Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

K. Vecvagars: „Štombergs man vairāk uzticas”

Raivis Šveicars
Raivis Šveicars

K. Vecvagars: „Štombergs man vairāk uzticas”
Kaspars Vecvagars
Foto: zalgiris.lt

Kaspars Vecvagars ir vienīgais no latviešiem, kurš šobrīd spēlē Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā Eirolīgā. Ja sezonas sākumā viņa parādīšanās laukumā bija kā nelieli svētki, tad šodien tā jau ir kļuvusi par ikdienu. Diemžēl Kauņas “Žalgirim” Eirolīgas otrais posms iesācies ar trīs zaudējumiem pēc kārtas, arī Lietuvas čempionātā zaudēts saviem galvenajiem konkurentiem “Lietuvos rytas”. Arī vakar uzvara pār “TonyBet” nebija tik pārliecinoša, kā tika gaidīts. Kas notiek ar “Žalgiris”, ar latvieša lomu šajā komandā, SA+ uzzināja no pirmavota.

Kaspars pēc vakardienas uzvaras pār „TonyBet” pauda prieku par uzvaru: „Prieks, ka uzvarējām, jo spēle bija visai samocīta. Pēdējā ceturtdaļā saņēmāmies un novedām spēli līdz laimīgai uzvarai.” Runājot par vājo startu Eirolīgas otrajā kārtā, Kaspars pauž neapmierinātību, taču uzskata, ka nekas nav beidzies: „Sāpīgākais bija pēdējais zaudējums „Maccabi”. Spēle parādīja, ka mēs varam cīnīties ar jebkuru. Protams, pret tādiem smagsvariem kā „CSKA” no mums neprasa uzvaru par 100%, bet „Maccabi” un Minheni mēs varējām uzvarēt. Katrā ziņā rokas mēs netaisāmies nolaist. No cīņas par tikšanu nākamajā kārtā mēs neesam atteikušies. Jāuzvar pāris spēles un būsim atpakaļ.”

Kaspars atzīst, ka pēdējās spēlēs komandai klibo trīs punktu metienu precizitāte: „Metieni pēdējā laikā mums neiet. Vairāk strādājam pie fiziskās sagatavotības, jo kā zināms metiens sākas no kājām. Vienu dienu varam iemest, otru – nevaram, bet tas ļoti labi parāda mūsu potenciālu. Kad mēs sāksim trāpīt, tad mūs būs ļoti grūti apturēt.”

Pēdējā Eirolīgas spēlē, kurā “Žalgiris” zaudēja “Maccabi”, Vecvagars tika pie lielākā spēles laika šajā turnīrā (22:19 minūtes) un sasniedza personīgo rekordu rezultatīvajās piespēlēs (5). „Treneru uzticības palielināšanās ir treniņu rezultāts. Labi parādu sevi treniņos, smagi strādāju, un treneris dod man spēles minūtes. Protams, ja Džastinam Dentmonam spēle iet no rokas, tad treneris tur viņu ilgāk laukumā. Savukārt, ja viņam neiet, tad mēs ar Čižausku tiekam vairāk iesaistīti. Mums uzdevums ir vairāk „krampēt” aizsardzību, izmantojot savas izdevības arī uzbrukumā. Treneris novērtē visu, kas izdodas. Gribētos, lai tās minūtes laukumā būtu produktīvākas, bet pie tā jāstrādā. Esmu, protams, nedaudz pārsteigts, ka Eirolīgā tik daudz tieku spēlēt, bet tas nozīmē, ka treneris ir ar mani apmierināts un uzticas,” tā jaunais latviešu saspēles vadītājs par savu vietu komandā un augošo spēles laiku.

„Galvenais treneris Štombergs man patīk. Viņš man vairāk uzticas un par to ir tikai prieks. Kad sāks nākt uzvaras, tad būs vēl labāk, bet ir labi kā ir. Nav pamats sūdzēties. Visi pie viņa jūtas brīvāk, īpaši jaunie. Viņš ar lielu daļu no komandas jau bija strādājis gan kā trenera asistents tepat „Žalgirī”, gan arī ar jaunajiem Saboņa skolā. Viņš visus labi pazīst,” par galveno treneri Šauļu Štombergu atzinīgus vārdus saka Kaspars.

Kaspars arī atzīst, ka vadības nomaiņa Kauņas klubam ir nākusi tikai par labu: „Nomainījās vadība, un pie komandas stūres vairs nav tie, kas bija iepriekš. Trenera Zurosa atlaišana bija neliels pārsteigums, taču, ja kaut kas nav, tad acīmredzot ir jāizdara izmaiņas. Mēs esam pierādījuši, ka viss ir bijis pamatots, rezultāti ir gājuši uz augšu. Nekādi ultimāti no vadības puses nav izskanējuši, viņi saprot, ka rezultāts nebūs tik ātri, jo mēs vēl esam jauna komanda.”