Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kāpēc neaizmainīja Biedriņu?

Kāpēc neaizmainīja Biedriņu?
Andris Biedriņš spēlē pret "Trail Blazers".
Foto: AP Photo

Pirms pāris dienām NBA beidzās spēlētāju klejošana no vienas komandas uz otru. Kā jau pierasts, tad pirms pāreju slēgšanas presē teju vai par katru spēlētāju varēja izlasīt spekulācijas par viņa turpmākās karjeras līkločiem. Pāreju kontekstā vietām tika pieminēts arī mūsu Andris Biediņš, taču viņš ir palicis tur, kur iesāka savas gaitas pasaules spēcīgākajā līgā.

Ja par tevi runā, ja par tevi raksta avīzēs, ja par tevi tiek baumots, ja par tevi katru trešo dienu tiek veidoti TV sižeti, tad vari būt drošs - par šo spēlētāju interese nav zudusi. Ne tikai esošajā komandā, bet arī konkurenti nav par tevi aizmirsuši. Pavisam nesen, pirms pāris sezonām, Andris Biedriņš tika locīts visos iespējamos veidos. Tas bija sezonā, kad "Warriors" sarakstīja pasaku grāmatu par iekļūšanu "play off". Šai komandai tas bija neraksturīgs varoņdarbs. Togad "Warriors" bija uz uzsēdies uz devītā viļņa un Oklenda berzēja rokas - beidzot komanda ir izlīdusi no mēslu bedres un pamazām sāk atpelnīties tie miljonu dolāri, kuri ieguldīti perspektīvajos spēlētājos. Nelsons katru otro teikumu pabeidza ar pavērsto skatienu gaišajā nākotnē - mums ir komanda, kura ir gatava nākamajiem varoņdarbiem liekot noprast, ka spēlēšanai izslēgšanas spēļu turnīrā jākļūst par ikdienu, bet NBA čempionu gredzeni ir tikai laika jautājums. Kārtīgu devu no saldajām amerikāņu slavas dziesmām saņēma arī Andris Biedriņš. "Warriors" vadība, ieskaitot Nelsonu, latvietī saskatīja asi, ap kuru vismaz nākamos piecus gados grozīsies visa komanda un jau tolaik neiztrūkstošajām runām par Biedriņa nokļūšanu citā komandā tika pateikts kategorisks nē. Lai citi nemaz nelūkojoties viņa virzienā. Bija rezultāti, arī individuālās statistika Andrim krājām pieklājīga radot iespaidu, ka tiek atpelnīts katrs dolārs no desmit miljonus vērtā kontrakta.

Kas mainījies kopš tās dienas? Biedriņš ir palicis savā vietā, Nelsons - savā, uz citām komandām aizsūtīts viens otrs saspēles vadītājs un komanda atgriezusies tur, kur tā bija pirms uzlekšanas augumā Dirkam Novickim un Dalasas "Mavericks". "Warriors" atradās vietā, par kuru NBA apskatnieki velta divdomīgas frāzes, vietā, par kuru sākuši smīnēt lielākā daļa Oklendas iedzīvotāju, vietā, kura piespiedusi runāt par iespējamo komandas pārcelšanu uz citu pilsētu. Visos šajos notikumos iepīts arī arī Biedriņš. Laiks, kad komandā ir bardaks un nav nekādu pazīmmu, ka notiks ģenerāltīrīšana, ir pateicīgs, lai pašam ķertos klāt pie slotas kāta un nedomājot par citiem, sakārtot savu tēlu NBA aprindās un darīt visu, lai spēlētāju pārejas laiku sagaidītu ar cerībām vinnēt superbingo.

Biedriņu gribējuši aizmainīt vairākkārt. Tikušas minētas pat komandas, kuras ir gatavas uzkraut savos plecos latvieša dolāru miljonu kaudzi, bet Andris joprojām ir tur, kur bija pirms gada, diviem, pieciem - "Warriors". Kāpēc tā, ja pavisam nesen par Andri runāja kā par vienu no centra spēlētājiem, kurš pietuvināts šīs līgas garāko vīru elitei? Kāpēc neviena komanda tā arī nav paņēmusi Biedriņu pie sevis? Iemesli var būt tikai divi: pārāk iespaidīga līguma summa, kura neatbilst laukumā parādītājam; Biedriņa spēle nav tā vērta, lai sauktu pie sevis kā potenciālo glābēju. Arī no "Warriors" nometnes vairs nav dzirdami nākotnes vārdi, kuros zīmīga loma ir atvēlēta latviešu spēlētājam un, ja pat izdemolētā komandā par to vairs nerunā, tad tu pamazām tiec aizmirsts. Arī spēles minūtes nav vairs tās, kad Biedriņš "double-double" vienu pie otra lika kā malku grēdā. Arī zobgalīgas piezīmes par latvieša padarīto laukumā kļūst spēlētājam arvien mazāk glaimojošas. Ja visapkārt komandai un spēlētājam izveidojies fons, par kuru parasti cilvēki staigā piesarkdami, tad ir tikai loģiski, ka pirms spēlētāju pārdošanas tirgus slēgšanas brīža tavs telefons ir mēms kā zivs. Tātad - tu nevienam neesi vajadzīgs!

