Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Citējot lietotāju: Vai Biedriņš ir pārmaksāts?

Citējot lietotāju: Vai Biedriņš ir pārmaksāts?
Andris Biedriņš
Foto: AP/Scanpix

Lietotājs lielais eksperts rakstīja:
Biedriņš. Kā jums liekas vai viņš tiešām atbilst augstākajam NBA līmenim un savai cenai(9 milj.)? Piemēram paskatoties uz tiem pašiem centriem kā Hejvūds, Horfords, Dampjērs. Varbūt arī redzot statistiku Biedriņš kādam no viņiem pat varētu būt priekšā vai turēt līdzi, bet reāli uz laukuma iedomājoties low post situāciju 1on1 Biedriņu izģērbtu.

Pašlaik vienīgas Biedriņa iespējas ir garās rokas savācot bumbas vai vienkārši iemetot from the follow, un pēc pick and roll. Tīri vienkārši Biedriņš zem groza tiek nospiests fiziskā spēlē + pustālais viņam varteikt neeksistē. Aizejot uz citu komandu, kur spēles stils salīdzinoši ar GSW ir kā diena pret nakti Biedriņš ja ne gluži pazustu, tad efektivitāte manuprāt noteikti pazeminātos. Kāds ir jūsu viedoklis?

Ingmārs Jurisons

Vai Biedriņš ir pārmaksāts? Nedomāju, ka šobrīd tas ir korekts spriedums. Pirmkārt, jau tāpēc, ka tam ir par agru. Viņš nesen kā uzsācis tikai otro no sešām līgumā paredzētajām sezonām, un vērtēt, vai viņš attaisno vai neattaisno sev garantētos miljonus, manuprāt, reāli varēs pat ne pēc šīs, bet nākamās vai aiznākamās sezonas. Ilgtermiņa līgums tāpēc arī ir ilgtermiņa līgums, ka tas paredz notikumu attīstību tālākā perspektīvā, nevis risina tikai aktuālās kluba vajadzības.

Biedriņa kontrakta ciparu līkne nav augšupejoša, bet vienmērīga, un, ja šodien deviņi miljoni šķiet daudz, tad līguma piektajā vai sestajā gadā varbūt šķitīs maz - to rādīs spēlētāja spējas sasniegt līmeni, ko nu viņa gaida klubs. Līdz šim katru sezonu Biedriņš ir progresējis ne tikai statistikas ciparos, bet spēles daudzveidībā, palielinot savu lomu komandā. Protams, tam vēl ir ļoti plašas rezerves (skaidrs, ka būs jāiemācās uzbrukt no distances), taču - tas notiek. Biedriņu`2008, kas pagājušās sezonas laikā sasniedza pēc kārtas 17 double-double sēriju, nevar salīdzināt ar Biedriņu`2007 vai Biedriņu`2006. Kāds būs Biedriņš`2014 par tiem pašiem deviņiem miljoniem - droši vien klubam ir savi aprēķini.

Tā vai cita spēlētāja ģērbšana, manuprāt, ir visai nosacīts jēdziens - ja uzskatām, ka standarts ir fiziska un atlētiska spēle, tad lielie centri reizēm ģērbj Biedriņu, ja runājam par iespēju izraustīt vai cīņā zem groza pārlekt pretspēlētāju - ģērbj Biedriņš. Basketbolu var spēlēt ļoti dažādi, un viss atkarīgs no komandas trenera spējām variēt ar taktiku un pielietot savā rīcībā esošos ieročus pareizi, nevis šaut no loka pa tankiem. Pie talantīga trenera talantīgs spēlētājs būs noderīgs un svarīgs jebkurā komandā. Protams, katram ir piemērotākas un mazāk piemērotas komandas, taču klubu NBA ģenerālmenedžeri tāpēc arī ir saņem savus tūkstošus, lai spētu to atšķirt.

Biedriņa lietderības rādītāji ir vieni no labākajiem līgā. Reitings regulārajās speciālistu un ekspertu aptaujās - stabili augsts. Viņa enerģiskā un efektīgā spēle patīk "Warriors" faniem (nes labumu biznesam) un viņš dara labu darbu laukumā (nes labumu komandai). "Warriors" gribēja Biedriņu un bez ieroča pie galvas samaksāja tik, par cik varēja viņu dabūt. Tas arī principā viss. Viņš nav līderis vai zvaigzne, taču - tādi šajā līgā saņem divas un trīs reizes vairāk. Viss ir relatīvs.

Rezumējums. Vai atbilst NBA augstākajam līmenim? Šobrīd nē, bet līdzšinējā notikumu attīstība liecināja, ka šī līguma laikā tas ļoti iespējams var notikt. Vai pārmaksāts? Varbūt šosezon ir, bet nākamo jau nebūs. Statistika pagaidām varbūt izskatās labāka, nekā spējas sniegt klasiska centra spēlētāja pienesumu komandai, taču - statistika šajā līgā ir un būs Dievs, Tēvs un Svētais gars vienlaikus. Vai citā komandā Biedriņš pazustu? Ja vispirms ģenerālmenedžeris un tad treneris pratīs savu arodu, tad nepazustu.

P.S. Šobrīd vairāk bažas rada Biedriņa veselība. Divu potītes savainojumu dēļ izlaida pagājušās sezonas beigas, tagad vairākas nedēļas spiests izlaist muguras traumas dēļ - Biedriņš spēlējis tikai 15 no pēdējām 48 "Warriors" spēlēm. "Traumatisks spēlētājs" - tā ir reputācija, no kuras tikt vaļā ir grūti (lai neteiktu neiespējami).

Vai Biedriņš ir pārmaksāts?

  • 988

  • 457


1 2 57 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +15 [+] [-]

, 2009-12-03 13:25, pirms 14 gadiem
rudzu maize rakstīja: Evora ar citiem Portugāļu centriem Biedru izģēŗba pliku.Tur pat sētas krancim ir skaidrs,ka pārmaksāts.
ASV forumos, pirms čempja, daži izteica viedokli, ka lai Biedriņš paliek Las Vegasā un pieliek pie masas un spēka, taču viņš aizbrauca izklaidēties Polijā.

 +13 [+] [-]

, 2009-12-03 13:26, pirms 14 gadiem
Vot veslība un traumas ir viens no iemesliem, kādēl Biedriņam ir jāatstāj GSW. Tā komanda ir gatavā lazarete. Un domāju, ka tā anv personīgi spēlētāju vaina vai precīzāk neveiksme, bet gan komandas. Domāju, ka šai komandai fiziskās sagatavotības un medicīnas speciālisti kautko laiž grīstē. Nu nav normāli, ka spēlētāji kuriem spēlēs laiks ir virs 20 min. regulāri traumējas, tas liecina, ka nepareizi tiek sagatavots ķermenis uz slodzēm un to pārvarēšanu...

  +3 [+] [-]

, 2009-12-03 13:30, pirms 14 gadiem
Ļoti labi uzrakstīts - piekrītu, bez sarkasma un muldēšanas. rudzu maize - nevar būt - tev nepatīk Biedriņš???? kaut kāds brīnums!!!

     [+] [-]

, 2009-12-03 13:32, pirms 14 gadiem
green rakstīja: Kkur sitadu rakstu vai tam tuvu lidzigu esmu jau lasijis.....Neintrese un lasit netaisos.
tad izlasi un saproti, ka Ingmārs te noliek nejau Biedriņu

 +15 [+] [-]

, 2009-12-03 13:34, pirms 14 gadiem
Labs raksts..viss konkreti paskaidrots un pamatots!

  +4 [+] [-]

, 2009-12-03 13:34, pirms 14 gadiem
rudzu maize rakstīja: Evora ar citiem Portugāļu centriem Biedru izģēŗba pliku.Tur pat sētas krancim ir skaidrs,ka pārmaksāts.
Neteiktu, ka izģeerba, jo tur AB bija stabils dd! Portugaaļiem nereaali krita 3pt tapeec muusejie zaudeeja! Tad jau var teikt, ka AB izģeerba Kasuunu spelee pret Horvaatiem! Shogad izģeerba, LV garais gals par visiem bija paraaks, bet areeja liinija bija sviests soda metieni 30% komandai tas naw piedodami!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-12-03 13:39, pirms 14 gadiem
Par paarmaksaashanu var striideeties, jo redzat, ja sezonaa ir stabils dd + bloki un stiili! Tad jau Big Bens nemetot punktus ir bijis vienmeer parmaksaats! Neteiktu, ka nba centrii ģeerbj AB, un ka AB ģerbj viņus uz reebiem! Visi pamata centri ir diezgan labi un AB viņu viduu naw pedeejais! Ja viņam iespeleetu bumbu biezhaak arii viņš maceetu apvest esmu redzeejis daudz epizooshu kur AB spelee postaa un iemet vnk GSW to nedara! GSW naw pozicionaala speele! Atceros labi speeli GSW pret ORL Howards peec puslaika ģerptuvees aardijaas, tapeec, ka bija 4 pt tik iemetis pret AB un AB tad bija labakaa forma!

  +8 [+] [-]

, 2009-12-03 13:43, pirms 14 gadiem
piekritisu Jurisonam,ka ir paragri spriest,par to,ir vai nav Biedrins parmaksats,lai vins atgriezas laukuma nospele so,nakamo sezonu un tad iespejams vares redzet,kas ir kas!

kad Biedrins entas speles vaca double-double,tad taks neviens neteica,ka Biedrins ir parmaksats,visi bija sajusma,ka letiņš sita kapa! Vins tomer nav vel tada kalibra zvaigzne,lai visu laiku butu vienlidz augsta limeni! Kapumi un kritumi gadas jebkuram!

Bet potencials tam,lai beidrins pieraditu to,ka nav par vinu parmaksats,uzskatu ir visnotal liels!

runajot par traumam,uzskatu ,ka viens no faktoriem varetu but,ka vasara vins nepietiekosi stradaja pie savas fiziskas formas uzturesanas,jo ka mes visi labi zinam,starpsezonu perioda ir jaieliek fiziskais pamats,baze,lai varetu veiksmigi aizvadit sezonu tik augsta limeni! bet ja tas nav darits ar pienacigu attieksmi ,tad pie nopietnakam slodzem,kadas ir NBA, sak uz aru list traumas...

 +10 [+] [-]

, 2009-12-03 13:45, pirms 14 gadiem
Tāpat kā citi - simt punkti pārmaksāts. Piedodiet man, bet neviens, kurš mētā, spārda vai nez ko vēl dara ar bumbu nav to miljonu vērts, kurus viņiem ber kabatā.

No otras puses šāda komercija mānīgi liecina par pasaules pārticību... Iedomājaties tik, cik daudz naudas cilvēki notriec, lai skatītos, kā bariņš veču visā nopietnībā rotaļājās ar bumbu! Tiesa, arī man pašam šāda rotaļāšanas patīk un visā "nopietnībā" tai sekoju līdz...

  +1 [+] [-]

, 2009-12-03 13:54, pirms 14 gadiem
Šobrīd tiešām grūti vērtēt kaut vai to pašu savainojumu dēļ. +vēl pēc atgriešanās laukumā parasti vēl paiet laiks, kamēr ''iespēlējas''.
Ja runā par laiku, kad viņš vāca ntos DD un bija viens no līderiem efektivitātes ziņā (Netiek runāts par bimbambola ''efektivitāti'', par ko viņš sauc +/- rādītāju, bet gan effiency), tad viennozīmīgi attaisnoja savu cenu (vēl jo vairāk tapēc, ka centri tradicionāli ir salīdzinoši augstāk apmaksāti kā citu pozīciju spēlētāji).
Šobrīd gan traumu dēļ viņa kopējais sniegums ir krities un tādu līgumu tagad reti kurš gribētu/varētu piedāvāt. Bet kā jau Ingmārs teica ''Varbūt šosezon ir, bet nākamo jau nebūs''.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-03 13:58, pirms 14 gadiem
Labs raksts, izlasiju ar interesi.

  +5 [+] [-]

, 2009-12-03 14:00, pirms 14 gadiem
Vispār, jau, kad Biedriņam vēl nebija parakstīts līgums paši NBA apskatnieki tur grīļojās par sumām ap 10 miljoniem, lielāks optimists un fans teicās pat 11. KAd parakstīja līgumu par nepilniem deviņiem miljoniem, tad teicās, ka esot dabūjis mazāko iespējamo tādam spēlētājam.
Ne jau mēs noteicām viņa cenu, ne jau Nelsons, Mulins, vai vēl kāds komandas pārstāvis, bet gan NBA tendences. Tās uz doto brīdi Andris bija sasniedzis, līdz ar to pamatoti arī gaidīja un dabūja savu līgumu.
Turklāt tie 9 miljoni, ja nemaldos bija tikai iespējamie 9 miljoni. Tur bija jāizpilda vairāki līguma nosacījumi un šāda tāda statistika iesaistīta... Varbūt, ka pa šo pēdējo kļūdos, bet kautkas tāds atmiņā ir palicis...

  +2 [+] [-]

, 2009-12-03 14:03, pirms 14 gadiem
rudzu maize rakstīja: Evora ar citiem Portugāļu centriem Biedru izģēŗba pliku.Tur pat sētas krancim ir skaidrs,ka pārmaksāts.
Muhaahha...eksperts atradies... Jaa...izgjeerba...bet kaa to izdariija??? Biedram tajaa speelee visu laiku bija 2 sedzeeji (kas sita sodus taa kaa to prata Laksa), jo labi saprata, ka visa speele notiek uz vinju (kaa tas tajaa ciklaa arii bija)! Te jau ir trenera vaina, ka muuseejie citaadaak nespeleeja.

     [+] [-]

, 2009-12-03 14:03, pirms 14 gadiem
Piekrītu autoram - par to, vai Biedriņš ir pārmaksāts, varēs ātrākais spriest pēc 2 - 3 gadiem.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-03 14:04, pirms 14 gadiem
Kādā intervijā lasīju, ka traumatisms sezonas laikā ir sekas nepareizam vai nepietiekamam treniņu procesam un režīmam starpsezonas laikā. Skatoties uz notiekošo tam nevar nepiekrist. Biedriņš viennozīmīgi ir ļoti talantīgs, bet tie daudzie miljoni viņam ir krietni sajaukuši galvu un , nemainot prioritātes un attieksmi, viņš nebūs šo miljonu vērts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-03 14:09, pirms 14 gadiem
Poļubom pārmaksāts...

  +2 [+] [-]

, 2009-12-03 14:13, pirms 14 gadiem
Biedriņa cena (alga) atspoguļo viņa vērtību GSW acīs, to cik nepieciešams AB ir šai komandai! Viņam ir daudz tādas kvalitātes (ātrums, veiklība, "good hands", pick&roll spēle u.c.), kas absolūtam vairākumam centru (garo) nekad nav bijušas un nekad nebūs! Tai pat laikā AB pietiekami labi (GSW standartos pat ļoti labi) tiek galā arī aizsardzību postā pret smagajiem centriem. AB pilnībā iederās GSW stilā un ir ļoti vērtīgs, tapēc arī tāda cena.
AB darba entuziasms pēdējos gados ir bišku noplacis, bet ja savāktos un, kā pats runāja sezonas sākumā, spētu palielināt savu metienu distanci vismaz soda laukuma apmēros, savu algu atpelnītu pilnībā un pat ar uzviju!
Neuzskatu ka ir pārmaksāts, tai pat laikā, skaidrs ka tādas komandas kā SAS vai LAL viņam tādu naudu nemaksātu!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-03 14:18, pirms 14 gadiem
rudzu maize rakstīja: Ne jau tikai ciklā,atceries Spāniju.Ja nezini,tur bija finālturnīrs.Var gadīties vienu reizi.Ja vairāk,tad...?
Iesaku veelreiz apskatiities Biedrinja statistiku tajaa zaudeetajaa speelee, un saliidzinaat ar Portugaalju garo, un tad runaat par to speeli....

eurobasket2007.org: EuroBasket 2007

Shajaa spelee tikai Biedrinjsh un Janicheenoks nospeeleeja godam un vairaak.... Mums uz mainju naaca Paavels un Raitis, un tad paskatamies uz vinju statistiku. Viens (shajaa gadiijumaa 2vi) nav karotaaji.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-12-03 14:24, pirms 14 gadiem
Atis Sēklinieks rakstīja: Parmaksats,turklat pamatigi!!!!Tads ir balsojuma rezultats esporta un tads ir kompetentu aizokeana analitiku spriedums.Avoti?Cik uziet!
Bet vai tas ir slikti,ka parmaksats?Ne,drizak labi,ja vienam letinu balelinam izdevas piemulkot vienu kartigu amisu naudas maisu!Bet ar to ari vajag aprobezoties un nelidinaties makonos,ka Biedrins ir izcils centrs.Ja,vins ir viens no labakajiem musu speletajiem un pietiekami atbilstosh ari eiropas limenim,bet nekas vairak,turklat vin vel ir tik jauns.Jagaida.

