Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Izlases treneris - ārzemnieks. LBS atkal brauc auzās?

Izlases treneris - ārzemnieks. LBS atkal brauc auzās?
Ķēstutis Kemzura un Edgars Šneps
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Sestdien Vācijā notika 2011. gada Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm kvalifikācija turnīra izloze, kurā tad arī kļuva zināmas mūsējo pretinieces cīņā par divām ceļazīmēm uz finālturnīru. Pretinieki ir uzzināti, taču joprojām nav zināms, kāda trenera vadībā notiks šī cīņa. Edgars Šneps pieļauj, ka tas varētu būt kāds ārzemnieks.

Sieviešu, tāpat kā vīriešu izlases trenerus vajadzēja nosaukt krietni agrāk, taču vēl joprojām nav īstas skaidrības, kuri tad būs šie drosmīgie, kas piekritīs vadīt abas nacionālās izlases. It kā lielāka skaidrība ir ar vīriem, kur pirms pāris dienām tika izvirzīta Aināra Bagatska kandidatūra, taču, kamēr viņš nav oficiāli apstiprināts, viņu kā kungu izlases galveno treneri "de facto" nevaram saukt. Viņš ir tikai un vienīgi nākamais kandidāts, jeb tieši tāds pats, kāds pirms viņa bija Gundars Vētra. Teorētiski ir iespējams, ka šodien, rīt vai pēc nedēļas ar Bagatski var notikt tieši tas pats, kas notika ar Vētru - viņam tiek piedāvāts vēl viena gada līgums ar "Enysei" un tas jau nozīmētu, ka augustā krievi Bagatskim var pieprasīt būt kopā ar komandu, jo tas ir laiks, kad tiek ielikti pamati nākamajai sezonai... Protams, tā ir tikai teorija, bet ar šādu scenāriju tomēr vajadzētu rēķināties...

Sieviešu izlases kontekstā nav tikts pat tik tālu. Nav pat bijis savs Vētra, kurš jau būtu pieņēmis LBS piedāvājumu, taču, atvainojiet, klubs piedāvāja jaunu darba līgumu vēl uz vienu sezonu. Šobrīd ir tikai Edgara Šnepa teiktais, ka kandidatūras tiek meklētas arī ārzemēs, parādot, ka basketbola savienība ir gatava iet to pašu eksperimentālo ceļu, ko paspējusi izdarīt ar vīriešu izlasi, jeb pārkāpt pašu pasludināto bausli iztikt tikai ar savējiem kadriem. Ar ko ir beigušies šie eksperimenti, nav jārakņājas dziļā vēsturē. Zinot, ka LBS rocība ir pieticīga, nojaušamas, ka augstas klases ārzemju speciālistu nav iespējams nolīgt. Tātad, palīgos tiks saukts kāda viduvējība un tā jau būs zīme, ka savienība noniecina pašu kadrus, jeb saprotamāk - neciena savus trenerus un ir gatava atkārtot tās kļūdas, kuras jau ir pieļāvuši hokejisti, futbolisti un arī paši basketbolisti. Kā šādās reizēs saka basketbola klasiķis Armands Krauliņš, tad ar algotņiem lielas uzvaras nav iespējams izcīnīt.

Treneri ārzemnieki Latvijas izlasēs

Nenads Traikovičs (basketbols)
Paldies serbu speciālistam par to, ka palīdzēja izlasei kvalificēties 2009. gada EČ finālturnīram, taču to pašu iepriekšējos gados bija iespējuši arī latviešu treneri. Vai tāpēc bija jāaicina ārzemnieks?

Kestutis Kemzura (basketbols)
Lietuviešu speciālista vadībā vīriešu izlase spēlēja 2009. gada EČ finālturnīrā un izdarīja to pašu, ko latviešu kolēģi iepriekšējos finālturnīros - nepārvarēja grupu turnīru. Vai tāpēc bija jāaicina ārzemnieks?