Kāda ir morāle? Nekas šajā dzīvē nenotiek tāpat vien. Šaubos, vai Nelsons savu agrāko gadu favorītu apzināti marinē uz rezervistu soliņa un spēles laiku iedod tik cik melns aiz naga. Nelsons ir saticies ar vecuma nezūdošajām vērtībām, taču par pēdējo nelgu arī viņu nevajag uzskatīt. Biedriņam tiek 'ļauts spēlēt tik cik pats ir nopelnījis. Kā šo iespēju izmantojis pats Biedriņš arī nav noslēpums. Kāpēc Biedriņš ir kļuvis tik kūtrs, varam tikai nojaust, bet viens ir skaidrs - liela, ja ne noteicošā loma šajos notikumos ir tradicionālajām vasaras uzdzīvēm par kurām Latvijā nezina retais (arī ASV). Bez sekām šādas vaļības nemēdz palikt, bet viņa faniem jābūt gataviem lasīt rangus, kuros tiek aprakstīti NBA pārvērtētākie centra spēlētāji. 2009. gada rudenī Biedriņa vārds tajā jau paspēja pavīdēt un tikai Andrim pašam ir pa spēkam pierādīt pretējo.

 +27 [+] [-]

, 2010-02-20 11:49, pirms 14 gadiem
Ērika Strauss, tev pieejamā informācija nepārsniedz vidēja lietotāja info bagāžu- kādā sakarā tu runā par lietām, par kurām īsti neko nezini? Būsim patiesi, ne tu zini to virtuvi, ne tu zini, ko Biedriņš darīja vasarā (nešaubos, ka Privātās Dzīves un Kas Jauns abonementu tev sieva dāvina uz JG), nedz arī jebkad esi sapratis, kas un kā notiek GSW spēlēs zīmējumā! Arī šaubos, ka esi redzējis kaut 10% šīssezonas GSW spēles. Raksts vedina tikai uz vienu atziņu- gudri dir*t nav malku cirst!

  +7 [+] [-]

, 2010-02-20 12:04, pirms 14 gadiem
Un manuprat Oklahomas iedzivotajiem smagi pie vienas vietas tas Warriors... drizak jau Oklendas iedzivotaji varetu par kaut ko pardzivot

     [+] [-]

, 2010-02-20 12:10, pirms 14 gadiem
Kada sakara Oklahoma?Ir tak Oklenda!Ari par to, ka vins atpelna savu "desmitu miljonu ligumu" , bet par to laiku, par kuru raksts, par playoff sezonu, vinam nemaz nebija tads ligums!

  -1 [+] [-]

, 2010-02-20 12:11, pirms 14 gadiem
Ja nu zurnalistam nav 100% taisniba tad nu 99% gan,neviens dropmanis

  +5 [+] [-]

, 2010-02-20 12:17, pirms 14 gadiem
Jurchiks#2 rakstīja: Ērika Strauss, tev pieejamā informācija nepārsniedz vidēja lietotāja info bagāžu- kādā sakarā tu runā par lietām, par kurām īsti neko nezini? Būsim patiesi, ne tu zini to virtuvi, ne tu zini, ko Biedriņš darīja vasarā (nešaubos, ka Privātās Dzīves un Kas Jauns abonementu tev sieva dāvina uz JG), nedz arī jebkad esi sapratis, kas un kā notiek GSW spēlēs zīmējumā! Arī šaubos, ka esi redzējis kaut 10% šīssezonas GSW spēles. Raksts vedina tikai uz vienu atziņu- gudri dir*t nav malku cirst!
redz, interesants izvilkums no vienas viņa atbildes

