Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Ēriks Strauss

"Dinamo" pret "Severstaļ". Ko viņi izdarīja?

"Dinamo" pret "Severstaļ". Ko viņi izdarīja?
Pēdējās piecās spēlēs Lauris Dārziņš guvis trīs vārtus un izdarījis tikpat rezultatīvu piespēļu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Rīgas "Dinamo" neizdevās izdarīt to, kas tika paveikts 2008. gada decembrī. Pirms diviem gadiem rīdzinieki izcīnīja sešas uzvaras pēc kārtas un visas pamatlaikā. Šodien bija iespējams atkārtot šo sēriju, taču nesanāca - zaudējums ar 2:4. Tik un tā izbraukuma tūre joprojām ir ar plusa zīmi, jo no deviņiem iespējamiem punktiem izcīnīti seši. Tagad uz Pēterburgu, kur piektdien jātiekas ar SKA.

Kriss Holts
Metieni: 3/42
Līdzšinējā kārtība mainīt vārtsargus ik pēc trīs vai četrām spēlēm, pat ja izcīnītas visas uzvaras, strādājusi nevainīgi. Cik ilgi šāda mainīšana dos efektu, rādīs laiks. Šodien vārtsargu maiņa nenostrādāja, kaut vainot kādos no zaudētajiem vārtiem Holtu īsti nav par ko. Ja pretiniekam tiek ļauts izdarīt 42 (!!!) metienus, tad vaina jāmeklē laukuma spēlētājos, kāpēc viņi to ir pieļāvuši.

Sandis Ozoliņš
Spēles laiks: 27:17
Metieni: 0
Punkti: 0+1
Soda minūtes: 2
Pirms sezonas pats Sandis izteicās, ka šogad neaizraušoties ar klejošanu pa pretinieku zonu, bet teju katrā mačā viņš vismaz pāris reizes ir atrodams pie vai aiz pretinieku vārtiem. Arī šodien viens pats lauzās cauri diviem pretinieku aizsargiem un "izspieda" maksimālo - pats ieslīdēja vārtos!.Pēc Cibuļska divām mīnūtēm arī Ozoliņš nopelna noraidījumu. Tā pirmais aizsargu pāris nopelna minūti mazākumā 3 pret 5. Labi, ka tūlīt pat "Severstaļ" sāka spēlēm ar sešiem laukuma spēlētājiem nopelnot noraidījumu par skaitliskā sastāva neievērošanu.

Oskars Cibuļskis
Spēles laiks: 26:41
Metieni: 1
Punkti: 0+1
Soda minūtes: 2
Trešās trešdaļas sākumā tika nopelnīts skaitliskais vairākums. It kā kaut kas brieda līdz Cibuļskis pretinieku zonā pārkāpa noteikumus un noraidījums. Pašu spēkiem izpurgāts vairākums.

Rodrigo Laviņš
Spēles laiks: 15:05
Metieni: 1
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 0
Treneri ķērušies klāt arī neaizstājamiem aizsargiem - Arvīds Reķis piedalījās visās iepriekšējās 17 spēlēs un tieši šodien tika nolemts, ka viņam jādod atpūta.

Kristaps Sotnieks
Spēles laiks: 16:00
Metieni: 0
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 0

Guntis Galviņš
Spēles laiks: 14:47
Metieni: 0
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 0
Otrās trešdaļas sākumā paliekot vienam pret diviem "Severstaļ" uzbrucējiem veiksmīgi nospēlēja ar nūju liedzot pretiniekam tikt pie brīva metiena.

Jēkabs Rēdlihs
Spēles laiks: 15:20
Metieni: 1
Punkti: 0+1
Soda minūtes: 2
Iepriekšējās piecās spēlēs Jēkaba lietderības koeficients bija +8. Šodien vēl vienu plusiņu nopelnīja tad, kad Dārziņš guva vārtus. Plus vēl punkts par rezultatīvu piespēli. Kurš vainīgs, kurš nē, bet spēlējot skaitliskajā vairākumā Rēdlihs un Galviņš savā zonā saskrējās un zaudēti vārti (2:2).

