Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Itāļu mediji: Artjoms Rudņevs - "Juventus" murgs

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Itāļu mediji: Artjoms Rudņevs - "Juventus" murgs
Artjoms Rudņevs
Foto: lechpoznan.pl

Kaut gan itāļu prese pēc Turīnas "Juventus" neizšķirta UEFA Eiropas līgas spēlē Poznaņā pret "Lech" un neiekļūšanas 1/16 finālā gandrīz visu vainu novēla uz laika apstākļiem un tiesnešiem, kuri spēli neatcēla, tomēr sava artava tika arī Latvijas izlases uzbrucējam Artjomam Rudņevam. "Rudņevs - "Juventus" murgs" - vai tas no futbola lielvalsts Itālijas masu medijiem nav gana liels kompliments 22 gadus vecajam Latvijas futbolistam?

"Rudņevs ir 22 gadus vecs pusis un viņš, kad būs vectētiņš, tādā pašā sniegputeņa vakarā, kāds bija šis, kad visi mazbērni būs iebēguši no pagalma mājā un apsēdušies pie kamīna, varēs tiem stāstīt, kā guva četrus vārtus pret "Veco sinjoru" un izsita to no Eiropas līgas," raksta "Corriere della Sera". Gan šis laikraksts, gan citi lielākie itāļu laikraksti daugavpilieša spēli novērtējuši visaugstāk - ar 7 pēc 10 ballu skalas.

"Vispār jau "Juventus" tagad vajadzētu mani labi atcerēties," pēc spēles izteicās Artjoms. "Kaut gan tas patiesībā pat nav tik svarīgi, ka tieši es guvu visus vārtus spēlēs ar "Juventus", svarīgi ir tas, ka mēs iekļuvām 1/16 finālā. "Futbolā ir kā dzīvē - ir priecīgi un skumji brīži, mēs esam šoruden piedzīvojuši gan vienu, gan otru, bet šis brīdis mums un tieši man ir īpašs. Mūsu iekļūšana 1/16 finālā ir gan mans, gan visas komandas, gan līdzjutēju sapņa piepildījums. Atnākdams uz "Lech", pat iedomāties nevarēju, ka Eiropas līgā gūsim tādu panākumu. Tas ir visas komandas un treneru nopelns."

Artjoms Rudņevs abu komandu pirmajā spēlē Turīnā (3:3) guva hat-trick un par viņu runāja ne tikai visa Polija un Itālija. Tagad viņš atkal par sevi atgādināja (pirms gūti vārti trijās pēc kārtas Polijas līgas spēlēs un četrās pēc kārtas spēlēs Poznaņā).

"Rudņevam vēl ir tikai 22 gadi. Viņš ir ļoti centīgs un uzņēmīgs, ieklausās padomos, cenšas mācīties un pilnveidoties, viņam ir laba fiziskā sagatavotība, vārtu momenta izjūta, sit ar abām kājām, labi spēlē ar galvu. Viņš ir komandas spēlētājs. Trūkst vēl taktiskās gudrības, nereti arī mākas izvēlēties pozīciju, taču tas viss nāks ar pieredzi un ar laiku," atzinīgi par Artjomu izteicās "Lech" komandas jaunais galvenais treneris, savulaik bijušais FC "Barcelona" (četri Spānijas čempiona tituli un uzvara Čempionu kausa izcīņā 1992. gadā) un Spānijas izlases (divi pasaules un viens Eiropas čempionāts) pussargs Hosē Marī Bakero. "Artjomu nomainīju tāpēc, ka viņam jau pirms mača bija problēmas ar kāju un tad vēl spēles laikā viņam pa to iesita. Atstāt viņu līdz beigām tādā laukumā - tas būtu pārāk liels risks. Turklāt svētdien mums ir mačs Polijas līgā, bet Rudņevs pašreiz ir mūsu vienīgais uzbrucējs. Viņu jāpietaupa."

 +10 [+] [-]

, 2010-12-02 14:00, pirms 13 gadiem
Rudņevs - monstrs!

 +20 [+] [-]

, 2010-12-02 14:02, pirms 13 gadiem
Visus 4 vārtus viņš eiropas līgā ir guvis tieši pret Juventus, labāk lai Juventus ātrāk viņu nopērk, savādāk Juventus netiks nekur
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-12-02 14:14, pirms 13 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: "Rudņevs ir 22 gadus vecs pusis

Kluda varda ''puisis' un domaju pareizak jasaka '' Rudnevs ir 22 gadus jauns''
tā nesaka...

  -2 [+] [-]

, 2010-12-02 14:26, pirms 13 gadiem
nebutu slikti spelet A serijaa bet ne Juvee!! labak kada citaa komandaa

  +1 [+] [-]

, 2010-12-02 14:31, pirms 13 gadiem
davidovic rakstīja: Visus 4 vārtus viņš eiropas līgā ir guvis tieši pret Juventus, labāk lai Juventus ātrāk viņu nopērk, savādāk Juventus netiks nekur
Ja pereizi sapratu poļu rakstu, tad kāda Itāļu avīze saka tieši to pašu, ka tagad Juvei Janvārī Rudņevs būtu jāpērk. Cik nu tas nopietni, bet pārlielīt arī nevajag, tas nevienam par labu nenāk.

  +6 [+] [-]

, 2010-12-02 14:32, pirms 13 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: "Rudņevs ir 22 gadus vecs pusis

Kluda varda ''puisis' un domaju pareizak jasaka '' Rudnevs ir 22 gadus jauns''
Kā kādā hokeja pārraidē savulaik teica Mariss Andersons:"Par cilvēku nevar teikt jauns, vecs ir jau tad, kad ir piedzimis"

  +1 [+] [-]

, 2010-12-02 15:31, pirms 13 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: "Rudņevs ir 22 gadus vecs pusis

Kluda varda ''puisis' un domaju pareizak jasaka '' Rudnevs ir 22 gadus jauns''
pamācies latviešu valodas gramatiku!

  +5 [+] [-]

, 2010-12-02 16:01, pirms 13 gadiem
vareetu padomaat ka kaadam prasa kaads tev ir JAUNUMS??? vienmeer jautaa peec vecuma, taa ka pareizi vien ir
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-12-02 19:23, pirms 13 gadiem
rabis rakstīja: vareetu padomaat ka kaadam prasa kaads tev ir JAUNUMS??? vienmeer jautaa peec vecuma, taa ka pareizi vien ir
Ahaahaa, šito teikumu iekļaušu savā leksikā...