"Ļoti atvainojos par kavēšanos.
GW gaitām līdzi sekoju virspusīgi, bet savs viedoklis ir... Ja reiz tiek runāts par to, ka komandu vajadzētu pārcelt uz citu pilsētu, tad ir nopietns iemesls domāt par to, ka tur kaut kas nav kārtībā. Kā šādās reizēs mēdz teikt, tad zivis pūst no galvas un ir aizdomas, ka šī galva ir Nelsons. Nav šaubu, ka šī sezona (arī iepriekšējā) ir pilnīgi garām, jeb ir norakstāma.
Par Biedriņu. Nekas šajā dzīvē nenotiek tāpat vien. Nevēlos norakstīt Biedriņu kā NBA spēlētāju, bet pieļauju, ka pagājušās vasaras notikumi ir atstājuši pēdas Andra meistarībā. Ar sportistu ir tāpat kā ar mašīnu - ja tu to nekopsi, tā agri vai vēlu sarūsēs un kāda tur vairs braukšana. Ļoti gribētos ticēt, ka Biedriņš vēl nav sarūsējis."

nu es pr lietām, kurām sekoju tikai virspusīgi maksas rakstus nedrukātu. bet nu tas tikai mans viedoklis, katrs dara tā, kā uzskata par pareizu.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-20 12:18, pirms 14 gadiem
Nu, ja biedriņu pērn lika top 5 centru sarakstā NBA, tad tagad jau drīz varētu likt top 5 regresējušo sarakstā!

Horfords, Gazols jaunākais Lopezs, Noa tie ir tikai pāris kas aizsteigušies priekšā!

Blače, Hiberts un citi drīz ar būs garām

bet nākošo sezonu, kārtīgi vasarā pastrādājot, BIedram ir iespējas atgriezties topā

jauni centra spēlētāji vienmēr ir kotējušies augstu un biedrs ir jauns 24 gadi tikai!!!

Darbs parādīs kurā virzienā viņš turpinās virzīties! ja Biedriņš ir formā savus status 10+12 viņš var iespēt bez problēmām!

  -2 [+] [-]

, 2010-02-20 12:26, pirms 14 gadiem
Jurchiks#2 rakstīja: Ērika Strauss, tev pieejamā informācija nepārsniedz vidēja lietotāja info bagāžu- kādā sakarā tu runā par lietām, par kurām īsti neko nezini? Būsim patiesi, ne tu zini to virtuvi, ne tu zini, ko Biedriņš darīja vasarā (nešaubos, ka Privātās Dzīves un Kas Jauns abonementu tev sieva dāvina uz JG), nedz arī jebkad esi sapratis, kas un kā notiek GSW spēlēs zīmējumā! Arī šaubos, ka esi redzējis kaut 10% šīssezonas GSW spēles. Raksts vedina tikai uz vienu atziņu- gudri dir*t nav malku cirst!
Tavs teksts arī tik nav vērts, nav dūmu dūmu bez uguns, pēdējā laikā par to arī viss liecina. Andža pats visu ir parādījis un pierādījis, tādēļ vari lekt pa vidu cik gibi.

  +3 [+] [-]

, 2010-02-20 12:34, pirms 14 gadiem
Induss rakstīja: Tavs teksts arī tik nav vērts, nav dūmu dūmu bez uguns, pēdējā laikā par to arī viss liecina. Andža pats visu ir parādījis un pierādījis, tādēļ vari lekt pa vidu cik gibi.
Ja tu izlasītu rūpīgi, es nevienā brīdī nerunāju par Andri. Man ir savs viedoklis, kas pārsvarā balstīts uz amīšū foruma cilvēku runāto, tev ir savs, bet tāpēc es nerakstu rakstus ar saliktiem pakārtotiem teikumiem, lai tikai izskatītos, ka es zinu vairāk nekā es patiesībā zinu. Par to ir runa, ne par ko citu.

  +9 [+] [-]

, 2010-02-20 12:35, pirms 14 gadiem
Tas ir jauk un interesant,ka Strauss Biedriņa šīssezonas vājajā startā iepin vasaru Latvijā. Nav svarīgi ne Nellija taktiskie zīmējumi,ne mikroklimats komandā,ne psiholoģiskā sagatavotība,bet gan kas cits,kas neveido noteicošo faktoru kopumu.Primitīviu un pilnīgi aplami secinājumi.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-20 13:06, pirms 14 gadiem
Jurchiks#2 rakstīja: Ērika Strauss, tev pieejamā informācija nepārsniedz vidēja lietotāja info bagāžu- kādā sakarā tu runā par lietām, par kurām īsti neko nezini? Būsim patiesi, ne tu zini to virtuvi, ne tu zini, ko Biedriņš darīja vasarā (nešaubos, ka Privātās Dzīves un Kas Jauns abonementu tev sieva dāvina uz JG), nedz arī jebkad esi sapratis, kas un kā notiek GSW spēlēs zīmējumā! Arī šaubos, ka esi redzējis kaut 10% šīssezonas GSW spēles. Raksts vedina tikai uz vienu atziņu- gudri dir*t nav malku cirst!
+1

jebkuram videejam sporta liidzjuteeejam kas intereseejas par NBA un veeljovariaak par Warriors/Biedrinja panaakumiem un probleemaam pilniigi viss bija zinaams un skaidrs.