Aleksandrs Ņiživijs
Spēles laiks: 21:05
Metieni: 3
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 0
Neizskatījās, ka pie Holta vārtiem briest nepatikšanas, taču radās iespaids, ka Ņiživijs vismaz domās jau gāja uzbrukumā atstājot savu sedzamo zonu pavisam tukšu. Rezultāts bēdīgs - jau pirmajā minūtē zaudēti vārti. Tuvāk pirmās trešdaļas beigām iznāca tāds kā samocīts izgājiens viens pret vienu ar Staņu. Nebija laika un vietas apstrādāt ripu tik ērti, lai gūtu vārtus.

Marks Hartigans
Spēles laiks: 21:52
Metieni: 3
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 0
Acīmredzams, ka Hartigana maiņai un pašam Hartiganam pēdējās spēlēs kaut kā nesokas ar pretinieku vārtu apgūšanu. Maiņas centra uzbrucējs jau četrās spēlēs pēc kārtas nav guvis kaut vienus vārtus. Spēles laiks šai maiņai palicis iepriekšējā līmenī, bet trešie (Dārziņš, Troters, Rēdlihs) laukumā tiek uz desmit minūtēm un dažām sekundēm.

Tomašs Surovijs
Spēles laiks: 22:10
Metieni: 4
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 2
Ņiživijs vārtus nav guvis pēdējās trīs spēlēs, Hartigans - pēdējās četrās, Surovijs - pēdējās trīs.

Mārtiņš Karsums
Spēles laiks: 13:59
Metieni: 1
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 2
Pirmo nopietno vārtu gūšanas iespēju otrā maiņa izveidoja tikai otrās trešdaļas devītajā minūtē, kad pie vārtsarga atvairītās ripas pirmais paspēja Mārtiņš. Ideāla izdevība - Mārtiņš izvēlējās uzreiz mest, kaut bija iespēja mazliet iepauzēt un noguldīt vārtsargu uz ledus. Arī otrās trešdaļas beigās Karsums tika pie metiena atrodoties pret vārtiem (Ankipāna piespēle), taču garām... Pēc mirkļa nopelnīja divas soda minūtes (pretinieku zonā). Līdz pārtraukumam izdevās noturēties mazākumā, bet trešās trešdaļas sākumā nonākam zaudētājos (2:3).

Jānis Sprukts
Spēles laiks: 14:04
Metieni: 3
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 0
Statistikā ierakstīti trīs metieni. Hmmm, vai kāds no šiem metieniem bija tāds, pēc kura pār "Severstaļ" vārtsarga muguru lija auksti sviedri? Iemetienos mīnusos - 6 no 18 jeb 33%.

Ģirts Ankipāns
Spēles laiks: 13:32
Metieni: 2
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 0
Pāris reizes izkārtoja ērtus metienus Karsumam, taču bez reālas atdeves.

Lauris Dārziņš
Spēles laiks: 13:09
Metieni: 5
Punkti: 1+0
Soda minūtes: 0
Savainojums nav bijis tik nopietns, lai Dārziņš sasisto roku dakterētu nedēļām vai pat mēnešiem. Ar Lauri viss ir kārtībā un viņš ir atgriezies savā maiņā uz ceturto aizsūtot joprojām savu vietu neatradušo Mikušu. Jau trešajā minūtē nokļuva izdevīgā metiena situācijā, kuru viņam izkārtoja Rēdlihs. Savu otro iespēju Lauris garām nepalaida ar veiklu rokas kustību ievirzot ripu vārtu tālajā stūrī. Pēdējās piecās spēlēs, kurās piedalījies Dārziņš, rezultativitāte ir apskaužama - 3+3.

Broks Troters
Spēles laiks: 10:23
Metieni: 1
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 2
Šķita, ka pēc spēles ar Maskavas "Dinamo" Troters atvērsies uz ilgu laiku, bet nekā -nākamie divi mači pa nullēm. Sava vaina Trotera mazrezultativitātei jāuzņemas arī treneriem - šai maiņai 10 spēles minūtes ir stipri par maz.

