Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Ingmārs Jurisons

Bricis nekvalificējas. Ko darīt?

Bricis nekvalificējas. Ko darīt?
Ilmāra Briča olimpiskais plāns sašūpojās vēl pirms izbraukšanas uz Vankūveru...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze
21:15
Vankūvera 2010, OS-Biatlons (Vīrieši), 10km sprints
Ole Einar Bjorndalen
3.10
Emil Hegle Svendsen
5.10
Dominik Landertinger
11.50
Evgeny Ustyagov
13.00
Ilmārs Bricis
200.00

Šodien Vankūveras virzienā devās lielākā Latvijas olimpiskās delegācijas daļa, tostarp vīru biatlona komanda. Devās ar zināmu slēpta mulsuma un neveiklības sajūtu, ko izraisīja pēdējās šoreiz plašāk neizreklamētās olimpiskās atlases sacensības.

Latvijas biatlonistu cīņas par olimpisko ceļazīmi šoziem izvērtās aizraujošas. Fantastiskais jaunā Andreja Rastorgujeva sniegums, uzvarot pirmajās četrās sacensībās un nodrošinot uzvaru kopvērtējumā, saasināja pieredzējušāko komandas biedru savstarpējo kauju par atlikušajām tikai trim vakancēm. Tā tomēr beidzās likumsakarīgi - vietu komandā ieguva Pasaules kausos rūdītākie Edgars Piksons un Kristaps Lībietis, bet pēdējā Vankūveras vagonā pēc uzvaras izšķirošajā posmā ielēca Kaspars Dumbris.

Komandas līderis Ilmārs Bricis no šīm atlases sacensībām, kā zināms, bija atbrīvots - par viņa atbilstību olimpieša prasībām un spēju sagatavoties četrgades atbildīgākajam startam šaubu nebija. Kopš 4. janvāra Vankūveras piecinieks bija noteikts un viss it kā skaidrs - atlika tik vien, kā sadalīt puišus pa distancēm (katrā varēs pieteikt tikai četrus), no kurām pirmā - 10 km sprints - Vistleras trasē notiks jau svētdien. Lai atlasītu četrus dalībniekus šim startam, mūsu pieciniekam pagājušonedēļ tika sarīkoti iekšējie atlases mači. Uz starta dalībnieka statusā šoreiz izgāja arī Bricis un... palika pēdējais. Labākie šoreiz bija Piksons un Lībietis, trešais Rastorgujevs, aiz viņa Dumbris, un tikai tad - Ilmārs.

Situācija kutelīga. No vienas puses - izlases līderis un, reāli vērtējot, vienīgais reālais pretendents uz visaugstākajām vietām un varbūt pat medaļu. Turklāt sprints - tas automātiski nozīmē arī iedzīšanu, un tālāk pa ķēdīti - par 99,9% arī iespēju nokļūt masu startā. Pāri paliek tikai viena no četrām individuālajām distancēm, kas noteikti nebija tas, kādēļ Bricis šos četrus gadus kopš Turīnas pavadīja biatlonā... No otras puses - godīgas spēles principi. Ja reiz mači, tad mači - it kā nekorekti ignorēt rezultātus tikai tāpēc, ka tie nav sanākuši tādi, kā paredzēts. Neviens no pārējiem četriem taču nav ieguldījis mazāk laika un spēku, lai iekļūtu komandā, lai tagad tā vienkārši paietu maliņā un atdotu savu godīgā cīņā izcīnīto vietu. Nākamo olimpisko spēļu un citas iespējas var arī nebūt...

Savulaik pirms Turīnas spēlēm, sākot rotaļāties ar pašu izvirzītajiem kritērijiem, Biatlona federācija jau iekūlās publiskās nepatikšanās ar Oļegu Maļuhinu. Šobrīd, ieturot līdzīgi stingru nostāju kā toreiz, atkal priekšā auzu lauks. Sanāks precedents, ka atlases mači - tas ir tikai tā. Šķiet, šobrīd visiem (protams, izņemot vienu) cerētākais scenārijs - kāds no pārējiem puišiem no izcīnītās vietas pēkšņi atsakās pats...

Kā vajadzētu rīkoties biatlona izlases treneriem?

  • 268

  • 10

  • 52



, 2010-02-09 16:15, pirms 14 gadiem
pareizi jau piemineji ka Bricis vienigais var cinities par augstam vietam, tapec nav ko lemt bet pieteikt Brici
, 2010-02-09 16:22, pirms 14 gadiem
nafig Bricim vispār vajadzēja piedalīties šajās atlases sacensībās?
, 2010-02-09 16:35, pirms 14 gadiem
Bet kāpēc raksta autoram tā pārliecība par Briča spējām izcīnīt vietu? Ja jau Priekuļos pēdējais, kāpēc lai nebūtu pēdējais arī Vankūverā?
Slēpts komentārs: artursgolonovs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-09 16:51, pirms 14 gadiem
bricis noteikti trenejas pec sava plana un ja bija automatiski komanda, tad automatiski ari sprintaa, attiecigi vinsh te starteja arpus konkurences, un vinja starts sheit nav jaanjem veeraa!
Medalju diez vai vairs Bricis var pacelt, busim godigi- priecasimies, ja izdosies iekljut 30-niekaa jebkuraa no distancem, un vel vairak, ja kvalificesies masu startam! par parejiem.... busim apmierinati ja tiks 60niekaa, bet taa ka te nav PK posms un dalibnieku par 1/3 mazak, tad ceram sagaidit vel kadu 30niekaa bez Ilmaara!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-09 17:02, pirms 14 gadiem
Tad jau atkal kārtējās interesantās scensības iekšienē! Varbūt norvēģi arī tādas rīko pirms svarīgākajiem startiem un paziņos, ka Bjerndālens nestartēs, jo paklupis aiz celma mežā un atbraucis pēdējais, pofig, ka līderis . Arī Bricis ir izlases līderis pēc PK rezultātiem un šie mači ir svarīgāks rādītājs par Priekuļos iespēto, tā nu gan būtu anekdote, ja līderis netiktu uz starta, dēļ kaut kāda viena mistiska starta. Par kādiem "godīgās spēles principiem" te vispār ir runa? Trenerim jau būtu jāizvēlas sastāvs un jāzina, kurš kādā formā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-09 19:31, pirms 14 gadiem
Varētu rezultātus ielikt
, 2010-02-09 19:58, pirms 14 gadiem
iet pensijā.
, 2010-02-09 23:06, pirms 14 gadiem
tas ir pilnīgs ārprāts , daži te raksta, ja te pēdējais, tā tad vājākais, vajag sekot līdzi biatlonam, mums tie jaunie vienmēr pašmāju sacensībās skrien kā apd*rsušies, tikai kā sacensības, tā klusums, tapēc stulbs jautājums vai brici vajadzētu tur vai nē,
, 2010-02-10 07:52, pirms 14 gadiem
Es domāju, ka Bricim lielākas izredzes ir tieši 20 km klasikā. Nu te jāizdomā trenerim u.c., vai nu dalība visās disciplīnās ar rezultātu tuvu 10-kam vai maksimālais rezultāts vienā.
, 2010-02-10 23:01, pirms 14 gadiem
turpmaak kriteerijus neizvirziit

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...