Ja es pats shosezon tam visam taa nesekoju liidzi, tad shajaa rakstaa bija 0 jaunumu. Visu jau kaut kur biju redzeejis/lasiijis/dzirdeejis un ne jau sporta funkcionaaru kabinetos vai privaataas balliitees, bet gan visiem pieejamajaa interneta tiimeklii!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-02-20 13:32, pirms 14 gadiem
Manuprāt tās uzdzīves ir sekundāra lieta, kapēc viņš vēl ir gsw.
Primārā tomēr ir tas lielais līgums, kurš savulaik eiforijā tika piedāvāts Andrim ar domu, ka viņš turpinās progresēt. Un lai atbaidītu potenciālos ''noslaucējus'', tad šāds līgums BIJA jāparaksta.

Bet nu jā- notika tas, ko gsw īsti nevēlējās vai negaidīja- AB sāka strauji regresēt- it sevišķi soda metienos, kam Nelsons vienmēr ir piegriezis lielu vērību. Ne jau komandas biedri ir tie ļaunie, kuri nedod Andrim bumbu..visdrīzāk tās vnk ir Nelsona norādes, jo kamēr tu sodus met ar 10% ''precizitāti'', tad loģiski pretiniekam ir izdevīgi pret tevi pārkāpt noteikumus, jo tas gandrīz automātiski skaitās nosargāts grozs...

Mēs varam tikai minēt, kapēc Andra spēlē ir iestājies tāds kritums.
Varbūt tās ir vasaras uzdzīves sekas, varbūt tomēr pārdzīvotā trauma, varbūt Latvijas izlases laikos pamainītā sodu mešanas tehnika. Iemesli var būt dažādi, tapēc kaut kādus secinājumus nevajag izdarīt- mēs varam tikai un vienīgi MINĒT.

Lai vai kā- uzskatu, ka lai mēs laukumā atkal redzētu veco ''dubļu'' Andri, soda metieniem ir strauji jāuzlabojas. Tad arī aizies viss- tiks piespēlēta bumba, gūti grozi, palielināsies spēles laiks utt utjp.

Veiksmi!

     [+] [-]

, 2010-02-20 14:16, pirms 14 gadiem
Kautkāds sviests ne raksts... tā arī netika pie secinājuma, kapēc nav aizmainīts Biedriņš.

Tapēc ka liels līgums? Nu un, viņa līgums NBA standartiem nau nekas, tas ir vidējā līmenī...

Tapēc ka nav statistika? Kuru tad tas interesē, ASV presē Biedriņu vēljoprojām slavē. Viņi zin viņa potenciālu un zin, kā strādā Nelsons.

Viņš ir tik slikts, ka neviens neņem un pašiem ar nevajag, tapēc laukumā nelaiž? Tak paskaties kādreiz kādu GSW spēli, un sapratīsi, ka tā nelaišana galīgi nav atkarīga no Biedriņa snieguma. Vienalga cik samests, cik izcīnīts, viņš laukumā netiek turēts.

Tad man ir jautājums, ja jau viņš ir tik slikts, tad kapēc GSW pat viņu nevienam tā nopietni nepiedāvā? Kapēc paturēt lielu caurumu, kurš laukumā neatpelna savu līgumu? (Personīgi nedomāju, ka viņš tāds ir...) Viņu nevienam nevajag? Piemet klāt kādu aizsargu, Morovu, Vatsonu aizies ka nograb.

Tikai jautājums, kur GSW atradīs centra spēlētāju (īstu centru, nevis uzbrūkošo aizsargu, vai Ilgauska tipa spēlētāj, kurš pa āru vien ganās), kurš pieļaus, ka viņam netiek dota bumba un, ka viņu var stumdīt un raustīt, kur un kā vēlas ar vecuma marazmu slimojošs treneris?

Ja Andris nebūtu Latvietis (Kūtrs un piekāpīgs, ar letiņiemraksturīgu pašapziņu) viņš jau sen būtu aizgājis Džeksona, vai Haringtona pēdās (ar to domājot, ka uzstājīgi pieprasa maiņu)

     [+] [-]

, 2010-02-20 20:23, pirms 14 gadiem
Nelsons ir saticies ar vecuma nezūdošajām vērtībām....
--------

šitais labs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja