Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Šampanietis vēl neatkorķēts

Šampanietis vēl neatkorķēts
No iekļūšanas Anglijas premjerlīgā Kasparu Gorkšu un "Reading" šķir vairs nieka četri punkti. Bet varbūt pat mazāk... Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Lai arī līdz aizsarga Kaspara Gorkša pārstāvētās "Reading" komandas iekļūšanai Anglijas premjerlīgā palicis pavisam maz, vēl pāragri apgalvot, ka darbiņš jau ir padarīts.

Lieki bilst, ka šobrīd viss ir vienīgi pašu "Reading" futbolistu rokās, jo viņi ir "Championship" līgas līderi ar triju punktu pārsvaru pār "Southampton" un sešu punktu pārsvaru pār "West Ham United". Taču lai nebūtu jāskatās pār plecu uz tuvākajiem sekotājiem, vispirms jāpaveic tas, kas ir atkarīgs no pašiem - atlikušajās trijās spēlēs jāizcīna vismaz četri punkti un ceļazīme uz premjerlīgu būs garantēta. Tātad nepieciešama viena uzvara un viens neizšķirts, un ar to pietiks, lai saglabātu vietu labāko divniekā, kas ir svarīgākais. Ja izdosies būt pirmajiem, tas būs kā ķīselis ar putukrējumu, taču šoreiz pietiktu arī ar ķīseli vien.

Lai arī šā brīža situācija to "neprasa", jābūt gataviem arī citiem ne tik labiem scenārijiem. Pafantazēsim, reizē cerot un ticot, ka fantāzijas nepiepildīsies. Ja "Reading" zaudēs visās trijās atlikušajās spēlēs, būs jācer, ka trešajā vietā esošā "West Ham United" atlikušajos mačos neizcīnīs vairāk par vienu uzvaru. Paļauties uz šādu scenāriju, protams, nebūtu prāta darbs, taču viss liecina, ka "West Ham United" šobrīd ir gatava cīņai, it kā tas būtu dzīvības un nāves jautājums. Iepriekšējā mačā ar 6:0 tika sakauta "Brighton", kas cīnās par vietu sešiniekā... Nākamās divas spēles "West Ham United" būs viesos pret "Bristol City" (šobrīd 21. vieta) un "Leicester City" (9.), bet pamatturnīru pabeigs mājās pret "Hull City" (10. vieta). "Reading" noteikti jābūt gatavam tam, ka "West Ham United" sezonu var pabeigt ar trijām uzvarām!

"Reading" nākamās divas spēles būs mājās pret "Nottingham Forest" (19.) un "Crystal Palace" (16.), bet pēdējais mačs - viesos pret "Birmingham City" (4.). Ja pirms pāris nedēļām Redingas komandas atlikušo spēļu kalendārs uz niknāko konkurentu fona nešķita diez ko pateicīgs, tad tagad gribas sacīt, ka aina ir gana labvēlīga. Nākamajām divām pretiniecēm nedraud nedz izkrišana - jānotiek brīnumam, lai "Nottingham Forest" izsētu septiņu punktu pārsvaru pār izkrišanas zonu, nedz paveras iespēja kāpt augstāk, tāpēc mobilizācija pēc tik garas sezonas arī vairs varētu nebūt visaugstākajā līmenī, ko joprojām nevar sacīt par Gorkšu un "Reading".

Taču, lai cik banāli tas neskanētu, sportā rezultātu un turpmāko notiku attīstību prognozēt ir ellīgi sarežģīti. Nevar izslēgt arī varbūtību, ka čempionāta finišā "Reading" un "West Ham United" ir vienāds punktu skaits. Tas notiktu tad, ja "Reading" atlikušajās trijās spēlēs vienreiz uzvarētu un divreiz zaudētu, vai arī trīsreiz cīnītos neizšķirti, bet "West Ham United" sezonu pabeigtu ar uzvaru sēriju. Ja tā notiks, talkā būs jāņem gūto un zaudēto vārtu starpība. Šādos gadījumos augstāk ierindojas komanda, kam lielāki "plusi". Šobrīd aina ir sekojoša - "Reading" ir +29, bet "West Ham United" +31. Bet, ja sezonas beigās arī šis rādītājs būs līdzīgs, augstāk ierindosies komanda, kas guvusi vairāk vārtu visās 46 spēlēs. Arī šajā aspektā šobrīd sekmīgāka ir "West Ham United" vienība (76), kamēr "Reading" guvusi par 10 vārtiem mazāk (66). Īsi sakot, "Reading" jādara viss, lai neļautu konkurentiem sevi panākt.

Visbēdīgākais scenārijs, protams, būtu gadījumā, ja "Reading" izslīdētu no labāko divnieka. Raugi, ieņemtu trešo vietu. Zemāk par to komanda nemaz nevar noslīdēt pat teorētiski. Taču tas nozīmētu pārspēles, kas ir pavisam nepateicīga lieta. Tāpēc jācer, ka "Reading" jau nākamajās divās mājas spēlēs izcīnīs vismaz četrus punktus, un visi pārējie scenāriji būs izmetami papīrgrozā. Bet varbūt punkts uz "i" tiks uzlikts jau otrdien, kad notiks 44. kārtas spēles. Ja "Reading" nezaudēs, bet "West Ham United" zaudēs, varēsim atkorķēt šampanieti!

  +9 [+] [-]

, 2012-04-17 09:07, pirms 12 gadiem
Atkorķēt šampanieti varēsim tikai tad, kad Gorkšs nospēlēs pilnu spēli Reading sastāvā Anglijas premjerlīgā!

  +3 [+] [-]

, 2012-04-17 09:25, pirms 12 gadiem
Ir kāds kurš ir izpētījis, cik daudzi ir tādi, kuri tiek uz PL, tad aiziet uz citu Championship klubu ar kuru nākamajā sezonā atkal tiek PL
Šāds statuss liek Gorkšu padarīt par ļoti pievilcīgu spēlētāju komandām, kuras grib tikt PL cerams, ka Reading mācīsies no QPR kļūdām

  +2 [+] [-]

, 2012-04-17 10:36, pirms 12 gadiem
mrPO rakstīja: Ir kāds kurš ir izpētījis, cik daudzi ir tādi, kuri tiek uz PL, tad aiziet uz citu Championship klubu ar kuru nākamajā sezonā atkal tiek PL
Šāds statuss liek Gorkšu padarīt par ļoti pievilcīgu spēlētāju komandām, kuras grib tikt PL cerams, ka Reading mācīsies no QPR kļūdām
bet varbūt Gorkšs varētu labu naudu pelnīt, sak', es garantēšu, ka jūs nākamgad tiekat Premjerlīgā, protams, par attiecīgu samaksu! (tāds kā Premjerlīgas iekļūšanas talismans...)