Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Madara Līduma un konkurentes

Madara Līduma un konkurentes
Madara Līduma
Foto: Matt Murray
23:00
Vankūvera 2010, OS-Biatlons (Sievietes), 7,5km sprints
Magdalena Neuner
3.50
Helena Jonsson
4.50
Anna Carin Olofsson
7.50
Madara Līduma
100.00

Pirms četriem gadiem Turīnā olimpisko spēļu debitante Madara Līduma pārsteidza sevi (varbūt mazākā mērā) un konkurentus. Startējot trīs individuālajās distancēs, visās tika iebraukts labāko 30 pulkā augstāko vietu izcīnot 15km distancē (10. vieta). Arī sprintā, kur kapiņš notiek par sekundes desmitdaļām un par katru metru, Madaras iespētais bija cienījams - 28. vieta. Tieši ar sieviešu sprinta sacensībām tiks atklātas biatlonistu sacensības un, lai arī no Madaras neviens medaļas nepieprasa, labvēlīgu apstākļu sakritību gadījumā iespējami visādi brīnumi.

Madara Līduma (Latvija)
Dzimusi: 1982. gada 10. augustā
Personīgie sasniegumi

Augstvērtīgākais sasniegums sasniegts tieši olimpiskajās spēlēs, kad pirms četriem gadiem Turīnā 15km distancē izcīnīja augsto desmito vietu. Teju katrā sezonā, tieši pašos svarīgākajos mačos Madarai kādā no distancēm izdodas iekārtoties ap desmito vietu. 2007. gada pasaules čempionātā 15. vieta 15km, pēc gada - 11. vieta sprintā. Pavisam divpadsmit reizes bijusi labāko divdesmitniekā.
2010. gada sezona
Šogad pasaules kausa posmos bijušas sešas sprinta distancēs un tieši pusē no tiem iebraukts punktos. Sprinta pasaules ranga kopvērtējumā ar 33 punktiem Madarai dod 49. vietu, bet vēl atlikušas četras ieskaites distances.

Katija Vilhelma (Vācija)
Dzimusi: 1976. gada 2. augustā
Personīgie sasniegumi

Vācijas izlases pieredzējušākā un panākumiem bagātākā. Olimpiskajās spēlēs vien izcīnītas sešas medaļas un visās iespējamajās distancēs. Turīnā zelts izcīnīts iedzīšanā, Soltleiksitijā - sprintā un stafetē. Sudrabs masu startā un stafetē (Turīnā) un 2002. gadā iedzīšanā. Vēl Vilhelmas medaļu lādītē ir 13 pasaules čempionātu godalgas - piecas zelta un pa četrām sudraba un bronzas medaļām. 2006. gadu pabeidza kā pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāja un vēl trīs sezonās kopvērtējumā bijusi trešā (2005., 2007., 2009.). Savās pirmajās olimpiskajās spēlēs 1998. gadā Nagano startēja slēpošanas izlases sastāvā stafetē izcīnot septīto vietu. Kā slēpotāja startējusi arī divos pasaules čempionātos, taču bez ievērības cienīgiem panākumiem.
2010. gada sezona
Pēc sešiem posmiem pasaules kausa sprintā līdere. Interesanti, ka Vilhelma nav uzvarējusi nevienā posmā nav nav pat bijusi labāko trijniekā un tikai pusē no distancēm finišējusi labāko sešiniekā.

Anna Karina Olofsone-Zideka (Zviedrija)
Dzimusi: 1973. gada 1. aprīlī
Personīgie sasniegumi

Otrās olimpiskās spēles. 2002. gadā Soltleiksitijā Olofsone-Zideka startēja kā slēpotāja labāko rezultātu uzrādot 15km brīvā stila distancē (30. vieta). Pēc četriem gadiem Turīnā ieradās jau kā biatloniste un mājās pārradās kā olimpiskā čempione masu startā un kā vicečempione sprintā. Arī pasaules čempionātos šis tas izcīnīts. Zelts jauktajā stafetē (2007), sudrabs sprintā (2007) un jauktajā stafetē (2009), kā arī bronza iedzīšanā (2007). Karjeras laikā pasaules kausa posmos izcīnītas 11 uzvaras (dažādās distancēs).
2010. gada sezona
Pasaules kausā sprintā tikai par vienu punktu atpaliek no līderes Katijas Vilhelmas. Būtu arī pirmā vieta, taču pēdējā posmā Antholcā Olofsone-Zideka nepiedalījās. Divas reizes bijusi labāko trijniekā un abas - pirmā.

Helēna Jonsone (Zviedrija)
Dzimusi: 1984. gada 6. septembrī
Personīgie sasniegumi.

Jonsone pirmo reizi pasaules biatlona apritē parādījās tikai 2005. gada sezonā un nepaspēja ielēkt Turīnas sastāvā. Toties Vankūverā būs viena no galvenajām favorītēm uz uzvaru sprintā. Pēdējo gadu laikā paspējusi kļūt par divkārtējo pasaules čempioni: 2009. gadā uzvarēja 10km iedzīšanā, bet 2007. gadā jauktajā stafetē. Tāpat Jonsones kolekcijā vēl ir pa pasaules sudrabam un bronzai (abi 2009. gadā). Nepilnu piecu gadu laikā pasaules kausa posmos izcīnījusi deviņas uzvaras, septiņas reizes bijusi otrā, vēl piecas reizes - trešā.
2010. gada sezona
Šogad startējusi piecās (no sešām) sprinta distancēm kopvērtējumā no Vilhelmas atpaliekot par diviem punktiem, no Olofsones-Zidekas - tikai vienu. Divos posmos finišējusi otrajā vietā, vienā - ceturtajā.

Olga Medvedceva (Krievija)
Dzimusi: 1975. gada 7. jūlijā
Personīgie sasniegumi

Vispirms jāatceras viņas iepriekšējais uzvārds, kurš tomēr ir krietni pazīstamāks - Piļeva. 2002. gada olimpiādē izcīnīja divas medaļas - zeltu 10 km iedzīšanā un bronzu stafetē. Arī Turīnā Medvedceva tika pie medaļas (sudrabs 15 km), taču ar dopinga palīdzību. Protams, ka pēc dopinga analīžu veikšanas sportistei tika atņemta šī medaļa un uz diviem gadiem bija jāaizmirst par lielo sportu. Pirms krieviete tika pieķerta dopinga lietošanā, Medvedceva (Piļeva) paspēja savākt krietnu daudzumu pasaules čempionātu zeltu - sešas (dažādās disciplīnās).
2010. gada sezona
Šogad Medvedceva startējusi pieklājīgi un pirms olimpiskajām spēlēm pasaules kausā sprintā ieņem augsto piekto vietu. Pie uzvarām atsevišķos posmos nav tikusi, taču divas reizes finišējusi otrā.

Simona Hausvalde (Vācija)
Dzimusi: 1979. gada 3. maijā
Personīgie sasniegumi

Olimpisko spēļu debitante. Pagājušajā gadā pasaules čempionātā kļuva par vicečempioni sprintā, kā arī jauktajā stafetē izcīnīja bronzu. Vēl agrāk - 2003. un 2004. gadā stafetē izcīnījusi vēl divas trešās vietas. Pasaules kausa posmos izcīnījusi sešas uzvaras, taču individuālajās distancēs pirmais panākums tika sagaidīts tikai 2008. gadā, kad Hausvalde palika nepārspēta sprintā.
2010. gada sezona
Sezonas sākums bija pagalam neveiksmīgs - pirmajā posmā Esterzundā Hausvalde palika bez ieskaites punktiem, bet ceturtajā posmā uzvarēja. PK kopvērtējumā piektā vieta.

Sandrīne Beilī (Francija)
Dzimusi: 1979. gada 25. novembrī
Personīgie sasniegumi

Lielajos mačos izcīnījusi deviņas medaļas. Vērtīgākā no tām olimpiskā bronza stafetē Turīonā. Vienu reizi kļuvusi par pasaules čempioni - 2003. gadā 10km iedzīšanā. Divkārtējā vicečempione (abas reizes 2007. gadā, abas - stafetēs). No piecām bronzas medaļām tikai divas ir individuālajās disciplīnās - 2003. un 2004. gadā 12,5 km masu startā. Pasaules kausos sekmīgākā bijusi 2005. gada sezona, kad Beilī uzvarēja kopējā ieskaitē un iedzīšanā.
2010. gada sezona
Sprintā tikai vienu reizi izdevies iekļūt labāko trijniekā (pēdējā posmā Antholcā).

Svetlana Sļepcova (Krievija)
Dzimusi: 1986. gada 31. jūlijā
Personīgie sasniegumi

Trīskārtējā pasaules čempione junioriem. Pieaugušo konkurencē pagaidām atzīmējusies ar divām medaļām un abām - stafetēs. 2009. gada pasaules čempionātā tika izcīnīts zelts, bet 2008. gadā jauktajā stafetē - bronza.
2010. gada sezona
Visos sešos PK posmos izcīnījusi punktus. Posmā Pokļukā finišēja pirmā.

Magdalēna Noinere (Vācija)
Dzimusi: 1987. gada 9. februārī
Personīgie sasniegumi

No 2004. līdz 2006. gadam piecas reizes kļuva par pasaules čempioni junioriem. Pasaules kausos debitēja 2007. gada janvārī, bet mēnesi vēlāk pasaules čempionātā pieaugušajiem izcīnīja trīs zelta medaļas. 2008. gadā izcīnīja pirmo vietu pasaules kausa absolūtajā ieskaitē kļūstot par jaunāko biatlonisti (21 gadu vecumā), kurai tas bijis pa spēkam. Vēl 2008. gadā Noinerei trīs pasaules čempionāta zelti kļūstot par visjaunāko sportisti biatlona vēsturē, kura kļuvusi par seškārtējo pasaules čempioni.
2010. gada sezona
Startējusi tikai četros PK posmos un trijos no tiem kāpusi uz pjedestāla. Pēdējā pksmā Antholcā uzvarēja, iepriekš Pokļukā un Rūpoldingā finišēja trešā.

Andrea Henkele (Vācija)
Dzimusi: 1977. gada 10. decembrī
Personīgie sasniegumi

Divkāretējā olimpiskā čempione - 2002. gadā Soltleikā uzvarēja 15 km individuālajā braucienā un stafetē. 2006. gada olimpiskā vicečempione stafetē. Pasaules čempionātos izcīnītas sešas zelta, četras sudraba un viena bronzas medaļa. Pasaules kausos uzvarējusi 18 reižu. 2007. gada PK kopvērtējuma uzvarētāja.
2010. gada sezona
PK kopvērtējumā ieņem 12. vietu. Tikai pēdējā posmā tika pie godalgas (otrā vieta). Savukārt posmā Pokļukā palika bez punktiem.

SA+ komentārs
Uzvarētāja var būt ikviena no pieminētajām sportistēm un tikpat labi arī kāda cita, kura šogad neko īpašu nav parādījusi. Konkurence solās būtu ļoti nežēlīga un ļoti iespējams, ka spēļu rīkotājiem no saviem rezerves krājumiem vajadzēs pasmelt kādu medaļu vairāk kas notiek gadījumos, kad diviem sportistiem izdodas uzrādīt pilnīgi vienādu laiku. Sešos PK posmos pie uzvaras tikušas piecas biatlonistes, uz goda pjedestāla stāvējušas 13... Diemžēl ne reizi pjedestālam pat nepietuvojās neviena no latvietēm. Arī Vankūverā no Madaras Līdumas neviens negaida uzvaru, taču kāds patīkams pārsteigums nenāktu par sliktu. Līdzīgi, kā tas bija Turīnā.

  -2 [+] [-]

, 2010-02-13 14:59, pirms 14 gadiem
Līduma ha ha da labākajā gadījumā 3 kļūdas šautuvē un vieta starp labākajām 50. Par pārējām 3 vispār nav ko runāt, nebūs brīnums ja pārējās 3 būs starp pēdējām 10!

  -1 [+] [-]

, 2010-02-13 17:23, pirms 14 gadiem
Par trim pārējām biatlonistēm ir atsevišķs stāsts. cerams, ka kāda pārsteigs. Domāju, ka Madara finišēs 19.vietā sprintā!
pieminiet manus vārdus!