai bija degoša situācija PO sakarā).
, 2012-02-22 17:12, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: par spēlētāju rotāciju - paskaties, kas šosezon notiek RD: cik daudz vispār klubā ir spēlētāju ar līgumiem ar "lielo komandu". Vai reāli vispār ir vajadzīgs fārms, kā vesela komanda, ja runa ir par 3-4 spēlētājiem (kurus tāpat beigu beigās nometa uz HK Rīga, jo komandai bija degoša situācija PO sakarā).
Bet, ja viņi grib fārmu - lai taču taisa.
Kas Tev par daļu, 3-4 vai 34 spēlētājiem?
Tas ir kluba saimnieku lēmums, kuri to veido vai neveido, aicina vai neaicina spēlētājus, kā arī spēlētāju lēmums, kuri spēlē vai nespēlē tajā klubā.
, 2012-02-22 17:15, pirms 12 gadiem
D-pilī pēc viņi infas ir 1234 sēdvietas un 750 stāvvietas... Valmierā tiešām ir tikai 700 skatītāju vietas... Ogrē infa nav redzama, bet cik atceros uz aci ap štuku (max pusotru) varētu būt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-22 17:27, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: kategoriski nepiekritu!!! atbalstu sadu avanturu ar VHL potencialo komandu TIKAI UN VIENIGI LAI AUGTU LATVIJAS IZLASES LIMENIS! komandai jabut LATVIJA,nevis kaut kada Muhosranska un jaspele tani MUSU BALELINIEM,potencialiem visu mlimeniu un gadu izlases ve4iem,nevis jaunajiem "karamnoviem"
podziņiem, Tu gribējji teikt...
, 2012-02-22 17:32, pirms 12 gadiem
No Ogres hallē ir vairāk vietas kā Piņķos noteikti!Un skatītāji noteikti būtu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-02-22 18:58, pirms 12 gadiem
vienkāršifans rakstīja: No Ogres hallē ir vairāk vietas kā Piņķos noteikti!Un skatītāji noteikti būtu!
Gribi teikt, ka vairāk par 2000? Piņķos labi "saspiežot" (ierēķinot stāvvietas, kafejnīcu) savi~ 2000 tāpat sanāks! Katrā ziņā Ogre ir krietni tuvāk gan par Valmieru, Liepāju par Daugavpili nemaz nerunājot.... No Purčika vispār līdz Ogres hallei varētu pat būt tuvāk nekā līdz Piņķiem.... ja ne tuvāk, tad ar vāgi vienkāršāk tikt noteikti.
, 2012-02-22 22:47, pirms 12 gadiem
ARAGONS rakstīja: ...
Nevajag uz to skatīties tik aprobežoti! Runa nav vis par to, ka Dinamo vajadzīgi kādas krievu komandas spēlētāji, bet gan, lai spēlētājiem, kurus Sējējs sameklējis Dinamo, bet kuriem šobrīd vieta pamatsastāvā neatrodas, būtu normāla līmeņa spēļu prakse. Šaubas vien vieš jautājums vai mūsu rezervisti atbilst VHL komandu prasībām, jo, ja viņi nepastiprina komandas spēli, tad kam viņi tādi vajadzīgi.
Var jau uztaisīt Rīgā vēl vienu komandu, bet kāds tam būs ekonomiskais pamats, kas ies uz spēlēm?

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...