Kurts Lindstrēms (hokejs)
Trīs gadus nostrādāja par galveno treneri un izdarīja tieši to pašu, ko pirms viņa Haralds Vasiļjevs vai Leonīds Beresņevs. Vienreiz iekļuva ceturtdaļfinālā kopvērtējumā ieņemot septīto vietu, taču arī Vasiļjevam un Beresņevam arī bija septītās vietas. Vai tāpēc bija jāaicina ārzemnieks?

Pjotrs Vorobjovs (hokejs)
Ar izlasi nostrādāja nepilnus divus mēnešus un pasaules čempionātā, kurš notika Rīgā, palika desmitajā vietā. Vai tāpēc pēdējā brīdī izlasē bija jāmaina galvenais treneris?

Revazs Dzodzuašvili (futbols)
Gruzīna vadībā Latvija izbraukumā uzvarēja Grieķiju (2:1), gruzīna vadībā izlasē debitēja Māris Verpakovskis, taču viņa vadībā izlase pat nedomāja, ka var pacīnīties par iekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā. Vai tāpēc treneri jāmeklē ārzemēs?

Garijs Džonsons (futbols)
Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvija savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar Sanmarino un ne tuvu nepretendēja uz iekļūšanu finālturnīrā. Vai tāpēc bija jāaicina treneris no ārzemēm?

  +2 [+] [-]

, 2010-01-18 11:10, pirms 14 gadiem
Basketbolā noteikti nevajag ārzemnieku, labs variants tomēr būtu - Bagatskis pie vīriem un Vētra(?) pie sievām.

     [+] [-]

, 2010-01-18 11:12, pirms 14 gadiem
izskatas ka neviens no nosauktajiem arzemju treneriem nekadu labumu nav devis

  +7 [+] [-]

, 2010-01-18 11:15, pirms 14 gadiem
Lindstrēms bija labs, berseņevs savu 7o vietu ieguva ar znaroka beļavska un kerča palīdzību, tur aiz apmales košļeni košļāt varēja pilnīgi jebkurš, rezultāts būtu ne sliktāks, taču tie abi kāsieni usa(no 1-4 izvilkāk 4-4 un zaudējām 4-5) un italijai (vedot 4-1 zaudējām 4-5) ir uz beresņev a sirdsapziņas, tomēr tajā gadā izlase varēja arī par medaļām pacīnīties.

  +4 [+] [-]

, 2010-01-18 11:16, pirms 14 gadiem
nedaudz nepiekritīšu par Dzodzuašvili cik atceros Revaza vadībā Latvijas futbola izlase diezgan reāli pretendēja uz 2.vietu grupā. Pēc uzvaras pār Grieķiju izbraukumā izredzes nebūt nebija peļamas, bet divi niči jau Džosona vadībā pret Gruziju un Albāniju tās izdzēsa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-18 11:32, pirms 14 gadiem
rampa2 rakstīja: nedaudz nepiekritīšu par Dzodzuašvili cik atceros Revaza vadībā Latvijas futbola izlase diezgan reāli pretendēja uz 2.vietu grupā. Pēc uzvaras pār Grieķiju izbraukumā izredzes nebūt nebija peļamas, bet divi niči jau Džosona vadībā pret Gruziju un Albāniju tās izdzēsa.
Tieši tā! Tikai Revaza laikā spēlētais futbols gan nebija baudāms

  +1 [+] [-]

, 2010-01-18 11:35, pirms 14 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Tieši tā! Tikai Revaza laikā spēlētais futbols gan nebija baudāms
tur gan jāpiekrīt, bet kā pierādīja Džonsons, tajā laikā spēlētāju līmenis bija tāds, ka ar Revaza piedāvāto nebaudāmo spēli bija iespējami labāki rezultāti.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-18 11:50, pirms 14 gadiem
Lindrstrēmam var pateikties par Latvijas hokeja eiropeizāciju un noturēšnu elitē pēc paaudžu maiņas, Džonsonam par latviešu futbolistu iekārtošanu labās līgās (runā arī to, ka viņa laikā esot likti pamati sakarīgākai jauniešu futbola sistēmai).

Ko var prasīt no Vorobjova (un jebkura trennera), kuram tiek doti divi mēneši ar komandu?

