Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Ar labu nakti, Raiti!

Ar labu nakti, Raiti!
Turpinājums sekos!
Foto: www.edmontonjournal.com

Visticamāk, ka šādu un līdzīgas frāzes dažādās valodās, gluži kā vairums cilvēku pasaulē, arī Raitis ir pieradis dzirdēt pirms došanās gulēt. Tomēr jaunās NHL sezonas atklāšanas spēlē Raitis tika noguldīts un aizsūtīts atpūsties nevis gultā, bet uz ledus un krietni nesaudzīgākā veidā.

Piekritīsiet, NHL laukumos vēl nebija nācies redzēt, ka kādam no Raita sparingpartneriem izdotos tik veiksmīgi nokontrolēt latviešu Goliātu un pat noguldīt viņu uz dēļiem (ledus), pārliecinoši nokautējot. Tāpēc ir vērts paskatīties sīkāk, kas tad tas ir par spēka mitriķi, kam izdevās tik salīdzinoši viegli tikt galā ar Raiti Ivanānu, hokejistu, kura biceps ir lielāks par vairuma cilvēku kāju muskuļiem.

Stiprinieka vārds ir Stīvs Makintairs (Steve Macintyre). Savos 30 gados pēc dažādām ziņām ir uzkrājis 113-120 kg dzīvsvaru un sasniedzis 196cm augstumus. Salīdzinoši Ivanāns ir par gadu vecāks (31), vieglāks (~109 kg) un arī īsāks (193cm). Tomēr varam secināt, ka pēc parametriem abi censoņi ir viens otra cienīgi. Izrādās, ka biedējošais izskats nav vienīgais, kas abus vieno - gan Ivanāns, gan Makintairs ir veikuši ļoti līdzīgu ceļu, lai nonāktu uz NHL ledus. Neviens no viņiem nav bijuši draftēti kādā NHL klubā, attiecīgi abiem bija nepieciešama ļoti liela pacietība, darba spējas un cīņas spars, lai caur Ziemeļamerikas zemākajām līgām izlauztu ceļu uz hokeja Meku. Makintairs cīnījās septiņas sezonas, kamēr Ivanānam bija jāpaciešas par gadu ilgāk – 8 sezonas. NHL laukumos ilgāku laiku ir pavadījis Raitis, viņam aiz muguras četras sezonas „Kings” sastāvā (pluss četras spēlēs „Canadiens”), Makintairam šī ir trešā sezona, iepriekš spēlējis „Oilers” un „Panthers”.

Raitis IvanānsStīvs Makintairs
Vecums3130
Augums193196
Svars~109113-120
Sezonas zemākajās līgās87
Sezonas NHL42

Makintairs kopumā NHL regulāro sezonu ietvaros, pēc hockeyfights.com ziņām, ir aizvadījis vienpadsmit cīņas, no kurām, portāla balsojumā, par uzvarētāju ir atzīts astoņās, neizšķirts vienā cīņā un zaudējumi tikai divās cīņās. Raita kautiņu statistika ir krietni vien iespaidīgāka, kopumā laukumā Ivanāns dūru cīņās piedalījies 55 reizes, no kurām, portāla apmeklētāju novērtējumā, uzvarējis 26, zaudējis 15, neizšķirts fiksēts 14 reizes. Līdz pat šai sezonai NHL laukumos Ivanāna un Makintaira ceļi nebija krustojušies, tomēr šosezon abi paspējuši jau aizvadīt divas cīņas, vienu pirms sezonas spēlē un vienu, jau aprakstīto, Ivanānam ļoti neveiksmīgo, cīņu sezonas atklāšanas spēlē. Arī pirms sezonas spēles cīniņā krietni pārliecinošāks bija Makintairs un uzvarēja, tā teikt, pēc punktiem.

Raitis IvanānsStīvs Makintairs
Cīņas NHL5511
Uzvaras268
Neizšķirts141
Zaudējumi152
Uzvaru %47%72%

Makintairs ir spilgti sevi pieteicis un NHL dūru cīņu cienītāji jau izvirza viņu kā vienu no galvenajiem pretendentiem uz šīs sezonas smagsvaru čempiona titulu. Sezonas sākums arī sola izaicinājumu Raitim, jo „Oilers” un „Flames” atrodas vienā divīzijā, proti, šosezon savā starpā tiksies vēl piecās spēles, tuvākā jau 16.oktobrī Kalgari. Līdzjutēji jau steidz izteikt līdzjūtību Ivanānam, ka viņu sagaida gara un smaga sezona. Jādomā, jau tuvākajā laikā redzēsim turpinājumu šai divcīņai un, ļoti iespējams, vairākās sērijās. Ivanānam ātri jāatgūst veselība, spēks un psiholoģiskā pārliecība, jo ir skaidrs, ka, ja Ivanāns būs pie labas veselības un tiks laukumā, tad viņam jau 16.oktobrī būs ne tikai jābūt psiholoģiski gatavam stāties pretim Makintairam, bet arī fiziski gatavam uz revanšu. Arī citi konkurenti pārējās komandās nesnauž un vēlēsies izmantot Ivanāna vājuma brīdi, bet jādomā, ka nākamreiz Raitis būs tas, kurš novēlēs – „Ar labu nakti!”.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-10-09 11:35, pirms 13 gadiem
Pirmajā Flames forumā, ko atradu ar google vispār Raiti pabriesmīgi nolika. Rakstīja, ka drausmīgi nospēlējis, nesaprot kāpēc tāds ticis komandā, cerēja, ka tā būs viņa pēdējā Flames spēle utt. Raitim jāparāda, kas ir kas.

  +1 [+] [-]

, 2010-10-09 11:55, pirms 13 gadiem
reinis2408 rakstīja: Pirmajā Flames forumā, ko atradu ar google vispār Raiti pabriesmīgi nolika. Rakstīja, ka drausmīgi nospēlējis, nesaprot kāpēc tāds ticis komandā, cerēja, ka tā būs viņa pēdējā Flames spēle utt. Raitim jāparāda, kas ir kas.
Esi mierīgs, Losandželosā viņš arī nebija ne tuvu fanu mīlētākais spēlētājs un replikas bija ļoti līdzīgas.

Ja par tēmu, tad jāsaka, ka cīņas pret masīvākiem (garākiem/smagākiem) spēlētājiem Raitim ir sagādājušas problēmas visai bieži. Pie tam, arī cīņas ar aktīviem kaušļiem nav tās, kurās Ivanāns jūtas komfortabli.

Taktika, laušanās un aizsardzība ir tas, kur Raitis var labi sevi parādīt.

Taču, ja tā apskatās, tad katrs no NHL smagsvariem ir tā riktīgāk dabūjis un tie kas nav - agri vai vēlu dabūs.

Galvenais, lai Raitim ar divreiz lauzto vaigu viss kārtībā (īsti neatceros kurš bija tas vaigs) un citu savainojumu nav, lai pēc iespējas ātrāk varētu atgriezties ierindā.

     [+] [-]

, 2010-10-09 12:08, pirms 13 gadiem
Nu ka Raitis atriebsies Makintairam tad Makintairs vairs negribēs spēlēt hokeju

  +3 [+] [-]

, 2010-10-09 12:46, pirms 13 gadiem
Izskatās ka Raitim tiešām šī sezona būs ļoti smaga. Pārāk jau flegmātisks viņš izskatās pēdējā cīņās. Cerams ka šis nokauts piedos asumu jo savādāk komandai būs jāmeklē cits policists.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2010-10-09 13:51, pirms 13 gadiem
KARABASSBARABASS rakstīja: Ivanāns ir diezgan jau apdauzīts, tāpēc lēnām paliek par dārzeni . Daži gadi un sāksies neatgriezeniskas problēmas ar galvu .
man gan liekas ka dārzenis esi tu...
tev pat vairs nevajag dažus gadus lai sāktu aplami uzvesties..

  +1 [+] [-]

, 2010-10-10 13:12, pirms 13 gadiem
knaible rakstīja: Izskatās ka Raitim tiešām šī sezona būs ļoti smaga. Pārāk jau flegmātisks viņš izskatās pēdējā cīņās. Cerams ka šis nokauts piedos asumu jo savādāk komandai būs jāmeklē cits policists.
LOL viena spēle tik bijusi!

  +1 [+] [-]

, 2010-10-10 22:59, pirms 13 gadiem
KARABASSBARABASS rakstīja: Ivanāns ir diezgan jau apdauzīts, tāpēc lēnām paliek par dārzeni . Daži gadi un sāksies neatgriezeniskas problēmas ar galvu .
DĀRZENIS ESI TU , reāli skatoties šājā starpsezonā Raitis vienkārši boksa maisu nolika malā lai uz ledus būtu labāks , bet pēc šī incidenta domāju Raitis intensīvi atsāks boksa treniņus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja