Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vedīs "Baronu" uz tiesu

Vedīs "Baronu" uz tiesu
Ingus Bankevics šobrīd nožēlo, ka uzticējies...
Foto: Mārtiņš Sīlis

"Ja tev šādi uzliek mīksto un attieksme ir apmēram tāda "pat uzdrošinies te kaut ko sprēgāt" - nu, tad es arī neredzu vajadzību pa draugam," ne aiz laba prāta kareivīgi šobrīd noskaņots Ingus Bankevics. No "Barona" spēlētājiem, kas joprojām nav saņēmuši nopelnīto naudu par pagājušās sezonas pēdējiem mēnešiem, viņš ir vienīgais, kas apņēmies taisnību meklēt tiesā.

Atgādināsim, neatradis savu vietu "Ventspils" komandas rotācijā, Bankevics uz "Baronu" pārcēlās pagājušās ziemas beigās, un divkārtējo Latvijas čempionu rindās nospēlēja trīs mēnešus - no marta pirmās uzvaras pār "Turību" līdz 17. maija pēdējam zaudējumam pret Liepāju. Kā izrādās, apsolīto algu klubs Ingum samaksāja tikai par pirmo no mēnešiem - par martu. Aprīlis un maijs palicis solījumu līmenī, un ne tikai viņam vien - tieši tāpat arī visiem pārējiem "Barona" spēlētājiem. "Nevienam algas kontā skatījies neesmu, taču zinu, ka par aprīli un maiju nav samaksāts praktiski nevienam. Dažiem, šķiet, kaut kāds nieks par aprīli - apmēram astotā daļa," zina stāstīt spēlētājs. "Viens no amerikāņiem [Devins Svītnijs] visu saprata ātrāk - tāpēc jau uz play-off laiku jau aizbrauca prom. Vai nu kāds viņam pačukstēja, vai aģents nojauta, taču džeks vienu dienu pateica - ja tāda tā lieta, tad es braucu mājās. Pirmās runas par naudas lietām tobrīd jau bija izskanējušas."

Līdz šim visi mēģinājumi griezties klubā un personiski pie tā direktora Jāņa Pormaļa nav raduši dzirdīgas ausis. "Klusums," atzīst spēlētājs. Tāpēc arī tika pieņemts lēmums noalgot juristu, un risināt lietu mazliet citādāk - jau nopietnāk. "Pagaidām prasība vēl nav tiesā - līdz rītdienai klubam vēl dots termiņš paskaidrot, kāpēc nauda nav izmaksāta. Ja atbildes nebūs - un līdz šim visas vēstules un prasījumi no kluba puses ir ignorēti -, tad gan iesim uz tiesu. Esmu nolēmis - lai gan liela iespēja, ka viss beigsies bez rezultāta, es cīnīšos. Mums bija līgums, un es savu daļu izpildīju. Pat, ja arī neko nedabūšu, vismaz parādīšu, ka gluži ar pliku roku neesmu ņemams, un par spēlētājiem ņirgāties nevajadzētu," savus apsvērumus atklāj Ingus. Turklāt viņš uzsver - ne jau nauda šobrīd svarīgākais, bet kluba vīsdegunīgā attieksme. "Man pietiktu kaut vai ar cilvēcisku attieksmi! Mēģinātu kaut pa desmit latiem samaksāt. Kaut vai vienreiz normāli atbildētu - jā, atzīstam problēmu, taču šobrīd nav naudas, un samaksāsim, kad būs. Taču līdz šim labākais, kas izskanējis - nu, paskatīsimies, kā rudenī būs ar sponsoriem. Ja būs, tad varbūt kaut ko, ja ne - nu tad ne... Ja tev šādi uzliek mīksto un attieksme ir apmēram tāda "pat uzdrošinies te kaut ko sprēgāt" - nu, tad es arī neredzu vajadzību pa draugam..."

Šobrīd gan Bankevics ir vienīgais no piešmauktajiem, kurš atrotījis piedurknes cīnīties pa nopietnam. "Saprotams, ka ar šo soli nekad "Baronā" vairs nespēlēšu... Mani tas neaptur, bet citiem čaļiem varbūt citādāk. Prasīju, vai vēl kāds nāks ar mani. Čaļi teica, ka gribētu, taču, ja nu kādreiz kaut kas - vairs nebūs atkāpšanās ceļa... Kādam varbūt arī vēl kādas citas lietas ar Ivo, ne tikai basketbols. Tā nu sanāk, ka esmu vienīgais kareivis, kas cīnās," skumji secina Ingus. Ar juristu vienojušies - savu honorāru viņš paņems tikai gadījumā, ja uzvarēs lietu un izdosies piedzīt kādu naudu - neizmaksātās algas un varbūt soda procentus. Objektīvi vērtējot, lielu cerību nav - zinot, ka "Baronam" šogad varētu būt ambīcijas spēlēt tikai LBL otrajā divīzijā, nav izslēgts, ka parādās pavisam "jauns" klubs, kas priekšgājēja saistības nepazīst. Bankevics atzīst, ka par to kā par reālu scenāriju pabrīdinājis arī jurists. Diezgan kutelīgs jautājums arī LBL direktoram - zinot, ka šis nav vienīgais precedents Latvijas klubos.

"Nesmukākais jau tas, ka "Barons" man paši zvanīja un pārliecināja, lai nāku un spēlēju - būšot iespējas, alga, bonusi. Galu galā, man ar "Ventspili" tobrīd bija līgums, un tik viegli tos lauzt nemaz nevar. Taču, ja man zvana tik liels cilvēks kā Ivo, un pats aicina, lai nāku spēlēt un pats visu apsola, likās - nu, labi, ja patiešām ir tāda interese. Pateicu Ventspilij "paldies" un gāju. Beigās sanāk, ka, mūkot no vilka, uzskrēju lācim..." par neapskaužamo situāciju spēj pasmaidīt pats basketbolists. "Mani jau brīdināja, dažādus stāstus par klubu biju dzirdējis. Bet vienmēr jau liekas, ka ar mani tas nenotiks - gan jau kaut kas mainījies un viss būs cilvēciski. Kā redzams, mainījies nav nekas..." Šobrīd Bankevics trenējas pie Gunta Endzeļa Ķeizermežā un gaida labas ziņas no aģenta. Cik labas ziņas būs no tiesas - par to pagaidām pārliecības nav. "Nezinu, kāds būs iznākums. Bet es cīnīšos, un ceru uz to labāko."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2011-08-11 18:52, pirms 13 gadiem
Ko var gribēt no komandas, kur pie vadības stūres ir džeki ar buldozera izglītību...

 +17 [+] [-]

, 2011-08-11 19:03, pirms 13 gadiem
nu ko, Zonne, biji lielākais bļāvējs, ka ASK esot virtuāls budžets , a kas tad pašam? Drīz nebūs neviena latviešu spēlētāja, kurš būs gatavs spēlēt pie Zonnes (atskaitot paša dēlu), jo pārējos būs paguvis piečakarēt (arī trenerus, arī Arēnu Rīga, cik atceros...).

  -2 [+] [-]

, 2011-08-11 19:03, pirms 13 gadiem
Vai tad ar pātagu visus aizdzina uz Baronu? Būs aitas, cirpēji atradīsies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2011-08-11 19:23, pirms 13 gadiem
nu ja ask bija grutak dabut rokaa to vaditajus patiesos, tad nu baronam tur elementari pakart tos rūķus aiz olām

  +7 [+] [-]

, 2011-08-11 19:42, pirms 13 gadiem
Tulit Barons klus par Balonu un neticas ka LMT/Okarte kaut ko pec sada vairs sponsores...citadi bus Mazsalacas Meteorits 2

     [+] [-]

, 2011-08-11 22:43, pirms 13 gadiem
malacis, ka cīnās un neklusē! cerams arī izdosies iekļūt kādā sakarīgā komandā un atgriezties izlasē

  +5 [+] [-]

, 2011-08-12 08:58, pirms 13 gadiem
Man jau liekas, ka LBL vadībai nedrīkstētu ļaut spēlēt Barona vai citam tā vadības veidotam klubam pat 9.līgā... Tāda kārtība ir visā pasaulē - ir parādsaistības - nespēlē čempionātā. Janu vienīgi tikai jaunais direktors nav draugos ar šiem...