Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

MVP pret MVP, "Olympiacos" pret "Barcelona"

MVP pret MVP, "Olympiacos" pret "Barcelona"
Eirolīgas TOP'16 pirmās kārtas MVP Vasilis Spanulis
FOTO: www.leoforos.gr

Basketbola Eirolīgas TOP'16 turnīra trešā kārta sāksies agrāk kā ierasts. Jau šodien tiks aizvadīta viena spēle, kurā tiksies vēl šajā sezonā nevienu spēli nezaudējušais Madrides “Real” un otrā posma pārsteigums Minhenes “Bayern”, taču kārtas centrālā spēle būs rīt starp “Olympiacos” un “Barcelona”. Šīs spēles sākums plkst. 21.

Spēle, kas noslēdz tādu kā miniturnīru, kurā top-16 pirmajās trīs kārtās katra ar katru tiekas “Fenerbahce/Ulker”, “Olympiacos” un “Barcelona”. Un šis būs kā fināls, jo Turcijas pārstāvjus uzvarēja kā vieni, tā otri.

Divu pēdējo nedēļu MVP – Spanulis un Huertas, vienā arēnā un vienlaikus!

No visām 3.kārtas spēlēm šis ir pāris ar vislabāko kopējo bilanci (11-1 un 9-3).

Pēdējo piecu gadu laikā katra no komandām četrreiz iekļuvusi Final'4. Vēl vairāk, trijos no pēdējiem četriem eirolīgas turnīriem uzvarējuši vai nu “Olympiacos”, vai “Barcelona”! Nesenā pagātnē šīs komandas savā starpā spēlējušas gan finālā (2010.g.), gan pusfinālā (2011.g.). Pēdējā no minētajām spēlēm ļoti būtiskās lomās “Olympiacos” komandā bija Papanikolao un Dorsijs, kuri tagad ieradīsies Pirejā Barselonas formās.

Abas komandas ir spēkos līdzīgas, lieliski nokomplektētas un gatavas cīnīties par visaugstākajiem mērķiem. Atšķiras tikai „kustības virziens” pēdējā mēneša laikā. “Olympiacos” ir bijis pārāk daudz izmaiņu. Vispirms diskvalifikācijas Printezim un Begičam. Uzreiz pēc viņu atgriešanās - traumas Lo un Petvejam, kuru vietā tika piesaistīti jauni spēlētāji. Tas viss noteikti veicināja sagrāvi Milānā. Savā laukumā “Olympiacos”, protams, centīsies pierādīt, ka tā bija tikai nejaušība. “Barcelona” sezonu iesāka viduvēji un tagad uzņem apgriezienus. Spēlētāji, kas pēc ilgstošiem savainojumiem atsāka spēlēt decembrī - Lorbeks un Olesons, pagājušajā nedēļā aizvadīja savus līdz šim labākos mačus. Tiesa, Navarro varbūt nespēlēs arī šonedēļ.

Citās eirolīgas spēlēs šonedēļ:
“Real” - “Bayern” (15. janvārī plkst. 22). Šī būs pati pirmā tikšanās abām komandām, lai arī futbola līdzjutējiem varētu būt grūti tam noticēt. Šī ir arī vienīgā spēle 3.kārtā starp komandām ar perfektu bilanci (2-0) top-16. Unikāla ir “Real” uzvaru sērija – sezona jau gandrīz pusē, bet viņi joprojām nevienā turnīrā nav zaudējuši ne reizi. Ja izdosies pieveikt “Bayern”, tā būs jau 30. uzvara šosezon.

“EA7 Emporio Armani” - “Laboral Kutxa” (17. janvārī plkst. 21.30). Milāna pirms nedēļas izcīnīja vienu no iespaidīgākajām uzvarām kluba vēsturē, sagraujot čempionus “Olympiacos” un sagādājot viņiem pirmo zaudējumu eirolīgā kopš pagājušā gada aprīļa. Emocionālais stāvoklis komandā noteikti ir labs. Tagad priekšā nākamais izaicinājums, jo “Laboral Kutxa” līdz šim uzvarējuši visās 4 savstarpējās spēlēs. Ko pierādīt, būs arī viesiem – viņu treneris Skariolo divas iepriekšējās sezonas strādāja Milānā, bet gaidītos panākumus tā arī neguva.

“Galatasaray” - “Lokomotiv” (16. janvārī plkst. 21.45). Par spīti neveiksmīgam startam top-16 (abām 0-2), šīs ir komandas, kuras reāli pretendē uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Savstarpējā cīņā var būt svarīga pat punktu starpība, jo bez pēkšņa krituma “Real”, CSKA vai “Maccabi” sniegumā, “brīva” paliek tikai viena vieta F grupā. Turklāt pirms diviem gadiem, kad “Galatasaray” pirmoreiz iekļuva top-16, tieši negatīva punktu attiecība savstarpējās spēlēs pret “Olympiacos” neļāva viņiem tikt tālāk. Interesanti arī, ka visas trīs Turcijas komandas pagaidām ir bez uzvarām top-16!