Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

D. Bertāns: "Problēmas ir, taču neviens uz to neiespringst"

Raivis Šveicars
Raivis Šveicars

D. Bertāns: "Problēmas ir, taču neviens uz to neiespringst"
Dairis Bertāns
Foto: Philipp Korting, Sportacentrs.com

Dairis Bertāns un „Bilbao Basket” Spānijas čempionāta aizvadītajā kārtā savā laukumā pēdējās sekundēs piekāpās “Valencia” komandai. Diemžēl pašās spēles izskaņā tika pieļautas vairākas kļūdas ar Daira piedalīšanos un tika piedzīvots zaudējums. Dairis šajā mačā atzīmējās ar 16 gūtajiem punktiem, taču, ko līdz latvieša rezultativitāte, ja uzvar pretinieks.

Dairis pēc zaudētās spēles bija ļoti neapmierināts: „Nu galīgi nedrīkst spēli šādi zaudēt. Labāk zaudēt ar 20 punktiem, nevis šādi. Uzvara jau praktiski bija rokā, paši vienkārši atdevām spēli”. Divējādas izjūtas Dairi pārņem arī par aizvadīto sezonas pirmo pusi: „Spānijā bija ļoti slikti. Ja nemaldos, tad zaudējām piecas spēles pēc kārtas. Eiropas Kausā visus vinnējām un, tad viss apgriezās otrādi – Spānijā sākām uzvarēt, bet Eiropā zaudējām. Bet nu tā situācija šobrīd nav tik traka. Tagad galvenais ir iekļūt Karaļa kausā. Priekšā ir trīs spēles un visas tās ir uzvaramas. Turpat vien esam uz svītras. Trīs uzvaras un esam augšā.”

Uz jautājumu par to, kur grūtāk spēlēt – Spānijā vai citur Eiropā, Dairis atbildēja, ka sezonas pirmajā pusē noteikti grūtāk spēlēt Spānijā. Līmenis esot augstāks, bet tagad, sākot ar Eiropas Kausa otro kārtu, līmenis izlīdzināsies – nāks pretī spēcīgākas komandas.

Uz izskanējušajām baumām par to, ka neizmaksāto algu dēļ komandā daži spēlētāji nespēlē ar pilnu spēku, Dairis atbildēja noliedzoši: „Pilnīgas muļķības. Kā visi iziet uz laukuma tā visi cīnās. Protams, ir izskanējusi informācija, ka komandai ir problēmas ar finansēm, bet tas stāvoklis nav ārkārtējs. Katrā ziņā spēlētāji par to baigi neiespringst.”

Runājot par savu sniegumu Dairis piemin arī trenera faktoru: „Treneris uzticas, laiž laukumā. Ir viegli spēlēt, ja tu zini, ka tevi neņems nost pie pirmās kļūdas vai pirmā garām aizmestā metiena. Ja man aiziet metiens, tad mani vairāk laiž laukumā. Laiž laukumā gan mani, gan otru manas pozīcijas spēlētāju Pilepiču. Ja viņam spēle aiziet, tad spēlē vairāk viņš.”

Atzinīgus vārdus Dairis velta arī komandas vadībai, kura nekādus ultimātus nav izvirzījusi par sezonas vājo startu. „Viss ir mierīgi, ļoti saprotoši. Viņi saprot, ka komanda ir gandrīz no jauna būvēta, mainījušies daudzi spēlētāji. Ir vajadzīgs laiks, lai saspēlētos, bet no spēles uz spēli viss iet uz labo pusi. Komandas vadībā atrodas cilvēki, kuri saprot basketbolu. Ar to nav problēmu.”

Dairis atzīst, ka komandai nav viena nosprausta mērķa, bet jāiet soli pa solim. Tajā pašā laikā atzīst, ka komanda nebūs apmierināta ar izstāšanos no kāda turnīra. Jāiet pēc uzvaras! „Bilbao Basket” aizsargs arī atzīst, ka, viņaprāt, skatoties uz citām grupām, komandai ar izlozi Eiropas Kausā ir paveicies.

Par dzīvi un sadzīvi Bilbao basketbolists izsakās atzinīgi. Neesot nekādu problēmu. Vienīgi pietrūkstot Latvijas sniega, kas gan šobrīd nav sastopams arī pie mums. Uz jautājumu vai pārcelšanās uz Bilbao bija tā vērta Dairis atbildēja apstiprinoši: „Noteikti. Neko nenožēloju”.