Bimbambols
man gan liekas ka kambis ir kudi labāks par biedriņu, eiropas čempī tas jau bija redzams
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-12-03 14:34, pirms 14 gadiem
marciss77 rakstīja: runajot par traumam,uzskatu ,ka viens no faktoriem varetu but,ka vasara vins nepietiekosi stradaja pie savas fiziskas formas uzturesanas
Tieši pie formas uzturēšanas viņš vasarā strādāja, jo vajadzēja spēlēt čempī, kamēr citi varēja mērķtiecīgi un lēnām gatavoties nākamajai NBA sezonai. Visu cauru gadu spēlējot visi organismi neiztur. Nākamgad Andžam vajadzētu paņemt brīvu no izlases (arī stulbo "fanu" dēļ, lai tie varētu teikt - re, Andža uzmeta mūs, lepns palicis...).
Ceru, ka Anete Jēkabsone izturēs šito Eiropa - WNBA.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-12-03 14:35, pirms 14 gadiem
Atis Sēklinieks rakstīja: Parmaksats,turklat pamatigi!!!!Tads ir balsojuma rezultats esporta un tads ir kompetentu aizokeana analitiku spriedums.Avoti?Cik uziet!
Bet vai tas ir slikti,ka parmaksats?Ne,drizak labi,ja vienam letinu balelinam izdevas piemulkot vienu kartigu amisu naudas maisu!Bet ar to ari vajag aprobezoties un nelidinaties makonos,ka Biedrins ir izcils centrs.Ja,vins ir viens no labakajiem musu speletajiem un pietiekami atbilstosh ari eiropas limenim,bet nekas vairak,turklat vin vel ir tik jauns.Jagaida.

Bimbambols
Nu taksh iedod tos baisos avotus, meeles kulstiitaaj....

     [+] [-]

, 2009-12-03 14:40, pirms 14 gadiem
Buhanka rakstīja: man gan liekas ka kambis ir kudi labāks par biedriņu, eiropas čempī tas jau bija redzams
Kā tad , kā tad...
KAutkāds atdauzīts ambālis ar 2.05 m augumu ir labāks par NBA komandas pamatcentru?

  +1 [+] [-]

, 2009-12-03 14:41, pirms 14 gadiem
trakais v.4 rakstīja: Kambis ir labāks 100x par Andri
skatoties pēc kā tu rēķini - ja pēc statistikas, tad:
Punkti - Kambis apm 2x labāks
Atlēkušās b. - Andris apm. 2x labāks
Bloki - Andris apm. 3x labāks
Aizsardzība - Andris 10x labāks, jo Kambja vienīgais aizsardzības arsenāls ir krišana zemē pēc kontakta.
Bet daudzi jau no basīša saprot tikai tik, cik punktus saskaitīt - ooooo, Zeidaks iemetis 100 punktus - laikam NBA būtu bijis superstārs, tikai nepaņēma, jo bija līgums ar Ventspili
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-12-03 14:47, pirms 14 gadiem
Vai Andris ir pārmaksāts? - Jā, noteikti, ka ir pārmaksāts.....Taču 80% līgas centru ir pārmaksāti, jo šodien centra pozīcijā ir grūti atrast labus spēlētājus, kādēļ nākas maksāt, tik, cik vajag, lai noturētu perspektīvu spēlētāju komandā.....

Piekrītu Ingmāram, ka tikai laiks parādīs, vai Andris ir attaisnojis sevī ieguldīto naudu....Endrjū Bainamu vēl tikai 2 mēnešus atpakaļ tika atzits par visas līgas pārmaksāto spēlētāju....Tagad, kad viņš met 20 punktus un vāc 10 bumbas kritiķi nedaudz pieklusuši....Skaidrs, ka Biedrs nekad nemetīs tik daudz, taču ja viņš spēs pilnībā savest kārtībā veselību, pielikt metienā no lielākas distances par groza apakšu, viss būs kārtībā....

P.S Cik ilgi vēl taisāmies dzīvot vasaras iespaidā - nu aplauzās čalis, apkaunoja pats sevi - viņam pašam tikai sliktāk, taču būsim objektīvi savos spriedumos - tas ka šim izlase ir otšķirigs pasākums, nenozīmē, ka viņš automātiski ir slikts basketbolists - ar vecumu paliks prātīgāks, gan jau dzīve izaudzinās, un tad viņš mums lieti noderēs.

     [+] [-]

, 2009-12-03 14:48, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Vecīt, vēsture ir jāzina, kad Zeidaks 100 punktus iemeta, viņš bročos spēlēja, un Ventspils bija tāda jefiņu amatieru komanda.
āāāā, smaga kļūda, iedevu sev pa pakaļu par šito...
1 2 57 komentāri