Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

15. nedēļa: basketbola un motokrosa zīmē

15. nedēļa: basketbola un motokrosa zīmē
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Par emociju izvirdumiem gādāja Latvijas sieviešu čempionāta basketbolā fināla dalībnieces, bet patīkamu pārsteigumu Lielbritānijā pasaules čempionāta posmā motokrosā ar blakusvāģiem sagādāja jaunizveidotais Latvijas duets Māris Rupeiks un Kaspars Stupelis.

Piektdien (jāsaka, diemžēl) beidzās Latvijas 2009./2010. gada sezonas čempionāts basketbolā sievietēm. Diemžēl, jo tādas intrigas, spēles kvalitātes un negaidītu pavērsienu pārpilna fināla Latvijas basketbolā nav bijis vismaz kopš iepriekšējās gadu mijas, kad vīriešiem stiprākais tika noskaidrots Ventspils un broču duelī, ja ne kopš leģendārās „SWH/Brocēni” un „Bonus” divcīņas (atgādināšu, „SWH/Brocēni” toreiz atspēlējās no 1:3 deficīta).

„TTT – Rīga” un SK „Cēsis” duelis finālā tika gaidīts jau vismaz kopš tā ļembasta, kas gāja vaļā pēc tam, kad Cēsu klubs bija uzvarējis regulārajā turnīrā, bet lietuviešu sekmētās Baltijas līgas uzmešanas rezultātā dabūja vēl divas cīņas pret TTT, galu galā pēdējā spēlē pret sīvākajām konkurentēm zaudēdams ar nepieklājīgi lielu rezultātu un palikdams tikai otrais.

Finālsērija attaisnoja uz to liktās cerības – augstas kvalitātes spēle, kurā labāk jutās mājinieces, Krišjāņa Kļaviņa neordinārā rīcība ar treneru korpusa revīziju (Varim Krūmiņam pirms sezonas solot Latvijas čempionāta sudrabu, treneris solītāju droši vien aizsūtītu vismaz līdz ezeram, kur tobrīd neķeras), sabiedriskās domas ietekmēšana un, pats galvenais, saturīga spēle laukumā un cīņa par katru laukuma kvadrātcentimetru basketbolistu izpildījumā.

„Laimīgo lozi” izvilka „TTT – Rīga”, bet nedēļas sportistu nosaukums attiecas uz abu komandu basketbolistēm. Viņām „bravo”! Tāpat treneriem un klubiem, kam izdevās nokomplektēt Latvijas mērogiem lieliskas komandas! Veroties pēdējās spēles notikumos Rīgā, pieķēru sevi pie domas, ka par šo izrādi atšķirībā no šīs sezonas vīru rādītā es būtu ar mieru maksāt... Ja vēl tādu komandu kā Cēsīm un Rīgai Latvijas basketbolā būtu vairāk...

Svētdienas pievakarē patīkamas ziņas sasniedza Latviju arī no Lamanša otra krasta – Māris Rupeiks un Kaspars Stupelis, uzvarējuši pirmajā pasaules čempionāta posma braucienā, otrajā atveda 2. vietu, kas duetam nodrošināja pirmo kopīgo uzvaru posmā, atstājot aiz muguras pagājušā gada čempionus beļģi Jorisu Hendriksu un latvieti Kasparu Liepiņu, bet trešajā vietā – līderi kopvērtējumā septiņkārtējo pasaules čempionu Danielu Vilemsenu ar pārinieku Gertiju Eginku. Tagad Rupeiks ar Stupeli no viņiem atpaliek tikai trīs punktus.


, 2010-04-19 16:19, pirms 14 gadiem
Varim Krūmiņam pirms sezonas solot Latvijas čempionāta sudrabu, treneris solītāju droši vien aizsūtītu vismaz līdz ezeram, kur tobrīd neķeras

Izcila frāze
, 2010-04-19 16:20, pirms 14 gadiem
vismaz kads pozitivisms sajos grutajos prieks latvijas laikos
, 2010-04-19 21:45, pirms 14 gadiem
Laikam jau ne pēdējais treneris play-off laikā atstās savu darbu...

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...