Miķelis Rēdlihs
Spēles laiks: 10:05
Metieni: 0
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 0
Ja jāvērtē katrs uzbrucēju trijnieks atsevišķi, tad trešajā maiņā Miķelis bija vismazāk pamanāms. Dārziņš visvairāk, kaut kur pavīdēja Troters, bet Rēdlihs palika nemanāms.

Roberts Bukarts
Spēles laiks: 10:03
Metieni: 0
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 0
Spēles laiks neticami liels, taču sākot ar mača otro pusi ceturtā maiņa bija pavisam nemanāma.

Jurajs Mikušs
Spēles laiks: 8:55
Metieni: 1
Punkti: 1+0
Soda minūtes: 0
Šuplera manevriem vairs nav iespējams izsekot līdzi, kaut tie ir viegli prognozējami. Ja no ierindas tiks izsists (tfu, tfu, tfu) kāds no pirmās maiņas uzbrucējiem, tad nav grūti uzminēt, kurš aizstās savainoto. Kamēr Mikušs vazājas no vienas maiņas uz otru, tikmēr cietējs ir Džeriņš, kuram atkal jāsēž tribīnēs... Šuplers uz kādu laiku atkal var uzkāpt baltā zirga mugurā. Nav ko noliegt, skaistus vārtus guva Mikušs, bet lietas būtību tas nemaina.

Gints Meija
Spēles laiks: 9:23
Metieni: 2
Punkti: 0+0
Soda minūtes: 0


, 2010-10-20 21:16, pirms 14 gadiem
Trotera maiņa vienkārši lido pa laukumu un vērpj karuseļus pretinieku laukuma pusē. Ļoti patika kā spēlēja vismaz pirmo spēles pusi un spēles laiks ir pamaz priekš aktīvāko maiņu, bet šai maiņai īpaši nepatīk atstrādāt aizsardzību, kas ir diez gan būtiski.
, 2010-10-20 21:19, pirms 14 gadiem
Raksts un analīze tandencioza, galīgi garām. Par ko vaino vienu, otram to piedod. Man jau sen liekas, ka SC+ iz palikuši par dzeltano presi. Savā histēriskajā vēlmē nolikt Mikušu un Šupleru pie katras izdevības. Šoreiz nebija pie kā viņiem piesieties, bet tik un tā atrada. Ēriks Strauss ir savam uzvārdam atbilstošs putns. Negrib redzēt mūsējo spēlētāju kļūdas, un ir jau iepriekš izlēmis ko slavēt un kuru nopelt.
, 2010-10-20 21:28, pirms 14 gadiem
Man personīgi pēdējās spēlēs Meija sāk simpatizēt arvien vairāk un vairāk...
, 2010-10-20 23:03, pirms 14 gadiem
Ko viņi izdarīja?
Atbilde pasakāma ļoti īsā teikumā-pamatīgi aplauzās.
, 2010-10-20 23:25, pirms 14 gadiem
Man arī šķiet, ka Hartigana maiņai tiek dots pārāk liels spēles laiks, jo viņiem neiet. Ņiživijam vēl kaut kā, varbūt arī Surovijam, bet Hartigans - galīgi garām. Vienīgais ko viņš dara perfekti - tēlo un strīdas ar līnijtiesnešiem iemetienos.
, 2010-10-21 08:48, pirms 14 gadiem
tā ir taktika, vai stulbums...kāpēc nedot lielāku spēles laiku tai maiņai kurai spēle iet no rokas???
, 2010-10-22 10:50, pirms 14 gadiem
Mazliet ne pa teimai, bet tomēr!!!
Atcerēsimies kā aptuveni pirms pus gada 90% sportacentrs lietotāju gribēja sēdināt jauno kanādiešu puisi Patrīsu Kormjē aiz restēm par netūru spēli!
Paskaidrojiem man ar ko atšķīrās Karsuma noraidījums pēc savas neizmantotas izdevības(izņemot ar to ka nopietni necieta pretinieku spēlētājs)? Kāpēc neviens nebļauj tagad!?

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...