Džodžuašvilli spēlēja tāda stila futbolu ko ar pieejamiem spēlētāju resursiem varēja spēlēt. Starkovs stāvēja blakus un mācījās.

Ko saviem asistentiem ir iemnācījuši basketbola ārzemnieki?

     [+] [-]

, 2010-01-18 12:40, pirms 14 gadiem
Par tiem komentāriem par ārzemju treneriem nepiekrītu, jo lielākā daļa no viņiem tomēr savu ieguldījumu ir devuši..

Par sieviešu izlases treneri gan jāpiekrīt - nav mums tik daudz naudas lai paņemtu augstas klases speciālistu, bet ja ņemam viduvējību, tad jau labāk mūsu pašu speciālisti. Manuprāt reālākie:

Nerips - varbūt nav lielas pieredzes, bet pēc tam kad viņš kļuva par galveno TTT/Rīga, komanda spēlē daudz sakarīgāk..

Otersons/Čukste - abus lieku kopā, tādēļ, ka labi speciālisti un sevi jau pie izlases stūres ar vaiksmīgiem rezultātiem ir pierādījuši, bet abiem ir arī viena problēma - laikam tomēr īsti līdz galam kopēju valodu ar meitenēm neatrada, jo bija daži iekšējie kašķīši..

     [+] [-]

, 2010-01-18 12:44, pirms 14 gadiem
Futbols ir neprognozējams, hokejā un basketbolā man šķiet ka nevajag lolot lielas ilūzijas un saprast savu spēju griestus un varbūt ka nav tik liela nozīme kāds treneris to vadīs,Es domāju ārzemju vai vietējais,

  -1 [+] [-]

, 2010-01-18 13:19, pirms 14 gadiem
Tak LBS vispār ir nožēlojams. Un, lai man piedod Šneps, bet viņš arī nožēlojams. Tā svārstība starp pilnīgi diametrāli pretējiem viedokļiem, nespēja atrast treneru kandidātus, nespēja savus lēmumus izskaidrot līdzjutējiem, Šneps nav savā vietā, kā funkcionārs viņš ir pilnīgi nederīgs.

Par treneri jābūt Galvanovskim un punkts. Vētra redz gaida līgumu, Bagatskis kaut ko vilcinās. Izlase nav nekāda jauna meitene ar kuru jāflirtē. Mēs, taču runājam PAR VALSTS NACIONĀLO BASKETBOLA KOMANDU, nevis par kaut kādu sētas klubiņu ar kuru var ampelēties, sak, ja nebūs nekas labāks tad varbūt jūs patrenēšu.

Par sieviešu izlases galveno treneri jābūt Zvirgzdiņam un punkts. LBS nespēja viņam samaksāt / viņu pierunāt ir nožēlojama. Pārējie kandidāti - Nerips, Otersons, Čukste. Jekburš no viņiem ir tik spējīgs, lai no Latvijas sieviešu izlases izdabūtu normu - izkļūt no grupas.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-18 13:41, pirms 14 gadiem
Gan jau ka Šneps kautko salaidīs galigi garām!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-18 16:25, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Tu laikam aizmirsi, ka Zvirgzdiņš pats demisionēja un skaidri pateica, ka izlasē vairs nestrādās!
Demisionēt nedaudz pārspīlēts jēdziens - viņam līgums ar LBS tāpat beidzās pēc čempionāta.

  +2 [+] [-]

, 2010-01-18 17:26, pirms 14 gadiem
Džonsona laikā sākās straujš futbolistu eksports uz labiem klubiem. Par to viņam liels paldies! Lindstrēms hokejam daudz deva, mainīja dažādas lietas pastāvošajā kārtībā, ieviesa jaunas vēsmas treniņprocesā utt. Bija daudz kuriozi, taču viņa uzaicināšana noteikti atmaksājās. Katrā ziņā daudzām atziņām Strausa rakstā nepiekrītu, rodas iespaids, ka viņa viedokis ir ļoti virspusējs, neidziļinoties līdz galam un raugoties no dažādiem aspektiem. Vēl es piebildīšu, ka arī negatīva pieredze ir pieredze.